Voita & Sokeria

Voita & Sokeria 24.1.

  • 5 min
  • toistaiseksi

Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kokkailee lämmintä lohta salaattipedillä, marinoitua punajuurta ja presidenttijäätelöä.

Marinoitua punajuurta ja Ahlmanin sinihomejuustoa
Ohje neljälle:
3 isohkoa punajuurta
400 g karkeaa merisuolaa
1 dl luomurypsiöljyä
3 rkl tummaa balsamicoa
3 tl hunajaa
tuoretta timjamia
200 g sinihomejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g kokonaisia saksanpähkinöitä
5 rkl sokeria
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä merisuola uunipellille ja aseta pestyt, kuorimattomat punajuuret merisuolan päälle. Kypsennä punajuuria noin 50 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita marinadi öljystä, balsamicosta, hunajasta ja timjamista. Lisää marinadiin punajuurikuutiot ja sekoita hyvin. Anna maustua seuraavaan päivään. Valmista juustotahna sekoittamalla sinihomejuusto ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Sulata sokeri paistinpannulla, lisää saksanpähkinät ja ravistele pannua, kunnes sokeri on tarttunut kaikkiin pähkinöihin. Ennen tarjolle laittamista valuta punajuurikuutiot hyvin ja asettele ne lusikoille. Pursota päälle sinihomejuustotahna ja koristele saksanpähkinöillä.
Lämmin lohisalaatti ja tyrnivinaigrette
Ohje neljälle:
400 g lohifileetä
suolaa, valkopippuria
erilaisia salaatteja maun mukaan
tyrnivinaigrette:
2 rkl valkoviinietikkaa
1 dl luomurypsiöljyä
0,5 dl tyrnitäysmehua
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista palat öljyssä paistinpannulla kypsiksi. Sekoita tyrnivinaigretten ainekset kulhossa sekaisin. Asettele erilaiset salaatinlehdet kauniisti vadille. Lisää lohipalat ja kaada päälle tyrnivinaigrette ja koristele esimerkiksi tillillä tai krassilla.
Presidenttijäätelöä Taru-lehmän maidosta
8 keltuaista
150 g sokeria
2,5 dl maitoa
0,5 l kermaa
¼ dl vahvaa kahvia
(kahvilikööriä maun mukaan)
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää kuuma maito vatkaten keltuais-sokerimassaan. Kaada seos kattilaan ja kuumenna 80 asteeseen. Lisää joukkoon kerma, kahvi ja halutessasi loraus kahvilikööriä. Jäähdytä massa kylmäksi ja laita massa pyörimään jäätelökoneeseen. Valmiin massan voit pursottaa valmiiksi annosmaljoihin ja pakastaa.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Voita & Sokeria

Voita & Sokeria -sarjassa kokkaavat nykyään julkisuudestakin tutut kasvot. Suosikkireseptinsä ovat jakaneet muun muassa Meiju Suvas, Karita Tykkä, Eppu Salminen ja Sami Saari.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä