Levylautakunta

Levylautakunta

 • 54 min
 • ei kuunneltavissa

OHJELMASSA KUULLUT ARTISTIT

Tammela 33100 on tamperelainen Tammelan kaupunginosassa vaikuttava folkpopyhtye. Yhtyeen ensimmäinen levy ilmestyi pari vuotta sitten. Pariskunta Jaani ja Annaleena Haapasalo on bändin ydin, ja kokoonpano vaihtelee tarpeen mukaan. Tammela 33100 julkaisee kevään aikana ep-levyn, yksi biisi kerrallaan kerran kuussa. Kappaleille on myös tehty videot paikallisen taideoppilaitoksen kanssa. > Tammela 33100 netissä

Lara Fabian on 45-vuotias laulajatar, joka nousi pinnalle edustettuaan Luxemburgia euroviisuissa -86. Menestystä tuli enemmänkin hänen muutettuaan Kanadaan ja alettua levyttää ranskaksi -90-luvulla. Lara Fabian osallistui juuri Italiassa San Remon festivaaleille laulaen ensimmäistä kertaa äidinkielellään italiaksi. Hän on konsertoinut viime syksynä Suomessa, tulossa seuraavan kerran huhtikuussa 2015. > Lara Fabian kotisivu

Rauhatäti & Mira Luoti yhdistivät voimansa Rauhatätin tuoreelle sinkulle. Rauhatäti eli Hanna Ylitepsa on lähtöisin Sodankylästä ja käyttää pohjoista murretta teksteissään. Räppäriksi hän on vähän erilainen: 37-vuotias perheenäiti. Rauhatätin ensimmäinen levy ilmestyi viime vuonna ja uutta ollaan jo valmistelemassa tälle keväälle. Rauhatäti ja Mira ovat nyt myös keikkailleet yhdessä.   > Rauhatäti netissä

Melrose perustettiin Vantaan Länsimäessä rockabilly-hengessä vuonna 1981. Suosion ajat bändillä oli 80-luvun lopulla, 90-luvun alussa. Melrose tuli tunnetuksi tautisen kovana live-bändinä. Melrosen edellisestä levystä on 13 vuotta, nyt ilmestynyt uutuus on nimeltään 'Got it made' ja tekstejä on kirjoittanut laulaja Tokelan vaimo Jonna Tervomaa. > Melrose netissä

Pekko Käppi on maan johtava jouhikkovirtuoosi, joka on musiikissaan vahvasti kiinni kansaperinteessä. Uudellakin levyllä Pekko Käppi perustaa tekstejään vanhoihin tarinoihin, mutta musiikkiin on tullut suoraviivaisempaa, jopa popimpaa ilmaisua. > Pekko Käppi kotisivu

Heidi Kyrö on nykyisin Hämeenlinnassa asuva iskelmän 'veteraani'. Vasta 15-vuotiaana hän keräsi innokkaan fanijoukon Tangomarkkinoilla 1993. Jo ennen 20-vuotis syntymäpäivää hänellä oli seinällä neljä kultalevyä. Heidi Kyrö pyörittää kotikaupungissaan yksityistä laulukoulua. > Heidi Kyrö kotisivu

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1. Pekko Käppi: Piika Kaarin (P.Käppi)                        28
Maria: Kansanmusiikki lämmittää aina. Jäin odottamaan, että miten tämä tarina loppuu, jäi selviämättä. Iski mulla suoraan alitajuntaan ja viime yön uniin tämä tarina, ihan kananlihalla.
Pasi: Olipa jännä yhdistelmä kaikenlaista, tekstissä Kalevalaa ja shamanismia. Laulaja kuin hillitty Tuomari Nurmio. Hieno sovitus, itämaisia sävyjä ja kaikkea.
J-P: Ikiaikainen tarina, joka alistetaan populaarimusiikin keinoille. Tarina jäi kesken, haluan tietää lisää, mitä tälle Kaarinille sitten tapahtui. Paljon americana-perinteestä musiikissa. Herätti kiinnostuksen ja nälän saada lisää.

2. Melrose: Drama Queen (Tokela - KJ.Tervomaa)         22
Maria: Olen kovasti kitaramusiikin ystävä, tässä komppi kuin James Bondilta. Laulajan ääni hieno, räyhäkäs rokkiääni. Kappaleena kyllä aika tasapaksu.
Pasi: Kitara kuin vanhasta dekkarista. Kundin laulusoundi kunnolista äijärokkia. Ei tässä kyllä pyörää keksitty uudestaan, perusbiisi perusbändiltä.
J-P: Tämä äijä on suomen ainoa aito rock-äijä, siinä on tähtipölyä. Bändi on parhaimmillaan, kun pannaan tempoa enemmän kuin tässä kappaleessa.

3. Heidi Kyrö: James Bond (sä J.Saksa sa S.Mustonen)   18
Maria: Teksti ja musiikki ihan yksi yhteen, samasta maailmasta, ihan Bond-leffa meinikiä. Tällaista iskelmää ei kyllä pysty tanssimaan, joten ihmettelen, miksi tanssiartisti tekee tällaisen.
Pasi: Olis voinut olla Bond-leffan tunnari. Virkistävä iskelmätekstiksi. Kyllä minä tämän ostin, aloin jopa tykätä, tätä voisin huomisaamuna hyräillä, jää mieleen.
J-P: Kuin suomalainen euroviisukarsintabiisi jostain menneisyydestä. Tämä James Bond oli kyllä se siisti, smokkiin pukeutuva vanha Bond. Oli hämmentävän retro

3.Lara Fabian: Voce (L.Fabian - F.Zanotti - C.Cremonini) 18
Maria: Tuli kovasti mieleen Disneyn leffa. Laulajalla kaunis ääni. Odotin c-osaa, jossa olisi kasvua ja laulaja pääsisi revittelemään, mutta ei kasvanut mihinkään.
Pasi: Ilmava ja helposti lähestyttävä, mutta aika sisällötön. Keskinkertainen sävellys, hyvin tehtyä ja tuotettua.
J-P: Tällaista lauletaan festivaalilavalla kädet koko ajan johonkin suuntaan ojennettuna. Kuulosti tutulta, ei mitään uutta. Nätisti kyllä tehty, yllättävän retro sovituksessa.

4. Tammela 33100: Hämärässä näppärä (J.Haapasalo)    17
Maria: Hyvin monimuotoinen kappale, antoi kansanmusiikkina ja sitten räjähti mukavasti. Oli jopa tanssittava, hauskoja sananvalintoja ja selkeä tarina. Laulaja oli hyvä, tulkinnassa sekä rauhaa että revitystä
Pasi: Olipa hauska ruikutus, todella yllättävä biisi. Oli piristävä, mutta vaikea pisteyttää.
J-P: Aluksi nauratti, mutta pian kyllästyin. Oli hirvittävä määrä eri tyylejä ja osia, näistä aineksista saisi vaikka kokonaisen albumillisen kappaleita.

4. Rauhatäti feat. Mira Luoti: Tänne jäätiin (sä Tes La Rok sa H.Yli-Tepsa)  17
Maria: Jos tämän kirjoittaisi nuottiviivastolle, niin ei siinä paljoa tapahtuisi. Tekstissä murteellisuus oli hauskaa. Jotenkin matkittua enemmän kuin omaa.
Pasi: Tarina oli välillä hankalasti seurattava, kertosäkeessä pääsin aina kärryille vähäksi aikaa.
J-P: Murrevivahde virkistävää. Kertosäe oli kuin PMMP:ltä ja sehän ei ole huono asia. Esitys aika monotoninen, solistilla ois voinut olla enemmän sävyjä, flegmaattisuus oli jopa jotenkin pelottavaa.

Lähetykset

 • la 28.2.2015 13.04 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Kuunnellut laulut:
  1. Jussi Kinnunen: Onnellinen mies (Sydänenergiaa)
  2. Sunrise Avenue: Never Let Go
  3. Hullu ruusu: Mikael
  4. Milana: Suvi
  5. Post Malone: rockstar ft. 21 Savage
  6. Markus Vuorinen: Meistä jokainen

  Lautakunnassa muusikot Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Juha Blomberg.

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Aili Ikonen: Nuori vapaa nainen
  2. Liam Gallagher: Greedy Soul
  3. Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä: Pakolaisen laulu
  4. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Tässä memee vielä hetki
  5. First Aid Kit: It's A Shame
  6. Mooa: Hajalla

  Lautakunnassa Kivikasvot Fredi ja Ismo Sajakorpi sekä Susanna Vainiola.

 • Nämä kuultiin:
  1. Holmala: Mahtaako hän koskaan tietää
  2. Sparks: Edith Piaf (Said It Better Than Me)
  3. Tuija Rantalainen ja Heikki Salo: Osterikeitto
  4. Ursus Factory: Jumalautapojat
  5. Björk: The Gate
  6. Suontausta ja Puusaari: Kirje Eleonoralle

  Lautakunnassa muusikko Tero Vesterinen sekä Juha-Pekka Sillanpää ja Jami Liukkonen.

 • Soitetut biisit:
  1. Jimi Pääkallo: Puron varteen
  2. Gogol Bordello: Walking On The Burning Coal
  3. Pyhimys & Venla: Kynnet, kynnet
  4. Talmud Beach & Faarao Pirttikangas: Matkaa teen
  5. Mavis Staples: If All I Was Was Black
  6. RAJA: Huume jonka nimi on rakkaus

  Lautakunnassa Katja Ståhl, Samae Koskinen ja Kalevi Pollari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä