Yle Oulu Nettistudio

Jakso 17: Yle Oulu Nettistudio: Vieraana Pirkko Mattila ja Tapani Tölli

  • 14 min
  • toistaiseksi

0’15 Perussuomalaisten Pirkko Mattila ja keskustan Tapani Tölli innostuivat pohtimaan politiikan oikeita asioita, joita nyt pitäisi nostaa esille. He kummeksuvat pääministerin esittämää kritiikkiä, jonka mukaan huomio valuu muualle kuin tärkeisiin asioihin. Itse asiassa Tölli ja Mattila totesivat, että mielenkiinto politiikkaan on vahvistunut.

4’13 Hallituspuolueiden päätös jättää niin kutsuttu perhepaketti jäihin, keräsi oppositioedustajilta kiitosta. Suomalaiset kasvavat perheissä ja perheiden tukeminen nousi esille molempien puheenvuoroissa. Samassa yhteydessä Mattila ja Tölli hämmästelivät hallituksen kyvyttömyyttä tehdä päätöksiä.

Hynttyyt yhteen pohjoisen hyväksi

7’47 Pohjois-Suomeen pitää saada oma elinvoimaan keskittyvä toimenpideohjelma. Laajan yhteistyöverkoston avulla liikenteen ja koulutuksen asioita voitaisiin viedä pohjoisen osalta ripeämmin eteenpäin.

11’43 Kuntajakoselvitykset jatkuvat väistämättä ensi vaalikaudellakin. Töllin mukaan kuntien pitää antaa itse ratkaista asiat. Mattilan mielestä kuntatalouden kehittyminen osoittaa tulevaisuudessa kuntien lukumäärän myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Yle Oulu Nettistudio

Keskustelua ajankohtaisista aiheista pohjoispohjalaisesta näkökulmasta.

Yle Oulun nettistudiossa keskustellaan ajankohtaisista ja kiinnostavista teemoista. Studiovieraana nähdään pohjoispohjalaisia poliitikoista taiteilijoihin ja urheilijoista tieteentekijöihin.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä