Radio Suomi Hämeenlinna

Riksu on ice sai l��hes 900 lasta jäähalliin

 • 4 min
 • toistaiseksi

Riihimäen aupunki järjesti yhdessä Riihimäen Taitoluistelijoiden, Riihimäen Jäätaitureiden ja Kiekko-Nikkareiden kanssa tiistaina 11. helmikuuta Riksu on ice -luistelutapahtuman. Lähes 900 lasta sai hauskan luistelutunnin jääurheiluseurojen ohjaajien opastuksella. Tiina Kokko utelee kaukalon laidalla mikä on ollut päivässä parasta?

Lähetykset

 • la 14.2.2015 15.40 • Yle Areena

Jaksot

 • Syyslomalla koululaiset ja heidän perheensä käyvät kylpylässä, hyppivät vesilätätköissä ja nauttivat joutenolosta. Heidi Kyrö kohtasi syyslomalaisia.
  Haastateltavina ovat Daniella Reynish, Leo Laatikainen, Eelis Överlund ja Kaisa Överlund.

 • Renkolainen ralliharrastaja Juha Metsä-Mattila ajoi kartturinsa Juha Aallon kanssa BMW Xtreme -rallisarjan A-junnujen voittoon pari viikkoa sitten. Ahveniston Autourheilijoita edustava Metsä-Mattila on tyytyväinen, sillä auto on vielä, sarjan päätyttyäkin ehjänä.

  Ralliharrastus vaatii tiukkaa sitoutumista. Tämänkin auton kimpussa on yleensä ainakin neljä miestä, jotka puunaavat, viilaavat ja virittävät sitä. Sitten, kun koittaa kisan aika, Juha ajaa.

  Kati Turtola pääsi kurkistamaan ralliautoon.

 • Kun kirjastonhoitaja Sini Kiuas saduttaa lapsia, hän kuuntelee, kirjaa muistiin ja sitten lukee sanasta sanaan, mitä lapset ovat kertoneet. Joskus tarina on hyvinkin vauhdikas ja vaihteleva, toisinaan sanoja tipahtelee rauhallisemmin. Jokainen sadutuspäivä on keskenään erilainen.

  Sini Kiuas oli Heidi Kyrön ja Kati Turtolan vieraana.

 • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL, on julkaissut listan, jossa annetaan 10 neuvoa kannabiksen käytön haittojen vähentämiseen. Käyttäjien osallistuminen julkiseen keskusteluun on ison kynnyksen takana, vaikka suomalaisten asenteet kannabiksen käyttöä kohtaan ovat lieventyneet. Toimittaja Lauri Rautavuori selvittää, millä tolalla Suomen kannabiskeskustelu on.

 • Nummisuutarit voisivat opettaa meitä elämään isosti, sanoo näyttelijä Mika Juusela. Kahden miehen urakka vie Eskoa ja kumppaneita kosioretkelle, josta kehkeytyy ryyppyseissu ja kohellusmatka. Miksi yli sataviisikymmentä vuotta vanha teksti kiinnostaisi nykyajan ihmistä?

  Kati Turtola ja Heidi Kyrö haastattelevat Antti Kemppaista ja Mika Juuselaa.

 • "Juttele lapsen kanssa puhelimenkäytöstä ja ennakoi mahdolliset pulmat. Pelaa yhdessä lapsen kanssa ja tee mediankäyttösopimus, " näin neuvoo mediakasvattaja Viljami Tabell alakouluikäisen lapsen vanhempia. Tabell muistuttaa, että pieni koululainen ei ole tarpeeksi vanha itse päättämään, voiko hän vastata viesteihin yöllä. Tabell neuvoo niin aikuisia kuin lapsiakin laittamaan puhelimen yön ajaksi puhelinparkkiin, joka ei ole makuuhuoneessa. Heidi Kyrö haastattelee.

 • Mäyräkoira on nappisilmäinen ja lyhytjalkainen koira, jolla on usein iso ego. Mäyräkoiran luonne määritellään avoimeksi, rohkeaksi, ystävälliseksi ja valppaaksi. Kanta-Hämeen Mäyräkoirakeron puheenjohtaja Mia Saari Janakkalasta on jo pienenä tyttönä ihastunut mäyräkoiriin. Mian oman Helga-koira ei ollut kotosalla, mutta Pirjo Siren tuli ystävänsä luo kylän ja toi mukanaan kaksi mäyräkoiraansa, 2-vuotiaan, vilkkaan Oton ja 9-vuotiaan herran, Vilin.

  Kati Turtola tapasi koirat ja koirien emännät.

 • - Toiselle on vaikea sanoa, mitä ajattelee. Kirjoittaen merkityksellisiä asioita on joskus helpompi kertoa, sanoo nuori nainen Suvi Hietaniemi, joka kirjoittaa kirjettä tuntemattomalle vanhukselle. Suvi osallistuu Hämeen Setlementin tempaukseen, joka kannustaa valtakunnallisella vanhustenviikolla kirjoittamaan kirjeitä Hämeenlinnan seudulla sijaitsevien palvelutalojen asukkaille. Terveiset tuntemattomalta tuntemattomalle.

  Kirjepapereita ja kyniä on valmiina innokkaita kirjeen kirjoittajia varten koko viikon, 2.10.–6.10. ajan Hämeen Setlementin eri toimipisteissä eli Kumppanuustalolla, Itäisellä ja Läntisellä Lähiökeskuksella Hämeenlinnassa. Kirjeet ja niiden mukana menevät terveiset välitetään vastaanottajilleen seuraavalla viikolla.

  Hämeen Setlementin sosionomiharjoittelija Anu Alapartanen on Kati Turtolan haastateltavana ja paikalla oli myös kirjeenkirjoituspuuhissa oleva Suvi Hietaniemi. Nenän edessä on kirjepaperia ja kynä terävänä kirjettä varten.

 • Simo Naapuri on hämeenlinnalainen laulaja-lauluntekijä. Hän haluaa tehdä musiikkia, joka tuo vaihtelua valtavirtaan. 30-vuotiseen lauluntekijän uraan sisältyy vilkkaita luomiskausia ja välillä lauluja on syntynyt vähemmän.
  Ajaako Simoa esiintymisvietti vai onko musiikin tekeminen ja säveltäminen se voima, joka ajaa häntä eteenpäin? Kati Turtola kyselee.

 • Lukuvuosi on alullaan ja opiskelijat ovat tulleet paikkakunnalle. Miten aktiivisia Hämeen ammattikorkean opiskelijat ovat osallistumaan HAMKOn tapahtumiin? Tänä vuonna on puhuttu melko paljon opiskelijoiden taloudesta, mm. tukisysteemien muttumisten takia. Miten vähällä opiskelijat joutuvat tulemaan toimeen? Hamkon poheenjohtaja Sara Holm oli Hämeenlinnan aamussa Heidi Kyrön ja Kati Turtolan vieraana.

 • Silmälasit ovat arvokas ja tärkeä hankinta. Siksi niitä kannattaisikin säilyttää hellävaroen ja puhdistaa oikeaoppisesti. Esimerkiksi ruokaa laittaessa on muistettava, että silmälasien pinta ei pidä kuumista höyryistä. Hämeenlinnalaisen Tori-Optiikan optikko Anna-Liisa Lötjönen on Heidi Kyrön ja Kati Turtolan vieraana.

 • Keppari- eli keppihevosharrastus on mieluisaa ajanvietettä 7-vuotiaille kaveruksille, Kiiralle ja Seelalle. Tyttäjen kepparitallilla järjestyksessä ovat sekä hepat että palkinnot ja maastoretkillä ahkerat hoitajatkin pääsevät välillä rentoutumaan. Heidi Kyrö kävi kepparitallilla.
  Kuva: Tiina Kokko / Yle

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Riihimäen aupunki järjesti yhdessä Riihimäen Taitoluistelijoiden, Riihimäen Jäätaitureiden ja Kiekko-Nikkareiden kanssa tiistaina 11. helmikuuta Riksu on ice -luistelutapahtuman. Lähes 900 lasta sai hauskan luistelutunnin jääurheiluseurojen ohjaajien opastuksella. Tiina Kokko utelee kaukalon laidalla mikä on ollut päivässä parasta?

 • Isac Elliot tykkää sellaisista kouluaianieista, joissa ei tarvitse istua paikoillaan. Jääkiekkoa mielellään pelaava Isac laukoo Hämeenlinnan Rinkelinmäellä keskiviikkona 5.11. klo 18 alkavassa Nenäpäiväottelussa! Radio Hämeen Heidi Kononen tavoitti poptähden aamulla.

 • Säveltäjä shamaaniksikin kutsuttu Tauno Marttinen vaikutti aikoinaan Hämeenlinnan kulttuurielämässä vahvasti. Millaista elämä oli taitelijakodissa? Sisarukset Hannu Marttinen, Kristiina Kostia, Helena Marttinen ja Rauno Marttinen muistelevat lapsuuttaan ja isäänsä. Mikä oli keskiviikon keskinkertaiset, mikä isän lempipaikka, mitä elämänohjeita säveltäjä antoi lapsilleen. Säveltäjä Tauno Marttisen syntymästä tulee torstaina kuluneeksi sata vuotta. Maarit Piri-Lahti istui pöydän ääreen keskelle vanhoja valokuvia.

 • Hämeenlinnalaisten mopopoikien ja -tyttöjen mukaan paikalliset autoilijat suhtautuvat heihin epäkohteliaasti, huolimattomasti ja välinpitämättömästi. Suurin osa moponuorista hyväksyy ajopelin lainvastaisen virittämisen normaalia nopeammaksi. Perusteluksi he sanovat, että silloin ei jää muun liikenteen jalkoihin. Moponuorten mukaan eniten vaaratilanteita syntyy liikenteessä autoilijoiden varomattoman käytöksen takia. YLE Hämeen TET-harjoittelijat Atte Niskanen ja Eetu Tapanainen kävivät kyselemässä mopoteinien mielipiteitä Hämeenlinnan Lyseon koululla.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä