Levylautakunta

Levylautakunta

 • 53 min
 • ei kuunneltavissa

OHJELMAN ARTISTIT

Olli Helenius on pitkän linjan muusikko, kiertänyt keikoilla jo 80-luvun loppupuolelta asti, rumpalina mm. amerikkalaisen Alexa Jamesin bändissä, omassa rock-yhtyeessään ja viimeksi Juha Tapion bändissä. Ollin ensimmäinen oma soololevy isolle levy-yhtiölle julkaistiin 2013, sitä ennen useita omakustanteita. Olli Heleinus tekee paljon hyväntekeväisyystyötä, mm. Heikki Hurstille. Hänen uusin Matkalla –cd julkaistaan 20.3. > Olli Helenius kotisivu

Leon Bridges, 27-vuotta, oli vielä reilu vuosi sitten ravintolan tiskaaja Texasissa ja muutama kuukausi sitten 40 levy-yhtiötä kilpaili hänestä. Tanssia opiskellut ja 90-luvun discomusiikkia (mm.Pandora) ihaillut Leon kuuli Sam Cookea elokuvassa ja tämä sointimaailma tuli mieleen ensimmäistä omaa laulua kirjoittaessaan. Ensisingle on kunnianosoitus Leonin äidille, Lisa Sawyerille. Leonin mustavalkoiset vintagetyyliset Instargam-kuvat ovat myös kuuluisia. > Leon Bridges kotisivu

Hobo News on bändi, jossa soittaa pitkän linjan musiikkidiggareita ja räppäreitä, jotka kyllästyivät räpin perinteisiin kaavoihin. Pari ensimmäistä vuotta bändillä meni baareissa soitellen irkku- ja countryklassikoita sekä merimieslauluja. Omia lauluja sisältävä debyytti ’Lauma vaeltaa’ julkaistaan 4.4. Musiikki on lainsuojatonta kulkurikantria, tarinoita laitapuolen kulkijoista. > Hobo News netissä

Yona eli Johanna Pitkänen (ent Louhivuori) on moni-ilmeinen muusikko, joka on liikkunut omaperäisesti eri tyylilajeissa tangosta poppiin, iskelmästä reggaehin. Ensimmäinen albumi Pilvet liikkuu, minä en julkaistiin 2010. Uusin levy on viides ja se julkaistaan 17.4. nimellä Naivi. Luvassa on biitimpi ja popimpi Yona soul sävyin, kappaleet peilaavat paljon lapsuutta ja nuoruutta. > Yona kotisivu

Madonna, popin kuningatar, julkaisi juuri uransa 13. studioalbumin 'Rebel Heart'.  Levyllä on paljon ruotsalaista biisinteko-osaamista (mm. Avicii l. Tim Bergling).   Levy arvioitu Madonnan parhaaksi vuosikymmeneen, nousi useassa maassa listaykköseksi heti ilmestyttyään. Madonnan kiertue alkaa syksyllä, meitä lähin paikka Tukholma marraskuussa 2015. > Madonna netissä

Kotiteollisuus on lappeenrantalainen suomirock-heavy-bändi, koulukaverit soittivat yhdessä -90-luvun alusta lähtien, nimellä Kotiteollisuus v. 1997. Helvetistä itään 2003 oli bändin varsinainen läpilyönti, sillä tuli Emma vuoden rock/metalli albumina. Uusi albumi 10.4., ensisingle Emmauksen tiellä , tulossa huhtikuussa myös valokuvateos ’Munasillaan ja muutenkin’. > Kotiteollisuus kotisivu

 

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Yona: Syyt (sä M.Pitkänen sa Yona)          27
Marita: Ihana soudi laulajalla! Kuin suomi-soulia. Tekstistä en kyllä saanut selvää, kun oli niiiiiiiiin pitkiä vokaaleja.
Ilkka: Siinä lauloi suomienkeli, solisti antoi kaikkensa intensiivisesti laulaen. Samalla tiukka ja harras, kaikki puhalsivat yhteen hiileen.
Jorma: Näin pitää levytys tehdä! Kappale on hyvä ja tuotanto kohdallaan, kaikki ratkaisut tukivat tunnetta. Kylmä sydämeni suli tästä esityksestä.

2.Leon Bridges: Lisa Sawyer (Bridges - Vivion - Block - Jenkins)  26
Marita: Hieno Motown-meininki, upea triolibiisi. Kuoro tuki laulajaa ihanan pidättyväisesti. Todellista hämymusiikkia
Ilkka: Kunnioitettiin vanhaa swengiä tuoden se tähän päivään. Tuntui kuin vuosikymmenien matka tässä kuljettiin yhdessä kujilla. Jotenkin ajatonta henkeä.
Jorma: 60-lukulainen soundi, tämän kappaleen voima oli staattisuudessa. Oli taitavaa laulua, laulaja mahtavasti sisällä tunnelmassa.

3.Kotiteollisuus: Emmauksen tiellä (sä bändi sa J.Hynynen)         22
Marita: Alussa masentava, mutta sitten minua alkoi jo naurattaa. Ei minun musiikkia yhtän
Ilkka: Rehellisestä otteesta 10+. Tässä on artistilla täysin oma laulutyyli, ihan oma soundi ja tapa rytmittää kieltä. Tekstit toimii hyvin.
Jorma: Masentava syyssingle, ei tätä pitäisi kuunnella näin keväällä. Laulajalla kummia painotuksia, mutta se alkoi tuntua biisin edetessä hyvältä tehokeinolta. Asennetta löytyi, mutta liian pitkä biisi noista aineksista.

4.Madonna: HeartbreakCity (Madonna - Bergling - Jimson - Pournouri - Stoecker)  21
Marita: Biisin rytmi ja marssirumpu tehosi, mutta melodia ei. Kyllähän tämä varma maailmanhitti on.
Ilkka: Hyvin tuotettua, varmaa tekoa. Ainekset ei kyllä yllättäneet, kaikki kovin tuttua. Haisee globaalille hitille.
Jorma: Alussa tuo naisen kylmän käskevä ääni ihan säikäytti. Kappaletta kehiteltiin hitaasti, valtavasti teknistä kikkailua. Musiikkiteollinen tuote.

5.Olli Helenius: Kaikki muuttuu (O.Helenius)     18
Marita: Oli niin surullinen, liian surullinen minun makuuni. Se kohta missä mentiin haudalle, vois kertoa jotenkin runollisemmin, kiertäen, se vähän töksähti.
Ilkka: Oli herkkä esitys, iso mies näytti rehellisesti herkkää puoltaan. Tekstissä isoja asioita, rakkaus on pysyvää. Tasapuolinen ja uskottava kokonaisuus.
Jorma: Minusta tämä vaan pyrki olemaan herkkä, mutta minua ei tavoittanut, ei mennyt ihon alle . Kappaleena hyvin tyypillistä pop-iskelmää.

6.Hobo News: Sorin seinät (E.Ingebrigtsen)     16
Marita: Kun ei tunnista artistia, eikä tiedä mihin liittyy, niin minun on vaikea saada otetta. Eläköön kuitenkin elävät soittajat.
Ilkka: Hillybilly - syvä joki - fiilis tuli tästä. Porukka oli tosissaan ja tässä oli jotain hyvää ja vilpitöntä. Artisti olisi tarvinnut vielä enemmän särmää tähän tarinaan, nyt vähän pidäteltiin
Jorma: Jukka Raitasen Vangin toiveen päivitys. Olihan siinä tekstissä jotain sanomaakin, vaikka aluksi minusta kuulosti vitsiltä. Kertakäyttökappale.

 

Lähetykset

 • la 21.3.2015 13.03 • Yle Radio Suomi Kokkola

Jaksot

 • Soitetut laulut:
  1. Laura Moisio: Keltaiset verhot
  2. Ninni & Mika: All Them Pretty Dreams
  3. kls: Teet minusta totta
  4. Janna: Tahdon
  5. Bryan Adams: Please Stay
  6. Kinos: Kiitän mun murheistain

  Lautakunnassa artistitulokas Leo ja Jari Väyliö Oliver-yhtyeestä sekä Jyrki Koskenseppä.

 • Kuunnellut laulut:
  1. Jussi Kinnunen: Onnellinen mies (Sydänenergiaa)
  2. Sunrise Avenue: Never Let Go
  3. Hullu ruusu: Mikael
  4. Milana: Suvi
  5. Post Malone: rockstar ft. 21 Savage
  6. Markus Vuorinen: Meistä jokainen

  Lautakunnassa muusikot Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Juha Blomberg.

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Aili Ikonen: Nuori vapaa nainen
  2. Liam Gallagher: Greedy Soul
  3. Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä: Pakolaisen laulu
  4. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Tässä memee vielä hetki
  5. First Aid Kit: It's A Shame
  6. Mooa: Hajalla

  Lautakunnassa Kivikasvot Fredi ja Ismo Sajakorpi sekä Susanna Vainiola.

 • Nämä kuultiin:
  1. Holmala: Mahtaako hän koskaan tietää
  2. Sparks: Edith Piaf (Said It Better Than Me)
  3. Tuija Rantalainen ja Heikki Salo: Osterikeitto
  4. Ursus Factory: Jumalautapojat
  5. Björk: The Gate
  6. Suontausta ja Puusaari: Kirje Eleonoralle

  Lautakunnassa muusikko Tero Vesterinen sekä Juha-Pekka Sillanpää ja Jami Liukkonen.

 • Soitetut biisit:
  1. Jimi Pääkallo: Puron varteen
  2. Gogol Bordello: Walking On The Burning Coal
  3. Pyhimys & Venla: Kynnet, kynnet
  4. Talmud Beach & Faarao Pirttikangas: Matkaa teen
  5. Mavis Staples: If All I Was Was Black
  6. RAJA: Huume jonka nimi on rakkaus

  Lautakunnassa Katja Ståhl, Samae Koskinen ja Kalevi Pollari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä