Levylautakunta

Levylautakunta

 • 53 min
 • ei kuunneltavissa

OHJELMAN ARTISTIT

Emma Salokoski on kuulunut 2000-luvun alusta maamme kehutuimpiin naisartisteihin. Nyt hän on valmistelemassa ensimmäistä soololevyään, aikaisemmat on julkaistu Ensemblen nimissä. Uudella levyllä Emma Salokoski on ollut enemmän mukana sävellystyössä ja tekstitkin ovat henkilökohtaisempia, tyylillisesti mennään popimpaan suuntaan. > Emma Salokoski netissä

Clare Maguire on 28-vuotias brittilaulaja, jonka ensimmäinen albumi ilmestyi neljä vuotta sitten. Hän sai levytyssopimuksen 19-vuotiaana kauppa-apulaisena nettivideon perusteella. Debyyttilevy oli soulahtavaa poppia. Orastavan menestyksen myötä alkoi elämässä mennä muutenkin lujaa. Nyt on alla raittiuslupaus, uusi levy-yhtiö ja ura enemmän omissa käsissä. Tuleva albumi on raaempaa ja rootsimpaa, neitoa uumoillaan jo Amy Winehousen jättämän aukon paikkaajaksi. >Clare Maguire netissä

Matti Esko on Topi Kärjen löytö vuonna 1969. Siitä käynnistyi oululaiskaverin ura, joka on koko ajan ollut vähän kantriin päin kallellaan. Uusi albumi tulee olemaan syvällä roots-osastolla, kiitos mm. Esa Elorannan laulujen. Uudella singlellä taustoja laulavat muuten Matti Eskon tytöt Kaisa ja Anna. > Matti Esko kotisivu

Scandinavian Music Group on Ultra Bran raunioilta 2002 ponnistanut yhtye. Menestyksekäs bändi jatkaa tutuilla linjoilla, biisejä tekevät Joel Melasniemi ja Terhi Kokkonen. Syksyllä 2015 tulossa uusi albumi. > SMG kotisivu

The Northen Governors on 'suomalaisen soulin ja funkin superbändiksi' kutsuttu kokoonpano. Merkillepantavaa on, että tässä bändissä on kaikkiaan viisi serkusta (Osmo Ikonen, Tuomo Prättälä, Jorma Louhivuori sekä veljekset Petteri ja Jyrki Sariola) jotka muistelevat soittaneensa ensimmäisen kerran yhdessä mummon Marjatta Pokelan järjestämällä Mörköleirillä v. 1987. Bändi julkaisee uuden levyn pääsiäisen jälkeen ja edellisen jatsahtavista soundeista on menty tanssittavampaan suuntaan. > The Northern Governors netissä

Vähäsarja on juuri ensimmäisen levynsä julkaissut uusi folktuttavuus Espoosta. Petri Vähäsarjan siviiliammatti on kirkon tiedotuksessa. Hän on jo pitkään tehnyt lauluja Suomen Zorro & Elämän paineet -yhtyeen solistina. Debyyttilevyn tuottajana ja äänittäjänä toimi Joose Keskitalo. > Vähäsarja netissä

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Vähäsarja: Anneli (P.Vähäsarja)                 29
Aija: Tällaiseen tyyliin sopii täydellisesti näin askeettinen ilmaisu, ns. kuiva laulaminen, ei väritetä tunteita. Tykkäsin todella paljon, hieno veto. Tuollaista tasaista, monotonista kitarakomppia on todella vaikea soittaa
Marko: Tätä voi kuunnella ihan missä vaan.  Kaveri luotti täysin tekemiseensä, tunne ja aitous välittyi. Jos musiikin on tarkoitus herättää tunteita, niin tämä teki sitä.
J-P: Tää oli hieno! Kuin ihan alkuaikojen J. Karjalainen tai Peitsamo. Tarina kuin sarjakuva muutamalla ruudulla. Todella kaunis ääni, eteerinen folk-poika.

2. Clare Maguire: Don’t mess me around (C.Maguire, S.Dixon) 28
Aija: Tyrmäävän hyvä! Otti heti alussa kuunteiljan hanskaan. Laulajan äänessä tukevaa 'nastya', siinä pikkupojat kalpenee vieressä. Taustalaulajien toiminta loistava.
Marko: En pitänyt sovituksesta, siitä kun kuoro huusi Hei -Hoi. Mutta vitsi mikä ääni laulajalla ja miten tulkitsi tekstiä, oli tunnetta mukana
J-P: Pitkästä, pitkästä aikaa kappale, jossa taustalaulajat näin määräävässä ja hienossa roolissa. Meni kaasu pohjassa alusta loppuun. Mahtava, vastustamaton.

3.Emma Salokoski: Valoa yllä (Sansa, E.Salokoski)                      21
Aija: Erittäin viehättävä laulaja. Kappaleen alkutunnelmasta pidin kovasti, mutta sitten nousi liian massiiviseksi. Laulaja työskenteli hienosti, mutta jäi paisutuksen jalkoihin.
Marko: Ristiriitainen olo, alun akustinen tunnelma toimi paremmin kuin loppu. Pidin tekstistä, siinä oli isoja asioita, mutta vaikea välillä saada kiinni kun oli niin pauhaava tausta. Laulajan äänestä pidin.
J-P: Oli vääjäämätön kasvu, heti alusta tiesi, että isoksi paisuu. Eniten pidin alusta. Laulaja jäi jotenkin etäiseksi, olisin halunnut lähemmäksi itseäni. Teksti jotenkin epämääräinen.

4.Matti Esko: Sisua (E.Eloranta)                                                 19
Aija: Matalan rekisterin käyttö oli hienoa, siinä oli karaktääriä, kertosäkeessä oktaavia ylempää muuttui liian iskelmälliseksi. Kitaristilla kivoja bluesklikkejä.
Marko: Tämä vapautti minut, tuli niin hyvä olo ja hymyilytti lämpimästi. Matti Eskon ääni oli esimerkki loistavasta miksauksesta. Tällaisessa maisemassa ratsastan mielelläni.
J-P: Matti Eskolla on niin kova soundi, että ei mitään järkeä. Laulun sanoma oli tahattoman koominen, minusta tämä myytti suomalaisesta sisusta voitais unohtaa. Oli vaan hämmentävä spektaakkeli

5. Scandinavian Music Group: Suurin rakkaus (sä.J.Melasniemi sa T.Kokkonen) 18
Aija: Muodollisesti kaikki kohdallaan. Mielenkiintoisia ja ennalta arvaamattomia sointukäännöksiä. Hyvä laulaja, tällaisessa kappaleessa haluaisin kuitenkin kuulla vahvempaa tunnetta.
Marko: Tekstissä isoja ajatuksia ja kielikuvia, jäin kaipaamaan laulajalta isompaa ilmaisua. Sävellys oli hieno ja biisi kokonaisuutena toimii.
J-P: En ole koskaan päässyt sisälle tämän bändin musiikkiin, jättää kuulijan ulkopuolelle. Taitaa olla liian viileetä kamaa mulle.

6.The Northern Governors: I am with you (P.Sariola)                13
Aija: Laulaja ei jää mieleen, kuulostaa vaikka keneltä. Teki kyllä koko ajan paljon töitä ja suoritus nousi loppua kohti. Tässä sovitus ei syönyt laulajan energiaa. Biisinä ja sovituksena vähän tylsä.
Marko: Laulussa oli voimaa ja läsnäoloa. Tällaista musiikkia ei ennen suomessa tehty, nyt osataan jo. En vaan löydä itselleni tilannetta, missä kuuntelisin.
J-P: Ei jätä isoa arpea minun iholleni. Yritystä tässä oli kovasti. Laulaja näytti kyllä mikä on laulajana. Kappaleessa ei paljoa aineksia.

Lähetykset

 • la 28.3.2015 13.03 • Yle Radio Suomi Jyväskylä

Jaksot

 • Soitetut laulut:
  1. Laura Moisio: Keltaiset verhot
  2. Ninni & Mika: All Them Pretty Dreams
  3. kls: Teet minusta totta
  4. Janna: Tahdon
  5. Bryan Adams: Please Stay
  6. Kinos: Kiitän mun murheistain

  Lautakunnassa artistitulokas Leo ja Jari Väyliö Oliver-yhtyeestä sekä Jyrki Koskenseppä.

 • Kuunnellut laulut:
  1. Jussi Kinnunen: Onnellinen mies (Sydänenergiaa)
  2. Sunrise Avenue: Never Let Go
  3. Hullu ruusu: Mikael
  4. Milana: Suvi
  5. Post Malone: rockstar ft. 21 Savage
  6. Markus Vuorinen: Meistä jokainen

  Lautakunnassa muusikot Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Juha Blomberg.

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Aili Ikonen: Nuori vapaa nainen
  2. Liam Gallagher: Greedy Soul
  3. Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä: Pakolaisen laulu
  4. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Tässä memee vielä hetki
  5. First Aid Kit: It's A Shame
  6. Mooa: Hajalla

  Lautakunnassa Kivikasvot Fredi ja Ismo Sajakorpi sekä Susanna Vainiola.

 • Nämä kuultiin:
  1. Holmala: Mahtaako hän koskaan tietää
  2. Sparks: Edith Piaf (Said It Better Than Me)
  3. Tuija Rantalainen ja Heikki Salo: Osterikeitto
  4. Ursus Factory: Jumalautapojat
  5. Björk: The Gate
  6. Suontausta ja Puusaari: Kirje Eleonoralle

  Lautakunnassa muusikko Tero Vesterinen sekä Juha-Pekka Sillanpää ja Jami Liukkonen.

 • Soitetut biisit:
  1. Jimi Pääkallo: Puron varteen
  2. Gogol Bordello: Walking On The Burning Coal
  3. Pyhimys & Venla: Kynnet, kynnet
  4. Talmud Beach & Faarao Pirttikangas: Matkaa teen
  5. Mavis Staples: If All I Was Was Black
  6. RAJA: Huume jonka nimi on rakkaus

  Lautakunnassa Katja Ståhl, Samae Koskinen ja Kalevi Pollari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä