Uutisvideot

Tuhannet moskovalaiset ovat päivän aikana vieneet kukkia ja kynttilöitä viime yönä ammutun oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhapaikalle

  • 58 s
  • ei katsottavissa

Moskovalaiset järkyttyivät oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhasta.
Tuhannet ihmiset ovat lauantaina käyneet viemässä kukkia ja kynttilöitä Kremlin lähellä olevalle sillalle, jossa Nemtsov murhattiin.
Paikalla käynyt oppositioaktivisti Mark Galberin vakuutti, ettei murha pysäytä oppositioliikettä.
Galberin totesi, että Nemtsovin tavoin monet muutkin näkyvät oppositiohahmot ovat joutuneet uhkailujen kohteeksi.
– Monet eivät uskalla tukea oppositioliikettä. Aktivistit saavat päivittäin uhkauksia eikä Boris ollut poikkeus. Silti he eivät pysty pysäyttämään meitä.
Entinen varapääministeri Nemtsov on ehkä näkyvin murhattu oppositiovaikuttaja presidentti Vladimir Putinin valtakaudella.
Monet kukkia tuoneet sanoivat murhan palauttavan mieliin kaoottisen 1990-luvun. Näin sanoi myös kukkia tuonut Lena, joka arvioi laittomuuksien leviävän Venäjällä.
Niin ikään pelkällä etunimellään esiintynyt Alexander totesi Nemtsovin taistelleen nykyhallintoa vastaan. Mies uskoi, että murhalla yritetään tukahduttaa kansalaisten ääni.
– Haluan sanoa, että emme silti pelkää. Meidän on osoitettava kunnioitustamme Nemtsoville. Vähintä mitä voin tehdä, on tuoda kukkia tänne.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Uutisvideot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä