Koe uusi yle.fi
Levylautakunta

Levylautakunta

 • 54 min
 • ei kuunneltavissa

OHJELMAN ARTISTIT

Pate Mustajärvi,  Ikurin Turbiini on jo pitkään vetänyt rinnan sekä Popedaa että soolouraa. 'Taivas on täynnä' on jo Paten kymmenes soololevy, jolla lauluntekijöitä on vaikka kuinka paljon, koska biisit valikoitiin yli 60 demon joukosta. Pate Mustajärven mukaan levyn punainen lanka löytyy sanoituksista, jotka ratkaisivat kappaleiden valinnat. > Pate Mustajärvi kotisivu

Mika on oikealta nimeltään Michael Penniman, Libanonissa libanonilais-amerikkalaiseen perheeseen syntynyt, mutta jo lapsena Lontooseen muuttanut kolmikymppinen laulaja-lauluntekijä. Heti ensimmäinen levy oli iso menestys v. 2007 eri puolilla maailmaa. Mika puhuu sujuvasti myös ranskaa, italiaa ja espanjaa, joten on hyvin suosittu myös noissa maissa. Hän on tänä keväänä Ranskan Voice-kisan tuomarina, tehnyt samoja hommia myös Italiassa. Mikan neljäs albumi ilmestyy pian. > Mika kotisivu

Shava on mm. UMK:sta tuttu suomibhangraa, eli intialaisia rytmejä soittava yhtyee. Heidän ensimmäinen  levy valittiin neljä vuotta sitten yleisöäänestyksessä vuoden kansanmusalevyksi. Toinen albumi Langaton yhteys ilmestyi juuri. Levy on osittain toteutettu joukkorahoituksella. Bändiä johtaa Kiureli Sammallahti, jonka sukujuuret ovat saamelaiset. > Shava netissä

Neljänsuora on vuodesta 1998 tehnyt iskelmämusiikkia ja taitaa olla edelleen yksi maan suosituimpia keikkabändejä. Tanssiyhtyeestä on menty popimpaan suuntaan vuosien myötä. Tältä iskelmän 'lippulaivalta' on juuri julkaistu uusi single, joka ennakoi uutta albumia.  > Neljänsuora kotisivu

Natalia Lafourcade on kolmikymppinen meksikolainen laulajatar-lauluntekijä, isänsä on ranskalaista sukujuurta, siitä nimi. Hän on ollut kymmenisen vuotta yksi maansa suosituimpia laulajattaria, saavutuksena lukuisia listaykkösiä. Musiikki ei ole erityisen meksikolaista, vaan aika peruspoppia ja rokkiakin, espanjaksi laulettuna. Kuudes soololevy ilmestyi juuri, albumin nimi on Hasta la raiz, Juurille asti. > Natalia Lafourcade kotisivu

Juho Salmi & Suuri voima on  tamperelaisyhtye, joka on toiminut v:sta 2007. Bändillä on kaksi levyä tehtynä, edellinen sai jo jonkin verran radiosoittoakin. Kolmas levy on tulossa syksyllä, ja siinä lisämausteena ovat mukaan tulleet torvet. Yhtyeen tyyliä on joskus kutsuttu punkiskelmäksi. > Juho Salmi & Suuri Voima netissä

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Natalia Lafourcade: Nunca es suficiente (N.Lafourcade - D.Azpiazu)   25
Tapio: Viehättävä ääni, eroottista latausta, kuin Mona Caritalla. Riisuttua, mielyttävää, ilmavaa musiikkia. Kivoin melodia näistä biiseistä.
Olli: Kaunis, hento, vilpitön tytön ääni. Toteutus vaatimattomuudessaan jotenkin kiehtova. Vanhalla tavalla melodinen iskelmä. Teeskentelemätön.
Jorma: Vanhanaikainen kaikessa hyvässä, muistutti paljon 'Korppi sylissä' -kappaletta. Vaivaton ja helppo kuunnella, solisti vilpitön ja taidokas.

2.Pate Mustajärvi: Älä anna mun odottaa (J.Poijärvi)  23
Tapio: Laulajalla todella tunnistettava soundi. Jännä kitarariffi, mukavaa irkkumeininkiä. Kiva biisi, josta jäi hyvä jälkimaku ja jälkikaiku
Olli: Alku kivan ilmava, sävelilmaisu rauhallinen, avara ja kevyt. Tekstissä oli suomalaista synkkyyttä kevyellä otteella. Odotin jotenkin tarinan loppuratkaisua, saivatko toisensa?
Jorma: Kansanmusiikkipoljentoinen kansainvälisin maustein. Biisi jotenkin tummasävyinen ja kohtalokas. Pate laulaa niin uskottavasti sanan 'beibi', paremmin kuin kukaan muu!

3.Mika: Talk about you (Mika ym.)                 16
Tapio: Jotain musikaalimaisuutta, vähän pula-ajan Abbaa. Jäi vähän kevyeksi mun makuuni.
Olli: Pidin, kun heti alussa kuului aito piano. Kuulosti oikealla tavalla akustiselta, jotain samaa kuin Abba-soundissa. Mukava miesääni. Tässä pärjättiin neljällä soinnulla. Fraasi jäi heti mieleen.
Jorma: Laulaja jotenkin alussa haparoi, mutta sitten komppi lähti toimimaan. Hyvin kulkevaa poppia.

4.Neljänsuora: Sydän puhdasta multaa (sä M.Mikkola, J.Salovaara sa K.Salokorpi)     15
Tapio: Olen vahvasti tämän tekstin takana, ymmärrän tuon maiseman. Biisi ei kovin sytyttänyt, mutta kivoja aineksia.
Olli: Vanha tarina maaseudulta, täynnä romantiikkaa, pihakeinua ja saunaa. Mielelläni kuuntelen näitä maaseudun kuvauksia, vaikka kaupunkilaispoika olenkin. Kööriä oli tässä käytetty kivasti.
Jorma: Kerrankin kunnon musiikkia, josta tavallinenkin kansalainen jotain ymmärtää. Koskettava kappale arkisista asioista, mutta minusta ei uskottava.


4. Shava & Susan Aho: Langaton yhteys (K.Sammallahti)  15
Tapio: Itämaista touhua ja kivoja koukkuja. Laulajat ei lopulta nostaneet kappaletta sen korkeammalle. En pässyt tekstin taajuudelle, mielestäni langattomuus on vaan eristänyt ihmisiä.
Olli: Mun ajatukset karkasi tässä ihan avaruuteen. Oli oikein hyvin soitettu ja kivoja riffejä.
Jorma: Mukava kuulla pitkästä aikaa duettoa. Soitannollisesti kivoja kikkoja. Teksti jäi jotenkin kesken, jauhamaan samaa.

4.Juho Salmi & Suuri Voima: Kovin kuollut mies (J.Salmi)   15
Tapio: Oli hauskoja juttuja tekstissä välillä, mielenkiintoisia ideoita. Loppua kohti alkoi hyvin kasvaa, siihen suuntaan olis voinut mennä jo aikaisemmin.
Olli: Tekstissä oli hauskoja heittoja. Laulajan soundissa jotain Juicea ja biisissä jotain Juicen hulluutta. Kokonaissoundiin vaikutti se, että laulaja miksattu liian alas.
Jorma: Positiivista hullutta, joka tietyllä tavalla kiinnosti.

 

Lähetykset

 • la 4.4.2015 13.03 • Yle Radio Suomi Jyväskylä

Jaksot

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Lohkare ja Pauli Hanhiniemi: Rauhaa
  2. Morrissey: Jacky’s Only Happy When She’s Up On The Stage
  3. Kielo: Kipeille teoille
  4. Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus: Väärät profeetat
  5. Margo Price: A Little Pain
  6. Jonsu: Tanssin sut pyörryksiin

  Lautakunnassa Tommi Läntinen, Minna Joenniemi ja Juha-Pekka Sillanpää.

 • Ohjelmassa arvioidut kappaleet kuuntelujärjestyksessä:

  1. Samuli Edelmann: Reunalla
  2. The Staves feat. yMusic: Trouble on my mind
  3. Alice Aloof: Käki
  4. Miljoonasade: Ruusunnuppu
  5. Sam Smith: Midnight Train
  6. George: Nightswimming

 • Laulut:
  1. Leo: Me ei oltu niinkuin muut
  2. Shania Twain: You Can't Buy Love
  3. Anna Kokkonen: Joki
  4. Kaukolasipartio: Lomamatka lamamatka
  5. Tom Chaplin: Under A Million Lights
  6. Ellinoora: Glitteri

  Lautakunnassa Milana, Freeman ja Arto Vilkko.

 • Nämä kuultiin:
  1. Olli Herman: Hei vaan moi
  2. Seamus Fogarty: Van Gogh's Ear
  3. Pepe Willberg: Isänmaa, äidintaivas
  4. Karina: Kenkäkaverukset
  5. Naughty boy feat. Joe Jonas: One Chance To Dance
  6. Teemu Roivainen: Siivet

  Lautakunnassa Essi Luttinen, Olli Helenius ja Veli Kauppinen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä