Levylautakunta

Levylautakunta

 • 52 min
 • ei kuunneltavissa

OHJELMAN ARTISTIT

Mika Ikonen oli 90-luvulla mukana ensimmäisessä teinihysteriaa aiheuttaneessa poikabändissä XL5. Sittemmin hän on touhunnut bilebändi Käsityöläisissä ja kaveri nähtiin myös kolme vuotta sitten UMK:ssa. Nyt Mika on keskittymässä omien laulujen tekemiseen ja esittämiseen, ihan aikuista musiikkia aikuisista aiheista. > Mika Ikonen netissä

Melody Gardot  on vastikään 30 v. täyttänyt amerikkalainen laulajatar-lauluntekijä. Gardot joutui 18-vuotiaana erittäin pahaan liikenneonnettomuuteen, josta toipuminen kesti pari vuotta. Aivoja hoidettiin mm. musiikkiterapialla, mikä sitten osaltaan johti haluun tehdä omaa musaa. Ensilevy ilmestyi 2008. Uusin levy on uran neljäs, 'Currency Of Man'.  Jos Gardot on aikaisemmin laskettu lähinnä jazz-laulajattareksi, niin nyt linja on muuttunut raaemmaksi ja kohti juurimusaa, ja tekstit kantaaottavammiksi. > Melody Gardot netissä

J. Eskelinen on 30 vuotta elättänyt itseään musiikilla, trubaduurikeikkoja, taustabändejä (Kari Tapio yms.) ja nyt kymmenkunta vuotta tanssikeikkaa oman Onnen kulkurit –yhtyeen kanssa. Jukka on julkaissut aikaisemmin muutaman sinkun, kolme biisiä noista on mukana myös miehen ensimmäisellä omalla albumilla. Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Jukka Eskelinen kuulostaa uudelleen syntyneeltä Kari Tapiolta ja onkin esiintynyt tämän muistokonserteissa. > J.Eskelinen netissä

Dark Sarah on yhtä kuin Heidi Parviainen, joka on klassisen koulutuksen saanut sopraano. Hän on laulanut metallia jo vuosikaudet, pisimpään Amberian Dawn –yhtyeessä vuoteen 2012, sen jälkeen projektin nimi (ja taiteilijanimi) on ollut Dark Sarah, joka on myös pikapuoliin ilmestyvän albumin nimihenkilö. Kyseessä on teemalevy, eräänlainen musikaali nimeltä Behind The Black Veil. Mukana levyllä duetoimassa Sonata Arctican Tony Kakko. > Dark Sarah netissä

Iisa muistetaan yhtyeestä Regina, jonka hän muodosti miehensä Mikko Pykärin kanssa. Tuolla bändillä tehtiin poppia neljän albumin verran. Nyt mennään Iisa edellä, hänen ensimmäinen omaa nimeä kantava levy ilmestyi viime vuonna ja toista odotetaan. Iisa on tehnyt tekstejä myös muille artisteille, mm. Paula Koivuniemi ja Kaija Koo. > Iisa netissä

Tyrävyö nautti vuosituhannen vaihteen tienoilla kovaa suosiota 'pusupunkiksi' kutsutulla musiikillaan. Yhtye tekee paluuta, kokoelmalevy  ilmestyy kesäkuussa, ja syksyllä levyllinen uutta materiaalia. Kokoonpano on sama kuin ennenkin, kaverit ovat vaan ehtineet aikuiseen ikään. > Tyrävyö netissä

 

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Melody Gardot: Preacherman (M.Gardot, C.Staab)  27
Iris: Hieno saksofoni soolo, se on paljon eroottisempaa kuin kitarasoolo. Solistilla hieno ääni, mukava vibra. Biisissä hurja imu, vaikka teksti kovin synkkä.
Tuuli: Mahtavaa, grunge on tulossa takaisin! Todella hyvä tunnelma ja sopivasti sooloja, jäi aikaa ajatella. Imaisi minut syvästi sisäänsä. Hyvä, että saksofonisoolot taas muotia.
Jorma: Luokittelisin tämän bluesiksi. Makea riffi, soitinmaailman stereokuva nautinnollinen, sovituksessa paljon vanhaa maailmaa.

2.Mika Ikonen: Kaikki on oolrait (M.Ikonen)                 24
Iris: Sympaattinen ja hyväntuulinen biisi. Teksti oli hyvä ja iloinen ja positiivinen. Kitarakin luritti iloisesti.
Tuuli: Laulajan ääni mukavasti herkkä ja piirun verran raspinen. Tykkään, kun kuuluu kitaran soitto-otteet. Biisi oli arjen sankaruuden ylistys, tavallisen elämän hyviä hetkiä.
Jorma: Kitara äänitetty niin, että antoi heti hyvän lähdön. Tälle kaverille periytynyt oudot geenit, kun tekee niin epäsuomalaisen iloista musiikkia.

3.J.Eskelinen: Jostain kaukaa (sä J.Rönkkö sa J.Hakanpää)  22
Iris: Ääni samankaltainen kuin Kari Tapiolla, jopa häiritsevän paljon. Perusiskelmää kantrimaustein, toimii mulle aina, tämä lajinsa hyvä edustaja. Sopivasti kaihoa ja letkeyttä.
Tuuli: Tämä kappale olisi voitu julkaista milloin tahansa, voisi olla vaikka 30-vuotta vanha. Musiikki soljui kyllä hyvin eteenpäin, tekstissä liikaa kliseitä. Jotain särmää, jotain tätä päivää kaipasin.
Jorma: Kuin uudelleen syntynyt Kari Tapio. Sävelmä oli luonteva ja uskottava, hyvä kertosäe. Tässä ei yritetty liikaa.

4.Dark Sarah: Light in you (sä M.Mustonen sa H.Parviainen) 19
Iris: Musikaali tuli ensimmäisenä mieleen, sopisi suoraan näyttämölle. Raskaan taustan ja herkän laulun kontrasti hämmentävä, tosin ilman raskasta kitarataustaa olisi ollut liian imelä.
Tuuli: Kiinnostava maailma tästä aukeni, jotain hirveän kiehtovaa ja elokuvallista. Yhdistetään Disney-elokuvaa, operettia ja Metallicaa - tällaista tulee. Se modulaatio kappaleen keskellä oli liian helppo ratkaisu.
Jorma: Pocahontas-musiikkia. Komeasti tehtyä, mutta jäi jotenkin ohueksi. Eikö ollut varaa vääntää studiosta tarpeeksi nappuloita? Laulajat kyllä hyviä.

5.Tyrävyö: Tuli sisällä (E.Valorinta)                                 13
Iris: Kotimaista käyttömusaa. Soundi jotenkin kovin täynnä, mikään ei erottunut. Ei kovin omaperäistä.
Tuuli: Keski-ikäisen näkemys nuorisomusiikista. Tämä oli jotekin niin väsynyttä, kapina ei kuulunut. Voisivat soittaa vapaammin, rohkeammin.
Jorma: Lähti liikkeelle kuin ampiaisparvi, kehittyi paremmaksi, kun alkoi se suora komppi. Valtava yritys oli päällä. Soitinmaailma jotenkin tukossa, ahdas.

6.Iisa: Polulta harhaan (I.Pykäri)                                     13
Iris: Tällaisesta lapsen äänellä laulamisesta en tykkää yhtään. En pystynyt siitä syystä kiinnostumaan tekstistäkään.
Tuuli: Etsin koko ajan jotain tunnetta, mutta kappale jätti minut kylmäksi. Kliininen tunnelma, laulu oli tuotettu rikki. Sanoituksessa muutamia kiinnostavia kohtia.
Jorma: Minua vaivasi jotenkin tuo laulutapa. Melodia olisi saanut olla koukeroisempi. Miksi oli äänitetty kuin metrotunnelissa. Jäipä outo olo:

Lähetykset

 • la 18.4.2015 13.03 • Yle Radio Suomi Turku

Jaksot

 • Soitetut laulut:
  1. Laura Moisio: Keltaiset verhot
  2. Ninni & Mika: All Them Pretty Dreams
  3. kls: Teet minusta totta
  4. Janna: Tahdon
  5. Bryan Adams: Please Stay
  6. Kinos: Kiitän mun murheistain

  Lautakunnassa artistitulokas Leo ja Jari Väyliö Oliver-yhtyeestä sekä Jyrki Koskenseppä.

 • Kuunnellut laulut:
  1. Jussi Kinnunen: Onnellinen mies (Sydänenergiaa)
  2. Sunrise Avenue: Never Let Go
  3. Hullu ruusu: Mikael
  4. Milana: Suvi
  5. Post Malone: rockstar ft. 21 Savage
  6. Markus Vuorinen: Meistä jokainen

  Lautakunnassa muusikot Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Juha Blomberg.

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Aili Ikonen: Nuori vapaa nainen
  2. Liam Gallagher: Greedy Soul
  3. Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä: Pakolaisen laulu
  4. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Tässä memee vielä hetki
  5. First Aid Kit: It's A Shame
  6. Mooa: Hajalla

  Lautakunnassa Kivikasvot Fredi ja Ismo Sajakorpi sekä Susanna Vainiola.

 • Nämä kuultiin:
  1. Holmala: Mahtaako hän koskaan tietää
  2. Sparks: Edith Piaf (Said It Better Than Me)
  3. Tuija Rantalainen ja Heikki Salo: Osterikeitto
  4. Ursus Factory: Jumalautapojat
  5. Björk: The Gate
  6. Suontausta ja Puusaari: Kirje Eleonoralle

  Lautakunnassa muusikko Tero Vesterinen sekä Juha-Pekka Sillanpää ja Jami Liukkonen.

 • Soitetut biisit:
  1. Jimi Pääkallo: Puron varteen
  2. Gogol Bordello: Walking On The Burning Coal
  3. Pyhimys & Venla: Kynnet, kynnet
  4. Talmud Beach & Faarao Pirttikangas: Matkaa teen
  5. Mavis Staples: If All I Was Was Black
  6. RAJA: Huume jonka nimi on rakkaus

  Lautakunnassa Katja Ståhl, Samae Koskinen ja Kalevi Pollari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä