Tätä et minusta tiennyt

Matti Airaksisen auktoriteetti siviilityössään opettajana ei karise viikonlopun DJ-keikoilla

 • 27 min
 • toistaiseksi

Matti Airaksinen saarnaa YleX:n perjantai-illoissa ja viikonlopun DJ-keikoilla ysärin hienoutta, mutta maanantaina mies käärii hihansa päivätöissä Vaskivuoren Lukion kuvaamataidon opettajana.

Miten moottoriturvan radiominä otetaan vastaan kollegoiden taholta opettajien huoneessa, sekä oppilaiden puolesta luokkahuoneessa? Muuttuuko Matti Airaksinen henkilönä, kun hän siirtyy diskolavoilta humalaisten tanssittajasta teinien kaitsijaksi liitutaulun eteen?

Näitä asioita Matti Airaksisen kanssa pohdiskeli Jere Pehkonen.

Lähetykset

 • ma 30.3.2015 17.15 • Yle Puhe

Jaksot

 • Miss Suomi 2012 Sara Chafak on pelannut pokeria jo vuodesta 2009, mutta onnekkaiden sattumien kautta hän nousi koko pokeria seuraavan maailman huulille tehtyään uskaliaan manööverin televisioidussa pokeripelissä.

  Millainen lähestyminen Saralla on peliin, miten hän pyrkii kehittymään pelaajana ja mitkä ovat hänen vahvuutensa pokeripöydässä?

  Näistä asioista Sara Chafakin kanssa keskusteli Jere Pehkonen

 • Vapaaottelija Anton Kuivanen on räjähtävä ottelija häkissä, mutta vastapainona adrenaliinintäyteiselle lajille hän harjoittaa vapaa-ajallaan meditaation ja joogan rajamailla taiteilevaa mietiskelyä.

  Paremman nimen puutteessa Antonomiaksi ristitty toiminta ammentaa voimaa mm. samurai -taistelijoista ja kuoleman mietiskelystä.

  Anton Kuivasen tapasi Jere Pehkonen

 • Eduskunta on tunnettu mitä erikoisimmille harrastuksille pyhitetyistä harrasteryhmistä. Ainakin yksi harrastajaryhmä on kuitenkin vailla omaa ryhmäänsä, nimittäin vanhojen kunnon kuplavolkkareiden harrastajat.

  Mikäli ryhmä jokupäivä näkee päivänvalon, niin ensimmäisenä joukkoihin liittyisi ainakin yli 40 vuotta kuplia harrastanut vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto. Millainen on ollut Haaviston matka legendaarisen automallin ratissa, kun hän siihen ensimmäisen kerran 12-vuotiaana tarttui? Siitä otetaan nyt selvää kun Jere Pehkonen vieraili Pikkuparlamentissa Pekka Haaviston luona.

 • Ylen Toimitusjohtaja Lauri Kivinen esiintyy tiedotusvälineissä liike-elämän koulimana pukumiehenä, mutta kun puvuntakki lentää suorien housujen kanssa vaatekaappiin, suuntaa hän matkansa kuoroharjoituksiin tai levytysstudiolle Åttopojat -humppayhtyeen nauhoituksiin. Myös Syksyn sävelten karsinnoissa miestä on nähty...millä menestyksellä?

  Lauri Kivisen tapasi Jere Pehkonen

 • Matti Airaksinen saarnaa YleX:n perjantai-illoissa ja viikonlopun DJ-keikoilla ysärin hienoutta, mutta maanantaina mies käärii hihansa päivätöissä Vaskivuoren Lukion kuvaamataidon opettajana.

  Miten moottoriturvan radiominä otetaan vastaan kollegoiden taholta opettajien huoneessa, sekä oppilaiden puolesta luokkahuoneessa? Muuttuuko Matti Airaksinen henkilönä, kun hän siirtyy diskolavoilta humalaisten tanssittajasta teinien kaitsijaksi liitutaulun eteen?

  Näitä asioita Matti Airaksisen kanssa pohdiskeli Jere Pehkonen.

 • Juontaja Heikki Paasonen on todistanut sukellusreissuillaan Itämeren hapettuneen pohjan, kalojen joukkotuhon Myanmarin rannikolla ja paholaisrauskun pilailun sukelluskaverin maskin kustannuksella.

  Niin sanotusta "kamahomoilusta" Paasonen pysyttelee kaukana, eikä mielellään tähystä kotimaan sameissa ja kylmissä vesissä. Sen sijaan Australia ja Costa Rica siintävät mielessä.

  Heikki Paasosen tapasi Jere Pehkonen.

 • Heikki Silvennoinen tunnetaan sketsiviihteen mestarina ja Suomen kärkipään blueskitaristina, mutta huumorimies on myös yli kymmenen vuoden ilmailukokemuksella kouliintunut myös lentäjä-ässäksi.

  Silvennoisen ilmailu-uran aikana hän on jo ehtinyt mm. vilkastuttaa kyydissä istuneen Mikko Kuustosen rukouselämää ja tunkeutua hetkellisesti Ruotsin ilmatilaan varoituksen arvoisesti.

  Heikki Silvennoista jututtaa Jere Pehkonen.

 • Tätä et minusta tiennyt! Jethro Rostedt tunnetaan tosi-tv:stä mutta nyt hän kertoo intohimostaan shakista.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä