Ali ja Polina

Trolleja ja propagandaa

 • 57 min
 • toistaiseksi

Natotrolli, natopissis, rasisti, russofobi, CIAn agentti, punavihreä mädättäjä, kokoomushuora.

Muun muassa näillä sanoilla anonyymit trollit ovat haukkuneet toimittaja Jessika Aroa ja Laura Halmista kun he ovat tehneet juttuja Venäjä-trolleista.

Mistä trollin tunnistaa? Mitä he haluavat? Kestääkö trolli päivänvaloa? Voiko sen tuhota uv-valolla?

-Trollin väitteet eivät välttämättä pidä paikkaansa, ja väitteiden perusteet löytyvät yleensä blogista tai Wikipediasta, kuvaili toimittaja, sananvapauden ja Venäjän tuntija Jarmo Koponen.

Onko trollauksessa kyse disinformaatiosta? Tahallisesta tai tahattomasta? Kiusanteosta vai propagandasta?

Toimittajina Ali Jahangiri ja Polina Kopylova. 

Lähetykset

 • to 2.4.2015 13.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Mitä jos Suomi ottaisi Venäjästä mallia veljeskansojen tukemisessa?
  Vieraina Petr Potchinchtchikov, järjestö- ja vaikutustyön asiantuntija sekä kirjailija ja Karjalan historian tutkija Arvi Perttu. Toimittajina Ali Jahangiri ja Polina Kopylova.

 • Voiko suomalainen mies kasvattaa tummaihoisesta lapsesta yhteiskuntakelpoisen? Millainen on ulkomailta adoptuidun, tummahipiäisen lapsen asema? Vieraana stand up -koomikko ja tuore isä Fredi Lilius. Toimittajina Ali Jahangiri ja Polina Kopylova.

 • Jääkiekon MM-kisoissa ollaan suomalaisuuden ytimessä, mutta ymmärtääkö mamu lätkän päälle? Miten maahanmuuttaja osallistuu suomalaisten isänmaalliseen hurmioon vai osallistuuko? Entä, kun sanotaan, että torilla tavataan, niin onko torille tervetullut, jos ei ole kantaväestöä? Ja kumpaa venäläistaustaiset maahanmuuttajat yleensä kannattavat kun Suomi ja Venäjä kohtaavat? Kuumassa lätkäkeskustelussa mukana Ali Jahangiri, Polina Kopylova ja Nimo Samatar.

 • Onko puolison kotimaalla väliä? Millaisia ovat erilaisten kulttuurien kohtaamiset avioliitossa? Aiheuttaako monikulttuurisuus erityisiä haasteita parisuhteisiin? Entä, miten voitetaan epäluuloisten appivanhempien suosio? Vieraina olivat libanonilaislähtöinen Ghadi Boustani, jonka puoliso on venäläinen ja Polinan puoliso Sami Antinniemi.  Äänessä Ali Jahangiri, Polina Kopylova ja Nimo Samatar. 

 • Miten eri kulttuureissa suhtaudutaan alkoholiin? Millaisia ovat juomatavat, juhlakäytännöt ja alkoholiongelmat eri maissa? Vieraana monet pubit ja soittoruokalat kolunnut muusikko Koop Arponen. Toimittajina Ali Jahangiri ja Polina Kopylova. Someraportoijana Nimo Samatar.

 • Maahanmuuttajat ponnistivat parlamenttiin. Suomalaisen poliittisen kentän uudet vaikuttajat olivat Ali ja Polina -ohjelman vieraina. Ohjelmassa tutustuttiin heidän arvoihinsa sekä tulevan kauden teemoihin. Vieraina olivat siis Nasima Razmyar (sd) ja Ozan Yanar (vihr).

  Toimittajina Ali Jahangiri ja Polina Kopylova.

 • Vaaliviestintää. Ali ja Polina aikovat selvittää, mikä puolue on parhaiten onnistunut viestimään agendaansa erityisesti maahanmuuttajille. Miten hyvin eri puolueet ovat onnistuneet viestinnässään? Ymmärtävätkö maahanmuuttajat heidän viestiään, ja mikä se viesti on? Viestintäkonsultti Riku Cavadas on vieraana. Toimittajina Ali Jahangiri ja Polina Kopylova. Someraportoijana Nimo Samatar.

 • Millaista on tulkin työ? Millaisia ovat tulkkien paineet ja yhteiskunnallinen rooli? Saako lasta käyttää tulkkina? Kenelle kaikille tulkki on tarpeellinen? Haastateltavina tulkki, tulkkaamisen opettaja ja yrittäjä Erja Tenhonen sekä asioimistulkki Violetta Veller. Toimittajina Ali Jahangiri ja Polina Kopylova. Sometulkkina Nimo Samatar.

 • Natotrolli, natopissis, russofobi, idiootti jne. Muun muassa näillä sanoilla trollit ovat haukkuneet toimittaja Jessika Aroa ja Laura Halmista. Mistä trollin tunnistaa? Mitä he haluavat? Kestääkö trolli päivänvaloa? Voiko sen tuhota uv-valolla? Vieraana oli myös toimittaja, sananvapauden ja Venäjän tuntija Jarmo Koponen. Toimittajina Ali Jahangiri ja Polina Kopylova.

 • Millaista on olla nainen Suomessa? Asettaako oma kulttuuri paineita ulkonäölle? Vieraana kauneusalan yrittäjä Elena Rezov. Toimittajina Ali Jahangiri ja Polina Kopylova. Nimo Samatar selvittää, miksei Suomessa ole tummaihoisille naisille meikkejä tarjolla.

 • Puolueissa on tosi vanhoja kuppikuntia. Ulkopuolelta on tosi vaikea tulla. Toisaalta esimerkiksi hyvin ruskettunut Sinuhe Wallinheimo menee sujuvasti portfoliomamusta,  pohtivat Jarkko Lehtopelto ja Tino Singh.

  Pitäisikö mamun äänestää aina toista mamua? Voiko kampanjoida ilman rahaa? Miksi mamut niin usein loikkivat puolueesta toiseen? Miltä tuntuisi olla portfoliomamu?
  Vieraina Jarkko Lehtopelto, Pekka Haaviston vaalikampanjan moniottelija ja yrittäjä Tino Singh, joka oli vuoden 2011 vaaleissa Rkp:n ehdokkaana. Nimo Samatar kertoo, miten somessa pitää toimia, jos aikoo menestyä.
  Toimittajina Ali Jahangiri ja Polina Kopylova.

 • Mitä koraanista pitäisi tietää? Miten pyhät kirjat vaikuttavat uskonnottoman elämään? Vieraina olivat Islamilaisen kulttuurikeskuksen imaami Abbas Bahmanpour ja Fingerpori -sarjakuvan luoja Pertti Jarla. Lisäksi Nimo Samatar tapasi Aasan, joka syntyi kristityksi, oli hetken muslimi ja nyt ateisti. Miksi? Toimittajina Ali Jahangiri ja Polina Kopylova.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä