Puheessa kuultua

Ulvilan murhan selvittely on ollut fantasiaa

 • 2 min
 • toistaiseksi

Ulvilan murhan selvittely on ollut fantasiaa ja suomalaista Twin Peaks-tarinaa, kertoo Ulvilan murhamysteeri - dokumenttielokuvan ohjaaja Pekka Lehto. 
Toimittaja on Juuso Pekkinen.

Kuuntele koko haastattelu tästä

Lähetykset

 • ma 16.3.2015 11.05 • Yle Areena

Jaksot

 • Biologisen vanhemman kannattaa tukea exän uusperhettä, jotta lapsi saisi elää rauhallisessa ja turvallisessa uudessa kodissa, sanoo Outi Mäenpää, joka on ohjannut näytelmän Uusioper(s)he.

 • Viinipiru Arto Koskelo määrittelee suomalaisen eeppisen humalan, jossa mies on voittamaton ja hetken yhtä alkuperäisen luonnon kanssa

 • Joidenkin tutkimusten mukaan jopa 30 % ihmisistä tarkistaa sähköpostit ennen kuin nousevat ylös sängystä.

  “Mitä enemmän informaatiota saamme, sitä enemmän me sitä haluamme”, toteavat ruotsalaiset filosofian tohtorit Ari ja Mona Riabacke.

  He ovat kirjoittaneet kirjan, Päätöksenteko - uskalla tehdä toisin. He olivat puhumassa Puheen Päivässä päätöksenteosta, ja siitä miksi siinä kehittyminen on tärkeää.

  Toimittajana Hanna Kinnunen.

 • Ympäristöongelmat ovat kasvaneet vuosien varrella - perusteita ympäristöministeriön lakkauttamiselle ei ole siis olemassa, toteaa WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen.

  Hallitustunnustelija, keskustan Juha Sipilä on väläyttänyt, että ympäristöministeriö sulautettaisiin maa- ja metsätalousministeriön kanssa luonnonvaraministeriöksi. Jos näin käy, Luukkosen mukaan ympäristö jäisi taas jalkoihin, kuten se on jäänyt ely-keskuksien toiminnassakin.

  Luukkonen oli Jere Pehkosen vieraana Puheen Iltapäivässä.

 • Taru Valkeapää tuli tunnetuksi television peliohjelmasta nimeltä Hugo. Ohjelmaa esitettiin 1990-luvun laman aikaan. Monille perheille Hugo oli ainoa hetki kun ei tarvinnut miettiä omia murheitaan.

  Taru Valkeapää oli Puheen Iltapäivän vieraana puhumassa esiintymisestä, sillä hän on toiminut jo lähes 20 vuotta esiintymiskouluttajana.

  Toimittajana Mikko Jylhä.

 • Kärpät ja Tappara taistelevat kaukaloiden kuninkuudesta SM-liigan finaalisarjassa.

  Tappara lähtee finaaleihin altavastaajana vaikean kauden jälkeen. Kärppien uudet vahvistukset ovat rikkoneet joukkueen harmoniaa. Näin arvioi finaalikaksikkoa Yle Puheen jääkiekkokierrosta luotsaava, Yle Urheilun toimittaja Riku Salminen.

  - Tähän pisteeseen on tehty mielenkiintoinen matka. Finaalisarja ei ole läpihuutojuttu - tarinassa on luvassa vielä monta käännettä, lupailee Salminen.

  Hän piipahti Puheen Aamussa Juuso Pekkisen vieraana.

 • Moni kamppailee tänä päivänä erilaisten ruokavalioiden ja dieettien ristitulessa - mitä pitäisi noudattaa, jotta tekisi oikein? On luomua, lähiruokaa, erilaisia dieettejä ja se hiili- ja vesijalanjälkikin pitäisi ottaa huomioon.

  Kokki ja yrittäjä Teresa Välimäki kehottaa antamaan itselleen kuitenkin armoa. Sekasyöjänkään ei tarvitse tuntea syyllisyyttä.

  Välimäki oli Puheen Iltapäivässä Tiina Lundbergin ja Salla Vuolteenahon vieraana.

 • Tahdon-kansanliike ei ole puoluepolitiikkaa, mutta kansalaisvaikuttamista, josta moni nuori innostui Tahdon-kampanjan myötä.

  Keskustanuorten puheenjohtaja Teppo Säkkinen laskisi äänestysikärajaa. Hänen mukaansa se on yksi keino saada nuoret mukaan politiikkaan ja äänestämään.

  Toimittajana Tapio Pajunen.

 • Kännykät ja tabletit syövät läheisyyttämme. Meidän pitäisikin laittaa laitteet sivuun ja “räplätä” ja silittää niiden sijasta kumppaniamme. Näin kehottavat Liisa ja Juha Välilä parisuhdekeskus Katajasta.

  He olivat Puheen Iltapäivässä kertomassa miten parisuhteen solmuja avataan.

  Toimittajana Tiina Lundberg.

 • Tulevaisuudessa dokumentin ja fiktion välille ei ole tarvetta tehdä rajoja.

  - Kaikkea voi yhdistellä, kenttä on täysin vapaa. Voimme sotkea fiktiota ja faktaa, dokumenttia, kuvaa ja ääntä jne. Kiinnostavuus on asia joka nousee merkitykselliseksi, kertoo uutta radioilmaisua edustavan Hulluus ja yhteiskunta -kunnelman ohjaaja-dramaturgi Juha-Pekka Hotinen.

  Puheen Aamussa radioilmaisun mahdollisuuksista olivat puhumassa Hotisen lisäksi kuunnelman visualisoinut, kuvataiteilija Teemu Mäki sekä tuottaja Pekka Ruohoranta.

  Toimittajana Silja Raunio.

 • Perttu Häkkinen ja Vesa Iitti ovat kirjoittaneet suomalaisen salatieteen historiasta kirjan nimeltä Valonkantajat.

  Heidän oma kosketuksensa esoteriaan ja outoihin ilmiöihin juontaa juurensa lapsuuteen, joilloin he saivat käsiinsä Noidan käsikirjan sekä Mustan Raamatun.

  Herrat valottivat esoterian saloja Puheen Aamussa Juuso Pekkisen haastateltavina.

 • Alivaltiosihteerin sketsit syntyvät demokraattisesti meidän kolmen kesken, mutta palindromit ovat minun ja Pasi Heikuran vastuulla, toteaa Alivaltiosihteerin Simo Frangén.

  Mutta miten palindromit syntyvät, mistä lähdetään liikkeelle? Heikura ja Frangén kertoivat ajatuksen juoksuaan Puheen Aamussa Suvi Puukankaan vieraana.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä