Levylautakunta

Levylautakunta

 • 53 min
 • ei kuunneltavissa

OHJELMAN ARTISTIT

Hukka ja Mama on vääksyläisten (nykyisin asuvat Helsingissä) partiolaiskavereiden nimeä kantava yhtye. Lasse ja Matrina tosiaan musisoivat partioleirillä ekaa kertaa yhdessä, sitten vuosien tauon jälkeen Lasse otti yhteyttä uudestaan, koska oli syntynyt lauluja, joita ei mielestään itse sopinut esittämään. Yhtye on ollut toiminnassa viitisen vuotta. Hukka ja Mama tuli tutuksi viime vuoden Umk:sta ja Selja-laulusta. Nyt yhtye on vuoden verran valmistellut uutta musiikkia. > Hukka ja Mama netissä

Katéa, oikealta nimeltään Katja Pihlainen, on käyttänyt myös taiteilijanimeä Katea Max. Reilu parikymppinen Katéa on tehnyt musiikkia ja pienimuotoista keikkailua jo jonkin aikaa. Katéan ensisinglelle on alkuvauhtia lähdetty hakemaan länsinaapurista,  sillä kappaleen tekijöillä on kokemusta Melodifestivalen-ympyröistä asti.  Nuoren tulokkaan ääntä on verrattu Lana Del Reyhin ja Amy Winehouseen. > Katéa netissä

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana  on yhtä kuin jazzbändi varustettuna kolmella räppärillä. Porukka julkaisi ensimmäisen levynsä kaksi vuotta sitten, ja seuraavaa odotetaan lokakuussa. Bändin johtaja Valtteri Pöyhönen  sai idean räpin yhdistämisestä big band –musiikkiin, ja vuonna 2011 hanke lähti liikkeelle.  Palefacen avustuksella mukaan tulivat aikaisemmin lähinnä englanniksi räpänneet Tommy Lindgren ja Redrama. > Julkinen sana kotisivu

Suora Lähetys on moderni mustalaismusiikkiyhtye, joka yhdistelee perinteeseen mm. balkania ja jopa hiphoppia. Yhtye nousi pinnalle ensimmäisessä Talent-kisassa v. 2007 ja ensimmäinen levy ilmestyi 2008. Sitä ennen takana oli jo esiintymistä usean vuoden ajan varsinkin hengellisissä ympyröissä. Nyt on julkaistu ensimmäinen single syksyllä ilmestyvältä kolmannelta levyltä.  > Suora Lähetys netissä

Jo’Buddy eli Tampereen suunnalla juurimusaa jo kolmisenkymmentä vuotta tehnyt Jussi Raulamo on aikaisemmin johtanut mm. yhtyeitä Groovy Eyes ja One O’clock Humph.  Pohjois-Amerikan juurimusa on ollut se läheisin Jo Buddylle, mutta uudella levyllä lähdetään reggaen maailmaan niin ikään tamperelaisen alan yhtyeen Funky Kingstonen kanssa. Bändiä ei aiemmin ole levyllä kuultu, livenä yhtyeellä on ehtinyt olla solistivieraita Sami Saaresta Yonan kautta Sam Huberiin. Levyllä vierailee duettokaverina Marjo Leinonen. > Jo 'Buddy kotisivu

Topi Saha on Kaustiselta kotoisin oleva lauluntekijä, jonka kolmas albumi 'Nykyaika' ilmestyy toukokuussa. Kaksi aikaisempaa ovat olleet puhkikehuttuja. Uudella levyllä on Sahan omasta mielestä kuitenkin irtiottoa soundillisesti aikaisempaan folk-soundiin. Aikaisemmilla levyillä on myös ollut mm. vanhoihin arkkiveisuihin perustuvia lauluja, nyt ollaan enemmän nykyajassa kiinni. Tekijän mukaan levyn tunnelma on aamuöinen, urbaani ja snadisti vinossa. > Topi Saha netissä

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Katéa: That ain’t love (K.Pihlainen, team Moneybridge)   27
Elastinen: Urbaani brittimusa on nyt juuri tämän kuuloista. Oli massiivinen tuotanto, todella hyvä biisi. Laulajan äänessä persoonallinen soundi.
Marko: Oli hieno biisi, tässä oli ihan jotain Elvistä ja gospelia. Laulaja kuin Bonnie Tyler ilman raspia. Tunnelma vei minut jonnekin kauas pois.
Juha: Siirryin Harlemilaisen kirkon peräpenkkiin, Billy Joel meets gospel. Kaikki tunnetilat ja palaset saatu tuotannossa juuri oikeille paikoilleen. Esiintyjästä ja biisistä saatu esiin parhaat puolet

2.Ricky Ticky Big Band & Julkinen sana: Talutushihnassa (sä V.Pöyhönen sa Paleface, Redrama, T.Lindgren)  26
Elastinen: Huippujätkät, ihan virtuoosit bändissä. Tämä yhdistelmä, Big Band ja räppärit, ihan ainutlaatuista koko maailmassa. Biisissä kaikki crossover -ainekset, hyvällä tavalla rakenteellisesti pop-meininki
Marko: Tälle porukalle pitäis antaa kulttuuripalkinto! Ja mikä rumpusoundi! Tykkään niin noista löysistä rumpukalvoista.
Juha: Kokonaisuus rakennettu pienistä paloista loistavasti. Kumarsi hienosti sekä suomalaiselle että amerikkalaiselle musiikkiperinteelle.

3.Suora Lähetys: Kosto on kuollut (sä T.Jäävuori, T.Kilpeläinen, M.Lindgren, M.Pitkänen sa T.Kilpeläinen)      22
Elastinen: Tässä porukassa on niin makeat stemmat! Livenä kuulin tämän, toimi upeasti. Levylle kaipaisin samaa enrergiaa ja tempoa. Näillä kavereilla teksteissä rajuja tarinoita omasta kulttuuristaan.
Marko: Kundeilla energia ihan törkeen hyvä. Olen myös kuullut livenä, ja toimi hyvin. Ja pidin myös tästä levytyksestä. Hyvä kappale.
Juha: Hienoa, että suomalainen mustalaismusiikki on astunut tähän päivään sieltä 60-luvulta. Teksti ja kertosäkeen fraasi todella nerokasta. Energiaa olisin kaivannut lisää. Oli oikein ilahduttavaa.

4.Hukka ja Mama: Ei ole pohjaa (L.Hukka) 21
Elastinen: Pidin tuotannosta, basso lähti alussa hienosti, ja kitara ihan kuin Stingillä. Menossa hyvä groove ja laulajalla hyvä ääni. Tekstiltään oli kyllä mun biisin vastakohta, aika negatiivinen.
Marko: Kasarin mieleen tuovat syna ja basso. Sanat meni kyllä ohi, mutta laulajan artikulaatiosta ja fraseerauksesta pidin, myös stemmalaulut toimi. Tarinana meni jollotuksen puolelle, jotenkin raskas.
Juha: Komppi innosti alussa, mutta sitten muuttui jollotukseksi. Tuotanto oli kyllä loistava. Sävellys jotenkin kaipasi yhtä koukkua lisää. Tekstissä ankeutta.

5.Topi Saha: Nebraska (T.Saha)      19
Elastinen: Hämmennyin, kappale ei osannut päättää onko se slovari vai nopea, kitara hakkasi niin vauhdilla. Tekstistä pidin, uskottava tarina, melodiasta tuli mieleen jotain Hectoria. Laulajalla hyvä ääni.
Marko: Rippikoulupappi vois vetää tämän maailman tilaa käsittelevän tunnin päätteeksi. Uskottava tämä oli ja tekijä laittoi itsensä peliin. Mulla vaan ei toiminut.
Juha: Mustan stetsonin kantria. Teksti perinteinen kantri-tarina. Toimis hyvin sunnuntai-aamun krapulassa. Viulustemmat nousi mielestäni kuitenkin liian isosti.

5.Jo’Buddy & Funky Kingstone feat.M.Leinonen: Right here in my arms (J.Raulamo) 19
Elastinen: Autenttista, ois voinut olla vaikka kuinka vanhalta levyltä. Nyrjähtänyt rytmi, tuo huolittelemattomuus viehätti. Laulusoundit ja kaikki ihan kuin 60-, 70-luvuilta. Biisinä en saanut paljoa irti.
Marko: Aika hauska, mutta vähän outo. Ihan kuin studion lattialta olis kasattu läjä nauhanpätkiä ja läiskitty ne yhteen.
Juha: Etukenoreggaeta. Oli monipuolista, paljon eri osia. Marjo Leinosen ääni laittaa aina kylmät väreet. Soundi on tällä porukalla aina ollut hallussa ja harkittua. Tässä jotenkin sovituksellisesti osat riiteli keskenään.

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 25.4.2015 13.03 • Yle Radio Suomi Kajaani

Jaksot

 • Ohjelmassa arvioidut kappaleet kuuntelujärjestyksessä:

  1. Samuli Edelmann: Reunalla
  2. The Staves feat. yMusic: Trouble on my mind
  3. Alice Aloof: Käki
  4. Miljoonasade: Ruusunnuppu
  5. Sam Smith: Midnight Train
  6. George: Nightswimming

 • Laulut:
  1. Leo: Me ei oltu niinkuin muut
  2. Shania Twain: You Can't Buy Love
  3. Anna Kokkonen: Joki
  4. Kaukolasipartio: Lomamatka lamamatka
  5. Tom Chaplin: Under A Million Lights
  6. Ellinoora: Glitteri

  Lautakunnassa Milana, Freeman ja Arto Vilkko.

 • Nämä kuultiin:
  1. Olli Herman: Hei vaan moi
  2. Seamus Fogarty: Van Gogh's Ear
  3. Pepe Willberg: Isänmaa, äidintaivas
  4. Karina: Kenkäkaverukset
  5. Naughty boy feat. Joe Jonas: One Chance To Dance
  6. Teemu Roivainen: Siivet

  Lautakunnassa Essi Luttinen, Olli Helenius ja Veli Kauppinen.

 • Soitetut laulut:
  1. Laura Moisio: Keltaiset verhot
  2. Ninni & Mika: All Them Pretty Dreams
  3. kls: Teet minusta totta
  4. Janna: Tahdon
  5. Bryan Adams: Please Stay
  6. Kinos: Kiitän mun murheistain

  Lautakunnassa artistitulokas Leo ja Jari Väyliö Oliver-yhtyeestä sekä Jyrki Koskenseppä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä