Levylautakunta

Levylautakunta

 • 53 min
 • ei kuunneltavissa

OHJELMAN ARTISTIT

Vimma Allstars on jo vuosikaudet soittanut irlantilaismusiikkia omalla tyylillään. Bändi on Helsingistä, keikkaillut sekä triona että isolla kokoonpanolla. Vimma Allstars julkaisee vihdoin ensimmäisen levynsä, tosin albumin ilmestymisajasta ei ole vielä tietoa. > Vimma Allstars netissä

FFS on projekti, jossa ovat yhdistäneet voimansa skottilainen yhtye Franz Ferdinand sekä amerikkalainen Sparks-veljesduo, joka perustettiin 70-luvun alussa. Projektin tuloksena on albumi ja kesäkiertue Keski-Euroopassa. Sparksin suursuosio ajoittui 70-luvun puoliväliin, muutamia aika isojakin hittejä, mm. This Town Ain’t Big Enough For Both Of Us. Viime vuodet tai vuosikymmenet duo on ollut aika marginaalissa mutta koko ajan olemassa. FF perustettiin 2002 Glasgow’ssa, takana on neljä levyä, lukuisia hittejä. > FFS kotisivu

Vanilla duo aloitti Helsingin yliopiston opettajaopiskelijapiireistä, eli duon jäsenet, kämppikset  Miina Juulia ja Kirsikka alkoivat tehdä omia lauluja ja esittää niitä mm. opiskelijabileissä, aluksi englanniksi. Vähitellen homma vakavoitui sen verran, että vaihtoivat suomenkieleen ja tekivät yhdestä laulustaan videon, joka vakuutti levy-yhtiön. Ensisingle on tehty kesähitti mielessä. >Vanilla netissä

Lätkävaara Oy on viiden kokeneen muusikon yhtye, jonka kotipaikka ainakin jossain määrin on Lahti. Yhtyeen ensimmäinen levy, vinyyli, julkaistiin juuri. Tyylinä on soittaa bluespohjaista baarimusiikkia, jossa kotikaupunki Lahti kuulemma kuuluu. T unnetuin jäsen on epäilemättä kitaristi-biisintekijä Etholen, Agentsin komppikitaristi 1979 – 92, ja myös Tuomari Nurmion Köyhien ystävissä. > Lätkävaara Oy netissä

Gondwana on reggaebändi, joka tulee Chilen pääkaupungista Santiagosta. Se perustettiin jo melkein 30 vuotta sitten, ensimmäinen levy julkaistiin 1998. Gondwana on yksi kotimaansa kansainvälisimmistä bändeistä, soittanut eri puolilla maailmaa. Bändi on köynyt myös Suomessa ensimmäisen kerran jo 10 vuotta sitten ja tulossa taas 26.5. Tämä Helsingin konsertti on osa uuden levyn 'Reggae’n’Roll' julkaisukiertuetta. > Gondwana kotisivu

Sakilaiset on stadilainen kupletti- ja iskelmäperinneyhtye, joka on ollut kasassa jo viitisentoista vuotta, ensimmäinen levy ilmestyi jo 2002.  Uusin, kolmas levy on nimeltään 'Jätkäsaaren sakilaiset'. Aiemmin mukana on ollut pääsääntöisesti tulkintoja vanhoista biiseistä ja vain muutama oma. Nyt pääpaino on omissa lauluissa, joissa toki perinnettä kunnioitetaan. > Sakilaiset netissä

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Vanilla: Takapenkin tytöt (sä P.Matara, M.Colliander sa M.Juulia, K.Manninen, V.Wallenius) 22
Lasse: Hyvä, elämänmyönteinen, iloinen meininki. Teksti rohkea ja rankka, kuin ohjekirja kesäviikonlopun viettoon. En pitänyt siitä tasaisena kulkevasta kosketinmattotaustasta.
Tero: Olihan tämä hyväntuulenmusiikkia, mutta minä olen tyly ja nipo äijä. Tässä haettiin hysteerisesti kesähittiä, synariffi tosi kulunut
Jorma: Teksti oli kyllä hauska. Toteutus hyvä, mahtavaa iloisuutta

2.Gondwana: Mucho Verso (I-L.Labbe, K.Valenzuela)   20
Lasse: Soi upean stereofonisesti, komppi kulki kuin idän pikajuna. Harmi, että matkalla muuttui peruspopiksi, kuin kehnoksi euroviisuksi. Hieno alku lässähti.
Tero: Ihan nastaa reggaeta ainakin aluksi, sitten tuli liikaa tavaraa, ihan hölmö kitara ja turhaa se säkeistö englanniksi.
Jorma: Kitaristi oli kyllä Santanaa kuunnellut. Hyvän tuulen musiikkia, joka aluksi ärsytti, mutta sitten tempaisi minut mukaansa.

3.FFS: Johnny Delusional (R & R Mael)                           18
Lasse: Kyllä tuli niin Sparks mieleen. Vaikuttava alku pianolla ja hienosti biisi nousi. Kertosäkeseen pitäisi rakentaa koukuttava kliimaksi. Ihan hirveesti tässä oli yritystä.
Tero: Alkoi valheellisena pianoballadina ja muuttui kabareepopiksi. Olihan tämä pastissi Sparksista. Nasta fiilis tuli, mutta kappaleena ei kovin kummoinen
Jorma: Keskittyminen meni, kun yritin miettiä, miltä vanhalta bändiltä kuulostaa. Laskelmoidusti tehtyä ja jotenkin hengetöntä.

4.Lätsävaara Oy: Laiskan miehen päivä (H.Etholen, R.Vankka) 16
Lasse: Pidin kitaroista ihan hirveesti, maukasta ja vanhanaikaisen koskettavaa soittoa. Ammattimiehet asialla. Biisi sinällään jäi vähän tyhjäksi.
Tero: Letkeää bluesia, ei tästä vihainen voi olla. Mukavasti kotikutoinen, ei liian tuotettu. Kivaa kamaa varmaan pubin nurkassa, mutta ei jätä suurta jälkeä.
Jorma: Kesäbiisi hillitymmälle väelle. Pidän kuitenkin tarkemmasta kitaroinnista. Ei innostanut.

4.Vimma Allstars: Lähtölaskenta (T.Oiva, O.Kari)               16
Lasse: Kivan rosoinen soundi, punkahtava meininki. Soitto ammattimaisen vilpitöntä ja viulut hinkkasi kivasti. Biisinä ei jääne suomi-rockin historiaan.
Tero: Selkeästi livemusiikkia, koko levyllinen voisi olla liikaa tätä. Vanhanaikaista hyväntuulen -musiikkia. Ihanntäysipainoinen omalla sarallaan.
Jorma: Kappale vireä, elämänmyönteinen, ei väkisintekemisen tuntua. Kaikki soittimet erottuivat ja laulukin kuului hyvin. Hauskaa bilemusiikkia.

6.Sakilaiset: Tänään lauletaan (sä Sakilaiset sa M.Seppälä)  12
Lasse: Jotenkin pysäytti, sanoma meni kyllä perille. Rautalankaskittat soi tyylikkäästi, säkättävä komppi oli kiva. Pisteet raikkaudesta.
Tero: Mykäksi vetää! Rokkirautalankasarkaa on jotenkin ryötöviljelty, siinä sarjassa pitää olla todella persoonallinen erottuakseen.
Jorma: Remuamisen takana olikin surumielinen kappale. Jotenkin tuli mieleen Irwinin biisit.

 

Lähetykset

 • la 2.5.2015 13.03 • Yle Radio Suomi Lappeenranta

Jaksot

 • Soitetut laulut:
  1. Laura Moisio: Keltaiset verhot
  2. Ninni & Mika: All Them Pretty Dreams
  3. kls: Teet minusta totta
  4. Janna: Tahdon
  5. Bryan Adams: Please Stay
  6. Kinos: Kiitän mun murheistain

  Lautakunnassa artistitulokas Leo ja Jari Väyliö Oliver-yhtyeestä sekä Jyrki Koskenseppä.

 • Kuunnellut laulut:
  1. Jussi Kinnunen: Onnellinen mies (Sydänenergiaa)
  2. Sunrise Avenue: Never Let Go
  3. Hullu ruusu: Mikael
  4. Milana: Suvi
  5. Post Malone: rockstar ft. 21 Savage
  6. Markus Vuorinen: Meistä jokainen

  Lautakunnassa muusikot Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Juha Blomberg.

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Aili Ikonen: Nuori vapaa nainen
  2. Liam Gallagher: Greedy Soul
  3. Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä: Pakolaisen laulu
  4. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Tässä memee vielä hetki
  5. First Aid Kit: It's A Shame
  6. Mooa: Hajalla

  Lautakunnassa Kivikasvot Fredi ja Ismo Sajakorpi sekä Susanna Vainiola.

 • Nämä kuultiin:
  1. Holmala: Mahtaako hän koskaan tietää
  2. Sparks: Edith Piaf (Said It Better Than Me)
  3. Tuija Rantalainen ja Heikki Salo: Osterikeitto
  4. Ursus Factory: Jumalautapojat
  5. Björk: The Gate
  6. Suontausta ja Puusaari: Kirje Eleonoralle

  Lautakunnassa muusikko Tero Vesterinen sekä Juha-Pekka Sillanpää ja Jami Liukkonen.

 • Soitetut biisit:
  1. Jimi Pääkallo: Puron varteen
  2. Gogol Bordello: Walking On The Burning Coal
  3. Pyhimys & Venla: Kynnet, kynnet
  4. Talmud Beach & Faarao Pirttikangas: Matkaa teen
  5. Mavis Staples: If All I Was Was Black
  6. RAJA: Huume jonka nimi on rakkaus

  Lautakunnassa Katja Ståhl, Samae Koskinen ja Kalevi Pollari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä