Koe uusi yle.fi
Levylautakunta

Levylautakunta

 • 54 min
 • ei kuunneltavissa

OHJELMAN ARTISTIT

Anne Mattila on yksi 2000-luvun suurimmista iskelmäartisteista.  Anne on tehnyt keikkaa jo 11-vuotiaasta, ensimmäinen levytys 13-vuotiaana ja ensimmäinen albumi ja kultalevy 17-vuotiaana. Annen  harrastuksiin kuuluu myös maalaus ja hän avasi vuosi sitten oman taidekahvilan Karvialla eli kotikylällään. Anne Mattila julkaisee syksyllä kolmikymppiseksi kiitettävästi jo kahdennentoista levynsä > Anne Mattila kotisivu

Mumford & Sons on 2007 Lontoossa perustettu yhtye, jonka maailmanlaajuinen läpimurto oli pari vuotta sitten levyllä 'Babel' ja hitillä I Will Wait. Bändin tyyli oli akustisvoittoista kantrifolkkia banjoineen sun muineen. Juuri ilmestyi kolmas levy Wilder Mind, jossa ihan tietoisesti on heitetty banjoilla vesilintua, kytketty kitarat vahvistimiin ja haettu synat komerosta. > Mumford & Sons kotisivu

Sanni Kurkisuo julkaisi ekan levynsä kaksi vuotta sitten, ja voitti saman tien parhaan naissolistin Emma-patsaan. Levy herätti huomiota, nuoresta iästään huolimatta neidillä tuntui olevan varma oma näkemys omasta musiikistaan. Sannin toinen levy on nimeltään Lelu ja edelleen kaikki biisit ovat Sannin omia, mukana kirjoittamassa myös tuottaja Hans Solo. > Sanni netissä

Marko Haavisto & Poutahaukat on nokkamiehensä tuorein kokoonpano. Parin vuoden kuluttua tulee jo 30 vuotta, kun Marko päätti lähteä idolinsa Baddingin jalanjäljille ja perusti Badding Rockers –yhtyeen. Haavisto soitti välillä Topi Sorsakosken bändissä, Poutahaukat tuli kuvioihin v. 97, ja häntä on nähty myös kansainvälisillä estradeilla, kiitos leffahommien Aki Kaurismäen elokuvissa. Outolintu on uusi levy, Poutahaukkojen kanssa jo kymmenes, koko levy on Markon omaa käsialaa. > Marko Haavisto kotisivu

Panic At The Disco on lasvegasilaisten koulukaverusten  2000-luvun alussa perustama rokkibändi. Heti ensimmäinen levy möi platinaa vuonna 2005. Seuraava ei menestynyt läheskään yhtä hyvin, ja yhtye käytännössä hajosi perinteisiin musiikkierimielisyyksiin, ainoastaan solisti Urie ja basisti jäivät jäljelle. Nyt jäljellä on enää Urie alkuperäisistä jäsenistä.  > Panic At The Disco kotisivu

Hannu Hautaniemi on Sallasta kotoisin oleva, Oulussa asuva tanssiviihdyttäjä. Hän aloitti ammattimuusikkona vasta reilusti yli viisikymppisenä muutama vuosi sitten. Hautala on tehnyt pari levyäkin, ja kiertelee bändinsä kanssa ahkerasti kuulemma lähinnä Kuopion yläpuolisia keikkapaikkoja. Villin diskokappaleen Hannu Hautalalle on tehnyt muutama vuosi sitten kuusikymppisiään juhlinut pitkän linjan biisintekijä Esko Koivumies, mm. Marionin Hyvästi yö, Hirvoskan De va kukku de, Mikon Taitaa tulla kesä kappaleiden takaa. > Hannu Hautaniemi kotisivu

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Sanni: Lapsi Heurekassa (S.Kurkisuo, Hank Solo)    20
Niko: Alussa kivasti lasten ääniä ja sitten yks kaks oltiin humalassa keskellä päivää, eihän tämmönen sovi! Kertooko tämä huumeista? Rohkea biisi kaikin tavoin.
J-P: Tehokas alku, päiväkodista päiväkänneihin. Tässä erossa oli jotenkin positiivinen fiilis, selvästi naisen kirjoittama. Tekstissä riemukkaita kohtia. Musiikissa pidin, että konetaustan päällä oikeita soittimia, musiikissa tapahtui paljon.
Kirsi: Olihan hämmentävä. Paljon mieleenpainuvaa ja jännittävästi koottu. Ois voinut musiikki kulkea johonkin, mun mielestä pysyi paikallaan.

1.Anne Mattila: Kuivaa koivua (R.Eskolin, E.Nieminen)   20
Niko: Eka soundi oli todella hieno, sitten syntikkaviulut yms pilas. Hienoa muuten, että lauletaan kuivasta koivusta :-) Artistin pitäisi laittaa kaikki peliin, mutta tässä mentiin liian turvallisesti.
J-P: Annen ääni paranee koko ajan kokemuksen myötä, hieno ja taitava laulaja. Tämä biisi voisi olla Amerikassa suuri kantrihitti, mutta ihan erilaisilla soundeilla. Kuulostaa radiota varten tehdyltä.
Kirsi: Vaihteeksi kunnollinen naisen ääni! Kaipasin eläviä soittajia, tämä oli semi-instrumentteja täynnä. Ja soi semi-mollissa, jos halutaan surullista tunnelmaa, niin sitten oikeasti mollissa. Tämä on helppo unohtaa.

3.Panic At The Disco: Hallelujah (B.Urie)    17
Niko: Alku ihan mahtava, jysähti kunnolla. Englanniksi lauletuista harvoin kuuntelen sanoja, mutta nyt seurasin tarinaa.
J-P: Gospel taitaa olla tämän päivän trendi pop-maailmassa. En pitänyt, kun laulajan ääni koko ajan prosessoitu särölle, eikö oma ääni riittänyt? Gospelkuoro todella tehokas, pisteet menee kertosäkeelle.
Kirsi: Voiman käyttö laulussa ja soitossa ihan kivaa, mutta jatkuva möykkä ei ole enää tehokasta.

4.Hannu Hautaniemi: Kyllä tytöt sen tietää (E.Koivumies)   13
Niko: Niin järkyttävän kauhea, että on jo hieno! Tää ei voi olla todelllista. Kiitos näistä nauruista. On oikeasti kova jätkä, että tämmöstä voi vetää täysillä.
J-P: Tämä Matti ja Teppo -komppi on täysin riippumaton mistään trendeistä. Eihän tätä ole voitu tehdä tosissaan, nauratti ihan mielettömästi. Sopii kyllä hyvin paritanssiliikuntaan.
Kirsi: Ihan hurja! Kasarisoundit oivallisesti rakennettu. Tämä takuulla herättää jonkun tunteen - naurattaa, itkettää tai oksettaa.....

4.Mumford & Sons: Ditmas (bändi)    13
Niko: Hämmentävän tusinatuote. Rummut oli hyvin ja oikein mikitetty. Biisin alun turhat voisi ottaa pois ja siirtyä suoraan rytinään.
J-P: Miksi bändi hylkää sen akustisen maailman, josta teki maailmanlaajisen trendin edellisellä levyllä. Tämä oli mitään sanomatonta tusinarokkia.
Kirsi: Käyttömusiikkia, sopii loistavasti imurointiin. Kertakäyttöpoppia, ei eroa muusta nykytuotannosta.    

6.Marko Haavisto & Poutahaukat: Vielä hengissä (M.Haavisto) 12
Niko: Tämä genre ei aukene mulle mitenkään. Olihan tässä rehellinen tarina ja se kerrottiin vilpittömästi. Soundimaailma menee ihan mun hilseen yli.
J-P: Heti eka tekstin rivistä tulee mieletön odotusarvo tarinalle, mutta sitten olikin vain pieniä irrallisia tarinoita eri säkeistöissä. Soiton suoritus ihan Badding -pastissi, mutta jäi jotenkin mallintamiseksi. On varmaan kova sana jossain twist-juhlilla.
Kirsi: Eka lause oli todella hieno! Kuuntelin tarinaa, musiikissa ei ollut niin paljoa kuuneltavaa.

 

 

Lähetykset

 • la 9.5.2015 13.03 • Yle Radio Suomi Jyväskylä

Jaksot

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Lohkare ja Pauli Hanhiniemi: Rauhaa
  2. Morrissey: Jacky’s Only Happy When She’s Up On The Stage
  3. Kielo: Kipeille teoille
  4. Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus: Väärät profeetat
  5. Margo Price: A Little Pain
  6. Jonsu: Tanssin sut pyörryksiin

  Lautakunnassa Tommi Läntinen, Minna Joenniemi ja Juha-Pekka Sillanpää.

 • Ohjelmassa arvioidut kappaleet kuuntelujärjestyksessä:

  1. Samuli Edelmann: Reunalla
  2. The Staves feat. yMusic: Trouble on my mind
  3. Alice Aloof: Käki
  4. Miljoonasade: Ruusunnuppu
  5. Sam Smith: Midnight Train
  6. George: Nightswimming

 • Laulut:
  1. Leo: Me ei oltu niinkuin muut
  2. Shania Twain: You Can't Buy Love
  3. Anna Kokkonen: Joki
  4. Kaukolasipartio: Lomamatka lamamatka
  5. Tom Chaplin: Under A Million Lights
  6. Ellinoora: Glitteri

  Lautakunnassa Milana, Freeman ja Arto Vilkko.

 • Nämä kuultiin:
  1. Olli Herman: Hei vaan moi
  2. Seamus Fogarty: Van Gogh's Ear
  3. Pepe Willberg: Isänmaa, äidintaivas
  4. Karina: Kenkäkaverukset
  5. Naughty boy feat. Joe Jonas: One Chance To Dance
  6. Teemu Roivainen: Siivet

  Lautakunnassa Essi Luttinen, Olli Helenius ja Veli Kauppinen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä