Hienostelua

Sibeliuksen vaatekaapilla

  • 55 min
  • ei kuunneltavissa

Hienostelua-ohjelmassa kurkistetaan Sibeliuksen vaatekaappiin ja mietitään, miksi Sibeliuksen vaatteissa oli niin paljon taskuja. Haastateltavana yliopistonlehtori Minna Kaipainen, toimittajana Janne Koskinen. Sibeliuksen pukuja esittelevät myös Kansallismuseon yli-intendentit Jouni Kuurne ja Kaija Steiner-Kiljunen.

Musiikit:
Sibelius: Kevätnäky op. 114/5. Ralf Gothóni.
Sibelius: Gigue (Allegretto) jousitriosta A-duuri. Helsingin musiikkiopiston opintotyö 1889. Jaakko Kuusisto, Anna Kreetta Gribajcevic ja Taneli Turunen.
Sibelius: Hymn to Thais. Aulikki Rautawaara ja Electro-orkesteri, joht. Jussi Jalas (lev. 1946).
Sibelius: Aallottaret. Radion sinfoniaorkesteri, joht. Sakari Oramo.
Fagerlund: Bruscamente viulukonsertosta ”Darkness in light”. Pekka Kuusisto ja Radion sinfoniaorkesteri, joht. Hannu Lintu.

Lähetykset

  • to 28.5.2015 11.00 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Hienostelua-ohjelmassa puhutaan siitä miten käyttäytyä Linnan juhlissa, ja mistä presidentin Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on peräisin. Janne Koskisen haastateltavana on professori Laura Kolbe. Ohjelma on uusinta vuodelta 2013.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Valtakunnan tunnetuin miljonääri, hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos kirjoitti vuosituhannen alussa nimensä suomalaiseen kulttuurihistoriaan ryhtymällä Åminnen arvokartanon uudeksi isännäksi. Salon Halikossa sijaitsevan kartanon päärakennus kävi Wahlroosin kustantamana läpi perusteellisen kunnostuksen kreivi Gustaf Mauritz Armfeltin aikaiseen asuun. Lopputuloksena on yksi maan upeimmista empiremiljöistä tyylinmukaisine huonekaluineen ja muotokuvineen. Kartanoaan vain kaksi kertaa aiemmin lehdistölle esitellyt Wahlroos avaa ovet Hienostelua-ohjelman herrasmiestoimittaja Janne Koskiselle. Kuuntele haastattelusta leikkaamaton versio ilman musiikkia.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä