Levylautakunta

Levylautakunta

 • 54 min
 • ei kuunneltavissa

OHJELMAN ARTISTIT

Valovuosi tuo kevyttä poppia Tampereelta. Trion naissolisti Outi on vuosia sitten osallistunut X-factoriin.  Hän muutti Tampereelle musiikkia opiskelemaan. Herroilta löytyy kokemusta mm. pelimusiikin teosta ja reggae/hiphop-ympyröistä. Valovuosi -bändin ensisingle on tsemmpilaulu naisille. >Valovuosi netissä

Madisen Ward & The Mama Bear on harvinaisesti äidin ja pojan muodostama duo, jossa poika laulaa ja äiti komppaa kitaralla. Poika on 26 v. ja äiti  62 v. Äiti on haaveillut musiikkiurasta jo nuoresta, ja on ehtinyt julkaista levyllisen hengellistä musiikkia. Madisen on nuorin kolmesta lapsesta, ja aloitti äitinsa kanssa duona soittelun viitisen vuotta sitten. Viime vuoden aikana maine levisi mm. tv- ja festariesiintymisten kautta. Olivat juuri kiertueella Keski-Euroopassa. >Madison Ward & The Mama Bear netissä

Valtatie on rautalankaiskelmään nojaava bänditulokas Kalajoelta. Valtatie on perustettu keväällä 2013 ja soittajat kuvaavat itseään rokki-jätkiksi. Keikoilla musiikki suomeksi ja soitto tulee oikeista soittimista. Parin sinkun jälkeen tulossa on tänä vuonna ensimmäinen pitkäsoitto. > Valtatie netissä

Anna Puu alkaa vähitellen olla isoin Idols-taustainen artistimme, kakkossijasta tulee jo kuusi vuotta. Hänet on kaksi kertaa valittu Emma gaalassa vuoden naissolistiksi.  Syksyllä ilmestyvä Annan neljäs levy on käyty äänittämässä peräti Amerikassa asti, Alabaman Muscle Shoalsissa, samassa studiossa on äänittänyt mm. Aretha Franklin. > Anna Puu netissä

Future Islands viime vuonna läpilyöntinsä tehneen amerikkalaisyhtyeen uusi single. Yhtye on ollut kasassa jo kymmenkunta vuotta ja ehti tehdä pari omakustannelevyäkin ennen kuin iso levy-yhtiö innostui. Yhtyeen keulahahmona on karismaattinen ja tanssitaitoinen laulusolisti Herring. Yhtyeen viimevuotinen debyyttilevy isolle levy-yhtiölle oli yksi viime vuoden parhaiksi arvioituja levyjä.- Yhtye esiintyy elokuun puolivälissä Helsingissä Flow-festivaaleilla, vuosi sitten oltiin Ruisrockissa. > Future Island netissä

Härmä on vähän päälle nelikymppisenLahdesta lähtöisin oleva mutta jo pitkään Helsingissä asuneen Kimmo Härmän bändi. Hän osallistui kolme vuotta sitten Voice Of Finlandiin, silloin ei pärjännyt mutta herätti kiinnostusta. Sitä ennen takana oli jo vuosia cover-bändeissä. Nyt on sitten oman musiikin vuoro. Härmä on siis ihan oikea yhtye, jonka muilla jäsenillä löytyy soittokokemusta useista yhtyeistä. > Härmä netissä

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Anna Puu: Ota minut tällaisena kuin oon (A.Puustjärvi, Knipi, L.Kurki, J.Immonen)   24
Jukka Poika:
Anna laulaa hyvin. Melodiassa tuttua Annan aikaisemmasta tuotannosta. Tuotanto viehätti - raikas laulu versus iso muhkea äänimaailma. Tekstistä sanoisin, että siinä oli turha huoli, ei mies koskaan yritä muuttaa naistaan.
Olga: Tekstissä lohduttavaa 'ei minusta täydellistä saa'. Ei ihan nuoren tytön laulu. Tämä artisti on kuin 'lasi kirkasta vettä'.
Jorma: Tässä oli jotain mukavaa, tuotettu ammattitaitoisesti, soittimet soundasivat hyvin. Kuorosta tuli mieleen gospel-meininki.

2.Future Islands: The Chase (G.EWelmers, S.Herring, W.Cashion)    23
Jukka Poika:
Tässä oil karaktääriä. Epävireinen syna kuulosti 80-luvulta. Teksti ja laulu oli keskustelevaa, se kantoi. Laulajan ääni jotenkin ruokaisa.Olga: Isoa paksua konesoundia tässä olen kaivannut ja tämä vastasi siihen täysillä. Jotain 80-lukulaista soundissa. Laulusoundi alussa jotenkin ärsytti, sitten unohdin sen.
Jorma: Aika hyvä riffi muodostui tuosta alun ärsyttävästä tapailusta. Vokalisti lauloi yllättävää juttua. Energiasta huolimatta vaivutti staattiseen tilaan.

3.Härmä: Kylmä on vierelläs matka (K.Härmä)          18
Jukka Poika:
Tässä oli karaktääriä, ei yritetty viilata särmiä pois. Laulu kuulosti jotenkin 'perseilyltä', laulaja jotenkin ei uskonut juttuun, vesitti sanomaa. Soittajilla ambitiota, mutta sitten se pohjalainen uho kertsissä ei miellyttäny mua.
Olga: Minusta tämä oli hauska, nauratti ne välihuudot ja fraseeraukset. Oli kivan viisto ja vino. Nämä kaverit näyttivät keskirormea ja se kelpasi mun fiilikseen nyt.
Jorma: Elämää suurempaa tavoiteltiin. Iskelmä pilasi hyvän rokkikappaleen. Hieman viimeistelemätön.

4.Valovuosi: Aurinkokuningatar (J.Naslaki, S.Tamminen, O.Kaskitalo) 14
Jukka Poika:
Tämä oli hiphop-reggaeta pehmeällä soundilla. Sanomana 'tsemppiä - tsemppiä' , mutta elämänmakuisuus puuttui, riimit kliseisiä. Toteutuksessa oli ammattitaitoa.
Olga: Tällaista tyyliä on nyt paljon, maistuu vahvasti hitinmetsästykseltä. Toisesta korvasta sisään, toisesta ulos.
Jorma: Tämä saattaa olla kesän maanvaiva joka radiossa ja terassilla. Sujuvasti tätä kyllä voi taustalla kuunnella, ymmärrän tämän voiman ja merkityksen. Ei vaan värähdä mun sielussa ja ruumiissa.

5.Madison Ward and The Mama Bear: Silent Movies (R&M.Ward)   13
Jukka Poika:
Laulajan maneerit alussa miellytti, sitten alkoi ärsyttää. Ja tuo rytmikin alkoi ärsyttää jossain vaiheessa.
Olga: Laulussa tuollaista venkulointia, vähän alkoi vaivata laulajan 'fiftarinikottelu'. Musassa hauska poljento, ihan kesäinen polkupyöräilyrytmi.
Jorma: Laulajan tapa laulaa oli möykkäämistä ja mölinää. Soitto kyllä toimi.

6.Valtatie: Oi toukokuu (M.Alho)                                                      10
Jukka Poika:
Laahausta ja lannistusta, jotenkin väsyiskelmää. Implisiittinen masennus, minua alkoi väsyttää. Soitossa ammattitaitoa mutta ei innostusta. Kevätmasennusta voisi käsitellä toisinkin.
Olga: Toukokuu oli syytettyjen penkillä, miksi näissä lauluissa aina jotain syytetään. Tekstissä paljon kryptisyyttä.
Jorma: Musiikkia heinäseipäiden Suomesta. Ymmärrän tällaisesta tykkääviä, tämä pysäyttää aikaa. Aitoutta ja vilpittömyyttä.

 

Lähetykset

 • la 16.5.2015 13.03 • Yle Radio Suomi Jyväskylä

Jaksot

 • Soitetut laulut:
  1. Laura Moisio: Keltaiset verhot
  2. Ninni & Mika: All Them Pretty Dreams
  3. kls: Teet minusta totta
  4. Janna: Tahdon
  5. Bryan Adams: Please Stay
  6. Kinos: Kiitän mun murheistain

  Lautakunnassa artistitulokas Leo ja Jari Väyliö Oliver-yhtyeestä sekä Jyrki Koskenseppä.

 • Kuunnellut laulut:
  1. Jussi Kinnunen: Onnellinen mies (Sydänenergiaa)
  2. Sunrise Avenue: Never Let Go
  3. Hullu ruusu: Mikael
  4. Milana: Suvi
  5. Post Malone: rockstar ft. 21 Savage
  6. Markus Vuorinen: Meistä jokainen

  Lautakunnassa muusikot Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Juha Blomberg.

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Aili Ikonen: Nuori vapaa nainen
  2. Liam Gallagher: Greedy Soul
  3. Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä: Pakolaisen laulu
  4. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Tässä memee vielä hetki
  5. First Aid Kit: It's A Shame
  6. Mooa: Hajalla

  Lautakunnassa Kivikasvot Fredi ja Ismo Sajakorpi sekä Susanna Vainiola.

 • Nämä kuultiin:
  1. Holmala: Mahtaako hän koskaan tietää
  2. Sparks: Edith Piaf (Said It Better Than Me)
  3. Tuija Rantalainen ja Heikki Salo: Osterikeitto
  4. Ursus Factory: Jumalautapojat
  5. Björk: The Gate
  6. Suontausta ja Puusaari: Kirje Eleonoralle

  Lautakunnassa muusikko Tero Vesterinen sekä Juha-Pekka Sillanpää ja Jami Liukkonen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä