YleX Etusivu

Haastattelussa skeptikko James Randi

 • 7 min
 • toistaiseksi

Maailmankuulu taikuri ja skeptikko James Randi kävi Suomessa Think Helsinki, Think! -tapahtuman vieraana. 86-vuoden iästään huolimatta hän taistelee edelleen huuhaata vastaan. Tähtäimessä ovat mm. rokotuskriitikot.

Lähetykset

 • ti 21.4.2015 14.59 • Yle Areena

Jaksot

 • Miksi nuoret kaupunkilaiset kirjoittavat nyt autofiktiota? Vieraana hypeä herättäneen Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu -kirjan kirjoittanut Sisko Savonlahti. Muissa uutisissa, Rihanna twiittasi pääministeri Juha Sipilälle. Mutta miksi Juha ei vastaa?? Onko julkkisten twiittitempauksilla todellista merkitystä? Lisäksi puhetta aknepositiivisuudesta ja kyllä, hyvät naiset ja herrat Tiitisen listasta!

 • FIRE-elämäntapa (Financial Independence Retire Early) kasvattaa ainakin median mukaan suosiotaan nuorten aikuisten keskuudessa. Nyt tavoitteita kutsutaan kritisoiden myös elämäntapaeläkeläisyydeksi! FIREstä puhetta tänään myös Etusivussa! kansanedustajien kulukorvaukset ovat taas puheenaihe. Mitä jos kansanedustajien palkkaan laitettaisiin tonni lisää mutta otettaisiin kaikki kulukorvaukset pois? Idis kakkaa vai timanttia äänestyksessä! Lisäksi puhetta Emmy-gaalan yllätyskosinnasta ja manselaisesta työnhakijoita haastattelevasta robotista.

 • Oppilaan traaginen kuolema koulupäivän aikana Espossa on saanut suomalaiset puhumaan liikkatuntien kuntotesteistä. Tarvitaanko testejä? Aku Ankka -lehden hassunhauskat julkkisnimimuunnokset ovat naurattaneet jo vuosikymmeniä! Mutta onko hyvä idis valjastaa Aku Ankan sarjakuvatarinoita markkinointiin? Puhetta myös hortoilutrendistä sekä vastavalmistuneiden palkoista. Pitäiskö työuran alussa olevan ihmisen tehdä pienemmällä palkalla töitä?

 • Perjantain kunniaksi vastataan kaikkiin kysymyksiin, joita kansalaisilla voi viikon lopuksi olla! Onko kaksoiskansalaisten ajatusten syynääminen aivotutkimuksella hyvä idea? Onko Juhani Tammisen autokeskustelu vuoden demokratiateko? Entä mitä uutta talk show -kentälle tuo Sannikka & Ukkola -show? Vieraana tänään - noh Marja Sannikka ja Sanna Ukkola!

 • Torstai on toivoa täynnä! EU on luopumassa kellojen siirtelystä kesä- ja talviaikaan. Etusivun kuulijat kertovat, kumpaan aikaan Suomen kannattaa jäädä. Tarot-kortit puolestaan paljastavat, millaista tulevaisuutta on odotettavissa vihreiden skandaaleissa ryvettyneelle puheenjohtajalle Touko Aallolle. Lisäksi Jussi ja Hanna pohtivat muun muassa sitä, millainen kuuma sotku saataisiin aikaan, jos Miss Suomi -kandidaateilta edellytettäisiin vahvoja poliittisia kannanottoja.

 • Tällä viikolla kaupunginvaltuutettu ja rehtori ovat olleet kriittisen keskustelun aiheina, koska heidän julkiset kommenttinsa järkyttivät: poliitikko puhui ihmisroskasta, rehtori taas näytti vähättelevän seksuaalista häirintää. Onko potkut liian raju reaktio möläytykseen? Entä miksi aina ajaudumme puhumaan siitä, saako mitään enää sanoa? Etusivussa matkataan tänään Etelä-Amerikkaan, kun haastattelussa on dokumenttiohjaaja Pertti Pesonen. Millaista on Kolumbian huumebisnes Escobarin jälkeen, entä onko olemassa eettisiä huumeita? Studiossa Hanna ja Jussi!

 • Ylen MOT selvitti, miten suomalaisissa kouluissa puututaan seksuaaliseen häirintään. Tavoissa ilmeni suuria eroja koulujen välillä. Miksi reksi ei aina puutu tilanteeseen? Mitä asialle voidaan tehdä? Haastiksessa Helsingin yliopiston apulaisproffa Kristiina Brunila, joka on tutkinut eriarvoisuutta kouluissa. Lisäksi puhetta kotien puunaamisesta vieraille sopivaan kuntoon ja nuoruuden häilyvästä käsitteestä. Entä mitä tarkalleen ovat "länsimaiset arvot"?

 • Areenassa olevaa Se tyyli -minidokkarisarjaa on kuvailtu kantaaottavaksi, koska sen päähenkilöistä kukaan ei ole valkoinen. Miksi pelkkä ihonväri on yhä kannanotto? Entä mitä ohjaaja uwa Iduoxeelle selvisi sarjan myötä suomalaisesta muotimaailmasta? Iduozee Hannan haastiksessa. Ruotsissa käytiin valtiopäivävaalit, ja hallituksen muodostamisesta näyttää tulevan jopa historiallisen vaikeaa. Joudutaanko Ruotsissa nyt luopumaan blokkipolitiikassa ja seuraamaan SUOMEN jalanjäljissä? Tästa puhetta heti lähetyksen alkuun. Lisäksi käsittelyssä koulujen hiljaiset lounaat ja liikennemerkkien sijoittelu kännykkää tuijottavien jalankulkijoiden ehdoilla!

 • Upeaa perjantaita! Länsinaapurissamme on käsillä jännät hetket, siellä nimittäin äänestetään vaaleissa sunnuntaina. Ketkä puheenjohtajat herättävät eniten mielenkiintoa Ruotsin vaaleissa? Entä suhtaudutaanko suomalaiseen Ruotsissa maahanmuuttajana? Näihin vastaa Aftonbladetin toimittaja Janne Grönroos! Lisäksi puhuttavat ainakin Trumpin hallinnon viimeisimmät metkut ja sinkkujen oikeudettomuus työasuntovähennykseen. Entä onko ok inhota rottia?

 • Niken mainoskampanja kuohuttaa, koska kampanjakasvoksi on otettu urheilija Colin Kaepernick, joka on protestoinut poliisiväkivaltaa vastaan NFL-otteluissa. Nike saa kritiikkiä mutta toki myös paljon kehuja. Mitä kertoo nuorista kuluttajista, kun lenkkaribränditkin katsovat parhaaksi ottaa voimakkaasti kantaa? Muodista puheen ollen: scumbro-trendi on ollut tänä kesänä suuri puheenaihe, ja siitä puhutaan myös YleX Etusivussa! Hanna ja Jussi selvittävät logiikan rähjäisen mutta kalliin tyylin takana. Lisäksi koolla viimeistä kertaa Lukupiiri, jossa on luettu Sauli Niinistö -kirjaa, vieraana Yle Kioskin Toivo Haimi!

 • Mitä suomalaisten pitää tietää Ruotsin viikonlopun vaaleista? Sen selvittää tänään Etusivu, vieraana Ruotsin tuntija, STT:n toimittaja Matias Åberg! Lisäksi tänään puhuttaa asevelvollisuus ja erityisesti korealainen popbändi BTS. Etelä-Koreassa on herännyt keskustelu siitä, pitäisikö bändin jäsenten saada vapautus armeijasta. Miks poppareiden pitää mennä armeijaan jos klassisen musan menestyneet kollegat saa vapautuksen? Lisäksi puhetta isojen yrityspomojen tunteista ja kivikasoista tunturissa.

 • Suomalaissyntyinen Mydata -liike haluaa taviksille lisää oman datansa käyttöön somepalveluissa. Mitä liike tavoittelee ja onko muutos somejättien toimintatapoihin oikeasti realistinen tavoite? Etusivussa tänään vieraana Mydata -liikkeestä Taru Rastas! Lisäksi puhetta Macronin kahvinjuonnista (josta ei ilmeisesti voi Suomessa vitsailla) ja Utøyan murhien kääntämisestä fikftioleffaksi Norjassa. Studiossa Hanna ja Jussi!

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä