Pikku Kakkosen radio kokoaa yhteen kotimaisen lastenmusiikin, lasten omat jutut sekä Pikku Kakkosen sadut Yle Areenaan.

Kuuntele matkoilla ja arjen touhuissa. Anna mielikuvituksen lentää tarinoita kuunnellessa tai laula tuttujen ja uusien lastenlaulujen tahdissa. Lapsilla on asiaa ja unelmia, kuunnellaan niitä. Sarjoina kuullaan mm. Maltin ja Valtin uniseikkailuja, Orffien soitinesittelyjä sekä Virva Varvosen vihjevisoja. Mari ja Jaakko antavat ohjeita Lasten virallisessa käsikirjassa ja Iina poimii mukaan Pikku Kakkosen postiin tulleita tarinoita.

Jaksot

 • Pikku Kakkosen radiossa kuljeskellaan metsässä, ja jutellaan eläimistä ja marjojen poimimisesta.
  Jakson laulut:
  Roope Mäenpää: Karhu nukkuu
  Loiskis: Manne Mato
  Soiva Siili: Nallet tallustaa
  Sagolik: Laulu oravasta

 • Pikku Kakkosen postiin on saapunut paljon upeita kuvia syksyn lempiväreistä. Syksyisissä tarinoissa seikkailee monenmoisia hahmoja, kuten vaikkapa englantia puhuva mökki ja lehtikasassa hyppivä tiikeri! Pihla, Vilma, Matias ja Lauri kertovat syksyn lempipuuhistaan.
  Jakson laulut:
  Syksyinen retkilaulu
  Eija Ahvo: Sadelaulu
  Satu Sopanen & Tuttiorkesteri: Juoksee metsähiiroset
  Roope Mäenpää: Tuiki tuiki tähtönen

 • Veeralle on iskenyt ikävä flunssa! Niistämisen lomassa tutustutaan flunssavirukseen, kuunnellaan nuhanenän tuoreimmat kuulumiset sekä pohditaan, onko kipeänä olemisessa myös hyviä puolia.
  Jakson laulut:
  Tuomon laulu: Dippa-Dappa-Duha
  Pikku Kakkosen orkesteri: Sairas karhunpoika

 • Iina lähtee Liljan kanssa retkelle maatilalle, jossa tutustutaan maatilan töihin ja asukkaisiin sekä kuunnellaan eläinaiheisia lauluja.
  Jakson laulut:
  Orffit: Kimmon puuhevonen
  Ryhmä X: Pieni ankanpoikanen
  Pikku Papu: Naamas on kaunis
  Jousikvartetti Nakkipaketti: Maijan karitsa
  Loiskis: Cot cot

 • Susanna ja Jaakko juttelevat äänistä, laulamisesta ja lempikappaleista sekä kuuntelevat Soivan Siilin Äänenavauslaulun, Juurikadun orkesterin Minä soitan harmonikkaa ja Loiskiksen Kaikki laulaa tavallaan.

 • Oletko sinä koskaan käynyt viidakossa? No, ei ole Jaakkokaan. Mitähän kaikkia merkillisiä otuksia viidakossa viliseekään? Ehkä jätskiapinoita ja räpyläjalkaisia hevossikoja? Jaakon viidakkokirjan tutkimusten välissä kuunnellaan myös lauluja eläinten kaupungista, apinoiden soittokunnasta, viidakon omasta puhelinverkosta sekä tietenkin Krokotiili Herbertistä.

  Jakson laulut:
  Sagolik: Eläinten kaupunki
  Soiva Siili: Telefooni Afrikassa
  Satu Sopanen: Krokotiili Herbertti
  Tuomon laulu: Apinoiden orkesteri

 • Susannan kanssa mietitään, miksi tiistai tulee aina maanantain jälkeen, miksi viikonlopun odottaminen on niin kivaa ja kuunnellaan, miten isän aamutoimet sujuvat ihan tavallisena viikkona. Välissä kuunnellaan myös lauluja viikonpäivistä, jokapäivänsankareista sekä siitä kuinka kivaa onkaan käydä pesulla ja pisulla.

  Jakson laulut:
  Pikku Papun orkesteri: Viikonpäivät
  Tuomon laulu: Pesulle ja pisulle
  Pikku Kakkonen: Jokapäivänsankari

 • Posteljooni on tuonut Pikku Kakkoseen postia unelmien työpaikoista! Lasten unelmahommissa kerätään magneettikoneella tölkkejä, hoidetaan eläimiä ja lennetään prinsessana taivaalla. Postitarinoiden lisäksi ääneen pääsevät myös siskokset Noomi ja Lea.

  Jakson laulut:
  Jousikvartetti Nakkipaketti: Pikku posteljooni
  Yökyöpelit: Huoltomies Hossa
  Jousikvartetti Nakkipaketti: Leipuri Hiiva
  Loiskis: Minusta tulee isona

 • Pikku Kakkosen radiossa tavataan variksia, pingviinejä, peippo ja lohikäärme. Veera matkustaa Etelämantereelle ja takaisin lapintiiran siivellä. Retkeilyn ohessa kuunnellaan lauluja linnuista ja ötököistä.

  Jakson laulut:
  Musarullaa: Kolme varista
  Ryhmä X: Pingviinitanssi
  Soili Perkiö: Kesälaulu
  Yökyöpelit: Ruokki, räyskä ja riskilä
  Pikku Papun Orkesteri: Lennä, lennä leppäkerttu

 • Pikku Kakkosen radioon ovat möyrineet mainiot madot. Kuullaan, mikä on matojen mielestä mukavaa ja kuinka kastemato ystävystyi mittarimadon kanssa. Tietysti myös kuunnellaan lauluja matojen puuhista.

  Jakson laulut:
  Loiskis: Manne mato
  Marja Salin: Sateella
  Pikku Papun Orkesteri: Kaalimato
  Enrico Canto: Mittarimato

 • Susannaa huolestuttaa, voiko Kuu pudota taivaalta. Hän päättää ottaa asiasta selvää, mutta eksyy ihmettelemään monenmoisia juttuja.

  Jakson laulu:
  Niina Alitalo: Ihme ja kumma

 • Pikku Kakkosen postiin on saapunut postia supertaidoista. Oma taito voi olla kukkien kerääminen, traktorilla töiden tekeminen, kissannimien keksiminen tai vaikkapa tähtien katselu. Myös sisarukset Noomi ja Lea kertovat meille vauhdikkaista supertaidoistaan.

  Jakson laulut:
  Musarullaa: Sankarihommia
  Ryhmä X: Ratsulaulu
  Ryhmä X: Pingviinitanssi
  Satu Sopanen & Tuttiorkesteri: Tärkeät aakkoset
  Yökyöpelit: Ruokki, räyskä ja riskilä

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä