Pikku Kakkosen radio kokoaa yhteen kotimaisen lastenmusiikin, lasten omat jutut sekä Pikku Kakkosen sadut Yle Areenaan.

Kuuntele matkoilla ja arjen touhuissa. Anna mielikuvituksen lentää tarinoita kuunnellessa tai laula tuttujen ja uusien lastenlaulujen tahdissa. Lapsilla on asiaa ja unelmia, kuunnellaan niitä. Sarjoina kuullaan mm. Maltin ja Valtin uniseikkailuja, Orffien soitinesittelyjä sekä Virva Varvosen vihjevisoja. Mari ja Jaakko antavat ohjeita Lasten virallisessa käsikirjassa ja Iina poimii mukaan Pikku Kakkosen postiin tulleita tarinoita.

Jaksot

 • Pikku Kakkosen radioon ovat möyrineet mainiot madot. Kuullaan, mikä on matojen mielestä mukavaa ja kuinka kastemato ystävystyi mittarimadon kanssa. Tietysti myös kuunnellaan lauluja matojen puuhista.

  Jakson laulut: 100 lastenlaulua, Loiskis: Manne mato. Marja Salin: Sateella. 100 lastenlaulua, Pikku Papun Orkesteri: Kaalimato. Enrico Canto: Mittarimato.

 • Susannaa huolestuttaa, voiko Kuu pudota taivaalta. Hän päättää ottaa asiasta selvää, mutta eksyy ihmettelemään monenmoisia juttuja.

 • Pikku Kakkosen postiin on saapunut postia supertaidoista. Oma taito voi olla kukkien kerääminen, traktorilla töiden tekeminen, kissannimien keksiminen tai vaikkapa tähtien katselu. Myös sisarukset Noomi ja Lea kertovat meille vauhdikkaista supertaidoistaan.

 • Lukukoira Tikru kertoo siitä, millaista on olla lukukoira ja juttujen ohessa kuunnellaan koiramaisia lauluja!

 • Jaakko ja lapset ovat prinsessakoulussa ja juttelevat siitä, millaista olisi olla prinsessa. Juttujen ohessa kuunnellaan lauluja krokotiili Herbertistä, lohikäärme Puffista, jäätelöstä ja sammakoista.

 • Vuodenaika, joka tulee talven jälkeen ja ennen kesää, on tietysti kevät. Mitä luonnossa tapahtuu keväällä ja mitä kaikkea hauskaa voi tehdä?

 • Pikku Kakkoseen on saapunut postia huippusuunnittelijoilta! Suunnitella voi vaikka eläintarhoja, junataloja, myrskyjä ja robotteja. Postitarinoiden lisäksi lapset kertovat huippusuunnitelmistaan ja kuunnellaan musiikkia.

 • Sammakot ovat pieniä, kilttejä eläimiä. Ella tietää sammakoiden olevan limaisia. Kurnutusjuttujen ohella kuullaan lauluja erilaisista sammakoista.

 • Pikku Kakkosen radiossa mietitään aakkosasioita. Veera kertoo sadun Pörrö-nimisestä olennosta ja kuninkaasta, joka ei osannut kirjaimia. Tarinoiden ohessa kuunnellaan laulut tärkeistä aakkosista, Ruuneperistä ja lörpötyksestä.

 • Yövieraissa tutustutaan asioihin, joita ei päivällä pääse näkemään. Selvitetään, mitä Nukkumatti syö ja miten yöeläimet toimivat. Kuullaan iltasatu sekä laulut Sininen uni, Nuku nuku, Hyvin hiljaa ja Tuiki tuiki tähtönen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä