Koe uusi yle.fi
Radio Suomi Tampere

Tappara-fanit olivat aamulla pelikunnossa

 • 21 s
 • toistaiseksi

Tappara-faneilla oli syke korkealla jo aamutuimaan. Yhteensä neljällä bussilla lähdettiin kohti Oulua ja SM-kultaa. Tässä tunnelmaa bussista.

Lähetykset

 • la 25.4.2015 9.55 • Yle Areena

Jaksot

 • Tuttu radioääni menneiltä ajoilta tuo mieleen paljon enemmän kuin puhujan ja legendaarinen selostus muutakin kuin yhdet urheilukisat. Äänen mukana heräävät muistot, ja juuri siihen pyrkii tamperelainen Äänimuseo. Salkun kokoisessa paketissa muistojen herättäjät matkaavat kaupungin ikäihmisten luo. Museolehtori Lila Heinola esitteli museota ja sen ääniä Anna Sirénille.

 • Tamperelainen pesäpallokausi päättyi syyskuussa naisten mestaruusjuhliin. Kuinka tästä eteenpäin? Manse PP:n edustuksen tuore toiminnanjohtaja Inga Ärnfors oli Jyrki Hakasen vieraana Yle Radio Suomen Tampereen aamulähetyksessä 2.11.2017. Haastattelun kesto 10´46. Kuva: Marjut Suomi/Yle

 • Nuoret keraamikot Anne Kuntola ja Eeva Mäkelä ovat unelmatyössään perustettuaan Kuppitehdas Uoman. Tampereen Hatanpäällä vanhassa punatiilisessä tehdasrakennuksessa syntyy uusia sinikukallisia astioita. Muotokieli on modernia mummolaa, ja työn ohessa naiset puhuvat halki niin henkilökohtaiset asiat kuin tärkeimmät kuulumiset pullanleivonnan saralta. Toimittaja Anna Sirén kävi kylässä Kuppitehdas Uomassa.

 • Akaan Viialassa on kärsitty pitkään koulujen sisäilmaongelmista. Nyt kiusana on parakeista koottu väistötila, jonka rakenteissa epäillään olevan mikrobikasvustoa. Vanhempia huolestuttaa myös rakennuksen puutteellinen hygienia. Toimittaja Matti Vikman vieraili Akaassa 28.8.2017 ja juttu kuultiin Yle Radio Suomen Tampereen aamulähetyksessä 30.8.2017. Haastateltavina ovat eskarilaisen äiti Kati Koivula, Viialan yhtenäiskoulun rehtori Saija Montonen sekä Akaan sivistysjohtaja Tero Kuusisto. Kesto: 10´02. Kuva: Matias Väänänen/Yle

 • Humppilalainen Jouko Alhainen kuntouttaa loukkaantuneita kurkia. Kaikki eivät toivu lentokuntoon, ja niinpä miehen luona asuu vakituisesti kaksi pitkäsääristä. Niistä vanhempi, kurkirouva nimeltä Kookka, on asunut Alhaisen luona jo 26 vuotta. Lintu on mukana kaikessa mitä mies puuhaa, ja jokapäiväisiin rutiineihin kuuluvat pihatöiden lisäksi tanssiharjoitukset. Toimittaja Anna Sirén vietti kesäistä päivää Jouko Alhaisen ja Kookan kanssa.

 • Kuinka tamperelaisnaaraat reagoivat eroottista vetovoimaansa testaavaan ääriattraktiiviseen urooseen kaupungin pääkadulla? Yle Tampereen kesän 2017 eroottisen paikallisnovellin tarjoilee Mauri Tikkamäki.

 • Kallenaution kestikievarimuseon idyllinen pihapiiri on herännyt uudelleen eloon Juupajoella. Punaisten rakennusten keskellä ja kievarin pirtissä nähdään tänä kesänä lasten ja nuorten Oma-Teatterin esittämänä Kievaritalon elämää -näytelmä. Kesäteatteriväkeä jututti Kreeta-Maria Kivioja.

 • Kesäteatteri antaa paljon paitsi yleisölle myös tekijöilleen. Ylöjärveläinen Sari Virtanen toteuttaa kesäteatterissa lapsuutensa unelmaa. Harrastus myös antaa voimaa ja iloa uupumuksen keskelle. Sarin kanssa Vahannan nuorisoseuran kesäteatterissa esiintyvät 16-vuotiaat Helmi Jonasson ja Emil Kesseli, jotka myös toteuttavat omia unelmiaan. Toimittaja Matti Vikmanin tekemä reportaasi kuultiin Yle Radio Suomen Tampereen aamulähetyksessä 7.6.2016. Jutun kesto: 13:30. Kuva: Matti Vikman / Yle.

 • Ilveksen kannattajat odottavat joukkueeltaan paljon alkavalla Veikkausliiga-kaudella. Viime vuonna Ilves kamppaili viimeiseen saakka jopa mestaruudesta, mutta jäi lopulta viidenneksi. Katsomoon tuo lisää vipinää Ilves Ikuisesti -yhdistys, joka kannattaa Ilvestä lajissa kuin lajissa. Ilves Ikuisesti -miehet Jani Ojala, Marko Isomustajärvi ja Harri Holli olivat Yle Radio Suomen Tampereen aamulähetyksessä 7.4.2017. Jutun kesto on 3´27 ja toimittaja on Petra Ketonen. Kuva: Petra Ketonen/Yle

 • Pidetäänkö vanhojen ihmisten hoivarobottien käyttöönottoa hyväksyttävänä? Jos vastaus on kyllä, niin millä ehdoilla? Tampereella kokoontui historiallinen kansalaisraati, joka pohti tuota kysymystä. Hyvin erilaiset mielipiteet sulautuivat yhdeksi loppulauselmaksi, jota hyödynnetään tutkimuksessa. Ääripäät sai keskustelemaan pohtivan demokratian periaate.

  Mari Siltasen vieraana Bioetiikan instituutista Antti Sorri.

 • Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman Tampereelta oli Yle Tampereen vieraana 13.2.2017. Toimittajana Matti Vikman ja kuvaajana Antti Eintola.

 • Vesilahtelainen Kyllikki Nevala on uskollinen jääkiekkojoukkue Ilveksen kannattaja. 81-vuotias fani käy katsomassa jokaisen Ilveksen kotiottelun Tampereen Hakametsässä. Toimittaja Mari Vesanummi tapasi Kyllikki Nevalan tämän kotona 7.2.2017. Jutun kesto 12´21. Kuva: Matias Väänänen / Yle.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Pistekirjoitusta älypuhelimella

 • Pyörätuolitanssi vaatii paljon harjoittelua ja hyvää yhteishenkeä. Onnistuessaan työ vie maailman huipulle.

 • Tampere-talossa lauantaina ensi-iltansa saavan Parsifalin puvustus on lähes kokonaan tehty jätemateriaaleista. Kaikkea muovipusseista sähkölaitteisiin on kerätty pitkin alkuvuotta järjestetyin keräyksin. Puvustaja Vilma Riitijoki on tyytyväinen lopputulokseen, vaikka hurjaa liikettä sisältävä esitys vaatii paljon myös puvustukselta.

 • Joulutori avattiin Tampereen Keskustorilla. Katso videolta avajaistunnelmia.

 • Tampereen Kaukajärvellä pyritään melomaan uutta maailmanennätystä. Ennätysjahdissa on uusiselantilainen Nic Riosa, joka aikoo meloa 260 kilometriä vuorokaudessa.

 • Hollannin ja Tanskan kaupungeissa pyöräillään paljon ja mielellään. Sen vahvistaa myös diplomi-insinööri, teologian maisteri Kalle Vaismaa, joka on väitellyt Tampereen teknillisessä yliopistossa pyöräilyn edistämisen keinoista. Hänen mielestään pyöräteiden laatu korvaa määrän, ja mallia kannattaa ottaa nimenomaan Hollannista ja Tanskasta. Tiina Kokko tapasi Pälkäneellä asuvan ja TTY:ssä työskentelevän Vaismaan kaupungilla Tampereella.

 • Filippiineillä avustustyöt ovat vauhdittumassa supertaifuunin riepomilla alueilla. Unicefin tilannearvion mukaan taifuuni Hayanin jäljiltä Filippiineillä on avuntarpeessa on lähes kolmetoista miljoonaa ihmistä, joista lapsia on viisi miljoonaa. Suomen Punainen Risti lähetti maanantaina Filippiineille terveysaseman, jonka klinikka antaa perusterveydenhuoltoon kuuluvia palveluita. Tekninen avustustyöntekijä Keijo Mäkelä Pirkkalasta on lähdössä klinakalle Filippiineille perjantaina. Toimittajana Päivi Solja.

 • Neljän mesenaatin lahjoituksista alkunsa saaneet neljä museota on yhdistänyt voimansa. Kultakauden noin 50 teoksen näyttely kiertää kyseisissä museoissa Tampereella, Kokkolassa ja Raumalla. Tampereella kokeolemat ovat esillä Emil Aaltosen ja Kustaa Hiekan taidemuseoissa. Toimittaja Mari Siltanen kävi tutustumassa näyttelyihin.

 • Päälle viisikymppinen Asko Kankainen oli tiukalla kuurilla yli vuoden ja voitti tänä kesänä kehonrakennuksessa EM-hopeaa. Mies oli kisalavalla ensimmäistä kertaa, joten rääkki toi toivotun tuloksen. Omat treenit ja dieetit olivat tosin helppo nakki verrattuna vaimon hommaan. Hänen piti kestää outoa kiukkuista ja väsynyttä miestä vuoden ajan kotinurkissa.

 • Ravut ovat haluttua herkkua - jopa siinä määrin, että niitä myös varastetaan helpon rahan toivossa. Pirkanmaalla rapuvarkaita on ollut viime päivinä tiettävästi liikkeellä ainakin Nokialla. Rapujen lisäksi pitkäkyntisille kelpaavat usein myös merrat.
  Toimittajana Päivi Solja.

 • Tampereen Nekalassa on etsivätoimisto Nekala. Toimisto ei selvittele aviorikoksia tai edes lemmikkien häviämisiä. Toimiston väen erikoisalaa on yliluonnollisten ja paranormaalien asioiden tutkiminen. Mari Siltanen kysyi heti kärkeen onko toimiston väki ihan normaalia porukkaa.

 • Eerika Ala-Kantti jäi kaipaamaan Pariisia. Hän oli siellä au pairina melkein vuoden ajan ja palasi Suomeen opiskelemaan viime vuonna. Eerika lähti Ranskaan vahvistamaan kielitaitoaan ja se onnistui, mutta siinä sivussa löytyi uusia ystäviä ja perheeseenkin hän on vielä yhteydessä. Pelkästään Pariisiin ei tarvinnut tyytyä, sillä hän pääsi perheen mukana esimerkiksi Berliiniin lomamatkalle sekä kreikan ja Italian vesille purjehtimaan.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä