Levylautakunta

Levylautakunta

 • 53 min
 • ei kuunneltavissa

NÄITÄ KUUNNELTIIN

Sola on tuore oululaisbändi. Taustaa löytyy bilebändimaailmasta nimellä Insane Cobra jo usean vuoden ajalta. Nyt satsataan omaan musiikkiiin uudella nimellä ja ensisinglellä haetaan mahdollisimman isoa soundia ja valtavia kaikuja. Solan laulusoilisti Heikki Tuomi sijoittui kolme vuotta sitten Idols-kisassa neljänneksi. > Sola netissä

Shelby Lynne on 46-vuotias amerikkalainen laulaja-lauluntekijä, joka nousi pinnalle kantripuolella, mutta löytänyt sieltä oikein kotiaan. Viimeisimmät levyt liikkuvat musiikillisesti avarammassa maastossa, jopa soulahtavaa retrotunnelmaa on uusimmalla I Can't Imagine albumilla. Arvostelijat kuvaavat Lynneä 'tinkimättömäksi ja aidoksi'. > Shelby Lynne netissä

Marstio & Kevyet Mullat on mukana koostelevyllä, joka ammentaa paperitehdaspaikkakunta Myllykosken vaiheista. Paikallishistoriallinen levy on tehty ihmisten oikeista elämäntarinoista pitkälti kylän omin voimin, primus motorina on häärinyt Arto Pajukallio.  Rakennemuutoksen mylläämän kylän tarinat ovat totta varmaan monella muullakin paikkakunnalla.... >Mylsä-projekti netissä

Mariska on tehnyt viimeiset viisi vuotta iskelmävaikutteista poppia, mutta palaa nyt uudella singlellä juurilleen rytmimusiikin pariin. Uusi albumi on tulossa syksyllä 2015. Mukana työstämässä uutta musiikkia on ollut hittituottaja Jukka Immonen. Mariska on viime vuosina tehnyt runsaasti tekstejä muillekin artisteille, mm. Jenni Vartiainen, Jari Sillanpää, Anna Puu ja Janna. > Mariska netissä

Brandon Flowers on 33-vuotias Las Vegasista kotoisin oleva The Killers -yhtyeen solisti ja biisintekijä. Bändi on noussut ihan stadionluokkaan ja myynyt runsaan 10 vuoden aikana miljoonia levyjä. Flowersin toinen soololevy on tarttuvaa, aikuista popmusiikkia. Brandon Flowers on parhaillaan Euroopan kiertueella. > Brandon Flowers kotisivu

Capro on artistinimenä kaverilla Kari Nurmi, joka on harrastelijapohjalta tehnyt omia laulujaan 90-luvulta asti. Nyt vuorotteluvapaalla hän on keskittynyt laulujen valmiiksi viilaamiseen ja on julkaissut levyllisen nimellä Parasta shampanjaa. Tavoitteena on saada lauluja eteenpäin, ei niinkään esiintyä itse artistina. Kari Nurmi on syntyisin Jyväskylästä, tosin jo lapsesta asti Helsingissä asunut.

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Mariska: Itserakkausjuttuu (Mariska, S.Gröönroos) 24
Juha:
Tässä oli jotain todella hienoa. Jotain samaa samaa ihanaa naiviutta kuin Kari Peitsamolla. Lankesin tähän ihan täysin.
Susanna: Räppiosuudet erityisen hienoja, niissä mukavaa nokkeluutta ja huumoria. Tavallaan kepeä biisi, mutta samalla ihan hirveän tärkeä sanoma.
Jorma: Sinänsä nokkela kappale. Kertakäyttöluonteinen, jäi mulle kertavitsiksi.

1.Capro: Kesäpeikko (K.Nurmi) 24
Juha:
Tuosta biisistä saa ihan ehdottoman kesäterassin iskurepliikin: Tuutko mun kesäpeikoksi? Mä lähtisin heti! Kesäbiisien kruunamaton kuningas. Hämmentävän upeaa tunnelmaa.
Susanna: Tämä kaverihan on salainen nero. Tämmöistä musiikkia ihminen tarvitsee kesätunnelmaan.
Jorma: Olihan tämä luomutuote, vilpitöntä lajia. Musiikkia maalaisromanttisesta kesäelokuvasta, mutta en minä sitä katsoisi. Kesäpeikko siellä oli hyvä sana.

3.Shelby Lynne: Sold the Devil (Sunshine) (S.Lynne, B.Peeler) 20
Juha:
Siinä surumielinen aurinko lauloi pilven takaa ja toivoi voivansa lämmittää kunnolla. Mimmin äänessä samalla jotain raikasta ja jotain ärsyttävää.
Susanna: Aika kiva, jotain raikasta ja samalla jotain savuista. Laulaja täysillä eli biisiä, ei pelkästään teknisesti suorittanut. Biisi ei ihan napakymppi, mutta laulaja oli raikas.
Jorma: Soittajat ja vokalisti olivat löytäneet ns. oikean ladun. Jotenkin vaikutti kappaleen klubiversiolta. Pysyi liikaa samalla viivalla koko ajan

4.Brandon Flowers: Still want you (B.Flowers) 19
Juha:
Biisi lähti liikkeelle jotenkin epätahtisesti. Taustalla joku omituinen epävireinen ääni kulki looppina, ja se vei koko huomioni, en laulajaa pstynyt seuraamaan ollenkaan.
Susanna: Pidin laulajan äänestä. Biisistä ei kuitenkaan paljoa jää, kun taustat riisutaan. Tässä ja nyt virkistävä ja kivan kuuloinen. Tekee mieli kuunnella uudestaan.
Jorma: Kertosäe oli hyvin tehty, jotenkin koukuttava ja hyvin kaiutettu. Hyvä poplaulu ja joskus se vain riittää.

5.Sola: Tänään (H.Tuomi, M.Mella, T.Mattila) 18
Juha:
Kuin olisin kuullut joskus ennenkin, retroilua hienolla tavalla. Tuntui kuunnellessa, että olen perillä jossain. Mukavan eteerinen laulu ja mahtipontiset välikkeet. Ei biisinä kuitenkaan tulevaisuuden klassikko.
Susanna: 80-luvun soundimaailmaa. Melkein kuin vaate, joka on todella tyylikäs näyttäessään siltä, että on muka huolimattomasti roiskaistu päälle. Nyanssien hallinta jotenkin puuttui, jäi soundi jotenkin suttuiseksi. Paljon tässä oli hyvää, kertsin fraasi jäi hyvin mieleen.
Jorma: Tässä paljon tuttua. Sujuvaa, mutta jotenkin tuotettu täyteen. Aika ankara synamatto hallitsi soundimaailmaa.

6.Marstio & Kevyet mullat: Maisema elää (M.Aho)15
Juha:
Teksti vei kyllä omaan nuoruuteen. Nostalgiabuusti ei kuitenkaan ulottunut ihan sieluun asti. Koukku jäi jotenkin uupumaan. Soitannollisesti valtavan hieno.
Susanna: Soitannollisesti nautin paikoin paljon. Mutta se taustakuoro, kuin 80-luvun hyväntekeväisyyslevyltä, jossa kaikki pääsi laulamaan. Jos ei ole suuri lyyrikko, niin tämä nostalgia on vaikea tuoda koskettavalle tasolle.
Jorma: Tässä piehtaroitiin muistoissa, joskus sekin on mukavaa. Laulumelodian puute tätä vaivasi. Soitannollisesti hyvin hoidettu.

 

 

Lähetykset

 • la 30.5.2015 13.03 • Yle Radio Suomi Jyväskylä

Jaksot

 • Kuunnellut laulut:
  1. Jussi Kinnunen: Onnellinen mies (Sydänenergiaa)
  2. Sunrise Avenue: Never Let Go
  3. Hullu ruusu: Mikael
  4. Milana: Suvi
  5. Post Malone: rockstar ft. 21 Savage
  6. Markus Vuorinen: Meistä jokainen

  Lautakunnassa muusikot Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Juha Blomberg.

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Aili Ikonen: Nuori vapaa nainen
  2. Liam Gallagher: Greedy Soul
  3. Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä: Pakolaisen laulu
  4. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Tässä memee vielä hetki
  5. First Aid Kit: It's A Shame
  6. Mooa: Hajalla

  Lautakunnassa Kivikasvot Fredi ja Ismo Sajakorpi sekä Susanna Vainiola.

 • Nämä kuultiin:
  1. Holmala: Mahtaako hän koskaan tietää
  2. Sparks: Edith Piaf (Said It Better Than Me)
  3. Tuija Rantalainen ja Heikki Salo: Osterikeitto
  4. Ursus Factory: Jumalautapojat
  5. Björk: The Gate
  6. Suontausta ja Puusaari: Kirje Eleonoralle

  Lautakunnassa muusikko Tero Vesterinen sekä Juha-Pekka Sillanpää ja Jami Liukkonen.

 • Soitetut biisit:
  1. Jimi Pääkallo: Puron varteen
  2. Gogol Bordello: Walking On The Burning Coal
  3. Pyhimys & Venla: Kynnet, kynnet
  4. Talmud Beach & Faarao Pirttikangas: Matkaa teen
  5. Mavis Staples: If All I Was Was Black
  6. RAJA: Huume jonka nimi on rakkaus

  Lautakunnassa Katja Ståhl, Samae Koskinen ja Kalevi Pollari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä