Koe uusi yle.fi
Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

EVA DAHLGREN  Titta på mej

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Hey tonight

THE ALLMAN BROTHERS BAND  Jessica

HURRIGANES  Crazy days

JUICE LESKINEN & COITUS INT.   Se oli jautaa

PELLE MILJOONA 1980  Lanka palaa

MIKA SUNDQVIST  Hormoonihiiret

RORY GALLAGHER  A million miles away

KALEVALA  Mind the fly hunter

KIRKA  Leijat

THE BEATLES  Yesterday

THE WINGS  My love

SHOCKING BLUE  Never marry a railroad man

THE DOORS  Indian summer

DURAN DURAN  Save a prayer

MANFRED MANN  5-4-3-2-1

 

Biisikertomuksia

JUICE LESKINEN & COITUS INT.   Se oli jautaa

Hei, vanhat minarilaiset, on luokkakokouksen aika. Anne Heiskanen, Jarmo Hämäläinen, Jouni Hämäläinen, Anne Kuosmanen, Riitta Miettinen, Marja Posti, Markku Tuovinen, Kari Vartiainen, Vesa Voutilainen, teitä kaipailevat nyt vanhat luokkakaverit.

Aloitimme Kuopiossa Minna Canthin yhteiskoulun 1A-luokalla syksyllä 1973- Kun lopetimme keväällä 1978 koulumme oli muuttunut jo peruskouluksi. Muistattehan legendaarisen Tukholman luokkaretkemme?

Luokkakokouksemme järjestetään Kuopiossa ensi syksynä, lauantaina 5. syyskuuta. Suurin osa luokkalaisistamme on jo tavoitettu ja innolla mukana, liittykää siis joukkoon.

Lisätietoja saat, kun lähetät sähköpostin osoitteeseen juho väliviiva pekka piste rantala ät kolumbus piste fi. Siis juho väliviiva pekka piste rantala ät kolumbus piste fi.

Toivekappaleena Juice Leskisen "Se oli jautaa" vuodelta 1975.

Terveisin Jiipee

 

THE ALLMAN BROTHERS BAND  Jessica

Toiveeseen liittyvä tarina: Vajaa 40 vuotta sitten kokoonnuimme Mökillemme perinteisiin nuorten juhliin. Nyt 13.6. 201515 Mökki täyttää tasan 40 vuotta  ja lähes sama porukka on jälleen koolla. Yksi on joukosta poissa. Heikki kuoli jonkin aikaa sitten. Hän oli mm. loistava kitaristi ja Allman Brothers Band oli meidän kaikkien suosikki. Tässä kappaleessa musiikki lähtee lentoon, nousee taivaisiin ja siten haluamme kaikki lähettää Heikille terveiset yläkerran orkesteriin. Ei pelkästään surulla, vaan myös musiikin ilolla ja vahvalla tunteella.

Jukka Mäntylä

 

THE BEATLES  Yesterday

Joskus vuonna -65 Herttoniemen Eränkävijäntorilla oli elokuvateatteri, jossa sitten esitettiin The Beatles-elokuvakonsertti. Teatteri oli tietysti tupaten täynnä kaiken ikäisiä lapsia ja nuoria. Minä olin tuolloin 8-vuotias ja olin siellä siskoni Annen ja ystäväni Helenan kanssa. Kaikki kirkuivat ja taputtivat minä mukaan lukien niin, ettei siinä metakassa paljon konsertista kuullut mitään. Takanani istui porukka teini-ikäisiä tyttöjä ja yksi heistä koputti jossain vaiheessa olkapäätäni ja sanoi, että kuule pentu lopeta: ’ toi kirkuminen ja käsien taputtelu’. No tottakai pelästyin ja koko loppuelokuvan istuin hiiren hiljaa muiden kirkuessa. Varovasti ja vaivihkaa ja salaa yritin kuitenkin taputtaa sylissäni käsiäni. Tuo välikohtaus kyllä pilasi pienen tytön elokuvaillan totaalisesti ja jäi kyllä muistin sopukoihin.  Muuten suosikkini oli John Lennon. Toivomuksenani olisi kuulla The Beatlesin ’Yesterday’.

Heidi

(PS. 'Yesterday' levytettiin 14.-16.6. 1965, joten kappale täyttää 50 vuotta)

 

KALEVALA  Mind the fly hunter

Hurriganes-kitaristi Ile Kallion tämän päivän Entisten nuorten sävellahjan haastattelussa  muisteltiin 16. kesäkuuta vuonna 1975 tapaturmaisesti menehtynyttä Kalevala-yhtyeen kitaristi Matti Kurkista.  Minäkin muistan tuon ikävän tapauksen.  Muistaakseni joskus keväällä -75 Kalevala esiintyi TV:n Iltatähti-ohjelmassa esittäen musiikkia juuri ilmestyneeltä uutuus-LP:ltä ’Boogie jungle’.  Levy on ihan huippu ja hankin sen itselleni loppukesästä 1975.  Yhtyeen Matti Kurkisen 40 vuoden takaisen ennenaikaisen poismenon muistolle voisitte soittaa ’Boogie jungle’-albumin komean avausraidan ’Mind the fly hunter’.

Jarkki   

 

RORY GALLAGHER  A million miles away

Irlantilaiskitaristi Rory Gallagherin kuolemasta tulee huomenna 14. kesäkuuta kuluneeksi 20 vuotta. Todella ahkerasti keikkaillut ja myös levytystensä osalta parhaimmillaan erinomaisesti onnistunut Rory on kenties jäänyt kulttihahmon asemaan, mutta ansaitsee kiistatta paikkansa kitaristien eturivissä. Biisitoiveena on riipaiseva balladikaunokki 'A million miles away' Gallagherin vuoden 1973 pitkäsoitolta 'Tattoo', joka lukeutuu artistin kyseisen vuosikymmenen alkupuolen kaikkein keskeisimpiin töihin.

RIP Rory, musiikkisi elää ikuisesti.

 

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Hey tonight

Vuonna 1976 ja -77 olimme Lahdessa Kotiteollisuuskoulussa metalliluokalla. Meillä oli koulussa tunnin ruokatauko. Koulumme vieressä oli Lahden urheilutalo, jossa oli baari-kahvio,  jossa kulutimme aikaa. Joka kerta sinne mennessä soitimme jukeboxista CCR:n ’Hey tonight’-biisin. Huomasimme, että Tekun opiskelijoita otti päähän - taas nuo hullut tulee.

Petteri

 

EVA DAHLGREN  Titta på mej

Kesä 1981 on jäänyt mieleeni erityisesti siitä, että olin Ruotsissa Sundsvallissa kesätöissä. Kaikkea kivaa ehti kesän aikana sielläkin tapahtua, mutta parhaiten on jäänyt mieleen Eva Dahlgrenin tuolloin julkaisema kappale ’Titta på mig’. Se oli tajunnan räjäyttävä biisi. Sitä hoilaten oli kiva ylpeänä palata Suomeen syksyn tullen.

En finne

 

Muistatko ensimmäiset hankkimasi korvalappustereot? Muistatko sen tunteen, kun oli mahdollista ottaaa musiikki mukaan minne tahansa? Mitä sinä korvalappustereoistasi kuuntelit ja missä?

Mulla oli mustat Sony Walkmanit.  Tykkäsin aina kuunnella Eppuja lenkillä 80-luvulla. (Markku)

---

Sony Walkmanin ostin joskus vuonna 1995, aiemmin ei ollut tarvetta, mutta tuolloin olin työkomennuksella Hyvinkään Koneella ja siellä oli maisemakonttori - enhän minä osannut siellä keskittyä työntekoon, kun olin tottunut kahden hengen työhuoneeseen. Walkman on vielä tallessa, mutta en tiedä toimiiko. Silloin kuuntelin vissiin siitä radiota (olikohan siinä radio?) tai sitten C-kasetteja  (Heli)

---

Korvalappustereo-asiaa:  Äitee osti jouluksi 1982 joululahjaksi Sonyn Walkmannit Kokkolan Anttilasta ja musana oli Hurriganesin 10/80-albumi kasettina ja ’Bourbon street’ soi komeesti!

Lopuksi vitsi: mitä Remun vaimo huusi, kun Henry tuli keikalta kotiin? Älä remua!  (Mica)

---

Minä hankin ensimmäiset Sony Walkman-merkkiset korvalappustereoni Helsingin reissulla kesällä 1981.  Laitteeseen sai liitettyä kahdet kuulokkeet ja niinpä minulla ja silloisella poikaystävälläni oli tapana istua sängyllä vastakkain niin, että korvalappustereot olivat välissämme ja meillä molemmilla pienet kuulokkeet korvillamme.  Toinen aina silloin tällöin erehtyi huutamaan, että ’tää on hyvä biisi’ johon toinen että ’häh?’

Kuuntelimme kasetilta tuolloin pääasiassa radiosta äänittämiämme sen ajan hittejä. (Sari)

---

Philipsin kirkkaan keltaset korvalappustereot. Se oli 80-lukua ja silloin kuunneltiin ainakin Duraneita, Modern Talkinia ja Dingoa. (Minna)

---

Korvalappusteroiden tulo markkinoille oli aivan mahtava juttu.  Ennen sellaisia junamatka opiskelupaikkakunnaltani Jyväskylästä kotiin Kouvolaan ja takaisin tuntui ajan hukalta, kun ei nyt aina jaksanut junassa lukeakaan.

Korvalappustereoiden hankinnan jälkeen junamatkat olivat yhtä juhlaa.  Nyt oli mahdollista kuunnella mielimusaa kaikki reissut ja matkustusaika tuntui aiempaa lyhyemmältä.  Muistan tutustuneeni joskus vuoden -82 talvella Duran Duranin tuotantoon, koska kaikki alkoivat puhua silloisesta muotibändistä.  ’Rio’-nimiseltä albumilta jäi mieleeni erityisesti kaunis balladi ’Save a prayer’. (Kaitsu)

Lähetykset

 • la 13.6.2015 15.03 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • JOHN LENNON  Woman
  HANOI ROCKS  Up around the bend
  DR. FEELGOOD  I'm a hog for you baby (live)
  JOHN LENNON, YOKO ONO & THE PLASTIC ONO BAND  Happy Xmas (war is over)
  TAISKA  Kukkurinmäen joulupolkka
  JUICE LESKINEN  Jouluvirsi
  DONNY OSMOND  Puppy love
  URIAH HEEP  Gypsy
  SONNY & CHER  Little man
  LEEVI AND THE LEAVINGS  Nainen toiselta planeetalta
  JOE COCKER  Let it be
  THE ROLLING STONES  She's a rainbow
  KIVIKASVOT  Tankeros love
  JOHNNY HALLYDAY  Requiem pour un fou
  DEEP PURPLE  Woman from Tokyo

 • HURRIGANES  Hey Bo Diddley
  HOT TUNA  I see the light
  TEENCATS  Cause I'm a teddyboy
  JOHN LENNON, YOKO ONO & THE PLASTIC ONO BAND  Happy Xmas (war is over)
  HELENA LINDGREN  Sika
  JIM AND THE BEATMAKERS  My only one
  PÄIVI PAUNU  Kaikki muuttui kohdallain
  BILLY JOEL  Honesty
  TEN YEARS AFTER  I'd love to change the world
  ALVIN LEE  The bluest blues
  KAAMOS  Isabelle Dandelion
  THE WHO  I can see for miles
  SHAKIN' STEVENS  Merry Christmas everyone
  EPPU NORMAALI  Murheellisten laulujen maa

 • KISS  I was made for loving you
  DR. FEELGOOD  Roxette
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Proud Mary
  TORSTAI 6.12. 1917  Ohjaa mua tiellä
  TUOMARI NURMIO  Ei kukaan
  LA BOTTEGA DEL ARTE  L'avventura
  BONNIE TYLER  It's a heartache
  CLIFTERS  Bonnie ja Clyde
  QUEEN  Don't stop me now
  SANTANA  Samba pa ti
  THE MOODY BLUES  Nights in white satin
  EPPU NORMAALI  Vihreän joen rannalla
  TINA TURNER  Better be good to me
  BILL HALEY AND HIS COMETS  Rock around the clock

 • MARKKU KARJALAINEN  Läähätän ja läkähdyn
  HECTOR  Jatkuvuus
  YELLOW  Mistreating woman
  KRISTIAN  Hit him hard
  NOVEMBER  Mount Everest
  DIO  The last in line
  SE  Kari Peitsamo
  ALWARI TUOHITORVI  Mykkä fiilis
  THE MOODY BLUES  Nights in white satin
  AC/DC  Highway to hell
  ERIC CLAPTON  Lay down Sally
  EPPU NORMAALI  Suomi-ilmiö
  THE BEATLES  She loves you
  LEONARD COHEN  Hey, that's no way to say goodbye

 • DAVID BOWIE  Suffragette city
  IDÄN PIKAJUNA  Kaada lasit täyteen
  CREAM  Dance the night away
  SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da
  DANNY Kesäkatu
  SLADE  Everyday
  HECTOR  Woyzeck
  NARADA MICHAEL WALDEN  Get up!
  JIMMY RODGERS  Kisses sweeter than wine
  MILJOONASADE  Marraskuu (remix)
  BEE GEES  Stayin' alive
  DEEP PURPLE  Highway star (Made in Japan-live)
  THE MOODY BLUES  Boulevard de la Madeleine

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä