Alivaltiosihteeri

Alivaltiosihteeri juhli 25-vuotista taivaltaan

  • 59 min
  • ei kuunneltavissa

Suomen virallisen ohjelman eli Alivaltiosihteerin rillitrio Pasi Heikura, Simo Frangén ja Jyrki Liikka aloitti viralliset hupalointinsa Radiomafian aalloilla keskiviikkona 6.6.1990 klo 11.05. Sen jälkeen ohjelma on määrätietoisella työllään nostanut Suomen 1990-luvun alun lamasta nykyiseen taloudelliseen taantumaan. Virallisten vuosien varrella radiohupsutteluiden kanavia ovat olleet myös YleQ sekä Yle Radio Suomi. Vuoden 2012 alusta jakelualustana on toiminut Yle Puhe.

Virkakautensa aikana Alivaltiosihteeri on kuluttanut loppuun neljä presidenttiä, yhdeksän pääministeriä ja neljä Ylen toimitusjohtajaa. Virallisia ohjelmia on kertynyt 1193 kappaletta, joka tarkoittaa lähes 10.000 yksittäistä radiohupailua. Tästä hupailuaarteistosta on julkaistu yhteensä 20 virallista kirjaa, joista viimeisin 'Suo, kuokka ja virallisuus' ilmestyy syntymäpäiväviikolla. Lisäksi Viikon virallisia palindromeja on lausuttu lähes 2500 eli lähes 5000, koska ne on lausuttu sekä etu- että takaperin.

Virallisen juhlapäivän kunniaksi Yle Puhe lähetti  Arto Nybergin toimittaman juhlaohjelman, jossa koko solmiokolmikko on mukana. Menossa mukana myös alivaltiosihteeristö Annika Poijärvi, Nina Koponen ja Rosanna Kemppi sekä Satu Kurvinen huuliharpullaan.

Lähetykset

  • su 7.6.2015 15.50 • Yle Areena

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä