Hyppää sisältöön

Voita & Sokeria: Voita & Sokeria 30.5.

Avotulella kokkaaminen on aivan oma juttunsa. Mervi Pasasen pihakeittiössä kokataan nyt Voita & Sokeria -sarjassa keskiaikaiseen tyyliin kananpoikaa sahramilla. Kananpoikaa sahramilla eli Douce ame, spelttiä ja porkkanasalaattia. 4 broilerin koipireittä tai 8 koipinuijaa 4 dl kermamaitoa 1 dl hienonnettua persiljaa 2 rkl hienonnettua salviaa 1-2 tl iisoppia 1-2 tl kynteliä 1 dl pinjansiemeniä 2-3 rkl hunajaa hyppysellinen sahramia suolaa, pippuria 1. Hiero broilerin palat suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetken aikaa. 2. Paista paloja noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Siirrä paistinpannulle tai paista kanat suoraan paistinpannulla lähes kypsiksi. 3. Lisää pannulle kermamaito, hunaja, pinjansiemenet, sahramit ja kuivatut yrtit. Hauduta hiljaisella lämmöllä parikymmentä minuuttia. Tarkkaile nesteen määrää, älä keitä kuivaksi. Lisää tarvittaessa maitoa tai kermaa. Lisää lopuksi tuoreet yrtit ja anna hautua vielä hetki. Porkkanasalaatti 500 g porkkanoita 0,5 tl suolaa 1-2 rkl oliiviöljyä 1-2 rkl viinietikkaa 0,5 tl korianteria (kuivattu) 0,5 tl mustapippuria ripaus inkivääriä 1. Keitä porkkanat lähes kypsiksi. Kuori ja viipaloi. Voit kypsentää porkkanat myös uunissa: paista niitä 225 asteessa uunissa tai nuotion hehkussa kunnes kuoret tummuvat lähes mustiksi. Näin kypsennettyjen porkkanoiden maku on syvempi kuin keitettyjen. 2. Mausta ja sekoita porkkanat. Pähkinäinen speltti 2 dl huuhdeltuja spelttihelmiä 4 dl vettä 1-2 rkl voita 3 rkl hasselpähkinärouhetta ( 1 dl kuivattuja karpaloita) 1.Kiehauta vesi, lisää spelttihelmet ja alenna lämpöä. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia kunnes vesi on ilmeytynyt. 2. Sekoita joukkoon voi, pähkinärouhe ja karpalot. Paistetut sienet 500 g sieniä 4 rkl voita 2-3 valkosipulin kynttä 0,5 tl jauhettua mustapippuria suolaa 1. Puhdista sienet, paloittele. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne voihin. Voitele sienet valkosipulivoilla, mausta mustapippurilla. Paista 200 uunissa kymmenisen minuuttia tai laita sienet, voi ja valkosipulit paistinpannilel ja paista kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Reseptit: speltti, sienet ja salaatti suomenkielisestä keittokirjasta Sahramia, munia ja mantelimaitoa ja Douce ame lisätty englanninkieliseen painokseen Saffron, Eggs and Almondmilk. (Mervi Pasanen, Saara Nironen, Nanna Tuovinen / Salakirjat)

katselukerrat 3681

Katso myös