Klassikkokäräjät

Lauantaisin klo 13.02, Yle Radio Suomi

Klassikko kunnes toisin todistetaan? Klassikkokäräjät istuu Radio Suomessa kesälauantaisin klo 13 pohtimaan laulujen klassikkostatusta. Juha Blombergin tuomaroima kolmejäseninen lautamiesraati pisteyttää kuusi laulua kunakin kertana.

Jaksot

 • Tamperelaiseen tapaan tarinoita on enemmän kuin radiossa lähetysaikaa, joten kannattaa kuunnella "Uncut" -versio päästäkseen perille mitä kaikkea kaikesta sanottiinkaan äänityshetkellä.

  Klassikkokäräjien historian ensimmäisessä Tampereelta tulleessa ohjelmassa mukana olivat Anu Neuvonen, Mika Sundqvist ja Heikki Salo. Ylituomarina Juha Blomberg.

  Roy Orbison - You got it
  Popeda - Mää ja Tapparan mies
  Phil Collins - In the air tonight
  Kaseva - Monen vuoden jälkeen
  LaBelle - Lady Marmalade
  Juice - Musta aurinko nousee

 • Klassikkokäräjät vierailee Tampereella! Tuomaristossa Anu Neuvonen, Mika Sundqvist ja Heikki Salo. Ylituomarina aina niin tasapuolinen Juha Blomberg.

 • Klassikkokäräjien tallennusvaiheessa kerrotaan paljon tarinoita, jotka eivät mahdu radiosta kuultavaan versioon. Siksi tänä vuonna tarjoamme Yle Areenassa Uncut-version, jossa on mukana "melkein kaikki" mitä studiossa tuomareiden kohdatessa tapahtuu.

  Niina Lahtinen, Pekka Laine ja Juhani Kenttämaa tuomaroivat ja turisevat musiikista sekä sen vierestä. Ylituomaroinnista ja editoinnista vastaa Juha "The Judge" Blomberg.

  Toto - Africa
  Nilsson - Without you
  4 Baritonia - Pop-musiikkia
  Elvis Presley - Blue moon
  Move - Blackberry way
  Olavi Uusivirta - Toton Africa

 • Klassikkostatuksen etsintä kesälauantaissa jatkuu taas Klassikkokäräjillä. Tuomaristossa tällä kertaa Niina Lahtinen, Pekka Laine ja Juhani Kenttämaa. Ylituomarointia hoitaa Juha Blomberg.

  Muista myös "Uncut-versio", jossa mukana paljon radioversioon mahtumattomia verbaaliakrobaattisia perusteluja klassikkouden syvimmästä olemuksesta.

 • Klassikkokäräjien "Uncut" -versiossa on mukana kaikki äänityshetkellä taltioidut tarinat, myös ne, joita et radiosta kuullut. Tuomaristossa mukana Ile Kallio, Esa Eloranta ja Susanna Vainiola. Ylituomarointia, tässä tapauksessa leikkaamattoman tiukkaa sellaista, hoitaa itseoikeutetusti Juha Blomberg.

  David Bowie - Ziggy Stardust
  Pekka Streng - Sisältäni portin löysin
  Queen - Love of my life
  Hanoi Rocks - Up around the bend
  REM - Losing my religion
  Sheryl Crow - All I wanna do

 • Klassikkokäräjien tuomaristossa istuvat tänään armoitettu kitarasankari Ile Kallio ja kaksi Hurriganes-fania, nimittäin Esa Eloranta ja Susanna Vainiola. Ylituomaroinnista vastaa jälleen Juha "The Judge" Blomberg.

  Muista myös Areenasta löytyvä leikkaamaton "Uncut-versio", jossa mukana radiojaksosta ylijääneet tarinat.

 • Suomalaisen saunan lauteilla juttu luisti ja tässä editoimattomassa versiossa on mukana myös ihan löylynlyömää juttua, jota radiosta et kuullut. Välillä meno äityi ihan hulvattomaksi ja Samuli Putro joutuikin kysymään: "Kuka tämän oikein leikkaa...?"

  Kurkista saunan taakse ja hämmästy!

  Saunatonttu Blomiksen kanssa saunassa ja vähän pergolan puolellakin olivat Hanna Pakarinen, Kristiina Wheeler ja Samuli Putro.

  Martti Servo - Das Ist Sauna
  Junnu Vainio - Yleisessä saunassa
  Sleepy Sleepers - Kuka mitä häh?
  Ismo Alanko - Sauna
  Poju - Poika saunoo
  Tommi Soidinmäki - Saunaralli

 • Klassikkokäräjät Goes Sauna!

  Saunapäivän kunniaksi keskellä päivää ja keskellä kaupunkia sihisevän kiukaan äärellä musiikkia arvostelevat ja saunomisen sietämättömästä ihanuudesta keskustelevat Hanna Pakarinen, Kristiina Wheeler ja Samuli Putro. Saunatonttuna ja löylynhenkenä häärii Juha Blomberg.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä