Hienostelua

Bosgårdin kartano

  • 55 min
  • ei kuunneltavissa

Bosgård on elävä maatila 1,3 miljoonan euron liikevaihtoineen. Naudanlihan myynnin ohella tila elää matkailusta, metsästä ja peltoviljelystä. Nykyinen isäntä, 32-vuotias Aarne Schildt, aloitti johdossa kolme vuotta sitten. Haastattelun antaa Aarnen isä, vanha isäntä Kaarlo Schildt, suvun päämies, jauhelihan ja ossobucon ystävä. Taidehistorian sijaan puhutaan lihasta, maaperästä ja vähän saksalaisista ryöväreistäkin. Toimittajana on Janne Koskinen.

Musiikit:
Telemann: Presto konsertosta e-molli. Matthias Maute, Sophie Lariviere ja Ensemble Caprice.
Oswald von Wolkenstein: Mi, mi, sol, fa. Margit Uebellacker, dulcimer.
Vaughan Williams: Pezzo ostinato sarjasta Charterhouse Suite. English Northern Philharmonia, joht. David Lloyd-Jones.
Beethoven: Muunnelmia sellolle ja pianolle F-duuri op. 66 Mozartin Taikahuilusta. Steven Isserlis, sello, ja Robert Levin, fortepiano.
Haydn: Kuorokohtaus ”Fulfilled at last the great work” oratoriosta Luominen. Atlantan kamarikuoro ja sinfoniaorkesteri, joht. Robert Shaw.

Lähetykset

  • to 30.7.2015 11.00 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Hienostelua-ohjelmassa puhutaan siitä miten käyttäytyä Linnan juhlissa, ja mistä presidentin Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on peräisin. Janne Koskisen haastateltavana on professori Laura Kolbe. Ohjelma on uusinta vuodelta 2013.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Valtakunnan tunnetuin miljonääri, hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos kirjoitti vuosituhannen alussa nimensä suomalaiseen kulttuurihistoriaan ryhtymällä Åminnen arvokartanon uudeksi isännäksi. Salon Halikossa sijaitsevan kartanon päärakennus kävi Wahlroosin kustantamana läpi perusteellisen kunnostuksen kreivi Gustaf Mauritz Armfeltin aikaiseen asuun. Lopputuloksena on yksi maan upeimmista empiremiljöistä tyylinmukaisine huonekaluineen ja muotokuvineen. Kartanoaan vain kaksi kertaa aiemmin lehdistölle esitellyt Wahlroos avaa ovet Hienostelua-ohjelman herrasmiestoimittaja Janne Koskiselle. Kuuntele haastattelusta leikkaamaton versio ilman musiikkia.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä