Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

DEEP PURPLE  I'm alone

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Bad moon rising

BLACKFOOT  Teenage idol

KOSMOS  Viisi varmaa

THE BANGLES  Hero takes a fall

LEMON  Nainen tummissa

NAZARETH  Just another heartache

JUICE LESKINEN  Laulu

MIREILLE MATHIEU & PATRICK DUFFY  Together we're strong

T. REX  Summertime blues

THE HOLLIES  I can't let go

URIAH HEEP  Shadows of grief

THE RENEGADES  Cadillac

 

Biisikertomuksia

DEEP PURPLE  I'm alone

Deep Purple-vokalisti Ian Gillanin seitsenkymppiset osuivat kuluvan viikon keskiviikolle, mikä oli elokuun 19. päivä. Deep Purplen diskografiasta vuoden 1971 pitkäsoitto 'Fireball' on Gillanin oma suosikki ja toivoisin siltä hieman harvemmin kuultua jytähelmeä 'No no no' tai niin ikään Purplen repertuaarissa vuoden 1971 satoa edustavan singlehitin 'Strange kind of woman' tai sitten upeaa ja myös harvinaista kyseisen singlen B-puolta 'I'm alone'.

Nimimerkki 'The Aviator'

 

BLACKFOOT  Teenage idol

Aikoinaan Mikkelin ja Puumalan välillä oli kovinkin suosittu keikkamesta Pistohiekka. Tuonne aikoinaan nörssinä oli ihan pakko päästä kuuntelemaan suomiroketin helmiä varsinkin juhannuksena.  No, rahaa ei tarinan aikaan kovin ollut, joten päätettiin lievässä huumassa kiivetä lankkuaidan yli. Aita oli vähintään 3 m korkea. Eihän tässä apinoille mitään vastusta ollut, mutta kun yläpuu olikin sitten tervattu….  Juuh, siinä meni valkoiset farkut ja paita piloille puhumattakaan jotta järkkärit otti heti kiinni ja kuittasivat, jotta menkäähän pojat pesemään terva pois tuonne lomakylän rantaan. No sinne mentiin ja yriteltiin pestä, mutta ei se hitto mihinkään lähtenyt. Kiroiltiin vain ja paistateltiin päivää rantakalliolla ja kuunneltiin rokettirokkia tien toiselta puolen. Ei sinällään olisi kannattanut kiivetä edes.  Aamusta noin klo 5 sitten kävikin niin, että mukana ollut Sirpa R. laittoi mukana olleen radion päälle. Mikäs siellä silloin alkoikaan soida? Blackfootin ’Teenage idol’.

Sirpan haastan Entisten nuorten sävellahjaan markka per vuosi,  joka tuosta ajasta on kulunut. Oliskohan vuosi ollut 1983?  Lisäksi haastetaan kaikki, jotka sotkivat itsensä aitatervalla Pistohiekalla vuonna miekka ja kirves…

Biisitoiveeni on tuo Blackfoot-yhtyeen ’Teenage idol’.

Affe

 

NAZARETH  Just another heartache

Nazarethin 'Just another heartache'  olis tosi rock, jos tuon kipaleen saisi kuulla radiosta. Tähä liittyy tarina. Vuonna 2011 meitä viettämässä viikonloppua Savonlinnassa.  Stereokaiuttimet suunnattu ulos ja nupit oli kaakossa. Innostuttiin nousemaan kaverin talon katolle, pantiin ilmakitarat tanaan ja showmeinkini päälle. Kohta oli naapureita ihmettelemässä, että mitä äijät touhuaa? Huudettiin 'rock'n roll is forever' ja kohta oli osa naapureistakin mukana. Se ilta oli ROCK! Onneksi oli tasakatto.

Terveiset siltä viidenneltä rockkaajalta Mikelle, Jartsalle, Artsille ja Japalle. Me ollaan kaikki yli viisikymppisiä; osa naimisissa ja osa eronnut.

Nimimerkki 'Rock man land'

 

LEMON  Nainen tummissa

Nyt kaikki Mikkelissä Pankalammella vuonna 1972 kesäänsä viettäneet kuulolle. Muistan tuosta kesästä huulipunan, jonka korkissa oli M-kirjan. Eikä ne huulet, vaan tuon punan tuoksu  ja tyttöjen kuorossa laulama ’Nainen tummissa’-kappale ( siis alun perin Uriah Heepin ’Lady in black’), jonka kuulin silloin ekaa kertaa ennen Lemon-yhtyeen levyversiota.  Siitä asti tuo biisi on tuonut aina kyseisen kesän mieleen. Terveisiä kaikille jotka muistavat.

Terveisin Juuso Hämeestä

 

JUICE LESKINEN  Laulu

Hyvät syntymäpäiväonnittelut Seijalle mökille keskelle metsää. Todennäköisesti ruoanlaitto muurikalla on parasta aikaa menossa kun kuuntelemme joka lauantaista vakio-ohjelmaa eli Enskaa radiosta. Toivelevynä on Juicen esittämänä kappale 'Laulu',  jota tuskin koskaan kuulee radiosta. Se sopii erittäin hienosti tähän loppukesän lämpöön.

Tuomas

 

T. REX  Summertime blues

Katusoiton muinaisvuosina joskus 80-luvun alussa minä ja silloinen kaverini Olli musisoimme muutamia kertoja kitaran ja bongorumpujen säestyksellä pääasiassa 60- ja 70-lukujen poppikappaleita: mm. Elton Johnin ja Beatlesin biisejä.  ’Summertime blues’-klassikosta soitimme aika tavalla tuntemattomaksi jäänyttä T. Rex-yhtyeen versiota.  Soittoamme kuunteleva porukka totesi, että olettepa keksineet hauskan version ’Summertime bluesista’.  Otimme kunnian itsellemme ja jätimme kertomatta, että versiomme on suora kopio T. Rexin levytyksestä.  Toivelevyni onkin tuo T. Rexin ’Summertime blues’, joka kuulostaa unplugged-sovitukselta, vaikka se on levytetty vuonna 1970 ja silloinhan unplugged-käsitteestä ei ollut vielä hajuakaan.

Ilkka

 

THE RENEGADES  Cadillac

Olin 15-vuotias, kun Renegades hyppäsi kehiin Suomessa. Sain silloin ensimmäisen sähköbassoni, mikä oli muuten Fenderin Jazz-basso.  Soittakaa Renegadesilta vaikkapa 'Cadillac'

Sebastian

 

THE BANGLES  Hero takes a fall

80- luvun tärkeimpiin yhtyeisiin lukeutuvan The Banglesin rumpali Debbi Peterson viettää merkkipäiväänsä tänään 22. elokuuta. Vuonna 2004 yhtyeen jättänyt basisti Michael Steele täytti tasavuosia kesäkuun toisena. The Banglesin repertuaarista toivoisin yhtyeen ensimmäistä suurta hittiä 'Hero takes a fall', joka löytyy yhtyeen vuonna 1984 ilmestyneeltä ensimmäiseltä pitkäsoitolta 'All over the place'.  Kyseinen albumi  on sixties-vaikutteineen monien tosi diggareiden mielestä ikuisesti Banglesin paras levy.

Nimimerkki 'Banglin' man'

 

MIREILLE MATHIEU & PATRICK DUFFY  Together we're strong

Hurriganes oli koko nuoruus! Haluaisin kuitenkin nyt kuulla Dallasin Bobin eli Patrick Duffyn sekä Mireille Mathieun dueton ’Together we’re strong’ vuodelta 1983.

Annakaisa

 

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Bad moon rising

Kuulokkeet stereoihin oli 70-luvulla melkein kaikilla lahjalistan kärjessä. Mä tiesin, ettei köyhän perheen kakara sellaisia saisi, mutta hauskaa piisas joululoman jälkeen, kun luokkakaverini kertoi omistaan. Hänen äitinsä oli löytänyt moiset huomattavan huokealla rautakaupasta: joulupaketissa olikin sitten tulevaisuutta ennustava langaton versio:  KUULOSUOJAIMET!

Biisitoiveeni on CCR:n ’Bad moon rising’

Leena äs

 

Suomi tunnetaan Uriah Heep-kansana. Yhtyeellä on maassamme yhä edelleen laaja kannattajakunta. Heepin lahjakkain lauluntekijä Ken Hensley täyttää maanantaina 24. päivä kuluvaa elokuuta 70 vuotta. Nyt on siis aika räväyttää haasteena kuulijoille miniatyyriainekirjoituskisa otsikolla 'Minä ja minun Uriah Heepini'. Kokemuksia Heepin levyjen kuuntelemisesta Heepin keikoista, Heepin jäsenten tapaamisesta yms..

1974 kaverini Teron kanssa kuunneltiin Heepin livelevyä päivästä toiseen ja ihailtiin niitä biisejä aivan valtavasti. Erityisesti 'July Morning' ja nimen omaan liveveto sai meikäläisen fiiliksiin. Sitä sitten Teron kanssa opeteltiin soittamaan - minä Hensleynä ja Tero Boxina. Mutta kaiken kruunasi juttu (oliskohan ollu Suosikissa) kun siinä kerrottiin, että Hensley oli ollut keikalla 40 asteen kuumeessa ja silti veti hyvin. Se nosti arvostukseni Hensleytä kohtaan suorastaan pilviin. Nykyään tietysti tajuan, että ei se kuume niin korkea ollut. Korkeintaan 38,6.  (Esa)

---

Muistan syksyn ja sen marraskuun vuonna 1972, kun posti ilmoitti, että Epe’s Music Shopista tilaamani  Uriah Heepin ’Demons and wizards’-kasetti on noudettavissa.  Eipä muuta kuin polkupyörällä kohti kirkonkylän postia ja vauhdilla takaisin.  Sitten kasetti koneeseen ja musiikki soiman.  Eipä ollut riemulla rajoja eikä syksykään ei tuntunut synkältä. (Reijo)

---

Oltiin lukiopoikia, minä ja Keke. Olimme tutustuneet kahteen keskikoulun nuoreen naisopettajaan ja vietimme talvista iltaa heidän luonaan. Illan ehtiessä pitemmälle siirryttiin vaaka-asentooon. Taustalla soi Uriah Heepin Very 'eavy... very 'umble', jonka joku oli nauhoittanut kelamankalle. Daamini sängyllä oli pussilakana, en ollut sellaista kotonani nähnyt. Päättelin, että lakanan sisälle täytyy varmaankin jotenkin kömpiä. Sinne houkuttelin sitten myös daamini, joka kyllä hiukan ihmetteli vuodevehtailuani. Onnistuimme toki sisään menossa ja sopivan iltajumpan jälkeen taisimme torkahtaa mutta heräsimme hetken kuluttua Tandberg-merkkisen kelamankan räpsyttävään ääneen. Se oli tehnyt työnsä, soittanut LP:n loppuun ja pyöritti nyt täyteen tullutta nauhakelaa nauhan pään räpsähdellessä rytmikkäästi mankan runkoon. Uriah Heep on edelleen yksi feivoriiteistani, kun iltamusiikista on kyse. (Vesa Vekkuli)

---

Minun Uriah Heeppini: taidettiin mennä naimisiin Uriah Heepin takia. Aikoinani kuljettiin nykyisen mieheni kanssa samoissa porukoissa ilman tietoakaan, että joskus naimisissa oltaisiin. Öisillä ajeluilla Mettä-Shellille kyseistä bändiä huudatettiin ikkunat huurussa, tuleva mieheni on ollut kova fani vuodesta 1974.  Näillä ajeluilla Silloin minäkin siihen bändiin ihastuin, ehkä tulevaan mieheenikin. Niinpä kerran Haaparannan pikkuisessa levykaupassa näin Tue’Best of Uriah Heep’-levyn ja ostin sen itselleni. Onnellisena uuden levyn omistajana kerroin tulevalle miehelleni omistavani kyseisen levyn. Sain osakseni ihmettelyä ja kateutta, tuleva mieheni oli metsästänyt samaa levyä, kertoi tilanneensa sen Haaparannan levykauppaan...oho, se tilattu levy oli myyty minulle. Joten, pakkohan se oli kanssani naimisiin mennä, että pääsi levyn osaomistajaksi :) (Tepa)

Ps. Nykyään ei omisteta edes levysoitinta, mutta Best of Uriah Heep soi päässä varmaan hautaan asti.

---

Näin Heepin viimeksi Forssan Holjilla -07. Molempia väsytti! (Aippa)

---

Urijah-hiip koettiin "jytä" bändiksi ja sen tahdissa tanssittiin monet luokkajuhlat, mutta bändin tuotannossa loistaa yksi totaalisen erilainen, hieno ja surullinen kappale: Come away Melinda...  (Timo)

---

Ken Hensleyn komeaa tukkalaitetta ihastelin seinälläni olleesta Suosikin jättilakanasta koko 70-luvun alun.  Juliste oli liimattuna huoneeni seinälle niin, että aina herätessäni minua katseli Ken Hensley ja muu Heep-poppoo. (Seija)

 

 

 

 

    

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 22.8.2015 15.00 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Soitetut levyt
  SEALS AND CROFTS Summer breeze
  HECTOR Sarjakuva-rock
  THE BEATLES A hard day's night
  MAMI Kesä maistuu
  URIAH HEEP Easy livin'
  DEEP PURPLE Into the fire
  PAUL ANKA Adam and Eve
  THE BYRDS Turn! Turn! Turn!
  ALVIN STARDUST You you you
  QUEEN Somebody to love
  THE RENEGADES Seven daffodils
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Suzie Q
  DANNY Kesäkatu
  GUNS N' ROSES Don't cry
  TEDDY AND THE TIGERS Tear it up

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen.

  HAASTEITA YMS.
  Huomio Salahmin kansakoulun v.1965 aloittaneet ,juhlitaan kuusikymppisiä yhdessä Koljonvirran leirintäalueella 4.8 alkaen klo 12.00.Ilmoittele Amille tai kimmolle saapumisestasi.Lohikeittoa ja savolaista rieskaa tarjolla. Toiveena olisi Uriah Heep ja Easy Livin'. Jarkki

  Rakkaat onnittelumme tänään ensimmäisen puolivuosisadan täyteen tulemisesta Tampereelle, sisarelleni ja tätsyllemme Päivi Kotioja-Närväselle toivottelevat juhlissa mukana olevat Marjo, Rauno, Arttu, Aarni ja Kirppu.

  Kesäloma edessä, joillakin takana. Kuumaa kesää kaikille tutuille ympäri Suomen. Erityisterveiset Hannulle ja Veetille + Artolle ja Pertille Kuopioon terveisin Saku

  Haastan kaikki 50-luvulla syntyneet mukaan keräykseen kympillä. Terv. .Lispe P.s pitäkää varpaat ja pää viileänä

  Terveiset Pirjolle ja Epulle Itäkylään. Oli hauska tavata viikolla ja muistella menneitä. Niitä nuoruusvuosien tanssireissuja Lappajärven Halkosaaressa. Omppuviiniä vedettiin ja pidettiin hauskaa. Oi niitä aikoja.

  Onnittelut sunnuntaina 60 vuotta täyttävälle rokkivaari Jouksalle Myllärintielle! Toivottaa Hessu ja Katri

  Toivotan entisille nuorille Teija ja Esko Sysmän Joutsjärven rannalle parhaimmat onnittelut eilen 20.7. olleen KULTAHÄÄPÄIVÄN johdosta. Terv. Entinen nuori

  Nimipäiväonnittelut kaikille Johanna nimisille, etenkin omalle vaimo kullalleni.Nilakan rantaan lomaansa viettävälle Johannalle myös terveiset ja onnittelut.

  Rakas veljemme Vellu täyttää pyöreitä vuosia. Onnea, halauksia mukavaa iltaa ja syntymäpäivää toivottavat kaksi vel poikaa ja sisko sekä kaikkien kumppanit ja jäläkikasvu. Aurinkoista päivää ja pistetään illemmalla jalla koreasti. Jaana

  terveiset Helenalle mökille.toive uriah heep. paula kiltti soita se meille. terv.Riitta

  Ystävämme Kemissä täyttää 24.7. vuosia kuudenkymmenen ja kuoleman
  välillä. Hevit synttärionnittelut, koita jaksaa...talvi tulee ihan pian. Terv. Ystäväporukka "punakat, tanakat ja hanakat

  Pielisjärvellä ja Lieksassa vuosina 1963-1973 yhteislyseoissa ja kansalaiskoulussa koulunpenkkiä kuluttaneet on tarkoitus saada tapaamiseen Vuonislahteen pe 27.7.! Asiasta tarkemmin kylän nettisivuilla. Illalla tarjolla kylän perinteisellä tanssilavalla akustisen Tango-orkesterin musiikkia pari tuntia ja sen jälkeen viimeiset tunnit tiukkaa menomusaa Ape & The Bandin ryydittämänä. Moni 60-70-luvun koulukkaista on jo ehkä ehtinyt kauaksi kotitanhuviltaan. Näin kutsua levittäen Juha Räty

  Huomio työkaverini Timo T. joka viettää kesälomaa Virroilla: Lomasi on jo puolessa!
  Hyvää Kesää kaikille tutuille! Terveisin Timba

  Terveisiä villa juvalle. Aulis

  Lomat vietetty ja työt kutsuu,ilmat olleet ihanat,on niistä nautittu....Terveisiä pukkaa tutuille ja erityisterveiset Kotirannan Anitalle maanantaina olevan merkkipäivän johdosta.Artolle Sasulle mökille haleja...t.Pipsa

  HAASTAN KAIKKI PIPPURI-NIMISET ENTISTEN NUORTEN SÄVELLAHJAAN. INGA

  Haastan 50-lukulaiset mansikkalitran hinnalla Entisten nuorten sävikseen. Anjuska

  Ilmarinkadun terdeltä terveiset Suvisumppuun ja Hepelään.

  terveiset velipojille puolaan ja venäjälle ja kaikille tutuille. Terv. Iita

  Kiitokset isoveljelleni tarjoamastasi hienosta konsertista Hamina Bastionissa 20. 7. eli eilen . Hienoa kuulla hämärässä illassä kun Deep Purple soittaa 'Smoke on the waterin' ja 10 tuhatta fania laulaa , tuhansia kännyjä valaisee kynttilän lailla . T: Markku Vanhalakka

  Hei haastamme Hanna Vainonen sinut siellä Lapin mökillä pullakahvien hinnalla ja Onnittelemme nimipäivän ja 60 + 1 syntymäpäivän johdosta sinua. Terveisemme Jarille, Lauralle, Samulille ja pikku Ilonalle sekä kaikille kesävieraille. Maritta ja Paavo Urjanrinteeltä

  Terveiset kaikille Kuhmon koijareille ja tänään sitten hotellille joka iikka! terveisin Jesse perheineen PS. Sesh

  Rakkaimmat onnittelut 60-vuotiaalle äiti-Elinalle sinne Revonlahden mökille. Malttakaahan pitää Sepon kanssa raksatauko tämän ohjelman ajan. Rakkain terveisin tytöt Raahesta

  Paljon paljon onnea rakkaalle isoveljelle Jounille Töysään, täytät 57 vuotta 23.7. 2018 toivoo pikkusisko Paula perheineen.

  Haastan entiset nuoret Retkisäätiöläiset Tampereen alueelta mukaan JOIKHAAMA lauluvihkomme hinnalla. 'Vaihda menneet markka määräiset hinnat euroiksi.' Kappale on edesmenneen jäsenemme Ranen ehdottama mukaan niin paljon käytettyyn ja ajattomaan JOIKHAAMA lauluvihkoomme. Hän teki aikoinaan suuren työn erityisesti kappaleiden sanojen kirjaamisessa. Lämpimin kesäterveisin Leena tällä kertaa Muoniosta meille useimmille niin nostalgisen ja muistorikkaan Jerisjärven rannalta.

  Hei te jotka olitte Haukirannassa syksyllä 1978 , varsinkin Ulla. Ei vieläkään vihreää urheiluautoa. Terveisin Olli.

  Haastan Sanna Pirkkalaisen Entisten nuorten sävellahjaan. Jyväskylän suurajoissa nähdään. Ter. Mikko

  Kalajoen hiekoilla ensisuudelman vaihtaneet...tässä Teille haaste ja mikä ettei kannattaisi mennä dyyneille suutelemaan, ihailemaan aurinkoa sekä merta ja muistelemaan nuoruutta...kelit ainakin kohdillaan ja jos tuntee käyvät liian kuumina pulahtakaa mereen vilvoittelemaan....entinen nuori hiekoilta.

  Viime maanantain Guns N'roses Tallinnan keikan jälkihuumassa olisi kiva kuulla Gunnareiden Don't cry ja fiilistellä vielä hetki. Oli se hieno keikka !!! Ihanaista lauantaita kaikille t: Hanna

  Terkut kaikille tutuille Kuoreveden mökkiläisiltä. Tuikku ja Haba

  Nasu haastaa Puhin Entisten nuorten sävellahjaan. Ystäviä ikuisesti.

  TERVEISIÄ KAIJALLE HAILUOTOON. T jurppa rovaniemeltä

  Se oli stä surutonta nuoruusaikaa. Pikkufiatilla upeita matkoja, Kiitos Risto ja Arja kiittää ja niiaa!

  Biisikertomuksia

  THE BEATLES A hard day's night
  Oli kesä, lauantai ilta ja vuosi 1964. Olin juuri tullut saunasta ja katselin huvittuneena TV:stä The Beatles-yhtyeen saapumista Tukholmaan. Minua hymyilytti lähinnä se tyttöjen kirkuminen. Muistan kuinka seisoin TV:n edessä ja samalla harjasin märkiä, pitkiä hiuksiani. Olin kyllä kuullut tästä yhtyeestä, mutta heidän musiikkiaan en ollut kuunnellut. Ja sitten PANG ! Tipahdin takanani olleeseen nojatuoliin. Kun pojat alkoivat soittaa, putosin täysillä siihen maailmaan ja mikään ei ollut enää samaa kuin ennen. Olin aivan lumoutunut. Vieläkin vatsanpohjasta kouraisee, kun muistelen sitä hetkeä. Biisi taisi olla ’All my loving’ tai ’A hard day´s night’ tai molemmat. Tuota en muista, mutta sen tunteen ja tilanteen muistan. Paula

  QUEEN Somebody to love
  7.6.1986 Råsundan stadion Tukholma. Kokopäivän vesisadetta, lämpötila n. 10c.
  Lämppärinä Gary Moore(ihan ok). Monen tunnin odotuksen jälkeen Queen saapuu lavalla, alkaa ’One vision’-biisin alkusoinnut, Freddien karisma täyttää koko stadionin. Elämäni paras keikka tähän asti.
  Toiveena Queenin ’Somebody to love’. Kimmo

  THE RENEGADES Seven daffodils
  17. heinäkuuta vuonna 1965 oli rukouslauantai. Meitä oli yli 2000 nuorta kokoontuneena Korsoon yhdelle Etelä-Suomen suosituimmalle tanssilavalle Tanhurinteelle kuuntelemaan jotain bändikilpailua ja The Renegades-yhtyettä. Siihen aikaan ei saanut järjestää tansseja rukouslauantaisin, joten kun porukat alkoivat hieman "hytkytellä" musiikin tahdissa, tulivat poliisit ja lopettivat tilaisuuden. Tuli täysi mellakka nuorison ja poliisin välille. Poliisit hälyttivät palokunnan, joka vesisuihkujen voimin hajotti porukan. Lähdimme pikaisesti odottelemaan junaa Keravalle ja luimme vasta lehdestä miten poliisiautoja oli kaadettu ja tanssilavan paikkoja hajotettu.
  Ajan päivittäin kyseisen paikan ohi, jossa nyt on kerrostaloja, ja usein tulevat nuo tapahtumat mieleen. Biisitoiveeni on The Renegades-yhtyeen ’Seven daffodils’. Leena

  TEDDY AND THE TIGERS Tear it up
  Jos jotakin saisin elää uudelleen, eläisin uudelleen ainoastaan perjantain 27. heinäkuuta 1979. Se helteisen päivän ilta ja yö, pieni maalaispaikkakunta Kuopion kupeessa täynnä rokkareita, teddyjä ja ’normaaleja’ nuoria. Halssin lavalle nousemassa Freddie Falcon (nyk, Jorma Kääriäinen) - laiha, ujo komistus - herranjeekura, että joku voikin olla komea! Freddien jälkeen lauteille saapuu Teddy and The Tigers, jota kuvatakseni en löydä edelleenkään äikän opena tarpeeksi upeita ilmauksia. Sitten ihana ensirakkauteni - ei siis Teddy vaan joku muu - tuli ja kaappasi kainaloonsa keikan loppupuolella ja antoi minulle ensisuudelman ja siitä se nuoruus lähti käyntiin. Oiiii, niitä aikoja!!! Nyt elelen täällä Teddy Guitarin naapurissa ja ’I’m simply speechless’. Edelleen.Haaste Entisten nuorten sävellahjaan Nilsiän Halssilla 27. heinäkuuta vuonna 1979 olleille. Toivelevyni on Teddy and The Tigersin ‘Tear it up’. Ritu

  ALVIN STARDUST You you you
  Olin tässä pitkästä aikaa käymässä Rauhaniemen uimarannalla Tampereella, jossa tuli 70-luvulla kesäisin poikettua harva se päivä. Tulipa siinä mieleeni Alvin Stardustin kappale ’You, you, you’; se nimittäin soi siellä siihen aikaan erään tyttöporukan kasettisoittimesta verraten taajaan. Timo

  HECTOR Sarjakuva-rock
  Rippileirillä Karhulassa Kymin seurakunnan kesäpaikassa meitä oli samassa kämpässä seitsemän tyttöä + ohjaaja eli iso porukka. Kasettisoitin siellä oli, en muista kenellä, mutta Hectorin kasetti ainakin soi lähes tauotta, kun kämpässä oltiin, Vuosi oli 1974. Terveisiä kaikille ketkä tunnistaa ja muistaa olleensa samassa kämpässä. Toiveena on Hectorin lauluista ’Sarjakuva-rock’. Päivi

 • Soitetut levyt
  MOUNTAIN Last of the sunshine days
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Cotton fields
  HECTOR Ake, Make, Pera ja mä
  MAARIT Jäätelökesä
  ABBA Money, money, money
  DANNY East Virginia
  FREE Fire and water
  IRWIN GOODMAN Simmarit, sammarit, kummarit ja pipo
  COCKNEY REBEL Psychomodo
  CREAM White room
  SAMMY BABITZIN Daa-da daa-da
  QUEEN Don't stop me now
  THE POLICE Message in the bottle

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen.

  HAASTEITA YMS.
  Kaikille kesälomansa aloittaneille ihanaa lomaa. Ei voisi loma alkaa paremmassa säässä kuin nyt on. Terv. lomaansa aloittava,mökille matkaava Jaana

  Hola! Terveiset ja kiitokset taas viimeisestä Ouluun Herukan Jaanalle ja Karille! Aurinkoiset terveiset myös sukulaisille ja ystäville! Toivottaa Viivi ja Harry Oulusta

  Terveisiä täältä Alppilasta Etulyöttyyn Ari & Tiina terv. Hartsa

  Haastetaan kaikki saaressa mökkeilevät bensalitran hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Erikoisterkut Retulaan. T: Hansu & Opa Joroisten Lihavaselältä

  Terveiset Mutaluuvin pojille ja Varvinniemen kuningattarelle sekä Ullalle Saksaan Kotkasta! Terv. Tiitta

  haastan heinoset, marjon ja Harrin tuntemiemme vuosien x 0,50 senttiä hinnalla mukaan Entisten nuorten sävikseen. Kiitos kun annoitte vinkin tästä ohjelmasta, mökillä tahoillamme kuunnellaan. Kiitos juhannusseurasta ja kiitos ystävyydestänne kaikkien vuosien jälkeen. T. Sirpa ja Reijo

  Sydämelliset onnittelut 60 vuotta 12.7. täyttäneelle Merjalle toivottavat Seppo, Lauri, Anni, Hugo, Salma, Kimmo, Elina, Jaska sekä Veera!

  Näin hääpäivän aattona kiitän sinua Jarmo kaikista yhteisistä vuosistamme ja ihan tavallisesta arjesta ja elämämme hulpeista koho kohdista ja toiveittemme toteutumisista. Vaimosi Hannele. Kiitos kaikesta.

  Vastaan Ilomantsin Riutalla tansseissa käyneiden haasteeseen ja haastan Ilomantsin Sonkajan lavalla käyneet tanssijat mukaan Enskaan. Ari

  Haastetaan Soili ja Jokke Herttoniemen rannasta ohrapirtelön hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Abban 'Money, money, money'soi rättärissä kun vuonna 1978 mentiin stadista Riihimäen karavaaniin kuunteleen tätä biisiä. Silloin jo tiesin että tätä 'monya' kuunnellaan vielä 2018 eli 40 v myöhemmin ja edelleen rättärillä ja yhdessä. Terkut ja hyvää kesää kaikille. Kimmo

  Haastan Marja Hietasaaren enskaan Heinävaaran asemalla käveltyjen kilometrien hinnalla mukaan.

  Merjalle ja Eerolle kesäterkkuja Karjalohjalle ja kiitoksia Salon torireissusta. Terv. Malla & Timo

  Terveiset miehelleni Kajlle Bromarvin mökin terassille makoisan lounaan jälkeen. 40 vuotta avioliittoa tulee täys syksyllä. Terveiset myös kaikille Enssin kuuntelijoille. Hyvää, lämmintä ja kaunista kesää. Vaimosi Siru

  Haastan 22.6.2018 Helsingissä Hernesaaren rannassa Neon 2-keikkaa katsomassa olleet henkilöt sopimaksi katsomallaan summalla Entisten nuorten sävellahjaan. Outi

  Kummipoika Jussi Hietava Joensuussa: onnittelut täältä Sodankylän Luostotunturin kupeesta lähettävät Tapio ja Elina

  Arjalle 57-vuotisonnittelut lähettää Arja ihan ite

  Huomio Pielavesi, Nilakan ranta! Hyvää loman alkua Johanna ja Timo sekä kiitos viime viikonlopusta toivottavat Johanna ja Timo Vantaalta.

  Ulkopaikkakuntalainen ihmetteli Kuopion torilla "miten on pitkä matka rautatieasemalta torille". No paikallinen valisti asiaa: "Niinhän se on, vuan aateltiin rakentoo se raan (radan) varteen". Joke

  Aurinkoista ja lämmintä kesää kaikille niille jotka kokoonnuitte maitolaiturille 60- ja 70-luvuilla Onkiniemellä sekä liikkuvalla kivellä vietettiin aikaa. tv. Onkiniemen tyttö vuosimallia -55

  Laulussa lauletaan, että 'Piippolan vaarilla OLI talo'. Miksi ei ole enää? No siksi kun se palo. Kassu

  Cockney Rebel-yhtyeen 'Psychomodo' on toiveeni. Minulla on tämä LP, mutta ei soitinta. En ole kuullut levyä vuosikymmeniin. Jarmo

  Entinen pitkätukka haastaa muut entiset pitkätukat hiustenleikkuun hinnalla ENS:n

  matille ja sarille terveisiä trullevin mökille kokkolaan Nimimerkki 'mis mun kylymä bisse stobe viipyy?'

  Minkä takia seebralla on raidat? Sen takia, että niin on LP-levyssäkin. Kassu (taas)

  Sydänystävälle terveiset Kolariin 15.7. johdosta. Samana päivänä meillä synttärit. Ja kaikille vuonna -72 Kittilän emäntäkoulussa olleille terveiset... Toivoo Raila Torniosta

  Miksi sukeltajat veneestä poistuessaan tekevät kuperkeikan taaksepäin? No jos he tekisivät kuperkeikan eteenpäin he olisivat edelleen veneessä. Jari

  Nolla käveli kadulla ja kasi käveli vastaan. Nolla tervehti vanhaa kaveriaan kysyen:
  Moro kaima, onko sulla uus vyö? Terv. Kuukuna

  Sammy Babitzinin syntymästä tuli kuluneeksi 70 vuotta viime keskiviikkona. Sammy lauloi sydämiimme 70-luvun alussa ja siellä hän pysyy. Kaipaamme Sammya ja kaipaus korostuu tälläisena hetkenä. Merja

  haastan kaikki vuoden '88 kuuman kesän viettäneet nuoret ja erityisesti tulevana syksynä viiskymppisiä viettävät mukaan ENS:aan. Terveisin Miss-68

  Ollaan Oltu Mummolassa Maalaustalkoissa ja nyt viimeisiä viedään. Haluaisin myös lausua runon Pohjois-Pohojammaan murteella: Runon nimi on "Maalaustalakoot", se menee näin: Eno tekkee kuistille peltikattua. Kakarat kuluttaa nurmimattua. Veli kaivelee salaojjaa, ku joku varijossa leppää ja nojjaa. Jokkainen meistä talua maalas, ku naapuri heinää rehuksi paalas. Välillä laulettiin, syötiin ja juotiin Hirvipaistia pöytähän tuotiin. Teekkö meetwurstia tammasta, ken kärsii palovammasta? Lissää sätteitä, lite mera! Kauppalistasta unohtu aloe veera. Selekä on punanen ko aitan kylyki. Lentää kärväset, hiki ja sylyki. Makkaran mutka on vaalia - paloin halusta levittää maalia. -Terveisin Venla Moisala

  Haastan Jaana os.Revon Joensuusta Entisten nuorten sävellahjaan. Nuorena pappatunturilla ajettujen kilsojen hinnalla mukaan.

  synttärionnittelut 17.7 sirkku-vaimolleni joka on armoton cliff richard fani Terv. .miehesi jukka.

  Aurinko hellinyt meitä lomalaisia.....IHANAA.Kesäterkut Kotirantaan,Ninalle,Sakarille ja mummulle Pertunmaalle,Sepolle ja Saaralle Luostolle,Helenalle ja Kaleville Hämeenmäkeen,Saarisille Vierumäkeen,Oinosille Espooseen ja Kinnareille Kouvolaan....t.Pipsa,Arto ja Sasu

  Vitsi: Tauno palo ja jerry lewis menivät saunaan ja miten jätkille kävi? Tauno palo ja jerry levis!

  Biisikertomuksia:

  DANNY East Virginia
  Elettiin 70-luvun alkuvuosia. Tuusulan Hyrylässä oli Etelä-Suomen kuuluisin tanssipaikka Letku, jota ylläpiti paikallinen VPK. No, me nuoret tytöt kuulimme, että itse Danny oli tulossa sinne esiintymään kesällä. Jo kuukausia ennen tehtiin valmistelut; ommeltiin itse tosi leveälahkeiset samettifarkut, samoin itse värjäsimme laamapaitoihin batiikkikuvioita - se oli helppoa värinapin avulla ja kun siihen laamapaitaan tehtiin pieniä ryppyjä jäi siihen upea kuvio. No sitten tuli tuo kauan odotettu päivä; jo monta tuntia aikaisemmin kokoonnuimme yhden tytön kotiin meikkaamaan - siihen meni aikaa kun piti laittaa tekoripset ja piirtää tikut alaluomiin niin kuin Twiggyllä ja tukka piipata ja kynnet lakata. Sitten uudet vaatteet päälle ja hai-saappaat jalkaan ja menoksi. Menimme liftillä kahden hengen porukoissa ja pääsimme ihan eturiviin katsomaan suurta D:tä. Ja voi sitä onnea kun hän itse tuli lavalle kimaltavine asuineen ja ensimmäiseksi lauloi juuri sen kappaleen mitä olimmekin toivoneet: ’East Virginia’ - voi miten olimmekaan niin lätkässä niin lätkässä... Oli siellä muitakin sen ajan kuuluisia nimiä kuten Anki, Irina Milan ja taisi olla Päivi Paunukin, mutta ei ne olleet mitään Dannyn! Joten biisitoiveeni on lienee arvattavissa: ’East Virginia’. Arja

  HECTOR Ake, Make, Pera ja mä
  Asuimme 70-luvun alussa Malmilla VR:äläisten työsuhdeasunnoissa. Perheemme asui pienessä kaksiossa. Jostakin pienestä komerosta oli tehty isoveljelleni huone, jossa oli sänky ja pieni pöytä, jolla oli mankka. Veljeni on minua kolme vuotta vanhempi ja itse olin tuolloin vuonna -74 9-vuotias. Veljeni kuunteli kovasti Hectoria ja muistan hänen kuunnelleen juuri sinä hetkenä tuota ’Ake, Make, Pera ja mä’-biisä. Isäni tuli myös kuulolle ja nauroi biisin hilpeille kielikuville. Muistan itse silloin ensimmäisen kerran elämässäni ajatelleeni tunnetta, kun sama kappale koskettaa eri ikäpolvia ja ymmärrämme kappaleen hauskuuden. Pidin itse kappaletta silloin rohkeana, aikuisten hassutteluna. Olihan sanoissa rintaliivitkin mainittuna. Vasta aikuisena ja vuosia myöhemmin kykenin ymmärtämään kappaleessa olevan muunkin merkityksen. Terveisin Kati

  MOUNTAIN Last of the sunshine days
  Toiveeni menee hienolle 70-luvulle ja tuon vuosikymmenen bluesrockosastolle. Minun kesäbiisini on
  tänäkin vuonna ja kesänä Mountain-yhtyeen ’Last of the sunshine days’. Tätä soitan myös kotonani silloin kun on mieli maassa. Mountainin Leslie West on yksi suosikkikitaristeistani. Jukka Taurus

  IRWIN GOODMAN Simmarit, sammarit, kummarit ja pipo
  Aina kun kuulen tämän biisin mieleeni tulee 70-luvun alku, Haapamäki ja Niemelän järvi. Vanhemmat olivat mattopyykillä, taivas oli sininen ja siellä täällä oli suuria poutapilviä. Eno meloo kanootilla ja minä veljeni kanssa kumiveneellä perässä. Tällaisia mielleyhtymiä. Tapi

  FREE Fire and water
  Free-yhtyeen läpimurtoalbumin ’Fire and Water’ julkaisusta tuli 26. kesäkuuta 2018 kuluneeksi 48 vuotta. ’Fire and Water’ nousi brittilistalla kakkoseksi ja pysytteli kyseisellä listalla 18 viikon ajan. LP:n single ’All right now’ nousi myös Britanniassa kakkossijalle ja menestyi hyvin myös monissa muissa Euroopan maissa, kuten Itävallassa, Ranskassa ja Saksassa. Yhdysvalloissa kappale nousi parhaimmillaan neljänneksi. Biisitoiveena on tuon ’Fire and Waterin’ nimikappale. Freen basisti, kosketinsoittaja ja yhtyeen tärkein biisintekijä Andy Fraser olisi täyttänyt 66 vuotta heinäkuun kolmantena. Hän edesmeni kuitenkin maaliskuuussa 2015. Pertti

 • Soitetut levyt
  THE BEATLES Matchbox
  PELLE MILJOONA OY Moottoritie on kuuma
  SANTANA Open invitation
  MIKLE Hani on hunajaa
  SLEEPY SLEEPERS Kuka mitä häh?
  SCORPIONS When the smoke is going down
  FREEMAN Ajetaan tandemilla
  JUICE LESKINEN Ruisrock
  URIAH HEEP The park
  THE BAND I shall be released
  HURRIGANES Roadrunner
  QUEEN Radio ga ga
  BAY CITY ROLLERS Bye bye baby

  (Ohjelman kaikki biisikertomukset löytyvät Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulta)

  HAASTEITA YMS.
  Irene haastaa 70 -luvun nuoret mukaan haluamallaan summalla.Toiveena Bay City Rollers ja 'Bye bye baby' Beijari-basisti Alan Longmuirin muistoksi. (20.06.1948 - k. 02.07.2018)

  Haluan haastaa kaikki Valtatie 5:lla 70-luvulla käyneet juvalaiset Enskaan silloisen pääsylipun hinnalla, joka oli 5 markkaa. Samalla toivotan onnea juuri 60 vuotta täyttäneelle Hate-veljelle...luultavasti hän on nyt juuri kotipaikallamme "Hyrskyssä". Kirsi, ex-juvalainen

  Riitta Helena, Seinäjoen tumma daami: onnittelut eilisen syntymäpäivän johdosta. Reilu seitsemänkymppiä ei tunnu mihinään, sehän on Donald Trumpin ja Hillary Clintonin ikä. Ja etukäteen valtavat onnittelut kultahääpäivän johdosta. Iasus! Vaikka Karissa onkin ollut kestämistä niin 50 vuotta - ei suinkaan suotta. Suuret onnittelut. Terveisin Käkä, Ana, Juke ja Kirsi

  Kuumat onnentoivotukset Marja Seppälälle, joka viettää 50-vuotisjuhlapäivää kotonaan Kymijoen rannalla ystävien ympäröimänä. Päivänsankari haastetaan mukaan Rättärissä istuttujen kilometrien hinnalla. Marjaa onnittelevat Ari ja Kirsi Jyväskylästä. Toivekappaleena Pelle Miljoonan'Moottoritie on kuuma'.

  Haastan tänään 60 vuotta täyttävän enon Unti Karjalaisen kaikki sisarukset ja heidän sikiöt enskaan lonkeropullon hinnalla. Samalla toivotan rakkaat onnittelut ikinuorelle enolle ja mukavia juhlia, joissa niin mieluusti olisimme mukana. Terv. Pampali ja Harri Pirkkalasta

  huomio sinä punatukkainen tyttö, Työskin, nuorisoseuran talon ja Nelospirtin puskien asiantuntija, siis silloin kultaisella 70-luvulla ja nyt lähes ränsistynyt harmaahapsi. Taas 1 vuosi lähempänä eläkeikää. Onnitteluja 57-vuotiaalle Arjalle! T Mökkikamu Tintti

  Seija Ruismäki os. Manner Seinäjoeltä täytti pyöreät 60 vuotta 11. kesäkuuta. Onnittelut ainakin Sepolta, mieheltäsi. Tänään 7.7. on bileet!

  Haastan kaikki Enon Vallisärkällä ja Ilomantsin Riutalla tansseissa käyneet Entisten nuorten sävikseen! T. Maija

  haastan kaikki särkynyttä sydäntä potevat 10:llä eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Haisukatti

  Onnittelen aviomiestäni Samia 50-vuotissyntymäpäivästä 11.7. Tarja

  Terveiset Ranelle ja Lealle avomeren laidalta Ahvenanmeren toiselta puolelta! Täällä pidetään tuulta veneellä ja toivotaan että maanantaina ollaan jo Maarianhaminassa. Terkut myös Katille ja Ollille jotka yrittävät selvitä kesästä ilman veneretkeä. Ensi vuonna sitten taas! Alma-veneeltä terveisiä sinne Suomeen lähettelevät Annika ja Pertsa.

  Nyt kuulolle Lapinlahden bistro...Jaana ja Sari istuskelemassa ja nauttimassa kesästä!!! Haastan teidät Entisten nuorten sävikseen mansikkakakun hinnalla!! Terv. Jukka

  Oi sitä 70-luvun mukavaa aikaa! Levyautomaatin luona notkuttiin ja ehdoton ykkösbiisi meillä neljällä, kaksi Forssasta ja kaksi Kärkölästä oli Kuka mitä häh! Raija

  Myöhästyneet Nimipäiväonnittelut Ulla Cieminskille Saksaan! T.Tiitta ja Kari

  Haastan mukaan tällä kertaa kaikki Alavuden kuninkaat amstel-korin hinnalla. T. Tomppa

  Yllätys Arska! Tässä kuitenkin enskaterveiset ja synttärionnittelut sinne Ilovaarirokkiin tämänpäiväisen merkkipäivän johdosta! Oivalle ja Annelle myös terveiset samoille kinkereille. Me lähdetään Kihaukseen. Olli, Jaana, Timo ja Leena.

  Rovaniemi ja ranstsulaiset etelärannalta LKAK:n pihalta. Haastan joka penskan hyvää mukaan enskaan, 10€ per pihapiirin 60-70 lukujen tenava

  ruisrock 72 ja siellä Liisa. Juntti-Eero pyytää ANTEEKSI törkeää KÄYTÖSTÄÄN vaikka et voikaan antaa anteeksi. Älä muistele pahalla.

  Ritvalle railakkaat myöhästyneet 60-vuotissynttäritoivotukset viime lauantain 30.6. johdosta! Biisitoive 'Ajetaan tandemilla'

  Hoplaa, hoplaa, Töölössä Mannerheimintiellä rakas tyttäreni Emiliia Järvinen, sinua onnittelee Iskä ensi tiistain syntymäpäiväsi johdosta. Menestystä myös opintoihisi, olet aikamoinen sissi kaiken kaikkiaan. Aurinkoista kesää Töölöön. Terv. Iskä

  Ilmolahden isäntä ja personal kontroller kiittävät Mattia, Amaa ja Sannia käynnistä ja superhauskasta seurasta.

  Haastan seuraavallekin 28 vuodelle.... Hyvää hääpäivää uskolliselle kuuntelijallenne Jorkille. Toivoo vaimo Carita.

  Uriah Heepin 'The Park' ois mukava kuulla taas pitkästä aikaa. Jos muistuis mieleen, mikä siinä oli niin hyvää. Terveisin 'Eka kertaa Tuiskulassa 47 vuotta sitten käynyt Eila

  Haastetaan kaikki vuonna -86 avioliiton satamaan astuneet viiskytätä senttiä per vuosi. Onnea Riikalle eilen olleen hääpäivän johdosta. 33 vuotta yhteistä taivalta. Terveisin äijäsi Juha

  haaste rapu-horoskooppisille ja synttärionnittelut Terhille Savonlinnaan, Tarulle Poriin ja Siljalle Pieksämäelle !T.raili varkaudesta

  Herra vääpeli,tarvitsen isommat saappaat,mahtuuko niihin talvisukka?Mahtuu.Entäs villasukka.Tottakai.Miks Te sit uudet saappaat tarttette? Että niihin mahtuu jalkakin. Olli

  Kaikki kuivalaiset vuonna -68 syntyneet.Viime lauantaina morjestettiin Merihelmessä kun pidettiin yhteiset viiskymppiset. t. Marko, Jukka, Mauri ja Seppo

  Mikä on maailman lyhyin kirja? Vastaus: savolainen itseironia. Samalla onnittelen sinua, kala, tänään syntymäpäiväsi johdosta.

  ei voi muuta kun onnitella hurriganesin kera. Roadrunner se on aina ollut sun kappaleesi. Nyt olet päässyt eläkeikään. Onnea Tupu. Terveisin eläkeläiset

  ELLULLE JA ANNELILLE TERVEISET PENALTA TAMPEREELTA

  Juha Savolainen haastaa kaikki tutut enskaan oluttölkin hinnalla.

  Nyt kuulolle kaikki hurjapäät, jotka aikoinaan pyöri myllyrengissä. Siellä kokoonnuttiin melkein joka viikonloppu, siellä sitä menoa ja meininkiä riitti. Nykyään taitaapi olla jyvänen, se mylläkän eliitin ykköspaikka. Jossa kokoontuminen on ihan joka päivä. Haastan kaikki hurjat tuopin hinnalla mukaan keräykseen. Lippis

  Haastan Queenin karaokelaulajat vitosella mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

  Lomalaisen terveiset kaikille tutuille....HERNEITÄ ,MANSIKOITA SEKÄ AURINGOA!!!!t.Pipsa,Arto ja Sasu

  Lähetämme terkut ja haasteen kaikkille kavereille Orimattilan lukiossa 1969-1971 opiskelleille ja muille frendeille. Haastamme Piitin, Kimiton, Jorin, Maken, Raimondin, Jusiksen, Tezan, Kulen, Jormaksen, Kaitsun ja kaikki muut aikoinaan Orkkulan kartsalla pyörineet Entisten nuorten sävellahjaan. Musiikki oli meille jo silloin must! ja lienee edelleen. Kikka ja Timppa Myrskylästä

  Sirviön Maunolle synttärionnittelut! Terv. Pipsa, Taina, Ossi ja Harri.

  Biisikertomuksia
  THE BEATLES Matchbox
  Onko Ringo Starr unohduksissa suurelta kansalta? Sain jouluna 1978 tai -79; en muista varmasti, Beatlesien kaksoisälppärin ’Rock´n´Roll Musicin’ joululahjaksi.
  Levyltä löytyy Ringon laulamina ainakin kappaleet ’Matchbox’ ja ’Boys’. Biisit kuulostavat aika omintakeisilta ja persoonallisilta. Arvostelijat puhuvat honottamisesta. No, kesäkuun 13. päivä näin miehen ihkaelävänä Helsingissä keikalla! Jess!
  Haastetaan tässä nyt vielä Ringoa Hesaan katsomaan tulleet, entiset nuoret, mukaan Entisten nuorten sävikseen. Toivotan samalla Ringo Starrille synttärionnea. Ringo täyttää tänään 7. heinäkuuta -18 78 vuotta. Terveisin Jyrki 62

  SCORPIONS When the smoke is going down
  Tämä saunanlämmitys sattui parikymmentä vuotta sitten.
  Oli heinäkuun alku, tavallisen kiireinen maatilan perjantai-ilta. Viikonloppuna oli kylätapahtuma, jonne valmistimme myytäviä tuotteita torille. Olimme jakaneet tehtävät: kesätöissä ollut unkarilaispariskunta valmistaisi illallisen, itse valmistaisimme myytävät ja kyläilemässä ollut kaupunkilaisserkku lämmittäisi savusaunan.
  Hän oli tietysti siihen hommaan ensikertalainen, joten varasin sopivan määrän puita ja selvitin missä vaiheessa ja järjestyksessä räppänöitä avataan ja suljetaan.
  No, siinä yhdeksän maissa olimme valmiita. Illallinen oli valmis, myytävät tehty ja saunakin kuulemma valmis, joten kokoonnuimme tupaan syömään.
  Ajattelin kuitenkin käydä vilkaisemassa miten saunan lämmitys oli onnistunut ja kävelin saunalle. Jo heti alkumatkasta näin että nyt savua tulee aivan väärästä paikasta, mutta kävin varmistamassa olisiko jotain vielä tehtävissä.
  Kurkistin sisälle ja näin että syttyminen oli juuri tapahtunut, eikä omilla resursseilla ollut enää mitään tehtävissä.
  Kävelin takaisin tuvalle ja hain puhelimeni ja soitin palokunnalle. Menin sitten takaisin sisälle ja sanoin muulle seurueelle, joka oli juuri aloittelemassa ruokailua, että sauna on tulessa joten lähdetään evakuoimaan kasvihuonetta, joka oli aivan saunan vieressä.
  Siinä kasvihuonetta tyhjentäessä sauna siirtyi täyden palamisen vaiheeseen ja pian palokuntakin tuli paikalle. Sanoin palopäällikölle, että tulkaa tekin tyhjentämään kasvihuonetta ja annetaan saunan palaa rauhassa loppuun, kun oli tyyni kesäilta ja mitään ei ollut saunalle tehtävissä. Palopäällikkö totesi, että heidän on viranpuolesta pakko sammuttaa kohde, mutta he voisivat syksyllä tulla harjoitustyönä polttamaan sen loppuun. (no, arvaattekin oliko "siisti" homma purkaa puoliksi palanut hirsisauna)
  Palokunta sai työnsä tehtyä, kasvihuone saatiin lähes kokonaan pelastettua, joten oli aika siirtyä takaisin tuville jatkamaan keskeytynyttä ruokailua.
  Sisällä odotti vielä yksi ikävä yllätys, siinä kiireessä koira oli unohtunut sisälle ja hieno unkarilainen illallinen oli tullut syödyksi lähes kokonaan.
  Siinä jäähtyneitä perunoita ja salaatin jämiä syödessä laitoin soimaan Scorpions yhtyeen kappalleen ’When the smoke is going down’, jonka toivoisin kuulevani nyt. Jari

 • Soitetut levyt
  ROYALS Out
  EERO RAITTINEN Vanha holvikirkko
  SLIK Forever and ever
  PUOLIKUU Nyt loppuu todellisuus
  BAY CITY ROLLERS My Lisa
  THE BEATLES Norwegian wood
  HECTOR Tuntematon sotilas
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Cotton fields
  NAZARETH Bad bad boy
  BRUCE SPRINGSTEEN Badlands
  HECTOR Lumi teki enkelin eteiseen
  DEEP PURPLE The mule
  LEEVI AND THE LEAVINGS Vanha koulukuva

  HAASTEITA YMS.
  Maalarimaakari haastaa kaikki maalisuti kädessä olevat Enskaan maalisudin hinnalla. Terveisin Sanna

  Hannu Haminasta muisteli juhannuksen lähetyksessä Kultakiven juhannuksia...lähetti terveisiä Einolle ja Jarmolle..terveisiä takaisin...molemmat voivat hyvin ja nauttivat kesästä mökeillään ko.alueella. Arja

  jos ihminen joutuu pomppimaan kuussa niin mistä kengurut ovat?

  Haastan kaikki 70-luvun Retukenkien kuluttajat 10 eurolla mukaan! Terkut kaikille palijasjalakasille muhoslaisille! Muhoksen mimmi vm -61 .

  Voi voi, unohdin rakkaan mieheni nimipäivän eilen. Nyt haluan korjata asian Enskan avulla. Terv. Jokiniityn rouva

  Hei Onko Tonkopuro kuulolla?Jari Lampela.Rakkaat syntymäpäiväonnittelut 6.7 johdosta. Haastan Jarin 15€:lla Entisten nuorten sävellahjaan. Lea

  Laskutoimitus toimittaja Vesalle: Alkuasukaskylässä oli 600 villiä-montako naista? Kysyy Antsa

  Vitsiälä on todella olemassa. Haastan kaikki siellä alkunsa saaneet lavatanssien jatkumona. Marraskuussa kihloihin ja tammikuussa naimisiin, minä synnyin kesäkuussa.

  Kesäterveiset Unarilta vessantekotalkoista Tornioon, Kierinkiin ja ympäri Suomenmaan kaikille ystäville Sää suosii työntekoa... toivottelee Pekka ja Eliisa

  terveiset kaikille 70-luvulla Punkaharjulla juhannuksia viettäneille ja Jakki-diskossa käyneille. Terveisin Kaisu

  TERKUT RAKKAALLE RITU-YSTÄVÄLLE LAPPEENRANNAN SKINNARILAAN! OSALLISTUMINEN HAASTEESEEN TÄRKEÄN ASIAN PUOLESTA OMAN TUNNON MUKAAN. TERV. SIPE LPR:STA. TERKUT MYÖS SAMI HÄRMÄLLE JA KAIKILLE, JOTKA MIUT TUNTEE!

  Vitsi juontaja-Jarille: Varhaisin muistoni lapsuudesta, kun menin isäni kanssa juhannustansseihin ja tulin äitin kanssa pois. Seppo Kemistä

  Kiitos Anski, Pertti ja Lari vieraanvaraisuudesta juhannuksena. Terv. Tomi ja Päivi sekä karvakorvat Nepu ja Jasu.

  terveiset kaikille tutuille ympäri kauniin Suomen maan erityisesti ilmolahden entisille nuorille, toivottavasti pian nähdään! Toivottavat entiset nuoret vuosimallia 1968 korti ja ama

  kesäkuun viimeisen lauantain vitsi! Miksei maukka perusjätkä koskaan tehnyt keikkaa unkarin budabestissä? Budabestissä tehdään maukasta kabanossia! Terv. Mr. Lihis kahella nakilla

  Morot, me käytiin kattomassa Mäntyharjun Tommolan lavalla bcr:ää. Vuosi hakusessa mutt siellä heiluttiin innoissaan:Terkkuja Puusepälle Imatralle, ainut hengissä oleva matkaaja siltä reissulta. Hannukalevi Imatralta

  Paimio Pajulinnuntiellä Pekka Laaksonen tänään olevan synttäripäivän johdosta Onnea entiselle nuorelle ! Terkkuja myös Maija Liisalle kiitos eilisestä oli kiva tavata terkuin Mirja ja Kimmo

  terveiset Anu vaimolle peurantielle ! P.s ukko tulee kohta kotiin !

  haastan kaikki parhaillaan järvenpään puistobluesissa olijat! Nauttikaa hyvästä musasta ja safkasta ja relax!

  Rovaniemi ja rantsulaiset etelärannalta LKAK:n pihalta. "Haastan joka penskan hyvään mukaan enskaan, 10€ per pihapiirin 60-70 lukujen tenava" Petekoo

  Asuin hotelli Hesperian vieressä. Heräsin hirveään kiljuntaan.BCR:n kundit heilutteli tytöille. Jore.

  VITSI MIKÄ ON MAAILMAN NOPEIN TÄI, KIMI TÄIKKÖNEN.....JARTZA60

  VUOSIKERTAONNITTELUT SUONENJOELLE VELI K. KOJOOTILLE. T: J. SMIKKILÄ KARTTULASTA.

  Mökillä lomaa vietetään mukavissa säissä...riippumatossa päikkärit otettu ja ENSsiä kuunnellaan nyt...terveiset Kotirannan väelle,Nuppulinnaan Jaanalle ja Ilkalle,Oinosille Espooseen,Sepolle ja Saaralle Luostolle,Saarisille Vierumäkeen,Santalan porukalle mökille ja Kukonnotkossa ohjaajana olleille..t.Pipsa,Arto ja Sasuliini

  terveisiä ihanille uusille tuttavuuksille juhannuksena. Oltiin vaeltamassa Kuusamossa minä,Tepi, Erja ja Pekka. Voi strutsi että meillä oli hauskaa. Ja tietenkin rakkaat terkut Tepille miehelleni heinäkuussa tulee 23 aviovuosi. Rakastan edelleen sinua. T. Sirpa

  Vuoden -74 paikkeilla tuli kinaa laulaako Hector fritsuliina vai pikkuliina...kirjoitin Hessulle ja hän vastasi: " fritsuliina, tiedätkö muuten mikä se on tai oli -60-70-luvulla?" voitin vedon, terveisiä Erjalle Hertsigan friidulle.

  tervehdys Jarille, tv Pukulmiin tullut kesäpoika Pekka

  Aurinkoista syntymäpvää 9.7. johdosta. Oma rks

  Karille ja Merville terveiset sinne kyminjoen varrelle ! T: lakanlammen lordi

  Onnea Deep Purple-rumpali Ian Paice 70 vuotta 29.6. The mule olisi sopiva onnittelulaulu. Henrik

  Deep Purplen kaikissa kokoonpanoissa yhtyeen jäsenistä ainoana mukana ollut rumpali Ian Paice täytti 29. kesäkuuta 70 vuotta. Tasavuosien kunniaksi toivon Paicen Purplen 'The Mule'-biisiä. Terv. Son Of Alerik

  Ian Paice on ehdoton rumpaliykkönen. Laitahan Deep Purplen 'The Mule' soimaan - noin niin kuin malliksi.

  onnittelut Tuija Hakalalle Suomennurmelle! Vuosia tuli ja niitä muistellaan myöhemmin! Terveisin Annikki

  Mikä on impotenssin virallinen määritelmä? Vastaus: Maan vetovoima voittaa naisen vetovoiman. T. Markku

  arvoisa enskan toimittaja jari vesa: kemin palloseura! Futiksen mm-finaalissa 2018 pelaavat belgia ja englanti! Ja pronssi ottelussa tanska ja sveitsi! Terv. keisari pekkenpaueri bundes rebublik deutchland brd west-germany

  Biisikertomuksia¨
  HECTOR Tuntematon sotilas
  Olen kerran tavannut Heikki Harman hyvin arkisesti. Siitä on nyt noin puolitoista. Astuimme yhtä aikaa ulos Nordenskiöldin hallista huonosti päättyneen HIFK-Kärpät-matsin jälkeen ja koska hän sanoi juhlakonsertissaan, että kun kaupungilla näette, niin tervehtiä voi. Teinpä työtä käskettyä ja niinpä huono lätkämatsi sai mahtavan paikkauksen. Ehdinpä lyhyen kävelymme aikana kertoa, kuinka jo 60-luvulla pikkupoikana Keski-Suomen perukoilla kuuntelin keltaisesta putkiradiosta ’Palkkasoturia’ ja pidin siitä. Hectoria olen kuunnellut siitä lähtien paljon.
  Tapaaminen oli lyhyt ja niinpä minua jäi suunnattomasti harmittamaan, että en ehtinyt kertoa hänelle, että ihan ehdottomasti pidän hänen tuotannostaan vaikuttavimpana ja ehkä myös hienoimpana biisinä tarinaa unohdetusta suomalaisesta sotilaasta. B iisin nimihän on ’Tuntematon sotilas’. Musiikillisesti mainio biisi, upea Kaj Westerlundin sovitus ja Hector laulaa todella antaumuksellisesti ja sydämensä pohjasta sitä tuskaa, jonka hylätty veteraani sai kokea ennen traagista kuolemaansa. Tekstihän on hyvin kantaa ottava ja toi esille joidenkin sotaveteraanien jäämisen unohduksen syvään alhoon.
  Olen iloinen siitä, että suomalaisen pop-rock-musiikin historiassa on ollut ja siihen ikuisesti jälkensä jättänyt suuri mies. Hector on tehnyt paljon upeita lauluja ja hänen tapansa tulkita on ihan omaa luokkaansa. Upea ääni, jonka erottaa ja tunnistaa ja joka on lyöty suomalaisen musiikinhistorian peruskallioon ikuisesti ja suurin kirjaimin. Terveisin Sakari Männikkö

  BAY CITY ROLLERS My Lisa
  Hienoja nuoruuden muistoja Baby City Rollersista, kun olimme rakkaan ystäväni Liisan kanssa nuorena Paasissa Helsingissä Bay City Rollers-konsertissa. Paljon on biisejä, jotka tuovat mieleen nuo ajat, mutta koska Liisasta sittemmin on tullut kohta 17-vuotiaan poikani kummitäti, ihana sellainen - ja olimme Leslie-faneja, niin tietysti biisivalintani on ’My Lisa’ by BCR.
  Hyvää, rentoa kesäviikonloppua kaikille tutuille toivoo Päve, ex-käpyläläinen, Tuusulasta

  EERO RAITTINEN Vanha holvikirkko
  Teininä ollessani oli perheellämme tapana mennä piknikille Helsingin Oulunkylässä lähimetsään mukana Grundig-merkkinen radionauhuri, josta kuuntelimme Lista-ohjelmaaa. Teiniä otti päähän kun ’Iltatuulen viesti’ oli ykkönen viikosta toiseen. Ykköseksi itse toivoin viikosta toiseen ’Vanhaa holvikirkkoa’. Terveiset pikkusiskoilleni Leenalle ja Jaanalle. Hannele

  NAZARETH Bad bad boy
  Oltiin Ruisrokissa vuonna 1974 ja muistan sen, että aita kaatui nurin kun tuli Nazarethin ’Bad bad boy’, mikä onkin nyt toiveeni. Hurriganesia oltiin Jokelassa lämppäämässä aikoinaan ja siitähän kyllä juttua riittää. Pexi

  SLIK Forever and ever
  Pari viikkoa sitten soittelin pitkästä aikaa nuoruudenystäväni kanssa. Hän muisti asian, jonka itse olin kokonaan unohtanut. Nimittäin Himangan urheiluhallille oli tulossa keikalle bändi nimeltä Slik. Siskoni osti meille liput Kokkolasta. Ystäväni ei sitten päässytkään tuolle keikalle, koska sairastui. Itselle se oli elämäni ensimmäinen kerta, kun näin ulkomaalaisen bändin livenä. Vuosiluvusta en ole varma; vuosien 1977-1979 välille tuo tapahtuma sijoittuu. Enkä arvannut silloin nuorena, että reilun kymmenen vuoden kuluttua pääsisin käymään Slik-yhtyeen kotikaupungissa Glasgowssa.
  Toiveena Slik-yhtyeeltä vuonna -76 levytetty ’Forever and ever’. Kesäterveiset Leilalle Kannukseen ja kiitokset tämän muiston jakamisesta. Arja Espoosta

  THE BEATLES Norwegian wood
  Beatles-kappaleista mielestäni paras on ’Norwegian wood’. Kun kuulin tuon ensimmäisen kerran, mielikuvani tarinasta oli, että toinen tarinan henkilöistä on hieman hullu ja odottelee palava kalikka norjalaista puuta kädessään, että lopuksi hän tuikkaa koko höskän palamaan. En tiedä mistä tuo mielleyhytmä tuli, mutta jotakin nerokasta hulluutta siinä laulun persoonassa tuntuu olevan. Ja muutenkin biisi on erilaisuudessaan loistava! Suvi

  ROYALS Out
  Albert Järvisen, Pave Maijasen ja Ippe Kätkän Royals-yhtye teki bändiurallaan vain pari LP:tä, mutta ’Spring '76’ ja etenkin ’Out’ ovat sen verran kovia kiekkoja, että ne pärjäävät ulkomaisessakin vertailussa aivan täysin. Alppu on parhaimmillaan ja Pave loistava sekä monipuolinen muusikko. Ippe Kätkä on taas Suomen parhaita rumpaleita. Lassi

 • Soitetut levyt
  THE WHO My generation
  ABBA Fernando
  PELLE MILJOONA OY Juokse villi lapsi
  SIRKKA KEISKI Enempää en kerro
  TOPI SORSAKOSKI & AGENTS Vain yksin me kaksi
  ROD STEWART Ole ola
  RAULI BADDING SOMERJOKI Mä jäin kii
  BLACKFOOT Teenage idol
  SLADE Mover over
  HUDSON-FORD Burn baby burn
  MUSKA Häämuistojen valssi
  JANIS JOPLIN Piece of my heart
  THE BEATLES Yesterday
  URIAH HEEP Easy livin'
  JOHNNY Ihana aamu
  QUEEN We will rock you

  HAASTEET YMS.
  Perinteinen juhannushaaste kyrsäpaketin hinnalla Kötöjärven paronille ja paronittarelle toivottaa Kötöjärven keisari ja keisarinna

  Hejjssan,hejjssan tullimies Heikki Suominen jossain Keski-Suomessa mökillä!!!Railakkaat 60-vuotisonnittelut entiselle nuorelle täältä Sundomista,Byonista!!!

  Haastan Mikko Heiskasen, Markku Huttusen ja Juha Mustolan Entisten nuorten sävellahjaan. Terv. Seppo Hottinen Jyväskylästä.

  ONNEA PAULA VOUTILAINEN SYNTYMÄPÄIVÄN JOHDOSTA. TERV. KOJOOTTI SUONENJÒELTA

  Markku K: juhannus 1965 ja juhannustanssit Rengon Sotkan lavalla ja Tuuloksen Kapakanmäellä.hyvät muistot edelleen mielessä. Kauppaopiston Raija

  Omalle rakkaalle miehelle Maukalle. Kiitos tästäkin rauhaisasta juhannuksen vietosta. Merja

  Huomio Jaala! Juhannusterveiset: Saanalle,Jaanalle, Pekalle, Eijalle ja Jormalle Tukholmasta! Joko sähköt on tulleet mökille ja onko juhannusmakkarat syöty? Mukavaa Juhannusta kaikille! T: Annu ja Petri

  Onnittelut kesäkuussa -6o vihkiytyneille vihkipareille ja serkut ONNEA kesäkuun syntymäpäivän. Aune-serkku Sotkamo

  Juhannusterveiset Hirvosille Rääkkylän möksälle ja TimoLeenalle samoille huudeille, toivottelee OlliJaana Toijalasta.

  Haastamme Espoon Nuuksion perukoilta Pupin ja Jarmon mukaan, terveisin Sari, Jukka, Kristiina ja Eero

  Ystäväni Sirpa täyttää tänään vuosia mökillä Alhaisissa. Osmonds ja varsinkin Donny Osmond oli niin ihana. Julisteita oli reilusti. Itse olin sweet-fani. vuoden päästä pyöreitä vietämme, mutta nyt voi fiilistellä ajassa yli 40 vuotta taaksepäin. Onnea! Marju & Jokke

  60 vuotta sitten keskikoulusta kunnialla päästyäni olin Hesan Alppilan tanssilavalla. Ensimäisen kerran jouduin maksamaan tytönkin lipun. 20 mk oli hinta. Aika lähellä jussinpäivää elettiin. Hyvä flaksi kävi ja naikoihi minulle tarjottiin maritupakka. Tuli pilvinen olo ja sen jälkeen jysäri. Otetaanpa todesta ja yritetä n yhdessä torjua huumeita sanoo Aarno Hämeenlinnasta

  Suvisumpusta aurinkoiset juhannus terveiset Tyrpösille Jyrpösille ja muulle retkueelle Kotaniemeen.Seijalle ja Pekalle Immolan rannalle,Piipalle ja Jarille Klaukkalaan,Sirkalle ja Ripelle Pieksuun toivottaa Suvisumpun väki.

  terveisiä etulyötyyn Tiina ja Ari toivottaa Hartsa

  Terveisiä ja hyvää juhannusta hevosten hoitaja Eerolle Joroisiin. Kiitos viimeisestä ja suosituksesta maistelimme helmeilevää Omenaviiniä. Hyvää oli. Terveisin Tapsa ja Marja-Leena

  Rentoa Juhannusta kaikille, toivovat kaikki jotka tunnistavat meidät, Päven & Jarkon Tuusulasta. Erityisterkut Niilon kummeille & samoin kuin Jonnalle ja Tepolle tästä ihanasta mökkijuhannuksesta täällä Pyhällössä, jonne taas saimme saapua! Haastan mukaan kaikki ihanat ystävät ympäri Suomen & hyvää kesän jatkoa missä ikinä juhannusta vietättekin!

  Nyt aurinko hellii juhannuksen juhlijaa täällä Päijä-Hämeessä ja loma alkaa..Kotirannan isäntäväkeä kiitetään lipunnostosta +kahvituksesta,...Juhannusterveiset lähetetään tutuille ympäri Suomea...t.Pipsa,Arto ja Sasuliini

  haastan peran raahesta, manen keravalta, charlesin kalliosta, minnakaisan tampereelta ja tuomisen hasan sieltä jostakin Entisten nuorten sävellahjaan. Artsi

  Hyvää juhannusta Margitille ja Kassulle tänne Varparannalle. Terv. AB

  Vietämme juhannusta 2018 Levannolla. Syödään nakkeja ja kanaa. Terveisiä Bobeille.

  Terveisiä Jennille Turenkiin! Toivottavasti Seiskasta löytyy luettavaa ja kalaonni on myötä! Epe

  Haloo haloo kaikki saaren keskikoulua vuosina 72-73 käyneet. Vielä haluan
  muistuttaa teitä luokkajuhlastamme jota vietämme ensi viikonloppuna Kummun
  Juholassa. Samallahan juhlimme yhteisesti meidän kuusikymppisiä. Hauskaa
  Jussia kaikille ja näkemisiin.terveiset toivottelee Anne Puustinen os. Tolvanen Kirjavalasta.

  Kaipaavat terveiset entisiin aikoihin. Lähdettiin lauantai-iltaisin kylmälänkylästä tansseihin vaalaan. Mukana Jorma Pirkko Maire Leo ja Pertti. Inga Anita haastaa kaikki enskaan!

  Haastan Entisten nuorten sävellahjaan mukaan 70-luvulla huolettomana interreilanneet. Musiikkitoiveena Hudson-Ford yhteen Burn baby Burn. Tätäpä en ole aikoihin kuullut. T. Harri 1959

  juhannusterveiset Aimoloille Hartolaan ja Vainioille Aitooseen Juvalta, Hessu, Pia, Kati ja Bona.
  mikä on juhannuksen cooperin testi? 12 minuutissa kaksi koskenkorva pulloa ja sitten tikanheitto viidellä tikalla ja pisteiden lasku! Terv. Grillimestari Coccolasta

  Laittaisin juhannusterkkuja Mantsalle,Bamballe,Ipalle,Aution Liisalleja Alakunnaksen poppoolle täältä Hailuodosta Alangon Kaija

  Juhannusterveiset kaikille tutuille toivottavat Tuikku, Harri ja Dolly-corgi Kuoreveden mökiltä.

  Timba melkein 60 vee kiittää kaikkia eilisestä nostalgiakierroksesta Hämeenlinnassa Nuoruus muistot palasivat. Käikälän kännikivi, Star-Disco, Solvikin ranta tuli kierrettyä.Todistus tuli myös Rehakan karhun kierroksesta. Tänään Juhannus juhlat jatkuvat. Kaikille tutuille ja tuntemattomille Hyvää Juhannusta niin Summaan, Suomussalmeen, Kuhmoon kuin Sallaankin!!

  terkkui jussille ja onnea! Toivoo satu ja bobo p.s terkkui ritalle ja leenalle perheineen landelle

  Haastan kaikki tänä vuonna 60-vuotta täyttävät Eskaan Omppupomppu-viinin hinnalla. 18-vuotissynttärit vietin juhannuspäivänä vuonna 1976 ja nyt synttärit on kolmen päivän päästä. Seija

  Haaste ja terveiset Turkian lavalle illan juhannustansseihin kitaraa virittelevälle vävypojalle ja tietenkin myös Suville ja Jackpotille ja Jukalle ja Markolle. Toivojina Anoppi ja Appiukko

  veljeni Jankerin Tomi täytti toorstaina 70 vee. Onnittelut vielä. Terv. olli

  juhannusmuisto: olin kesätöis siltabaaris pieksämäellä. tallasin aattoaamuna roskia viedes lautaan jossa oli naula !Juhannustansseihin mennin joroisiin poikaystävän kans !Siitä on 51 vuotta ja synttärionnittelut pekalle joka on nykyisin puolisoni !T.raili

  Ikimuistoinen juhannus, kun tytär alkoi syntymään 1981 saaressa ja sairaankuljetus helikopteri tuli hakemaan ja viimeinen laskeutuminen tyksin katolle. Pirjo

  Huomio huomio ja kerran vielä HUOMIO Päivi Regina Piironen Joensuusta!! No nythän tyttelillä tulee täyteen kuus ja nolla, mut nouhätä kyllä sulla pelaa vielä polla, vaikka kuutamollakin sun on ihan hyvä välistä olla!! Kihtikö se jo vaivaa ja itikatkin syö. Mut onneks on juhannusyö ja mainio porukkka tahtia ympärilläs lyö. Bileet alkoi eilen ja jatkuvat tänään ainakin Enskaa kuunnellen ja mukavia muistellen. Onnea täysveriselle hevarimimmille...elämä jatkuu. Rytmissä mukana Seija, Pauli, Tuula, Juhani, Anja, Matti, Aira, Juha,Marja ja Ahti. Seija

  Loimaan "Moskovan" 50-luvun mukulat kutsutaan viettämään kesäiltaa Kokkosuon pihalle lauantaina 30.6. klo 16 alkaen nyyttikestien periaatteella eli jokainen tuo omat eväät. Onko naamat vielä tutun näköisiä, löytyykö ryppyjen alta rakas leikkikaveri? Tervetuloa! Toiveena Beatlesien 'Yesterday'. Marja Koskenmäki

  Moi. Kävipä meillä tuuri. Kaksi minuuttia aiemmin avattiin radio ja sieltähän tuli meille haaste. Siihenhän pitää vastata. Terveiset tuulisesta Aitoosta Juvalle Pialle, Katille, Hessulle ja Bonalle. Kohta saunaan ja järveen. Olkaahan kiltisti.

  ONNITTELUT RUBIINIHÄÄPÄIVÄN JOHDOSTA PIRJOLLE JA JUKALLE NURMISEN RANNALLE. T: SIRPA,PÄIVI JA SATU PERHEINEEN

  Juhannusterveiset Orimattilasta ja kesäolympialaisista kaikille Emännäntien asukeille ja muille tutuille. T. Emännäntien olympiavoittaja

  terveisiä rakkaalle Jennalle! Toivottavasti saan viettää seuraavanakin juhannuksen kanssasi!

  Päivi ja Tomi nepu ja kummipoika turvallista matkaa kiitos lämmin mukavasta juhannuksesta. T. Vihtorilan tontut

  Sellainen rauhallinen juhannus. Jalkapalloa, grilliruokaa, tuulta, tuulta ja tuulta. Tuuli vei viikolla kasvihuoneenkin kymmenen metrin päähän. Tomaatit varmaan halusivat vaihtaa maisemaa. Positiivista kun tänään ei enää grillatessa talvitakkia. Hei vielä Isoveljelle onnea 21.6 synttäristä. Kaikille Mukavaa Jussia toivottelee Mömmö!

  Terveisiä kaikille Tenonjoki varren Perhokalastajille! Hantta Kuhmalahdelta

  kaikille hyvää jussia terv. Hate

  Hyvää Jussia Vitsiälään ja jälkikasvullemme Karjaalle jos sattuvat kuuntelemaan Tessa ken ties.

  juhannusmuisto: heräsin aamulla kotkan santalahdessa vuonna kaheksan yks enkä muistanu mittään! T.hate

  Haba lähettää juhannusterveisiä tutuille ja tuntemattomille.

  Huomio ja Haloo kaikki väsyneet juhannuksen juhliat. Vielä löytyy virtaa Nikalan rannalta Pielavedeltä. Vaikka tuulee ja satelee,kyllä se Suomen kesä on paras. Onnittelut Ville,Nanna ja Suski. Muille Rehakkaan vielä mukavia hetkiä. Janne,Tuija ja Roosalle terveiset Räyskälän. Ja tietysti Hanskit,kiitos viimeisestä ja kaikille tutuille hyvää juhannuksen jatkoa!terveisin Timppa ja Johnu. Toiveena Queenin 'We will rock you'.

  Biisikertomuksia
  JOHNNY Ihana aamu

  Oli juhannus 1971 Ahvenanmaalla. Maarianhaminassa telttailtiin ja vettä tietysti satoi. Juhannuspäivän aamuna heräiltiin lätäköistä mitä teltassa oli. Yksi porukastamme alkoi laulaa ’voiko ihanammin aamun enää alkaa’.... Se oli hyvä oivallus, eipä silloin mitkään säät tunnelmaa latistaneet toisin on nyt. Haaste heille, jotka siellä samalla leirintäalueella kokivat saman ihanuudeen.
  Biisitoiveeni on tuo Johnnyn ’Ihana aamu’, jossa lauletaan tuo ’voiko ihanammin aamun enää alkaa’....

  Riitta Haapalainen

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivuilla

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä