Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

DEEP PURPLE  I'm alone

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Bad moon rising

BLACKFOOT  Teenage idol

KOSMOS  Viisi varmaa

THE BANGLES  Hero takes a fall

LEMON  Nainen tummissa

NAZARETH  Just another heartache

JUICE LESKINEN  Laulu

MIREILLE MATHIEU & PATRICK DUFFY  Together we're strong

T. REX  Summertime blues

THE HOLLIES  I can't let go

URIAH HEEP  Shadows of grief

THE RENEGADES  Cadillac

 

Biisikertomuksia

DEEP PURPLE  I'm alone

Deep Purple-vokalisti Ian Gillanin seitsenkymppiset osuivat kuluvan viikon keskiviikolle, mikä oli elokuun 19. päivä. Deep Purplen diskografiasta vuoden 1971 pitkäsoitto 'Fireball' on Gillanin oma suosikki ja toivoisin siltä hieman harvemmin kuultua jytähelmeä 'No no no' tai niin ikään Purplen repertuaarissa vuoden 1971 satoa edustavan singlehitin 'Strange kind of woman' tai sitten upeaa ja myös harvinaista kyseisen singlen B-puolta 'I'm alone'.

Nimimerkki 'The Aviator'

 

BLACKFOOT  Teenage idol

Aikoinaan Mikkelin ja Puumalan välillä oli kovinkin suosittu keikkamesta Pistohiekka. Tuonne aikoinaan nörssinä oli ihan pakko päästä kuuntelemaan suomiroketin helmiä varsinkin juhannuksena.  No, rahaa ei tarinan aikaan kovin ollut, joten päätettiin lievässä huumassa kiivetä lankkuaidan yli. Aita oli vähintään 3 m korkea. Eihän tässä apinoille mitään vastusta ollut, mutta kun yläpuu olikin sitten tervattu….  Juuh, siinä meni valkoiset farkut ja paita piloille puhumattakaan jotta järkkärit otti heti kiinni ja kuittasivat, jotta menkäähän pojat pesemään terva pois tuonne lomakylän rantaan. No sinne mentiin ja yriteltiin pestä, mutta ei se hitto mihinkään lähtenyt. Kiroiltiin vain ja paistateltiin päivää rantakalliolla ja kuunneltiin rokettirokkia tien toiselta puolen. Ei sinällään olisi kannattanut kiivetä edes.  Aamusta noin klo 5 sitten kävikin niin, että mukana ollut Sirpa R. laittoi mukana olleen radion päälle. Mikäs siellä silloin alkoikaan soida? Blackfootin ’Teenage idol’.

Sirpan haastan Entisten nuorten sävellahjaan markka per vuosi,  joka tuosta ajasta on kulunut. Oliskohan vuosi ollut 1983?  Lisäksi haastetaan kaikki, jotka sotkivat itsensä aitatervalla Pistohiekalla vuonna miekka ja kirves…

Biisitoiveeni on tuo Blackfoot-yhtyeen ’Teenage idol’.

Affe

 

NAZARETH  Just another heartache

Nazarethin 'Just another heartache'  olis tosi rock, jos tuon kipaleen saisi kuulla radiosta. Tähä liittyy tarina. Vuonna 2011 meitä viettämässä viikonloppua Savonlinnassa.  Stereokaiuttimet suunnattu ulos ja nupit oli kaakossa. Innostuttiin nousemaan kaverin talon katolle, pantiin ilmakitarat tanaan ja showmeinkini päälle. Kohta oli naapureita ihmettelemässä, että mitä äijät touhuaa? Huudettiin 'rock'n roll is forever' ja kohta oli osa naapureistakin mukana. Se ilta oli ROCK! Onneksi oli tasakatto.

Terveiset siltä viidenneltä rockkaajalta Mikelle, Jartsalle, Artsille ja Japalle. Me ollaan kaikki yli viisikymppisiä; osa naimisissa ja osa eronnut.

Nimimerkki 'Rock man land'

 

LEMON  Nainen tummissa

Nyt kaikki Mikkelissä Pankalammella vuonna 1972 kesäänsä viettäneet kuulolle. Muistan tuosta kesästä huulipunan, jonka korkissa oli M-kirjan. Eikä ne huulet, vaan tuon punan tuoksu  ja tyttöjen kuorossa laulama ’Nainen tummissa’-kappale ( siis alun perin Uriah Heepin ’Lady in black’), jonka kuulin silloin ekaa kertaa ennen Lemon-yhtyeen levyversiota.  Siitä asti tuo biisi on tuonut aina kyseisen kesän mieleen. Terveisiä kaikille jotka muistavat.

Terveisin Juuso Hämeestä

 

JUICE LESKINEN  Laulu

Hyvät syntymäpäiväonnittelut Seijalle mökille keskelle metsää. Todennäköisesti ruoanlaitto muurikalla on parasta aikaa menossa kun kuuntelemme joka lauantaista vakio-ohjelmaa eli Enskaa radiosta. Toivelevynä on Juicen esittämänä kappale 'Laulu',  jota tuskin koskaan kuulee radiosta. Se sopii erittäin hienosti tähän loppukesän lämpöön.

Tuomas

 

T. REX  Summertime blues

Katusoiton muinaisvuosina joskus 80-luvun alussa minä ja silloinen kaverini Olli musisoimme muutamia kertoja kitaran ja bongorumpujen säestyksellä pääasiassa 60- ja 70-lukujen poppikappaleita: mm. Elton Johnin ja Beatlesin biisejä.  ’Summertime blues’-klassikosta soitimme aika tavalla tuntemattomaksi jäänyttä T. Rex-yhtyeen versiota.  Soittoamme kuunteleva porukka totesi, että olettepa keksineet hauskan version ’Summertime bluesista’.  Otimme kunnian itsellemme ja jätimme kertomatta, että versiomme on suora kopio T. Rexin levytyksestä.  Toivelevyni onkin tuo T. Rexin ’Summertime blues’, joka kuulostaa unplugged-sovitukselta, vaikka se on levytetty vuonna 1970 ja silloinhan unplugged-käsitteestä ei ollut vielä hajuakaan.

Ilkka

 

THE RENEGADES  Cadillac

Olin 15-vuotias, kun Renegades hyppäsi kehiin Suomessa. Sain silloin ensimmäisen sähköbassoni, mikä oli muuten Fenderin Jazz-basso.  Soittakaa Renegadesilta vaikkapa 'Cadillac'

Sebastian

 

THE BANGLES  Hero takes a fall

80- luvun tärkeimpiin yhtyeisiin lukeutuvan The Banglesin rumpali Debbi Peterson viettää merkkipäiväänsä tänään 22. elokuuta. Vuonna 2004 yhtyeen jättänyt basisti Michael Steele täytti tasavuosia kesäkuun toisena. The Banglesin repertuaarista toivoisin yhtyeen ensimmäistä suurta hittiä 'Hero takes a fall', joka löytyy yhtyeen vuonna 1984 ilmestyneeltä ensimmäiseltä pitkäsoitolta 'All over the place'.  Kyseinen albumi  on sixties-vaikutteineen monien tosi diggareiden mielestä ikuisesti Banglesin paras levy.

Nimimerkki 'Banglin' man'

 

MIREILLE MATHIEU & PATRICK DUFFY  Together we're strong

Hurriganes oli koko nuoruus! Haluaisin kuitenkin nyt kuulla Dallasin Bobin eli Patrick Duffyn sekä Mireille Mathieun dueton ’Together we’re strong’ vuodelta 1983.

Annakaisa

 

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Bad moon rising

Kuulokkeet stereoihin oli 70-luvulla melkein kaikilla lahjalistan kärjessä. Mä tiesin, ettei köyhän perheen kakara sellaisia saisi, mutta hauskaa piisas joululoman jälkeen, kun luokkakaverini kertoi omistaan. Hänen äitinsä oli löytänyt moiset huomattavan huokealla rautakaupasta: joulupaketissa olikin sitten tulevaisuutta ennustava langaton versio:  KUULOSUOJAIMET!

Biisitoiveeni on CCR:n ’Bad moon rising’

Leena äs

 

Suomi tunnetaan Uriah Heep-kansana. Yhtyeellä on maassamme yhä edelleen laaja kannattajakunta. Heepin lahjakkain lauluntekijä Ken Hensley täyttää maanantaina 24. päivä kuluvaa elokuuta 70 vuotta. Nyt on siis aika räväyttää haasteena kuulijoille miniatyyriainekirjoituskisa otsikolla 'Minä ja minun Uriah Heepini'. Kokemuksia Heepin levyjen kuuntelemisesta Heepin keikoista, Heepin jäsenten tapaamisesta yms..

1974 kaverini Teron kanssa kuunneltiin Heepin livelevyä päivästä toiseen ja ihailtiin niitä biisejä aivan valtavasti. Erityisesti 'July Morning' ja nimen omaan liveveto sai meikäläisen fiiliksiin. Sitä sitten Teron kanssa opeteltiin soittamaan - minä Hensleynä ja Tero Boxina. Mutta kaiken kruunasi juttu (oliskohan ollu Suosikissa) kun siinä kerrottiin, että Hensley oli ollut keikalla 40 asteen kuumeessa ja silti veti hyvin. Se nosti arvostukseni Hensleytä kohtaan suorastaan pilviin. Nykyään tietysti tajuan, että ei se kuume niin korkea ollut. Korkeintaan 38,6.  (Esa)

---

Muistan syksyn ja sen marraskuun vuonna 1972, kun posti ilmoitti, että Epe’s Music Shopista tilaamani  Uriah Heepin ’Demons and wizards’-kasetti on noudettavissa.  Eipä muuta kuin polkupyörällä kohti kirkonkylän postia ja vauhdilla takaisin.  Sitten kasetti koneeseen ja musiikki soiman.  Eipä ollut riemulla rajoja eikä syksykään ei tuntunut synkältä. (Reijo)

---

Oltiin lukiopoikia, minä ja Keke. Olimme tutustuneet kahteen keskikoulun nuoreen naisopettajaan ja vietimme talvista iltaa heidän luonaan. Illan ehtiessä pitemmälle siirryttiin vaaka-asentooon. Taustalla soi Uriah Heepin Very 'eavy... very 'umble', jonka joku oli nauhoittanut kelamankalle. Daamini sängyllä oli pussilakana, en ollut sellaista kotonani nähnyt. Päättelin, että lakanan sisälle täytyy varmaankin jotenkin kömpiä. Sinne houkuttelin sitten myös daamini, joka kyllä hiukan ihmetteli vuodevehtailuani. Onnistuimme toki sisään menossa ja sopivan iltajumpan jälkeen taisimme torkahtaa mutta heräsimme hetken kuluttua Tandberg-merkkisen kelamankan räpsyttävään ääneen. Se oli tehnyt työnsä, soittanut LP:n loppuun ja pyöritti nyt täyteen tullutta nauhakelaa nauhan pään räpsähdellessä rytmikkäästi mankan runkoon. Uriah Heep on edelleen yksi feivoriiteistani, kun iltamusiikista on kyse. (Vesa Vekkuli)

---

Minun Uriah Heeppini: taidettiin mennä naimisiin Uriah Heepin takia. Aikoinani kuljettiin nykyisen mieheni kanssa samoissa porukoissa ilman tietoakaan, että joskus naimisissa oltaisiin. Öisillä ajeluilla Mettä-Shellille kyseistä bändiä huudatettiin ikkunat huurussa, tuleva mieheni on ollut kova fani vuodesta 1974.  Näillä ajeluilla Silloin minäkin siihen bändiin ihastuin, ehkä tulevaan mieheenikin. Niinpä kerran Haaparannan pikkuisessa levykaupassa näin Tue’Best of Uriah Heep’-levyn ja ostin sen itselleni. Onnellisena uuden levyn omistajana kerroin tulevalle miehelleni omistavani kyseisen levyn. Sain osakseni ihmettelyä ja kateutta, tuleva mieheni oli metsästänyt samaa levyä, kertoi tilanneensa sen Haaparannan levykauppaan...oho, se tilattu levy oli myyty minulle. Joten, pakkohan se oli kanssani naimisiin mennä, että pääsi levyn osaomistajaksi :) (Tepa)

Ps. Nykyään ei omisteta edes levysoitinta, mutta Best of Uriah Heep soi päässä varmaan hautaan asti.

---

Näin Heepin viimeksi Forssan Holjilla -07. Molempia väsytti! (Aippa)

---

Urijah-hiip koettiin "jytä" bändiksi ja sen tahdissa tanssittiin monet luokkajuhlat, mutta bändin tuotannossa loistaa yksi totaalisen erilainen, hieno ja surullinen kappale: Come away Melinda...  (Timo)

---

Ken Hensleyn komeaa tukkalaitetta ihastelin seinälläni olleesta Suosikin jättilakanasta koko 70-luvun alun.  Juliste oli liimattuna huoneeni seinälle niin, että aina herätessäni minua katseli Ken Hensley ja muu Heep-poppoo. (Seija)

 

 

 

 

    

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 22.8.2015 15.00 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Soitetut levyt:

  MODERN TALKING - You're My heart, You're My soul
  KIRKA - Bad brakes
  PELLE MILJOONA - Moottoritie on kuuma
  ROYALS - Out
  10CC - I'm not in love
  SLIK - Forever and ever
  TEN YEARS AFTER - Love like a man
  JETHRO TULL - A new day yesterday
  VICKY ROSTI - Kun Chicago kuoli
  NELJÄ RUUSUA - 06.00 (Eräs päiväkirja)
  BRONSKI BEAT - Smalltown boy
  MAARIT - Avainkaulalapsi
  SENSUURI - Kirjoitan seinään
  ROD STEWART - Do ya think I'm Sexy?
  FREUD, MARX, ENGELS & JUNG - Särkynytsydämiset (Viekää minut baariin)
  DR. HOOK & THE MEDICINE SHOW - Sylvia's mother

  (Biisikeromuksia luettavissa haasteiden jälkeen)

  Haasteita:

  Koulupiloja vielä! Ruokasalissa oli makaroonilaatikkoa ruokana ja isot ketsuppi pullot ja kun korkkia löysäsi kaikki ketsupit meni lautaselle! Sitten oli rehtori lundströmin vuoro ja eikun kaikki ketsupit lautaselle! Voi sitä naurua ja riemun remakkaa! Kuka se oli huusi rehtori ja me vaan naurettiin! Toiveena kirkan rock albumilta schools out! Kyllä lähtee ja komeesti! -cooperin testi-

  Mitä eroa on joulupukilla ja mäkihyppääjä eddie edwardsilla? Joulupukilla on lahjoja! Entäs rutles orkesterilla ja joulupukilla? Joulupukilla on lahjoja! Pikkujouluja enskalaiset! -mixu-

  Huomio Salakkakuja Pori ja siellä ihana entinen nuori Päivi!!railakkaat onnittelut ensi tiistain 60 v johdosta!! Yhteiseen menneisyyteemme kuuluu mm.Afrikka..Mombasa..Siellä bambudiskossa bailatessa, tuli tutuksi varsinkin se kuuma ja kostea Mombasa..niinpä.!! Synttärihaleja lähettää Pinki ja Bjarne

  Haastan enskaan kaikki Kemin kuumat typyt jotka 70-luvulla käyttivät kireitä nahkahousuja.Haastajana Kari lautiosaaresta.

  Totoäijät toivottaa 60 v täyttävälle santasen matille riemuisaa synttäriä...tulossa ollaan mäli, limperi, karppa, maukka ja matse..

  Tytär synnytti tyttövauvan tänään aamulla klo 5.25. Terveiset kaikille tänä vuonna isovanhemiksi tulleille entisile nuorille - Jukka pappa

  Kulttuuritalo Kultsa 1982-84 ja miksei Lintsin Luolakin ja kaikki ihana neidot, mul on ikävä tanssimista teidän kanssa. LOVE Matti

  Mahtavat syntymäpäivä onnittelut Pekalle Halikkoon eilisen johdosta! 59 vuotta mittarissa mutta silti ikinuori ja aina ja ikuisesti Zeppelin fani! Hyvää lauantai-illan jatkoa toivottaa Tupurin likat!

  Koliman kesäkausi loppui ja hyviä muistoja jäi mieleen ja sydämeen. Kiitoksia rakkaalle isäntä väjelle, Riitta ja Mara, näistä hetkistä. Toivotaan että uusia muistoja saamme kokea tulevaisuudessakin. Terveisiä kaikille mahtaville ja ihanille ihmisille joihin saimme tutustua Koliman jäillä terv. KATI JA Ootto onkija

  Kiitos ystäville kuluneesta kesästä!
  "Järvi nätti kalat maukkaat antoi, ystävät rakkaat luoksemme kantoi.
  Säilyy kauniina muistot kesän, linnun pienen pesän.
  Aika on nyt levätä hetki, keväällä jälleen tehdä retki. Joutsenen laulun kevät tuo, uuden ihanan kesän suo. Markku.

  Siskon kanssa tehtiin musiikkkivideo VHSlle. Oltiin musiikkivideossa sisällä. :) Terveiset Sanna siskolle Tornioon. t Ari veli Espoosta.

  Kiitos Ilo Ensemblelle hyvästä keikasta Kaustisella ravintola Pelimannissa pe 9.11.Kiitos siskolle yösijasta,kiitos Kaisalle ja Katille Kaamosfestareista.Terveisiä Salmelle ja Ellun porukoille,Tiinalle ja Hilkalle.Kaosteaa jatketaan Vantaalla huomenna huomenna Vernissassa Kaamospelien Vantaan sottiisissa hyvän musiikin kera.Vai mitä Kaisa ja Viivi?Terveisin Katajan Seija

  Anski lähettää Chrisselle terveiset 50 vuoden taakse....

  Juha toivottaa hyvää pikkujoulua 23.11. 2018 Olp. In porukoille. Ja haastaa heidät samalla Enskaan Olut-tölkin hinnalla mukaan.

  Haastan kaikki 57 syntyneet 70-luvulla bilettäneet eteläpohojalaaset. Terv. Jouko Matias 1957 .

  Lämpimät Onnittelut hyvälle ystävälleni Hämikselle 70-vuotispäivän johdosta 20.11 ! Toivottaa Irja

  Haastamme Kirkan tulkintojen ihailijat haluamallaan summalla. Tuula ja Eki

  Armo Kaunismäki haastaa, Sari-Johanna Ihalaiselle ihkui pusui Pyhärantaan. Isoja pusuja vaa pitkin maailmaa.

  POHJALAISIA SANANPARSIA: EI NIIN KRANTTU TRENKÄÄ OLLA, JOTTEI YHTÄÄ KOLERIPERUNAA SYÖ! T. MERJA

  Lämpimät nimipäivä onnittelut serkulleni Liisa Nuutiselle Suonenjoelle maanantaina olevan nimipäivän johdosta.Terveiset myös Markulle.Tv.Anita ja Eero.

  Omalle rakkaalle Tiialle syntymäpäivä onnittelut huomiselle juhlapäivälle. T.Satu

  Terkut Arille ja Anitalle Kotirantaan. Tullaan mökille ensi viikonloppuna. Terkut myös Pipsalle ja Sasulle Kulomäkeen. T. Arto

  Kotirannan väelle terkkuja Piilopirtin väeltä!

  BIISIKERTOMUKSIA:

  MODERN TALKING - You're My heart, You're My soul
  Ollessani nuori helsinkiläinen teinityttönen kirjoittelin 80-luvulla Pellervo-lehden kautta kirjekavereille ympäri Suomea.
  Sitä kautta tutustuin erääseen maaseudun turkiseläinten kasvattajan poikaan Pohjanmaalta. Hän tuli sieltä käymään Helsinkiin Linnanmäelle ja toi minulle mukanaan Modern Talkingin itseäänittämänsä C-kasetin tuliaisiksi. Myös yksipuolinen ihastuminen tapahtui, mutta minä tyttö en syttynyt pojalle, mutta ikuinen ihastuminen Modern Talkingiin alkoi ja on jatkunut näihin päiviin asti ja jatkuu yhä.

  10CC - I'm not in love
  Ystävän siluetti hävisi kesäiseen yöhön. Kuva lähdöstä jäi mielen kätköön. Se oli viimeinen kerta, kun näin hänet, mutta en ole koskaan unohtanut ystävääni. Vuosikymmenten jälkeen ensirakkaus on tehnyt monta tunnekepposta, joita en voinut koskaan ennakoida; järki ei ole pystynyt pitämään niitä poissa. Milloin öinen uni, milloin takauma kesätuulen heiluttaessa puistokujan lehtiä. Muistiin palaa sama silhuetti ja nuori nainen kävelemässä kesämekko liehuen, hymyn virne kasvoillaan sekä hellä katse vihreän harmaissa silmissään.
  En ole ainoa, joka pohtii nuoruutta, kesää ja rakkautta. Opettavaista, hapuilevaa ’eipäs-juupas’-seikkailua, tunteita, onnea, surua ja vihaakin. Tunneminä on sen kaiken muistanut ja tehnyt siitä kauniin muiston hiomalla hieman särmiä pois.
  Leena: tämä pieni tunnepurkaus siksi, että haluan kiittää sinua 80-luvun alun seutuun osuvasta ajasta, jolloin polkumme hetkeksi kohtasivat ja onnittelee marraskuisena juhlapäivänäsi. Ehkä kuuntelet tätä tai kulkekoon viesti tunnebittejä seuraten tietokoneellesi.
  Lämmöllä muistaen, Tohtori

  TEN YEARS AFTER - Love like a man
  Haastan kaikki Lauttasaaren Merimiesammatti-koulussa vuosina -76 - 77 opiskelleet viidellä eurolla Entisten nuorten sävellahjaan.
  Sisäoppilaitos oli mulle rankempi kuin armeija.
  Minulla ei ollut sellaista huonoa tuuria, että olisin joutunut talvella lämmittelemään nuotion ääressä kuin jotkut, kun koulun ulkoportit menivät kiinni klo 24.00. Vaikka olisi ollut vain muutaman metrin päässä portista, niin valvojat pistivät portin kiinni: "Laiva lähti, myöhästyit."
  Lauttasaaren lääkärien sairaslomatodistukset eivät kelvanneet luokanvalvojalle. Puolessa vuodessa 15 tuntia luvatonta poissaoloa riitti koulusta erottamisen syyksi. Luokanvalvojaamme sanottiin Idi Aminiksi. Koulua oli silloin arkisin klo 8-17 ja lauantaisin klo 8-14.
  Puolimatruusi tyttö ’Pirpana’ oli niitä harvoja, ketä näin koulun jälkeen M/T Tornadossa ja sitten Jorvissa kätilönä.
  Hämmästys oli kova, kun annoin tutulle kätilölle poikani puntariin. t. KARI

  NELJÄ RUUSUA - 06.00 (Eräs päiväkirja)
  Etsintäkuulutus Tarja

  Olimme luokkatovereita Kuopion klassillisessa lukiossa, josta kirjoitimme ylioppilaiksi keväällä 1993. Olit kova Neljä Ruusua-diggari ja omistit yhtyeen levyjen lisäksi merchandisea eli Neljä ruusua-paidan. Suosikkiyhtyeeseesi viitattiin kohdallasi jopa kronikan tekstissä. Jos viestini tavoittaa sinut, tahtoisin vaihtaa kuulumiset. Mikäli kuulolla on yhteisiä tuttuja, vinkkaisitteko, kiitos. Yhteystietoni ovat Entisten nuorten toimituksessa.
  Toivebiisinä Neljältä Ruusulta on vuoden -91 singlekappale ’06:00 (Eräs päiväkirja)’, joka oli yhtyeen keikkojen avausbiisinä tuon vuoden kesällä ja myös ensimmäisessä todentamassani paikallisradion järjestämässä Ruusujen konsertissa Joensuun Laulurinteellä. Ilkka Alanko täyttää 49 vuotta 21. marraskuuta.
  Pertti

  BRONSKI BEAT - Smalltown boy
  Muistan vieläkin, kun kaverini osti Bronski Beatin ekan LP-julkaisun ’The age of concent’, jossa tämä biisi oli. Se oli rakkautta kappaleeseen ensikuulemalta, vaikka biisin sanoja ja sanomaa en ymmärtänytkään. Hieno biisi se on edelleen. Löytäispä jostain kirppikseltä tuon LP-levyn.
  Janne

  MAARIT - Avainkaulalapsi
  Terveisiä kaikille teininä ja sen jälkeenkin Maaritin levyjä kuunnelleille.
  Oli hieno biisi oli tuo viime lauantaina Entisten nuorten sävellahjassa soitettu ’Hiekka ja meri’-kappale. Toinen Maaritin kappale, jota silmät kyynelissä vintissä kämpässäni pimeässä kuuntelin, oli ’Avainkaulalapsi’. Oih sitä melankoliaa!! t. Marke

  SENSUURI - Kirjoitan seinään
  Solisti-kitaristi Pepe Lempisen ja kitaristi Vesa-Pekka ’Costello’ Hautamäen aikoinaan luotsaama suomipunkbändi Sensuuri täytti syyskuussa 40 vuotta. Kevättalvella -79 ilmestyneen yhtyeen ensisinglen ’Kirjoitan seinään’ levymoguli Epe Helenius on nimennyt kaikkien aikojen parhaaksi kotimaiseksi punksingleksi. Sensuurin ainoaksi albumiksi jäi tuona samana vuonna -79 ilmestynyt ’Hulinaa’. Biisitoiveenani on tuon ’Kirjoitan seinään’-kappaleen originaali, albumiversiota hidastempoisempi singleversio.
  Nimimerkki ’Katurock ei kuole koskaan’

  FREUD, MARX, ENGELS & JUNG - Särkynytsydämiset (Viekää minut baariin)
  Olin juuri täyttänyt 18 vuotta ja kuljin kylillä ja baarissa kolmen serkkupojan ja heidän kavereiden kanssa. Olin ainoa tyttö tässä seitsemän hengen porukassa. Hoilotettiin siihen aikaan kaikki ysäribiisit ja tietenkin myös kotimaisia hittejä. Yksi biisi niistä saa hyvän mielen muiston aikaan ja samalla hieman kaihoa, koska yksi tästä jengistä on jo poissa. Biisi on Freukkareiden ’Särkynytsydämiset (viekää minut baariin)’. Se oli noihin aikoihin perjantai-iltojen suosikki kipale. Kaikki jengistä on omilla teillään pitkin Lappia ja Etelä-Suomea, mutta kun nähdään niin lämmin halaus annetaan aina. Terkut pojille!
  t. Sanni

 • Soitetut levyt
  BLACK SABBATH Paranoid
  ALWARI TUOHITORVI Kromikaunotar
  HURRIGANES Good morning schoolgirl
  VICKY ROSTI Talven tullen
  LINDISFARNE Fog on the tyne
  TONICS Hei herra hetkinen
  SEX PISTOLS God save the queen
  MAARIT Hiekka ja meri
  KENNY LOGGINS Footloose
  WRUM Takapihojen rock-tähdet
  EMERSON, LAKE & PALMER Fanfare for the common man
  THE MOODY BLUES Evening (1. The sun set 2. Twilight time)

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen.

  HAASTEITA YMS.
  Pirkko lähettää terkut kaikille Sodankylän 60-vuotisille

  Kokkolan Palloveikot eli KPV teki sen ja nousi futiksessa liigaan! Koko Kokkola on sekaisin! Ajatelkaa ensi vuonna 2019 koti-ottelu KPV - HJK - Uskomatonta! Mika Kokkolasta

  Nuhruista marraskuuta Enskan kuuntelijoille...Kotirannan väelle terkkuja vantaalta,Luostolle Saaralle+Sepolle,Espooseen Oinosille,Saarisille Allintielle,ja Sakarille + Ninalle Ruonasmäkeen Pertunmaalle Terv.Pipsa,Arto ja Sasuliini

  terkut Virinkosken Riitalle jonka kanssa tynnyrisaunan kammarissa kuunneltiin mm. Eaglesia. Terveisin Jarmo

  Tänään kokoontuvat Oulussa Rauhalassa entisiä nuoria Sannin pumpusta ja nuoria ylioppilaita vuodelta 1973. Toivotamme hyvää mieltä kaikille ikätovereille. Kirsikka

  Ruusuilla ja kukkasilla tahdon sua tervehtää. Sydämellä lämpimällä Onnea sulle toivottaa. Syntymäpäivä onnittelut Hanne Urpalaiselle Säkäjärvelle 12.11.18 johdosta T: Sunilan labran tytöt

  Markku haluaa lähettää sydämen lämpöiset onnittelut tämänpäiväisen merkkipäivän johdosta Raijalle missä ikinä oletkin! Tapaamme varmasti vielä, onhan minulla se lupauskin vielä toteuttamatta. Suukko nenänpäähän

  Neljännessä polvessa haastellaan Kemiönsaarella. On nuoria, entisiä ongelmanuoria ja ennen kaikkea hyvää tahtoa ja kitaroita. Jos puhumalla vallotettais maailmaa ni se ois jo meitin, mut jätettiin muillekin vähäsen. Terv. Kariniemen kanat

  Satulle teiveiset hellan ääreen t. Repa kamarista

  Huomio huomio: entinen nuori Eija Vantaalla viettää tänään 10.11. synttäreitään Siis samanikäine kuin Virve Rosti. Tänä iltana Virven 60-vuotiskonsertissa!! Paljon Onnea toivottaa Annu-sisko!

  ONNEA EKOLLE TÄNÄÄN 10.11. TOIVOTTAVAT SEEKA JA LASI

  paljon onnea Virve Rosti kuuskymmentä vee. Terveisin veli-Matti 24.11.1958-syntynyt. kiitos Virve! Hyvä meidän jengi!

  Juha onnittelee Vickyä osaltaan. 60 vuotta tuli itsellenin täyteen lokakuussa

  Onnittelut Tiinalle 12.11 olevan syntymäpäivän johdosta toivottaa täti

  huomio äänekoski ja sisko Anita haastan jokaisen epäonnistuneen pullan 1€/pulla enskaan.T. Henkka veli

  Yläasteella 1980-luvulla meillä oli musiikkitunnilla kerran kuukaudessa levyraati. Saimme tuoda omaa musiikkia. En hyvin pärjännyt, Duran Duran ja muut veivät voiton. Haastan kaikki levyraateihin osallistuneet mukaan Entisten sävellahjaan. Terv. Lemmy

  Pirjo haastaa kaikki 28.10.1995 Tampereen Pakkahuoneella Black Sabbathista ja Paranoidista nauttineet mukaan. Toivelevy jo tulikin tämän päivän Enskassa

  Footloose! Siinä oli nuoren tytön sydämen tykyttämään saanut elokuva. Ja edelleen jalka alkaa tunnarin kuullessa vipattamaan. Ritu

  Terveisiä jyrille ja Aitolle, ystävilleni! Ja Railille ja Karille! Terv. Babu

  Onnea Virvelle toivottaa Risto P. Kuopiosta. syntynyt 01.08. -58

  Muistan kun hyvä ystäväni Mika oli kouluaikoina melkoinen veijari ja ajeli aina metsässä vanhalla Sierralla kylän tytöt kyydissä. Nykyään isäntä vaikuttaa Kuusamossa omalla mökillään emäntänsä kanssa. Hyvää syntymäpäivää Mika 55v. Olet oikeasti kova ukko!

  Harmaata isänpäivää ja onnenhäivää,Marttojen miehille lähettää arska

  Onnea 60v Mikalle! Todella kova ukko, leikittiin aina pusuhippaa kouluaikoina. Maketsu

  Hox hox Aino sisko. Sinulle tahdomme onnea toivottaa tänään syntymäpäivän kunniaksi. Onko nisut ja kahvit tarjolla. Täältä tullaan! T. Siskot perheineen

  Haastan mukaan kaikki Pielaveden yläastetta 80-luvun alussa käyneet. TeeKoo Pielavedeltä. PS.Olin kauhukakara yläasteella 80-luvun alussa ja oli meitä muitakin. Vessassa polteltiin tupakkaa ja koulusta pinnattiin minkä ehdittiin. Opettajille haistateltiin ja liikan liikan tunnilla käveltiin sukset käsissä assulle, heitettiin sukset puskaan ja painutyiin yläkerran karsinaan tupakkaa vetämään.

  Elämä on kuin ihana retki, joka on täynnä yllätyksiä ja mahdollisuuksia. Ikävuodet ovat numeroita, mutta sisäinen minä on iätön. Hyvää syntymäpäivää Hanne Urpalaiselle Säkäjärvelle 12.11.18 johdosta T: Kirsi ja Jorkka

  haastan lakanlammen loordin enskaan yhden väliväylän etapissa nautitun oluen hinnalla. Jorde puerttosta

  Hei. Riitta tai joulupukki kaipasi Footloose-soundtrack-vinyyliä. Minulta se löytyisi. Haettu 1984 Hollywoodista.Joulupukki voisi soitella. Jukka

  Arvostettu ruotsinkilen opettajani sanoi minulle: " Sov på natten och arrbet på dagen!" ja poisti minut luokasta! Tohtori Porche

  Onnittelut Tiinalle 12.11 olevan syntymäpäivän johdosta Toivottaa täti

  Biisikertomuksia
  THE MOODY BLUES Evening (1. The sun set 2. Twilight time)
  Psykedeelisen rockin mestariteoksesta, The Moody Bluesin teema-albumin ’Days of future passed’ julkaisusta tulee ränään 10. marraskuuta kuluneeksi 51 vuotta. Levyllä esiintyy myös London Festival Orchestra. Kuulin teoksen ensi kerran kesäkuussa 1972 ja se oli todella mykistävä kokemus. Mielestäni se on yksi rockin supervuoden 1967 parhaita albumeja. Itse pääsin kuulemaan bändiä eka kerran vasta vuonna 2008 Helsingissä. Tältä levyltä, joka sisältää mm. tutut ’Nighs in white satin’- ja ’Tuesday afternoon’- kappaleet, haluaisin nyt kuitenkin kuulla ’Evening’- teoksen, joka sisältää kappaleet ’The sun set’ ja ’Twilight time’ Kalle

  SEX PISTOLS God save the queen
  Sex Pistols vei 70-luvulla teinipojalta jalat alta ja räjäytti tajunnan kerta heitolla!! Muistan sen aina, kun kuulin bändiä ensimmäistä kertaa radiossa. Se oli pysäyttävä kokemus, sillä se soundi iski niin kovasti meikäläiseen! Ja välittömästi kauppaan ostamaan levyä. Samoin kävi Motörheadin kohdalla. Silloin ei ollut kuulokkeita stereoissa ja muu perhe, lähinnä äiskä meinasi saada hermoromahduksen, kun joutui kuuntelemaan siinä sivussa tätä hänen nimeämäänsä renkutusta!
  Läksyjen teon yhteyteen kuului musiikin kuuntelu ja KOVAA! Äiti usein ihmettelikin, että miten voi koulutehtäviä tehdä hirveässä metelissä. Häntä se hermostutti ja minua taas rentoutti. Läksyjen teko luonnistui loistavasti. Näin se musiikki vaan vaikuttaa eri henkilöihin eri tavalla.
  Kuuntelen edelleenkin silloin tällöin tätä energistä musaa niin Sex Pistolsilta kuin Motörheadilta ja aina vaan musa on yhtä hyvää. Sanoivat aikoinaan, että Sex Pistolsin pojat eivät osaa soittaa ollenkaan, joten aika hyvin tehtyä musiikkia "osaamattomilta" poitsuilta.
  Kiitos hyvästä ohjelmasta ja RÄJÄYTTÄKÄÄ ilmoille toivebiisini eli Sex Pistolsin ’God save the Queen’, että kaikki radion kuuntelijat pääsevät nauttimaan siitä, kiitos. Terveisin Hanski Porvoosta, edelleenkin nuori mieleltään

  BLACK SABBATH Paranoid
  Omistin 70-luvun alussa Grundig-merkkisen kelamankan ja kun ’Paranoid’ oli noihin aikoihin sellainen kova biisi, niin halusin kuunnella sen aina uudestaan ja uudestaan. Kun sain sen vihdoin nauhalle, niin tein ’Paranoidista’ mankkanauhalenkin ja se kiersi sitten ympäri huonettani monien mutkien ja pyörien mankan läpi soiden loputtomasti. Eli aina kun se loppu niin se alkoi uudestaan. Mikko

  HURRIGANES Good morning schoolgirl
  Nuoruus 70-luvulla Nokian Koskenmäen tasataloilla oli unohtumaton. Sattui ja tapahtui: ihastuttiin, rakastuttiin, erottiin. Musiikkia kuunneltiin laidasta laitaan, kotimaista ja ulkolaista. Eräs henkilö oli todellinen Hurriganes-fani ja on edelleenkin - ei ehkä yhtä innokas enää kuin silloin. Nuorena seurustelin hänen kanssaan ja tiemme erosi. Kohtasimme uudelleen vuonna 2012. Nyt olemme uusvanha avopari. Terveiset rakkaalle Karitalle. Musiikkitoiveena tietenkin Hurriganesia ja heiltä biisi ’Good morning little schoolgirl’. Peku

  TONICS Hei herra hetkinen
  On kulunut 50 vuotta siitä, kun torniolainen Tonics-yhtye levytti ensimmäisenä pohjoissuomalaisena poprockbändinä. Vuosi oli -68. Se oli meille musiikista kiinnostuneille ja miksei muillekin torniolaisnuorille kova sana, sillä olihan Tonics-bändissä tuttuja soittajia.
  Toiveeni olisi, että soittaisitte poikien silloin levyttämän kappaleen ’Hei herra hetkinen'.
  Ja sittenpä ei muuta kuin terveisiä silloisille torniolaisnuorille. Ispi

  LINDISFARNE Fog on the tyne
  Vuonna -71 olin vielä nuori. Asuin Pukinmäessä. Suurin osa kavereista asui radan toisella puolella Savelassa, jossa yleensä vietettiin iltoja. Jossain vaiheessa syksyä olimme kokoontuneet kaverilleni Tapsalle ja oli kivaa. Kuitenkin jossain vaiheessa olin lähdössä kaverilleni radan taakse ja sanoin, että nyt mun on mentävä. Hän oli jotenkin saanut hankittua Englannista Lindisfarnen levyn. Kun olin lähdössä, kaverini Anne pyysi, että saattaisin hänet samalla kotiin. Niinpä sitten lähdettiin ja Annen portilla hän sanoi, ettei hänen vanhempansa ole kotona, tuu mun viereen nukkumaan. Mutta mulla oli vain mielessä se Lindisfarne. Nyt kun olen jo aikuinen niin ehkä miettisin uudelleen kumpi olisi tärkeämpi. Siksi toivomuksena on Lindisfarnen ’Fog on the tyne’. Jussi

  MAARIT Hiekka ja meri
  Lukion ja kirjoitusten jälkeisen kesän vuonna 1982 asuin koulukaverini kanssa pienessä vuokrahuoneessa. Kuuntelimme usein työpäivän jälkeen musiikkia. Tuolloin ihastuin Maaritin musiikkiin ja kyllästymättä soitinkin hänen ’Nykyajan lapsi’-kasettiaan. Kesä meni, kasetti katosi, mutta mieleen jäi soimaan: ’pojat on vaahto meren harmaan, mutta tytöt kuin rantahiekkaa...’ Toivoisinkin kuulevani tuon ’Hiekka ja meri’-kappaleen. Liisa

 • Soitetut levyt
  JIMI HENDRIX Angel
  THE SENSATIONAL ALEX HARVEY BAND Runaway
  THE SLIPPERS Rockin' rhythm
  SIG Hyvää syntymäpäivää
  HASSISEN KONE Levottomat jalat
  LED ZEPPELIN Immigrant song
  SIMON & GARFUNKEL Bridge over troubled water
  YARI Voin odottaa
  FRIJID PINK The house of the rising sun
  JUSSI & THE BOYS (voc. PEKKA TAMMILEHTO) Vaahto peilaa
  DURAN DURAN Shadows on your side
  QUEEN Fat bottomed girls
  T.REX Jeepster
  PETER, PAUL & MARY All my trials

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen.

  HAASTEITA YMS.
  Pyhäinpäiväterveiset ihan kaikille Enskan kuulijoille toivottaa Tapio Hämeenlinnasta

  Toiveeni on kuulla The Sensational Alex Harvey Band-yhtyettä. Vaikkapa heidän versionsa Del Shannonin kappaleesta 'Runaway' vuodelta -76. Monica

  Tänään ratkeaa Turussa kumpi nousee jalkapallossa liigaan TPS vai KPV eli turun palloseura vai kokkolan palloveikot? Ottelu on alkanut Turussa klo 15:00. Pieni Kokkola haastaa ison Turun! Saas nähdä miten käy? Mika täältä Coccolasta jännittää...

  Haastan Enskaan kaikki Led Zeppelin-musaa 1970-luvulla autostereoista kuunnelleet. Nimimerkki Toyota Corolla

  Heipuli hei, kaikki nuoret ja entiset, jotka näkevät pellonpällä, harmaata ja kohta alkaa pyryttää. Kesällä oli kuumaa ja syksyllä kylmää, kaiholla muistelen kesän helteitä, pellonpäällä. Mennyt mies täältä haastaa kaikki mukaan Entisten nuorten sävellahjaan uutta kesää ootellen.

  Haluan muistaa työtoveriamme Suvia jonka kuolemasta tänä vuonna tuli 10 vuotta. Suvi sai pahan sairauden ja joutui lähtemään ihan liian aikaisin. Terveisin Leena

  Terveiset Elina, Kaija ja Leksa. Me jouluihmiset tykätään, kun joulu lähenee... Terv. Johanna

  Näin Pyhäinpäivänä tuli mieleeni Armi Aavikko, joka poistui aivan liian aikaisin joukostamme. Armi, kuten minäkin olemme syntyneet vuonna 1958 eli tänä vuonna on 60-vuotisjuhlavuosi. Armin haave oli päästä sairaanhoitajaksi pääseminen, mutta toisin kävi. Armi on suomen kaunein missi kautta aikojen. Olin töissä Mäntymotellissa vuonna 1978 ja siellä oli töissä myös Paula. Meitä kutsittiin motellin Armiksi ja Dannyksi.Terveisiä Paula Vesalaiselle tai taitaa olla Lehtinen nykyään. Kynttilän sytytän Armille! Veli-Matti

  Osmo V. Tänään 75 vee. Hyvää elämää edelleen. Terv. T.

  Hyvää pyhäinpäivää Enskan kuulijoille heittää Elina Luoston lumisista maisemista!

  Haastan eijan irjan ja pirjon Entisten nuorten sävikseen lämpimien muistojen kera. eija oli erityisesti mielitiettyni, mutta tiemme erosivat jostain syystä. olisi mukava kuulla teistäkin jotain.aika jonka saimme tuntea toisemme ei unohdu. Urpo

  yleisön pyynnöstä vielä kerran yksi maukka perusjätkä-vitsi! Miksi maukka perusjätkä perui kannuksen keikan kesällä 1980? Kannuksessa tehdään maukasta poutun makkaraa! Terv. Motorsaw is hot-man

  Toivebiisini on Yarin nätti vuodenkiertobiisi 'Voin odottaa'. Esku

  Terkkuja Helille Hesaan t. Jukka Hämeenlinnasta

  Minäkin oli Porin Jazzeilla 2015 ja Robert Plant oli aivan fantastic. Lisäks vielä kun jyväskylästä vesisateessa poriin ajeltiin niin vettä tuli kuin saavista. porissakin oli sadellut mut ja pilvessä oli taivas mutta kun herran aika tuli esiintyä taivas aukesi ja lavan taustalla nähtiin vielä kaunis auringonlaskukin. Eli siis zeppelin-elokuva iliman muuta ja toinen joka leffansa ansaitsisi olis richie blackmore - kaikkine käänteineen. Terv. Pica Pica

  seitkytluvun kesät oli ihania, pian ohimenneitä ja Saksassa työn merkeissä vietettyjä Haaste tyttölyseon käyneille kemiläisille. T. Mimmi

  luottokaveri ARJALLE Joensuuhun Ranta-Mutalantielle. Hakakujan Hakki

  heippa lappeenranta ja siellä Tuija ja Pekka. Täältä Maarit ja Keijo Savosta lähettää terkkuja ja laittaa peukut teille.

  Rauhalle onnee siinne Viron matkalle.. niin ja enkelit olkoon kanssasi. Bamballe Piitisentielle,Riituskalle Sudentielle ja Mantsalle Saarenkylään terveiset. Kaija

  Haaste kaikille marraskuussa syntyneille. Mari

  synttärionnittelut jaanalle pieksämäelle. Raili-täti varkaudesta ja sarita serkku kuopiosta perheineen!

  Haastan kaikki omaishoitajat, lähihoitajat ja sairaanhoitajat omantunnon mukaan entisten nuorten sävellahjaan. Onerva

  Biisikertomuksia
  JIMI HENDRIX Angel
  Toivon tälle Pyhäinpäivälle Jimi Hendrixiltä kappaletta ’Angel’. Tämän levyn myötä voimme sytyttää kynttilät edesmenneille artisteille popmusiikin muistolehtoon. He kuvasivat musiikin avulla sitä ajankuvaa ja niitä tuntoja, mitä ikäluokkamme kanssa saimme yhdessä kokea. Entisten nuorten sävellahjan myötä voimme elää uudelleen näitä ihania, mutta joskus myös kipeitä aikoja. Jaakko

  LED ZEPPELIN Immigrant song
  Led Zeppelinin jäsenistä kitaristi Jimmy Page on suosikkini, onhan hän kaikkein söpöin ja paras kitaristi maailmassa. Pidin jo vuonna 1979 musiikkitunnilla esitelmän Led Zeppelinistä. Isosiskon vinyylikokoelmasta ei muuta sopivaa ja katu-uskottavaa löytynyt. Suosikin julisteen päälle tein bändistä kuvakollaasin. Musiikin ope , lempinimeltään Jumbo, lopetti yli 10 minuutin ’Whole lotta love’-version kesken kaiken. Kyllä meitä harmitti, mutta seoli kai hänen musiikkimakuunsa liian rankkaa. Robert Plantin näin Pori Jazzissa vuonna 2015. Zeppelin-biiseistä ’Immigrant song’ voisi olla toivebiisi. Anne

  JUSSI & THE BOYS (voc. PEKKA TAMMILEHTO) Vaahto peilaa
  Viikko sitten 27.10. -18 tuli kuluneeksi 66 vuotta Pekka Tammilehdon eli Topi Sorsakosken syntymästä. Biisitoiveeni olisi Pekan sävellys, sanoitus ja esitys ’Vaahto peilaa’ Jussi & Boysin albumilta 70-luvun puolivälistä, jolloin Pekka soitti The Boysissa-yhtyeessä kitaraa ja viihdytti kavereitaan keksimillään tarinoilla Sorsakosken Topista ja haitaripartiosta. Pekan kitarana oli tuolloin Gibson Les Paul, jonka kanteen oli maalattu lennossa paritteleva sorsapari. Mane

  PETER, PAUL & MARY All my trials
  ’All my trials’ oli kappale, jota kovasti harjoittelimme ystävättäreni ja kämppäkaverini Mirkun kanssa Tampereen Domuksella vuonna 1967. Mirkku osasi siihen toisen äänen. Kitaristiksi värvättiin punatukkainen Markku Pehkonen. Meidän kämpästämme alkoi tulla epävirallinen ’hootenannyklubi’, jonne kerääntyi tylsinä sunnuntai-iltapäivinä etenkin miespuolisia opiskelijoita ja toki muitakin. Meillä oli oikein esiintyminenkin tiedossa. Tampereen Kellariteatterissa järjestettiin silloin ensimmäinen folk-ilta. ’Markku, Mirkku ja Ata’-ryhmä hajosi kuitenkin keväällä, kun Mirkku ja minä valmistuimme ja muutimme Helsinkiin. Missä lienet Markku? Kovasti terveisiä meiltä tytöiltä. Ata

  HASSISEN KONE Levottomat jalat
  Oli kulunut vuosi valkolakin saamisesta. Välivuoden harjoittelut olivat poikineet opiskelupaikan kaukana kotoa. Oltiin Minnan kanssa juhlimassa tätä tulevaa lähtöä alkukesän iltana. Samaan baariin sattui Minnan naapurin kaveri, vastavalmistunut komea poliisi. Juteltiin, juteltiin ja juteltiin... jossain vaiheessa Minna katosi.
  Nuori mies oli saanut viran kaupunkimme poliisivoimista. Musiikkimakunsa perusteella hän oli saanut kutsumanimen 'punkpoliisi'. Punk oli tuolloin uusi outo ilmiö. Niin pelottavakin, että Sex Pistolsia ei päästetty Suomeen lainkaan. Monet kuitenkin jo pokosivat... Minuun taas oli pommin lailla kolahtanut kesän ykköshitti jo ensikuulemalta: Hassisen Koneen ’Levottomat jalat’. Se sanoitti haaveeni, tunnelmani ja opiskelukaupunkiin tulossa olevan lähtöni. Sen rinnalle kohosi pian myös Pellen ’Moottoritie on kuuma’.
  Poliisi oli jo tavannut mielitiettynsä. Hän kuitenkin tarjoutui saattamaan minut kotiin. Lupasin puoleen matkaan asti. Ei ollut syytä sotkea asioita meillä kummallakaan. Heti ulos päästyämme riisuin valkoiset Pia-Maria-merkkiset nirunarusandaalini ja ripustin ne käsilaukun hihnaan. Saattelijani tuota ihmetteli ja kerroin omaavani levottomat jalat, jotka eivät tykkää kengistä. Hetken aikaa käveltyämme myös hän halusi ottaa kenkänsä pois, mutta ei kyllä kävelisi paljain jaloin. Niin me sitten tassuttelimme - hän sukkasillaan ja minä avojaloin läpi unisen kesäyön valoisan kaupungin. Lauleskelin ’Levottomia jalkoja’. Oltiin nuoria, kauniita ja onnellisia. Rautatieasemalla tiemme erosivat.
  Muutaman päivän kuluttua oli juhannus. Minä olin töissä aattona ja hän oli kertonut olevansa myös. Yleisradio mainosti muistaakseni ihan ensimmäistä kertaa toivekonserttia aattona. S aisi lähettää terveisiä ja levytoiveita. Ja minä lähetin mMeidän kylän poliisiasemalle punkpoliisille. Toiveena oli tietty ’Levottomat jalat’. Jossain vaiheessa kuulinkin tuon kappaleen soivan, mutta ohi meni. Olikohan viestini luettu vai ei??? Jälkeenpäin, näillä vuosillani, olen miettinyt, mitä jos Hassisen kone ja Pelle olisivat sanoittaneet kappaleensa toisin - kannustaneet jäämään, rakentamaan pysyvää. Minä lähdin maailmalle monta kertaa, mutta aina palasin kotiin. Jaa se levytoive? Tarviiko tuota enää sanoakaan… Tarja

  THE SLIPPERS Rockin' rhythm
  Serkkuni kanssa olimme kovia The Slippers-yhtyeen faneja. Kauheasti ei keikoilla käyty, kun oltiin niin nuoria ja vanhemmat eivät kovin innokkaasti kuskanneet meitä. Olimme kuitenkin Saapasjalkarockissa katsomassa heitä ja se oli tajunnan räjäyttävä kokemus. Mieletöntä musaa ja kaikki bändin jäsenet komeita nuoria kundeja. Sitten olikin shokki kun ilmoitettiin,että bändi hajoaa. Itkettiin serkun kanssa mun huoneessa. Mutsi tuli kysymään, että mitä ihmettä tapahtuu,onko joku kuollut kun itkettiin hysteerisesti? Mulla oli tai siis on vieläkin kaksi C-kasettia Slippers-biisejä,joita tuli kuunneltua varmaan satoja kertoja. Muistan, että ostin ekan kasetin Varkaudesta, kun oltiin lomalla Savon suunnalla. Mankka imaisi kovan kuuntelun takia nauhan sisään. Onneksi sain uuden kasetin tilalle ilmaiseksi. Biisitoiveen on mikä tahansa The Slippers-kappale, vaikkapa ’Rockin’ rhythm’.Kaikki ovat hyviä ja tuovat muistoja mieleen nuoruudesta. Jaana

 • Soitetut levyt
  HECTOR Lapsuuden loppu
  I SANTO CALIFORNIA Tornero
  BLACKFOOT Teenage idol
  KATA Your love (ain't good enough)
  ROYALS High
  SLADE Look wot you dun
  LOU REED Perfect day
  HARPO Smile
  PEKKA STRENG Sisältäni portin löysin
  BANGLES Eternal flame
  DURAN DURAN Rio
  KIRKA Sua mä kaipaan

  HAASTEET YMS.
  Tänään on juhlaan aihetta onhan taulussa komeat 60 vee. Olemme kokountuneet tänne isäni taloon Pohjois-Karjalaan. Terveisin entinen nuori vuosimallia -58

  Haastan Vihannin peruskoulun A-, B- ja C- luokat, erityisesti A-luokan Askon liki 20 vuoden yhteiselon muistoksi Entisten nuorten sävellahjaan. Minna

  Vitsi: Miksi blondi ei aja fillarilla? Hän kun ei osaa käynnistää autoa. Terv. Mopomies.

  Elämä on kuin ihana retki, joka on täynnä yllätyksiä ja mahdollisuuksia. Ikävuodet ovat numeroita, mutta sisäinen minä on iätön. Hyvää syntymäpäivää Mallu Turkia Laajakoskella T: Kirsi ja Jorkka Puertosta

  Joitakin vuosia sitten ostin I Santo California-kokoonpanon CD:n Italiasta. Rakastan levyä, parasta italialaista musiikkia! Terveisin Kimi Tammisaaresta

  Inessiivii... terkkuja turkkuusee , eiku Raisioon velipojalle Misalle ja Katille täältä kuusaalt... tuppa tänne nii saat savukalaa Suomen parhaasta savupömpelistä. Voisahan sitä nähdä muulloinkin kuin neljän vuoden välein. Samalla siskolikalle Mapelle terkkuja Jaalaan. Masa ja Kati

  Täällä Lakanlammen lämmitys ja muut huoltotehtävät oy toivottaa mukavaa lauantai-iltaa Ahmalle!

  Huomio, Kunnonkierroslaiset, huomio Kunnonkierroslaiset! Kiitos ystäväni infosta, , nyt minäkin kuuntelen tätä ihastuttavaa ja niin mukavia muistoja tuovaa ohjelmaa! Terv. Yksi teistä, toispuolt jokkee

  Osallistuisitte hyvät ystävät Entisten nuorten sävellahjaan rakkaimman "koulukirjan" hinnalla niin tietäisitte minunkin kuuluvan tähän avaruuden tai avaruuksien kolmeen eri ulottuvuuteen. Terveiset Miss Deborah lle! Milloin tulet kotiin? Ethän jätä itseäsi puolitiehen. Terveisin ei-vielä-entinen-nuori Onni

  Satu-mummille ja Arska-vaarille terveiset Lieksaan täältä etelästä. Terv. Santtu, Päivi ja muksut

  Moikka 80-luvun alkupuoliskolla kävin tanssipaikassa nimeltään Palojärven lomakeskus ja tapasin siellä ihanan tytön Paulan. Terveiset sinulle. Vietimme järven rannalla. Kirjoittelimme sen jälkeen toisillemme. Jotenkin elämä vei minut tänne Helsinkiin sen jälkeen. Olisi kiva kuulla sinusta. Terveisin Juha Ps. Jäit mieleeni

  Lappalaisen Erkille myöhästyneet 70-vuotisonnittelut toivottaa Tapio Hänninen Suolahdesta

  Huomio Ranua ja siellä Veikko. Vietät 60-vuotispäivää 31.10 .Sinua onnittelee merkkipäivänäsi Miilulan porukka.

  Onnittelen isosiskojani synttärien johdosta. Vaikka teillä onkin vuosia välissä, pysyy syntymäpäivä samana: 26.10. Onnea siis Ritalle Lahteen ja Päpsille Siilinjärvelle toivottaa pikkusisko Piipo

  HAASTE IHAN KAIKILLE OMANTUNNON MUKAAN. SOILI

  Onnittelut sinulle Kerstin. Raimo

  Me ollaan ikinuoria, Tiina, Vesa, Petteri ja mä. Vieläkin yhdessä tehdään ikimuistoisia luokka- ynnä muita bileitä. Duran Duran ja Paul Oxeyt Unit ja Words. Ne sanat kun ois silloin saanut sanotuksi. Pike

  Eeva Aaltoselle Luvian Hautalankujalle myöhästyneet synttärionnittelut. Eeva sai vakavan sairauskohtauksen vuosia sitten, mutta on sinnikkäästi pysynyt samana räväkkänä ihmisenä, joka piti bileitä, keräsi naapureita laulamaan toisilleen syntymäpäivinä,Eeva itse oli aina esilaulajana. Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut nyt Eeva Aaltoselle toivottavat Tiina ja Harry

  Pirtsakkaa myöhäissyksyä toivottaa Sima

  Jokke ja Heli: 23 vuotta tänään kihlapäivästänne. Se tapahtui vuonna -95 Onnea toivottavat Juke ja Johanna

  Raittiista ulkoilmasta Luostolta terveiset! Terveisin sauvakävelijä Elina

  Biisikertomuksia
  LOU REED Perfect day
  Päivälleen viisi vuotta sitten 27. lokakuuta vuonna 2013 kuoli hieno musiikintekijä Lou Reed. Jo 1950-luvulla aloitellut legendaarisen The Velvet Undergroundin kautta soolouralle lähtenyt Lou Reed jätti ison jäljen musiikin historiaan. Toivon hänen muistolleen hänen tuotantonsa herkintä biisiään ’Perfect day’ vuodelta 1972. Ketis

  SLADE Look wot you dun
  Haaste kaikille glamrock-faneille kautta vuosikymmenien. Toivebiisini Sladen ’Look wot you dun’ ja Slade-bändi muutti pikkukaupungin teinipojan elämän kertaheitolla - hyvästi lähiöelämän harmaudelle, tervetuloa väriä ja hauskanpitoa . Noddy, Dave, Jimmy & Don: Slayed forever! Timo

  PEKKA STRENG Sisältäni portin löysin
  Tämä laulu teki vaikutuksen silloiseen nuoreen mieleen. Se on kai jäänyt elämään, koska haluaisin kuulla sen taas. On ollut niin paljon elämän varrella. Kävin kotikonnuilla Joensuussa äskettäin ja tapasin hyvän ystäväni ja hän kertoi muista koulukavereista. Haluan tervehtiä heitä kaikkia tämän laulun myötä. Terveisin Sini, ylioppilas vuosimallia 1974 Joensuun Tyttölyseosta

  ROYALS High
  Albert Järvinen syntyi 25. lokakuuta ja olisi täyttänyt torstaina 68 vuotta mikäli eläisi. Vaikkei ikäni riittänyt Hurriganesin tai Royalsin keikkojen todentamiseen, oli Hurriganesin 10/80 ensimmäisten ja tärkeimpien hankkimieni rockäänitteiden joukossa. Albert Järvinen Bandin konsertti Kuopion Musiikkikeskuksessa maaliskuussa -89 on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Pave Maijanen oli mukana kiertuekokoonpanossa solistina ja rytmikitaristina ja kyseisessä konsertissa kaksikon yhteistyö huipentui Royalsin tuotannon klassikkokappaleeseen ’High’, mikä onkin levytoiveeni. Pertti

  I SANTO CALIFORNIA Tornero
  70-luvun puolivälissä kävin silloisen sydämeni lemmityn kanssa Mallorcalla. Hotellin levyautomaatista bongasimme I Santo Californian-yhtyeen kappaleen ’Tornero’. Kyseinen kappale oli varmaankin tämän bändin ainoa suuri menestys. Eki

  KIRKA Sua mä kaipaan
  Kirkan ’Surun pyyhit silmistäni’-Syksyn Sävel-voitosta on kulunut 30 vuotta kuten myös ’Surun pyyhit silmistäni-LP:n julkaisusta. Vuosi -88 oli Kirkan vuosi. 38-vuotias kaiken kokenut stara näytti mistä kana pissi. Keikkaa ja suosiota piisasi. Kirka was back ja komeesti! Toivoisin ’Surun pyyhit silmistäni’-LP:ltä upeaa balladia ’Sua mä kaipaan’, mikä on käännösversio Leo Sayerin hitistä ’When I need you’. Kirka vetää laulun lahjakkaasti.Kaikki enskalaiset haastan mukaan Entisten nuorten sävellahjaan hyvän asian puolesta. Mika

  BLACKFOOT Teenage idol
  Sarjassamme saatinpa kerrankin yllätettyä - tarina joka onnistui lähes liiankin hyvin.
  Teinivuosien poikaporukkamme jäynä- ja kepposmestari oli Vinski, Kiepsi eli Pekka.
  Reilu kymmenen vuotta sitten Kiepsi valmistui opinnoistaan ja päätettiin yllättää hänet. Kasasimme teinivuosien rymyjengin ja lähdimme Kuopioon. Yksi meistä oli sopinut Kiepsin kanssa tärskyt muka työmatkallaan Kuopiossa. Heillä oli tarkoitus mennä kaksistaan syömään ja muistelemaan menneitä. He sopivat kuitenkin ottavansa ensin yhdet oluet ensin hotellihuoneessa. Näin myös tapahtui...paitsi, että meitä oli seitsemän muutakin. Kun Kiepsi tuli huoneeseen, me olimme vessan suihkuverhon takana piilossa ja vessa oli pimeänä. Kaverimme pyysi Kiepsiä hakemaan pullonavaajan vessa pöydältä. Hän teki työtä käskystä; käveli pimeään vessaan ja pani valot päälle...paitsi että yksi meistä oli kyykyssä naama katkaisijan edessä. Kun Kiepsin käsi ja kasvot kohtasivat, hyppäsimme kaikki suihkuverhon takaa eläimellisesti huutaen.....
  Kiepsi valahti valkoiseksi ja huusi yksin vieläkin kovempaa ja meinasi saada sydänhalvauksen. Mies tärisi varmaan varttitunnin sen jälkeenkin. Hyvä ettei tarvinnut sydänhierontaa. Sitten läksimme Kuopion yöhön ja meillä kaikilla oli niin mukavaa. Kymmenen vuotta sitten saimme olla mukana "Savonmuaan" maireimmissa hääjuhlissa. Samalla taidettiin juhlia morsiammen tasakymppejäkin.
  Siispä jättisuureat onnittelut Kuopion suuntaan Kestin Ulla-Maijalle ja Pekalle kymmenvuotishääpäivän ja ex-morsion-nykyrouvan tasakymppien johdosta!!! Iloa, valoa ja onnellista eloa toivottavat Pekka ja Tuula sekä Jari ja Aino-Liisa. Kun poikavuosina haaveilimme rokkistaran urasta niin Kiepsi eli Pekka kannusti meitä aina lavan reunalla huutamalla "Myykää vehkeet!".
  Ei oo myyty ja siksipä toivebiisinä onkin edelleenkin keikkasetisämme oleva Blackfootin ’Teenage idol’

  HECTOR Lapsuuden loppu
  Muistan eräässä työpaikassa laulelleeni joskus tekstiä ’junat vaihtoi asemilla salaa raiteitaan’, johon asiakas myymälätilan toiselta puolelta vastasi ’tiedemiehen silmästä kyynel kirpoaa...’. Teksti on Hectorin laulusta ’Lapsuuden loppu’, mikä on Hectorin kappaleista mielestäni parhaita ja voihan se olla ihan paraskin. Tämä on toivelevyni. Sami
  ------------
  ’Lapsuuden loppu’-kappale on jäänyt Hectorin tuotannosta mieleeni, koska sitä soitettiin levyautomaatista abi-keväänä 1976 Parkanon Käenpiiassa... Sirpa

  HARPO Smile
  Syksykin on mukavaa, kun sen oikein oivaltaa! Sateiden jälkeen sieniä talletetaan pakastimeen tai suoraan ruokaherkkuihin ja mahtavia luonnon maalauksia omiin muistoihin ja kuviin. Kohta puut muistuttavat kalanruotoja mutta mitäs siitä, kun nyt voi nauttia melkein koko väribaletista.
  Nautitaan nyt ja viikolla taas paahdetaan töissä. Toiveenani on mieltä kohottava Charles Chaplinin sävellys ’Smile’ Harpon esittämänä.Terveisin Mömmö

  Tuulalle onnea Siurunmaahan t.Tapio ja Elina Luostolta

 • Soitetut levyt
  THE BEATLES Hey Jude
  SLADE Gudbuy gudbuy
  LYNYRD SKYNYRD What's your name
  MIESKONE Roosa ja kahdeksan muuta
  PEKKA RUUSKA BAND Länteen itään
  PEPE WILLBERG PÄivä tuskin päättyis kauniimmin
  DAVE LINDHOLM Tupaakka, viina ja villit naiset
  CAT STEVENS Morning has broken
  WIGWAM No new games
  JIMI HENDRIX All along the watchtower
  KIKKA Kiihkeät tuulet
  THE MONKEES (Theme from) The Monkees

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen.

  HAASTEITA YMS.
  Huomio Hansu Varkaudessa! Rakkaat onnittelut kuuskymppiselleihanalle ystävälle toivottelee Maarit PS. Myös Keijo yhtyy onnitteluihin.

  Itselleni merkittävin äänilevyn kansi kautta aikojen on laulu- ja soitinyhtye Sladen Slayed?-albumin kansi.Pojat poseeraavat levyn kannessa lähes kirveellä veistettyinä,
  rock-olemuksen ilmentyminä, yhtyeen nimi rystysissä komeillen ja hyvässä vauhdissa maailmanmaineeseen. Ps. Terkkuja Kalliolan entisille nuorille: Eijalle, Kipalle, Rikulle, Kostille ynnä muille.Ile Kotkasta

  haaste kaikille, jotka aloitimme rippikoulun syksyllä -69 Riistaveden Terv. Riitta. ent.holopainen

  Onnitteluja välisynttäreitä viettävälle rosvopaistiguru-Jullille hämeenkyröön. Terkkuja Ritulle ja Makelle sekä rouva Jullille. Khati ja Manu

  Heittäkää helkkariin se oluenjuonti.Sehän on terveydelle vaarallista..noh miekin heitin sen pois jo 7 vuotta sitten ja on hyvä olo. Kaija

  60 vee-onnea Juhalle toivoo Repa

  Nyt on se syksy, jolloin Pikku-veli Rexi täyttää 21.10. 60-vuotta ja pikkusisko Ani 19.10. 64-vuotta. Tähän on tultu että näin se aika kuluu. Hyvää syksyä kaikille toivoo isosiskot Savosta.

  Pikkujoulua odotellessa haastan Entisten nuorten sävellahjaan parhaan kaverini Japin nykyisin Mikkelistä mutta tunnetaan Pieksämäen Jambona, Japsukkana jne. Japi on armoton kalamies, mitä taasen en itse ole ja hän on minua epätoivoisesti Tenoa myöten siihen opettanut. Vitsit miten hauskasti Japi aina kolmannen tunnin jälkeen selvittää miksei kalaa ole tullut!!Japi: milloinkas ne pikkujoulut on tänä vuonna?? Näin Kyselee Karva

  Härkösen Timo lähettää terveisiä Tyni-Kallelle Kynsiperälle ja Tyni-Tarmolle Inkeelle

  Lynyrd Skynyrdin joillain soittajilla oli rehtori nimeltään Leonard Skinner, josta bändi sai kai nimensä. Jyrgi

  Meillä on kahdeksan hengen porukka. Teemme yhdessä reissuja ja pidämme hauskaa. Viime lauantaina 13.10 saimme kutsun rocktoberfest Loimaan etkoille ystävämme Marjon luo. Hän täytti tasakymppejä. Päätimme yllättää Marjon,yksi meistä pukeutui ”papiksi”joka luki isämeidän rukouksen uusin sanoin ja lauloimme. Vietimme mukavan illan,vielä kerran sydämmelliset onnittelut ikinuorelle ”rokkimimmille” Marjolle! ps.kiitos tarjoiluista toivoo Haloo Loimaa ryhmä +pari muuta!

  Terveiset kaikille jotka oikeasti odottaa talvea ja lunta ja kun en ole naamakirjafani osallistun silti Syrämen murskakone! Terv. Thelma tunturista Luostolta

  Myöhästyneet mutta rakkaat synttärionnittelut äidille Kuhmoon Eilalta

  Puujalkaosastoa: On synkkä ja myrskyinen yö - veitsi vilahtaa, kurkku katkeaa - yössä kuuluu KARMEA HUUTO - mulle kanssa kurkkuvoileipä ! Oliko tarpeeks huano, oliko? Raimo

  Onnea Katjalle 37-vuotissyntymäpäivänäsi toivovat äiti, VesaPetri ja Ville

  Miksi blondi istui vessanpytyllä pilleripurkki kädessään. Koska ohjeissa luki: Otettava tarpeen tullessa. Jartsu

  Vitsi lapsen suusta sanottuna: Mummo ja pikkupoika istuivat puistonpenkillä ja siihen tuli istumaan hieman pyöreämmällä vatsalla varustettu mies. Lapsi totesi: tuolle miehelle on varmaankin tehty se pallolaajennus kuten papallekin. Eila Jyväskylästä

  Olipa pariskunta joka asusti asunnossa, jossa ei oikein ollut yksityisyyttä ja seksipuuhiin piti keksiä salakieli. Sovittiin että lähetään "pyykille", kun rupeaa sellaisiin puuhiin mieli. No sitten yön tullessa miehen halut heräsi ja herätteli vaimoa "pitkille". Vaimoa väsytti; ei nyt jaksa. No mies siitä lähti kuitenkin vuoteesta jonekkin. Vaimo kuitenkin siinä valpastui ja kun mies palasi niin olisi ollut valmis pyykille hänkin. No mies siihen vastasi ettei enää tarvetta isommalle pyykille kun kävi nyrkkipyykin pesaisemassa...onko tarpeeksi puujalka??? Terv. Lettu

  Heips, tässä tulis vähän huumoria. Papparaiset oli kahvilla juna-aseman kahvilassa ja juttelivat henkeviä.Toinen sanoi, että toi nykyajan nuoriso kulkee junalla kokoajan ees taas. Johon toinen heitti,että juu: pojat menee Pukinmäkeen ja tytöt Jakomäkeen, et silleen. Herra 49 PS. HIFK-futis nousee

  Sydämellä lämpimällä onnea sulle toivotamme. Syntymäpäiväonnittelut Raijalle Haminaan. Terveisin Saman pöydän remmi

  Biisikertomuksia
  CAT STEVENS Morning has broken
  Täytän 60 vuotta 24.10. ja haluan onnitella itseäni varmuuden vuoksi, jos kukaan muu ei muistakaan..heh. 1970-luvulla olin teini ja silloisen poikaystäväni ja lasteni isän kotona soitettiin viimeisimpiä uutuuksia poikien huoneessa. Siellä soivat Slade, Mud, Black Sabbath, Eagles ynnä muut. Siltä ajalta on kultaisia muistoja. Kaikkein kaunein kappale on kuitenkin Cat Stevensin ’Morning has broken’ ja sen haluaisin kuulla siksi, että olen kokenut samanlaisen hienon tunne-elämyksen veneillessämme Airistolla herätessäni aikaisin aamulla hiljaiseen hienoon aamuun. Ja se mustarastas lauloi… Sirpa

  WIGWAM No new games
  Loistavaa, nerokasta, mahtipontista. Siinä muutamia adjektiiveja, kun kuuntelen Wigwam-yhtyeen vuonna -93 ilmestynyttä ’comeback’-albumia ’Light Ages’. Bändin edellisestä albumista oli kulunutkin 16 vuotta. Bändi keräsi hienosti itsensä vastoinkäymisistä huolimatta, joista vähäisin ei ollut Ronnie Österbergin poismeno vuonna 1980. Tuloksena oli ’uutta ja vanhaa’ ja taas muutaman asteen popimpaa Wigwamia. Sävellykset ovat Jim Pembroke- Rekku Rechardt-akselilta ja sanoitukset Jim Pembrokin käsialaa. Tuotannosta vastasi bändin mukana T.T.Oksala. ’Light Ages’ julkaistiin tuplavinyylinä, C-kasettina ja myös CD-formaatissa. Toiveenani olisi kuulla kasettiversion A-puolen päättävä ’No new games’- kappale, jossa Pekka Rechardtin kitaristin taidot pääsevät esille. Light Ages- kasetin omaava Jaakko

  DAVE LINDHOLM Tupaakka, viina ja villit naiset
  Mulla on Veispuukis sellaanen ryhymä ku ’Rasavillit pohojalaaset’. Son aiiiva täynnä entisiä levottomia nuaria ja non pikkuusen levottomia viäläki, varsinki viikolloppuusin. Haluaasinki rauhootella tilannetta toivomalla piisiä nimeltänsä ’Tupaakka, viina ja villit naiset’ Lintholomin Raven esittämänä! Voisivat samalla lahajoottaa vaikka 50 senttiä kukin! Summa ei oo hääppöönen, mutta ku on laihialaasiaki joukos! Ryhymäs on kumminki pikkuusen vajaa 2000 jäsentä, notta kyllä siitä kertyy jo jotaki. Täs sitte palio muuta ku hyviä pyhiä! Ylipöllöö

  PEKKA RUUSKA BAND Länteen itään
  Onnittelut Pekka Ruuskalle 10.11. -18 60-vuotispäivän johdosta !
  Viime lauantain (13.10) Entisten nuorten sävellahjan haastattelussa hän toivoi ihmisten muistavan hänen tuotannostaan muitakin biisejä, kuin mitkä soivat radiossa usein.
  Itselleni on jäänyt 90-luvulta muistiin lähtemättömästi hänen ’Länteen itään’-kappaleensa.
  Vieläkin varmaan sydän tekee biisin kuultuani pari ylimääräistä kierrosta.
  Tutustuin yllättäen yhteen yhteistyöpaikan kaveriin töiden puitteissa. Ensinäkeminen vei minulta melkein jalat alta. Ensitreffien jälkeen tarinamme ei kauaa kuitenkaan kestänyt, mutta tuon Ruuskan laulun sanat oli kuin elävästä elämästä. Molemmat oltiin töissä sellaisessa paikassa, missä aurinko ei aina paistanut asiakkaillemme. Ja tiemme kulkivat sekä länteen että itään.
  Lämmöllä kuitenkin muistelen niitäkin aikoja, vaikka eri suuntiin lähdettiin eri suuntiin. Silti välillä tuon kappaleen sanat tulevat korvamadon kera mieleen.
  Nöyrästi toivonkin, että soittaisitte tämän ’Länteen itään’-kappaleen. Samalla toteutuisi Pekka Ruuskankin toive, että muitakin hänen kappaleita soitettaisiin kuin ’Rafaelin enkeli’. Entinen maalaistyttö

  LYNYRD SKYNYRD What's your name
  Tänään 20. lokakuuta -18 tulee kuluneeksi 41 vuotta tuhoisasta lento-onnettomuudesta, jossa Lynyrd Skynyrd-yhtyeen solisti Ronnie Van Zant ja kitaristi Steve Gaines sekä taustakuorossa laulanut Cassie Gaines menehtyivät. Yhtyeen muut jäsenet kärsivät vakavia vammoja. Lynyrd Skynyrdin pitkäsoitto ’Street Survivors’ oli ilmestynyt kolme päivää ennen tuota onnettomuutta. Pertti
  ---
  Tänään tulee kuluneeksi päivälleen 41 vuotta siitä, kun Lynyrd Skynyrd-yhtyettä kuljettanut lentokone syöksyi maahan vieden hengen mm. yhtyeen keulakuva Ronnie Van Zandtilta sekä parilta muulta. Toiveeni on on yhtyeen tuotannosta kappale ’What’s your name’. Jussi

  KIKKA Kiihkeät tuulet
  Tämä kappale palauttaa mieliimme nuorena poisnukkuneen, uskomattoman energisen ja positiivisen esiintyjän. Kikan kappaleissa on sellaista potkua, että vastaavaa ei tänä päivänä löydy. Samalla Kikka tuo mieleen myös 90-luvun tanssilavojen kesät, jolloin oma tanssiharrastukseni oli kuumimmillaan ja nuoruus kauneimmillaan. Ehkäpä tuokin harrastus herää eloon pikkuhiljaa. Tuona aikana ovat syntyneet parhaimmat sellaiset muistot, joihin liittyy paljon muitakin ihmisiä. Ne tuovat hyvänolon tunteen arjen kiireessä ja ajan riennossa, ja pysyvät sellaisina niin kauan kuin muisti pelaa. La-La

  THE BEATLES Hey Jude
  Aika tarkkaan tasan juuri näinä päivinä 50 vuotta sitten lokakuussa -68 oli Top 20 Song Chart-listan ykkösenä Beatlesien ’Hey Jude’.
  Voisiko tämän soittaa vaikkapa hyvän musiikin 50-vuotistaipaleen kunniaksi ja iloksi. Esa

 • Wigwam-kitaristi Pekka Rechardt muistelee vuonna 1975 ilmestynyttä suomalaisen rokin klassikkolevyä 'Nuclear Nightclub' ja sen tuomaa kansainvälistäkin julkisuutta yhtyeelle

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä