Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Fennadan tarina

Jakso 1: Peruskalliona Roland af Hällström

  • 56 min
  • toistaiseksi

(1993) Elokuvayhtiö Fennadan historia 1950 - 1956. Tuotannon todellinen kummisetä on kuolemaansa asti Roland af Hällström. Lasse Pöysti nousee tuotteliaaksi elokuvantekijäksi. (U)

Fennada-Filmi Oy oli alansa suurimpia yhtiöitä Suomessa ja sitä johti koko sen toiminnan ajan kauppaneuvos Mauno I. Mäkelä.

Tuotannon todellinen kummisetä oli kuolemaansa asti Roland af Hällström, melodraaman ja komedian hahmottaja sekä kansalliskirjallisuutemme kuvittaja. Fennadan riveissä myös mm. Lasse Pöysti nousee tuotteliaaksi elokuvantekijäksi.

Peter von Baghin käsikirjoittaman ja ohjaaman Fennada-historiikin ensimmäisessä osassa ovat haastateltavina mm. kuvaaja Esko Töyri, ohjaajat Hannu Leminen ja Matti Kassila, lavastaja Ensio Suominen, näyttelijä, ohjaaja Lasse Pöysti, Aarre Elo sekä näyttelijät Maija Karhi, Matti Oravisto, Elina Salo, Eeva-Kaarina Volanen, Tapio Rautavaara, Leif Wager ja Elvi Saarnio.

Ohjelmaa rikastavat lukuisat näytteet elokuvista sekä tuotannossa otetut valokuvat.

Ohjelman tiedot

Kuva 4:3

TV-lähetyksen ääniraidat suomi mono

Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi)

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle TV2
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä