Hienostelua

Viiniä, laulua ja lintusia Uudessa-Seelannissa

  • 55 min
  • ei kuunneltavissa

Musiikkia ja kulttuurihistoriaa vuodesta 2011 radiossa yhdistellyt Hienostelua-ohjelmasarja päättyy. Viimeisessä jaksossa matkustetaan Uuteen-Seelantiin etsimään hyvää musiikkia ja viiniä.

Haastateltavina on viinintekijöitä, maoreja sekä Uuden-Seelannin sinfoniaorkesterin suomalainen konserttimestari Vesa-Matti Leppänen. Toimittaja on Janne Koskinen.

Musiikit:
John Psathas: Matre’s Dance. Philip Smith ja Evelyn Glennie.
Lilburn: Canzona nro 2 orkesterille. Ithaca College Festival Orchestra, joht. Grant Cooper.
Sibelius: Tuonelan joutsen. Michael Austin ja Uuden-Seelannin sinfoniaorkesteri, joht. Pietari Inkinen.
Lilburn: Sinfonia nro 2 C-duuri. Uuden-Seelannin sinfoniaorkesteri, joht. Ashley Heenan.
Lilburn: Aotearoa. Uuden-Seelaniin sinfoniaorkesteri, joht. John Hopkins.
Lilburn: Juhla-alkusoitto. Uuden-Seelaniin sinfoniaorkesteri, joht. John Hopkins.

Lähetykset

  • to 27.8.2015 10.58 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Hienostelua-ohjelmassa puhutaan siitä miten käyttäytyä Linnan juhlissa, ja mistä presidentin Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on peräisin. Janne Koskisen haastateltavana on professori Laura Kolbe. Ohjelma on uusinta vuodelta 2013.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Valtakunnan tunnetuin miljonääri, hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos kirjoitti vuosituhannen alussa nimensä suomalaiseen kulttuurihistoriaan ryhtymällä Åminnen arvokartanon uudeksi isännäksi. Salon Halikossa sijaitsevan kartanon päärakennus kävi Wahlroosin kustantamana läpi perusteellisen kunnostuksen kreivi Gustaf Mauritz Armfeltin aikaiseen asuun. Lopputuloksena on yksi maan upeimmista empiremiljöistä tyylinmukaisine huonekaluineen ja muotokuvineen. Kartanoaan vain kaksi kertaa aiemmin lehdistölle esitellyt Wahlroos avaa ovet Hienostelua-ohjelman herrasmiestoimittaja Janne Koskiselle. Kuuntele haastattelusta leikkaamaton versio ilman musiikkia.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä