Luontovalokuvan jäljillä

Missä piilee karhun voima?

 • 19 min
 • toistaiseksi

Miksi karhu kiehtoo luontovalokuvaajia? Millaisia merkityksiä karhuun liitetään?
Aihetta kartoittamassa folkloristi Henni Ilomäki, luontovalokuvaharrastaja Sinikka Jauhiainen, luontovalokuvaaja, päätoimittaja Esa Mälkönen, luontovalokuvaaja, taiteen tohtori Juha Suonpää sekä luontovalokuvaaja Pertti Turunen. Sarjaa toimittaa Tiina Harpf.
Kuva: Yle

Lähetykset

 • ma 14.9.2015 17.20 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Haastateltavina ovat luontovalokuvaajat Esa Mälkönen, Jan-Eerik Paadar ja Pertti Turunen, valokuvataiteilija Sanni Seppo sekä luontokuvaharrastaja Minna Aintila Toimittaja on Tiina Harpf.
  Kuva Jouni Männistö

 • Luontovalokuvaa käytetään paljon matkailun ja erilaisten tuotteiden markkinoinnissa. Lehtijutut, kuvareportaasit ja opettaminen työllistävät myös osaa kuvaajista.Aihetta kartoittamassa luontovalokuvaajat Jaana Kotamäki, Esa Mälkönen, Juha Suonpää ja Pertti Turunen. Sarjaa toimittaa Tiina Harpf.
  Kuva: Pertti Turunen

 • Luontovalokuvan jäljillä -sarjassa pohditaan luonnossa liikkumisen ja sen valokuvaamisen viehätystä sekä tutkaillaan luontovalokuvan olemusta eri näkökulmista. Tänään kysytään, miten netti on vaikuttanut luontovalokuvaukseen. Haastateltavina ovat luontovalokuvausharrastajat Katri Pyykkö ja Jukka Ylävuo, luontovalokuvaaja Pertti Turunen sekä postikorttiliikkeen pitäjä Harri Kuusisto. Toimittaja on Tiina Harpf.
  Kuva: Juha Silander / YLE

 • Miksi karhu kiehtoo luontovalokuvaajia? Millaisia merkityksiä karhuun liitetään?
  Aihetta kartoittamassa folkloristi Henni Ilomäki, luontovalokuvaharrastaja Sinikka Jauhiainen, luontovalokuvaaja, päätoimittaja Esa Mälkönen, luontovalokuvaaja, taiteen tohtori Juha Suonpää sekä luontovalokuvaaja Pertti Turunen. Sarjaa toimittaa Tiina Harpf.
  Kuva: Yle

 • Millaista on urbaani luontovalokuvaus? Aihetta kartoittamassa luontovalokuvaaja, päätoimittaja Esa Mälkönen luontovalokuvaajat Antti Koli ja Jaana Kotamäki sekä luontovalokuvauksen harrastaja Jukka Ylävuo.Sarjaa toimittaa Tiina Harpf.
  Kuva: Sinikka Jauhiainen

 • Luontovalokuvaukseen liittyy monenkaltaisia sääntöjä sekä eettisiä että kuvankäsittelyyn liittyviä.
  Suomessa yleisesti ottaen pidetään säännöistä kiinni, mutta samalla luontokuvaus on kuitenkin kulkemassa kohti vapaampia reittejä.

  Tiukan dokumentaarisuuden rinnalle kaivataan uudentyyppistä luontovalokuvaa. Tarvitseeko luontovalokuva sääntöjä vai vapautta?

  Asiaa pohtimassa valokuvaaja Jaana Kotamäki, luontovalokuvaaja, päätoimittaja Esa Mälkönen, valokuvaaja, taiteen tohtori Juha Suonpää ja luontovalokuvausharrastaja, tiedottaja Katri Pyykkö.

  Ohjelman toimittaa Tiina Harpf.

  Kuva:Jaana Kotamäki

 • Ammattina luontovalokuvaaja on Suomessa harvinaisuus, mutta alan innokkaita harrastajia on paljon. Sosiaalisessa mediassa jaetaan kuvia ennätysmäärin, ja tykkäysnapit napsuvat. Mutta mikä oikeastaan on suomalainen luontovalokuva? Ja mitä se voisi olla tulevaisuudessa?

  Aihetta kartoittamassa luontovalokuvauksen harrastaja Katri Pyykkö, meteorologi Matti Huutonen, luontovalokuvaaja, päätoimittaja Esa Mälkönen ja taiteen tohtori, valokuvauksen opettaja Juha Suonpää.

  Sarjaa toimittaa Tiina Harpf

  Kuva: Sinikka Jauhiainen

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä