Muusikoiden haastatteluja. Tuottanut: yle.fi/musiikki

Jaksot

 • Ville Leinonen, nelilapsisen muusikkoperheen esikoinen, on aina soittanut jotain instrumenttia. Pienenä lyömäsoittimia ja huilua, ala-asteikäisestä lähtien kitaraa.

  Lukioiässä Leinonen fanitti Kauko Röyhkä & Narttua ja Ismo Alangon vuonna 1990 julkaistu Kun Suomi putos puusta -albumi kolahti isosti. Näistä kahdesta Leinonen teki hetken omaa versiotaan: matki Alangon lauluääntä ja Röyhkän soinnutusta. Kohta neliraiturilla olikin jo omia biisejä, jotka tuntuivat omasta mielestä paremmilta kuin esikuvien kappaleet.

  Toimittajana on Veli Kauppinen.

 • Laura Naukkarinen kuvaa musiikkiaan itse tehdyn kuuloiseksi ja uteliaaksi. Hän tekee musiikkia perinteisten instrumenttien lisäksi muun muassa leluilla ja astioilla.

  Kotistudiossaan Naukkarinen äänittää akustisesti. Äänilähde voi olla vaikka hedelmäkulho tai oikea soitin, ja ääntä muokataan efekteillä.

  Laura Naukkarinen kertoo musiikistaan ja äänien etsimisestä Kukka Mäenpään haastattelussa.

 • Kusivaurio, Dada Stunt Girl, Vittujengi, My Next Ex, Lowlife Philosophers ja Eleanoora Rosenholm. Näillä bändeillä on ainakin yksi yhteinen tekijä: Noora Tommila.

  Tommila on monipuolinen muusikko, joka selättää elämänsä pettymykset tekemällä niistä lauluja.
  Noora Tommilaa haastattelee Kukka Mäenpää.

 • Mirel Wagner on laulaja-lauluntekijä, jonka karmivan suloiset sanoitukset ja kuiskaileva ääni nostavat ihokarvat pystyyn.

  Avoin lava -illoista ponnistanut muusikko on julkaissut kaksi albumia ja keikkailee ympäri maailmaa.

  Mirel Wagnerin maailma on täynnä musiikkia. Synkistä lauluistaan tunnetun laulaja-lauluntekijän on helpointa kirjoittaa ankeista tunteista.

  Mirel kertoo runojensa synnystä ja siitä, kun hän ensimmäisen kerran nousi lavalle. Toimittajana on Kukka Mäenpää.

 • Laulaja-lauluntekijä Piia Viitanen on julkaissut kaksi albumia, molemmat Viitasen Piia -yhtyeen kanssa.

  Uni onnesta, levyistä tuoreempi, ilmestyi elokuussa 2014, keräsi kehuja kriitikoilta ja päätyi Emma-ehdokkaaksi asti. Piia Viitanen saa ihastella musiikin mullistavia vaikutuksia ihmisiin niin päivätyössään kuin esiintyessään yhtyeensä kanssa.

  Laulaja-lauluntekijä kertoo musiikistaan ja elämästään Veli Kauppiselle.

 • Musiikki ja minä -sarjassa tapaamme muusikko Timo Kaukolammen. Musiikin todellinen monitoimimies jätti päihteiden käytön vuonna 2006. Se oli hänelle uusi alku.

  Kaukolampi kertoo elämästään ja musiikistaan toimittaja Veli Kauppiselle.

  Lapsuudessa virinnyt innostus musiikkiin on vienyt miehen bändistä toiseen ja nykyisin Kaukolampi tekee musiikkia pelotta ja päihteittä.

 • Muusikko Teemu Bergmanin ylle on asetettu viitta, jota mies ei koe omakseen kantaa. Häntä on jo useamman vuoden suitsutettu musiikkimediassa punkin 2000-luvun pelastajana ja sukupolvensa punk-äänenä.

  Toimittajana Venla Kokkonen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä