Radio Suomesta poimittuja

Anna Uusiheimala: Ei kannata hylätä vääränlaisten kenkien vuoksi

 • 21 min
 • toistaiseksi

Parinmuodostus ei aina ole ihan mutkatonta. Pitäisi tietää kosiskelun säännöt, olla vastaanottavainen, mutta ei missään nimessä liian helppo. Ja mitäs jos se vonkaa seksiä ekoilla treffeillä?
Suostunko, jolloin annan itsestäni ehkä liiankin auliin kuvan vai kieltäydynkö ja leikin vaikeasti tavoiteltavaa, jolloin se ehkä kaikkoaa, kun ei jaksa nähdä kinuamisen vaivaa?

Deittikunigattareksikin kutsuttu Anna Uusiheimala pyörittää pikadeitteihin ja sinkkutapahtumiin erikoistunutta Deittisirkus -yritystä.

Annan tärkein neuvo kumppanin kiinnostuksen herättämiseksi on omien vahvuuksien rohkea esiintuominen.
- Pitkän listan täydellisen kumppanin ominaisuuksista voi ensitapaamisella jättää kotiin. Se voi tökkästä pois pelistä monta potentiaalista hyvää kandidaattia. Ei kannata hylätä tyyppiä heti vääränlaisten kenkien vuoksi.

Ensitreffien ravintolalaskun maksamisesta sukeutui värikäs keskustelu, jossa Uusiheimala kertoi ehdottoman mielipiteensä.
- Jos nainen tarjoutuu maksamaan oman osuutensa laskusta, hän tekee selväksi, ettei halua enää ikinä nähdä miestä. Mies tulkitsee asian näin. Hän on tarjoutunut maksamaan laskun silkasta kohteliaisuudesta ja nainen ei noteeraa hänen kohteliaisuuttaan. Yksi miehen tarjoama drinkki ei ole mikään tasa-arvokysymys, maailma ei siihen kaadu.

Haastattelu kuultiin Kaikki kotona –ohjelmassa tiistaina 1.9.2015. Vieraana oli Amorin asiamies Anna Uusiheimala. Keskustelussa mukana myös toimittajat Sanna Pirkkalainen ja Paula Jokimies.

Lähetykset

 • ke 2.9.2015 14.35 • Yle Areena

Jaksot

 • Kirjailija, toimittaja Minna Lindgren on kirjoittanut vanhuskirjoja, kirjasarja Ehtoolehto kuvailee palvelutalo Ehtoolehdon asukkaiden elämää, hyvässä ja pahassa.

  Lindgrenin kirjoja on käännetty useille kielille ja eri maissa mainoskiertueilla vieraillessaan hän on törmännyt usein kysymykseen, että miten Suomi, jolla on Nokia, on Pisa ja kaikki on onnistunut rössimään vanhustenhoitonsa niin täydellisesti.

 • Suomen olympiahiihtäjien suksista huolehtii Etelä-Korean talviolympialaisissa tusinan verran huoltajia. Osa on pitomiehiä, osa luistomiehiä. Lahtelainen Jari Nieminen on pitomies ja sen lisäksi, että hän voitelee suksia, hän myös testaa niitä. Testaa niin, että hiihtokilometrejä kertyy hyvänä päivänä jopa 60. Nieminen paljastaa voitelun saloja ja kertoo samalla, miten verinen sotatila huoltoalueilla vallitsee esimerkiksi suomalaisten ja ruotsalaisten kesken. Toimittajana Sanna Pirkkalainen.

 • Lähetin postissa Vaiheet-lvyn Tom Cruiselle ja hän lähetti kirjeen, jossa kehui, että oli hyvin tuotettu levy ja hienot sovitukset. Että ainakin Tom Cruise on kuunnellut yhden suomenkielisen levyn muisteli Samuli Edelmann

 • Yksi maamme parhaita cyclocross -kuskeja on espoolainen Antti Kuitto. Kuiton urheiluvälineenä on BMC –merkkinen cyclocross -pyörä. Pyörä on valmistettu hyvin kevyistä materiaaleista, jotta se kiihtyisi paremmin ja lähtisi ylämäkeenkin ketterämmin. Kuiton kisapyörä painaa vain 7,6 kiloa.
  Kuitto esittelee pyöränsä teknisiä yksityiskohtia.
  - Runko, etuhaarukka, vanteet, poljinkammet ja satulakin ovat hiilikuituiset. Tanko on valmistettu alumiinista.

  Toimittajana Petri Rinne.

 • Mike Pohjolan kirjassa Sinä 1918 lukija valitsee oman kohtalonsa, kysessä on ns. immersiivinen kirja.

 • Sanna Pirkkalainen haastatteli Cheekiä eli Jare Tiihosta sekä Veljeni vartija -elokuvassa kaksoisroolin tehnyttä Antti Holmaa kutsuvierasnäytöksen jälkeen.

 • Aikuiset lakkaavat huomaamattaan liikkumasta ja tämä on monen vaivan alku, toteaa Terhi Summa liikuntatieteiden kandidaatti ja liikeäly-ohjaaja ja myös kouluttaja.

  Liikeäly perustuu siihen, että aktivoidaan sellaisia liikeratoja, jotka ovat meille luonnollisia ja joita osaamme syntyessämme, kertoo Terhi Summa.
  - Meillä on liikeäly DNA:ssamme ja sitä voidaan herätellä. Liikeälyn tavoitteena on pehmeiden ja luonnollisten liikkeiden avulla kehittää nivelten liikkuvuutta, kehon sopusuhtaista tasapainoa ja koordinaatiokykyä.

  Kun lapsi opettelee uutta, hän kehittyy kokeilemalla erilaisia tapoja. Meidän tulisi ottaa oppia lapsista, huomauttaa Terhi Summa.

  - Opettelussa on hyvä pitää mielessä, mitä enemmän teet väärin sen enemmän opit.

  Jalan älykkyyden turma on liian tekninen kenkä, puuskahtaa liikeäly-ohjaaja Summa.

  - Huipputekniset kengät linjaavat jalan niin, ettei sen tarvitse itse suorittaa linjausta. Myös liian kovat alustat pilaavat jalan normaalia liikkuvuutta.

  Toimittajana Petri Rinne.

 • Olympiavoittaja Sami Jauhojärvelle hiihtovälineet ovat tietenkin tärkeät, mutta saattaa urheilija tarvita menestyäkseen jotain sellaistakin, mikä ei heti ensimmäiseksi tule mieleen. Mitä ilman "Musti" ei kilpareissuille lähtenyt? Toimittajana Marko Miettinen.

 • Pro Lapinlahti on helsinkiläinen mielenterveys- ja kulttuuriyhdistys, joka perustettiin vuonna 1988 puolustamaan Lapinlahden psykiatrista sairaalaa, jonka toiminta haluttiin siirtää toisiin tiloihin. Syntyi kansanliike, jonka tehokas toiminta oli myötävaikuttamassa siihen, että sairaala sai jatkaa toimintaansa tiloissa vielä parinkymmenen vuoden ajan. Pro Lapinlahti viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa. Anna Keränen vieraili sairaalarakennuksessa ja tapasi Pro Lapinlahti -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Katja Liuksialan, Heimon toimitusjohtaja Jarno Alastalon ja vapaaehtoisena työskentelevän Risto Ruuthin.

 • Mikko Maasola puhuu viikon lopuksi. Kylmyys on miehestä vaikuttavimmillaan makuukammarissa. Oli sitten kyse Kittilän jääkylästä tai normaalista arava-asunnosta.

 • Amerikassa harjoittavat laillisesti viihdekäyttöä. Meilläkin löytyy jo elintarvikemyymälästä viihdekäyttöön tarkoitettuja sekoituksia. Vaan mitä on se tulevaisuuden viihdekäyttö, joka ei tuhoa päätä ja häntää - ja maksaa? Maallikkosaarnaaja Maasola saarnaa kuin viimeistä päivää.

 • Casting eli roolitus on tärkeä osa tv-sarjoja, mainoksia ja elokuvia. Roolittaja esittelee ohjaajille näyttelijöitä, jotka heidän mielestään sopisivat kyseisiin tuotantoihin. Mutta miten roolittaja käytännössä hommansa hoitaa ja millä perusteella suosituksia jaetaan? Muun muassa se selviää nyt, kun kurkistetaan valokeilan taakse.

  Pia Pesonen ja Tutsa Huuhka ovat ammattimaisen castingin pioneereja Suomessa. Heidän ansioluettelonsa on pitkä ja vakuuttava. Anna Keränen tapasi heidät.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä