Levylautakunta

Levylautakunta

 • 54 min
 • ei kuunneltavissa

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

Lautakunnassa istuivat Heikki Salo, Juhani Kansi ja Jorma Hietamäki

1. J. Karjalainen: Stindebinde                   27      YouTube
te Jukka Karjalainen

Heikki: Tarinassa kolme ihmistä, jotka piirrettiin vähäisillä vedoilla tyylikkäästi. Karjalaisen tekstissä sanoja kuin medaljonkeja, jotka avaamalla avautuu uusia merkityksiä.
Juhani: Bändillä hieno oma soundi, soittajat ymmärtävät hyvin Karjalaisen mielenliikkeet. J.Karjalainen osaa piirtää 3 minuutissa elämänmittaisen tarinan, kiteyttämisen taidetta. Tässä oli hymyä tragiikan keskellä, komea ja pysäyttävä biisi.
Jorma: Teksti samalla hymyilyttää ja vetää hiljaiseksi, tarina koskettaa minunikäistäni miestä todella paljon, pistää miettimään. Vuoden parhaita, ellei jopa paras biisi!

2. Antti Autio: Merkit                                 26      YouTube
te Antti Autio

Heikki: Biisin aiheena poikkeustilassa oleva kaveri, poissa tolaltaan. Oli hemmetin hienoja kielikuvia, suoria yhteenvetoja ja rinnastuksia, joista tuli ihan kylmät väreet. Alussa hämäsi se, että mentiin yhtä säveltä pitkin, mutta se korjaantui kun biisi kasvoi ja syveni. Oli jännällä tavalla eroottinen. Isolla MIELENKIINTOINEN.
Juhani: Tunnelmassa jännä pysähtynyt fiilis. Pidin sovituksesta ja musikaalisuudesta, laulu vähäeleisen vangitseva ja tähän puutarhaan en kaivannutkaan täydellistä satakieltä. Tekstistä en ymmärtänyt kaikkea, se oli jännä mosaiikki. Houkuttelee kuuntelemaan lisää.
Jorma: Alussa kaveri lauloi lähes amatöörimäisesti vain yhtä nuottia, sitten yhtäkkiä tuli stemmat ja hyvin ammatillinen tuotanto. Aistin hienoa kapinallisuutta ja piiloangstia, kaveri vähät välitti mitä muut ajattelevat. Hieno biisi.

3. Maija Vilkkumaa: Kenen sylissä istuit    22     YouTube
te Maija Vilkkumaa

Heikki: Hyvä biisi kirjoitetaan usein elämän poikkeustilanteessa. Tämä kertoi sellaisesta rajatilasta, kun maailma tuntuu menevän niin nopeasti, että ei saa enää kiinni kokonaisuuksista. Koskettava, tällaista rajatilaa elää moni nyt. Mielenkiintoinen.
Juhani: Biisi lähti heti liikkeelle, uutta sävyä tämän artistin soundeissa, uudistunut rohkeasti elektroniseen musiikkiin päin. Lauluääni ilmeikäs, aina ei tiedä kujeileeko, ivaileeko vai onko tosissaan.
Jorma: Minulle 'hallusinaatiokelluntaa', ei päästy musiikillisesti asiaan ollenkaan. Yritettiin luoda musiikillisesti tunnetila, joka ei minuun tunkeutunut ollenkaan. Odotin oikeaa rumpua tukevoittamaan soundia. Olihan tämä teknisesti hyvin tehty.

3. Richard Hawley: I Still Want You           22    YouTube
te R.Hawley - S.Sheridan

Heikki: Kitaristi soitti hienosti, koukutti mut alussa, mutta sitten kertsissä meni tylsäksi akkarin vatkaamiseksi. Teksti kosketti mua, pitkän rakkaussuhteen kysymyksiä. Omat ajatukset nousi pintaan ja sitten unohdin koko biisin, siis kappaleessa ei sit kuitenkaan mitään tarpeeksi suurta.
Juhani: Orgaaninen ja geneerinen laulu. Iisisti karismaattinen laulaja. Musiikissa tärkeintä, miten sen voi peilata omaan elämään. Tämä osui, kaunis ajatus pitkästä suhteesta. Pidän tällaisista tunteellisista lauluista.
Jorma: Hyvä viihdesävelmä. Vokalistilla tyylitajua ja uskottavuutta. Tuotanto vähän turhan kliininen näin rosoiselle laulajalle. Tällä biisillä kyllä rauhoittuu.

5. Haaga Folk Machine: Suurimmat laivat  20   
sä Tero Hyväluoma sa Sami Kurppa

Heikki: Kulkuriromantiikkaa irkkumalliin. Laulun 'minä' selvästi mies, koska aina aamun tullen jatkoi matkaa. Kulkuritarina olisi voinut nousta vielä toiselle tasolle lopussa. Kivaa soittoa, hyvä bändi. Tuli iloinen mieli, kun kuuntelin tuota haikeaa biisiä.
Juhani: Jäin myös kaipaamaan tarinaan jotain riipaisevampaa, rouhevampaa tasoa loppuun. Erittäin juurevaa musiikkia, pidin siitä soiton innosta.
Jorma: Kansanmusiikkiin pohjautuva musa on mulle vaikeaa, tämä oli varmaan hyvä, mutta en ymmärtänyt. Kuin kansalaisopiston harrastajaryhmä päätöskonsertissa.

6. Oh Wander: Drive                                    18     YouTube
te Josphine van der Gucht - A.West

Heikki: Kuin modernin hybridiauton mainos - hyvin tehty, kantaa oikeaa asennetta suhteessa maailmaan, herkullinen ajettava, nuoreen mieleen vetoava - ja sitten käännänkin jo sivua ja unohdan koko asian. Ei löytänyt avainta minuun tämä biisi.
Juhani: Sievä äänipari, mies ja nainen lauloivat koko ajan duettoa, joten tarinaankin tuli stereonäkökulma - kokoa ajan kummankin tarina. Aihe oli jotenkin angstinen, mutta tunnelma kuitenkin veikeä. Elektroniikkaa paljon, mutta se ei tullut laulun tielle.
Jorma: Kevyehkö pop-hitti, jolta odotin vähän enemmän, kertosäe oli oikeastaan aika tylsä. Biisi lepäsi kelvollisen A-osan ja hienon soitannon varassa.

 

Lähetykset

 • la 10.10.2015 13.03 • Yle Radio Suomi Lahti

Jaksot

 • Kuunnellut laulut:
  1. Jussi Kinnunen: Onnellinen mies (Sydänenergiaa)
  2. Sunrise Avenue: Never Let Go
  3. Hullu ruusu: Mikael
  4. Milana: Suvi
  5. Post Malone: rockstar ft. 21 Savage
  6. Markus Vuorinen: Meistä jokainen

  Lautakunnassa muusikot Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Juha Blomberg.

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Aili Ikonen: Nuori vapaa nainen
  2. Liam Gallagher: Greedy Soul
  3. Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä: Pakolaisen laulu
  4. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Tässä memee vielä hetki
  5. First Aid Kit: It's A Shame
  6. Mooa: Hajalla

  Lautakunnassa Kivikasvot Fredi ja Ismo Sajakorpi sekä Susanna Vainiola.

 • Nämä kuultiin:
  1. Holmala: Mahtaako hän koskaan tietää
  2. Sparks: Edith Piaf (Said It Better Than Me)
  3. Tuija Rantalainen ja Heikki Salo: Osterikeitto
  4. Ursus Factory: Jumalautapojat
  5. Björk: The Gate
  6. Suontausta ja Puusaari: Kirje Eleonoralle

  Lautakunnassa muusikko Tero Vesterinen sekä Juha-Pekka Sillanpää ja Jami Liukkonen.

 • Soitetut biisit:
  1. Jimi Pääkallo: Puron varteen
  2. Gogol Bordello: Walking On The Burning Coal
  3. Pyhimys & Venla: Kynnet, kynnet
  4. Talmud Beach & Faarao Pirttikangas: Matkaa teen
  5. Mavis Staples: If All I Was Was Black
  6. RAJA: Huume jonka nimi on rakkaus

  Lautakunnassa Katja Ståhl, Samae Koskinen ja Kalevi Pollari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä