Levylautakunta

Levylautakunta

 • 53 min
 • ei kuunneltavissa

ÄÄNESTYKSEN TULOS JA KOMMENTIT

1.Mia Holi: Jonakin aamuna       26 pistettä          
te Edu Kettunen

Susanna: Laulaja lauloi tosi kauniisti. Vaikka radion 'Yöhitaissa' keiikkamatkalla kuuntelisin tosi mielelläni. Kuitenkin esitys minulle jopa liiankin tasapainoinen, että innostuisin suunnattomasti.
Lenni-Kalle: Olipa hyvät torvet, oikeita soittimia, runsaasti respektiä tuotannolle. Tästä tykkäsin kovasti, laulaja hyvin ammattimainen, oliko Anne Mattila?
Juha-Pekka: Tasapainoinen ja hieno kokonaisuus. Tässä ei laskettu varman päälle, ei varmaan mietitty, kannattaako tämä vaan tehdään niin kuin halutaan, käytetään taitavia muusikoita, vaikka tulisikin kalliiksi. Musiikki tuki hyvin tuota maalailevaa tekstiä, oli meditatiivinen kokemus.
 

2.Melissa Horn: Du går nu         22 pistettä          Spotify
te Melissa Horn

Susanna: Laulajan ääni ja laulutapa mielenkiintoinen, sitä jaksoi kuunnella, vaikka en ruotsinkielestä paljoa tajunnut. Laulettuna ruotsi kuulosti tässä hyvältä. Oli seesteinen tunnelma.
Lenni-Kalle: Tätä voisin laittaa soimaan, kun nukutan vauvaani, rauhoittavaa musiikkia. Oli pehmeyttä, pidän tällaisesta kertovasta laulutyylistä. Biisinä tätä olisi kivempi kuitenkin soittaa kuin kuunnella.
Juha-Pekka: Olipa hieno ja rauhallinen pulssi, jonka basisti teki. Heti alusta arvasi kappaleen rakenteen, paitsi sen että kun tuli se voiman nostamisen paikka, niin soitto nousi, mutta laulu ei muuttunut - mielenkiintoinen ratkaisu, mutta ei välttämättä toimiva. Harmittaa, että en ruotsin tunnilla kuunnellut, nyt meni tekstin hienoudet ohi.

3.Osola: Love                            20 pistettä         YouTube
te Petri Osola

Susanna: Tämä ei kyllä ollut tarkoitettu yli 40-vuotiaalle tangokuningattarelle. Meininkin kuitenkin hauska ja jopa lapsekas positiivisessa mielessä.
Lenni-Kalle: Oikein hyvää suomirokkia. Kertsi toimi ja jäi heti mieleen. Tykkäsin ihan kovasti, mun mielestä laulajakin toimi hyvin.
Juha-Pekka: Hyvä, että biisi avasi pellit heti alussa. Oli riemastuttavaa tuo soolokitaristin mellastaminen ilman kahleita. Tekstikin riemastutti. Häiritsi vain, että laulaja eriparinen tekstin ja bändin kanssa, liian pliisu suoritus.

4.Ihana Leijona: Syksy ei lopu   19 pistettä       
te Ihana Leijona

Susanna: Tätä olisin voinut kuunnella 80-luvulla auton takapenkillä, mutta en kyllä enää. Aika pian alkoi toistaa itseään, ja mielenkiinto loppui.
Lenni-Kalle: Olipa paljon synapulputusta, siinä tapahtui paljon. Oli hyvät harmoniat ja kaikki, mutta jotenkin kaipasin säröisempiä kitaroita. Alun perusteella odotin vähän enemmän.
Juha-Pekka: 80-luvun nuorena en edelleenkään kaipaa tällaista musiikkia, silloin oli bändeillä blazerit päällä ja lavat täynnä savua. Tämä ei biisinä riittävän hyvä.

4.Elton John: Looking up          19 pistettä       YouTube
te Elton John - Bernie Taupin

Susanna: Alussa innostuin, nyt tulee sellaista, jota haluaisi mennä livenä kuuntelemaan ja tanssimaan. Sitten kyllä tunnelma latistui. Vaikea päättää, onko se hyvä vai huono asia, että kappaleessa ei ole minkäänlaista yllätystä.
Lenni-Kalle: Hienot soundit heti alussa. Miksi pianolla oli soitettu ne kitarariffit? Olisi tarvinnut räkää sammiokaupalla enemmän. Paikoin oli kuitenkin häivähdys sellaisesta Kalifornian baarimeiningistä, josta pidän.
Juha-Pekka: Jos kaveri on tehnyt jo 40 klassikkobiisiä, niin ei kai enää voi vaatia seuraavaa. Olikohan vain välipala artistin uralla, että pääsee taas vetämään stadionkonsertteja uuden levyn tiimoilta.

6.Samanna: Syksyn salaisuus    16 pistettä       SoundCloud
te Anna Pesonen

Susanna: Aluksi luulin, että tulee mulle liian hienoa, mutta sitten tämä sai mut hymyilemään ja nauramaankin. Tekstissä tuli koko ajan yllättäviä juttuja. Tämä kiinnosti loppuun asti, koska koko ajan tuli jotain jännää.
Lenni-Kalle: Tämän haluaisin kuunnella kyllä uudestaan. Tykkäsin siitä, että oli hämmentävyyttä. Pidin siitäkin, että oli jätetty noin eläväksi, jopa livenä soitetun kuuloiseksi. Kyllä tämä jossain kaupungin jazzbaarissa saisi porukan kuuntelemaan.
Juha-Pekka: Olihan hässäkkä. Tehtiin aika paljon kaikenlaista jazzin nimissä... Oli liikaa informaatiota, sekä tekstissä, että melodiassa, joka karkaili sinne tänne. Jäi hyvin jäsentymättömäksi minun päässäni.

 

 

Lähetykset

 • la 31.10.2015 13.02 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Nämä kuunneltiin:
  1. Lohkare ja Pauli Hanhiniemi: Rauhaa
  2. Morrissey: Jacky’s Only Happy When She’s Up On The Stage
  3. Kielo: Kipeille teoille
  4. Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus: Väärät profeetat
  5. Margo Price: A Little Pain
  6. Jonsu: Tanssin sut pyörryksiin

  Lautakunnassa Tommi Läntinen, Minna Joenniemi ja Juha-Pekka Sillanpää.

 • Ohjelmassa arvioidut kappaleet kuuntelujärjestyksessä:

  1. Samuli Edelmann: Reunalla
  2. The Staves feat. yMusic: Trouble on my mind
  3. Alice Aloof: Käki
  4. Miljoonasade: Ruusunnuppu
  5. Sam Smith: Midnight Train
  6. George: Nightswimming

 • Laulut:
  1. Leo: Me ei oltu niinkuin muut
  2. Shania Twain: You Can't Buy Love
  3. Anna Kokkonen: Joki
  4. Kaukolasipartio: Lomamatka lamamatka
  5. Tom Chaplin: Under A Million Lights
  6. Ellinoora: Glitteri

  Lautakunnassa Milana, Freeman ja Arto Vilkko.

 • Nämä kuultiin:
  1. Olli Herman: Hei vaan moi
  2. Seamus Fogarty: Van Gogh's Ear
  3. Pepe Willberg: Isänmaa, äidintaivas
  4. Karina: Kenkäkaverukset
  5. Naughty boy feat. Joe Jonas: One Chance To Dance
  6. Teemu Roivainen: Siivet

  Lautakunnassa Essi Luttinen, Olli Helenius ja Veli Kauppinen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä