Sunnuntaikävelyllä

Sunnuntaikävelyllä: Reijo Kontio

 • 30 min
 • toistaiseksi

Toimittajana Sanna Kojo on syksyisellä Sunnuntaikävelyllä yhdessä stunt-koordinaattori, toimittaja ja pappi Reijo Kontion kanssa. Lämminhenkisen juttutuokion puheenaiheet vaihtelevat sananmukaisesti maan ja taivaan väliltä. Sekä stunt-tempuissa että papin työssä kohtaa niin pelkoa kuin luottamustakin.

Lähetykset

 • su 18.10.2015 16.15 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Elokuvaohjaaja, tuottaja Timo Koivusalo on Sunnuntaikävelyn vieraana, joskin Katajanokan hyytävä tuuli taitaa ajaa kävelijät jatkamaan juttua sisätiloissa. Koivusalolla on monta muutakin ammattia: hän on käsikirjoittaja, laulaja, lauluntekijä, juontaja, kolumnisti, näyttelijä ja viihdetaiteilija - ja niiden lisäksi myös kokki ja mielisairaanhoitaja. Koivusalo haluaa tehdä elokuvia nimenomaan katsojille ja siinä tavoitteessaan hän on myös onnistunut. Parhaillaan työn alla on kolmas Risto Räppääjä -elokuva. Timo Koivusalon tapasi toimittaja Sanna Kojo.

 • Sunnuntaikävely on tällä kertaa oikeastaan sunnuntaikyläily. Näyttelijä Ritva Oksanen on laittanut pöydän koreaksi ja kutsunut kylään sukunimikaimansa, näyttelijä Taisto Oksasen sekä toimittaja Sanna Kojon. Kahvipöytäkeskustelujen tapaan keskustelu lainehtii maan ja taivaan välillä aina työkuulumisista joulunviettoon ja ympäristökysymyksistä matkusteluun. Kodikkaan tunnelman kruunaa keskustelun taustalla tikittävä kello. Kylään mennään tietysti kukkakaupan kautta.

 • Elokuvaohjaaja Mika Kaurismäki on jakanut aikansa kahden maan, Suomen ja Brasilian, välillä jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Näiden vuosien antamalla perspektiivillä hän pohtii niin brasilialaisen kuin suomalaisenkin yhteiskunnan muutosta nyt alkavassa Sunnuntaikävelyllä -ohjelmassa. Kaurismäki on tarkastellut yhteiskunnallisia muutoksia myös huomattavasti pidemmällä perspektiivillä: tänä vuonna valmistunut kuningatar Kristiinaa käsittelevä elokuva "Tyttökuningas" sijoittuu 1600-luvulle, mutta se piirtää kuvan modernista naisesta. Toimittaja Sanna Kojo tapasi Mika Kaurismäen paikasta, josta hänet varmimmin Suomesta löytää.

  Kuvaaja: Katja Oittinen/Yle

 • Laulaja ja lauluntekijä Petri Laaksosen joulunalusaika sujuu työn merkeissä: tiedossa on esiintymisiä, paitsi kotimaassa, myös saksalaisilla joulumarkkinoilla. Takana on muutama raskas vuosi, mutta nyt elämänvoimaa löytyy liikunnasta, luonnosta, saunasta, uimisesta ja tietysti laulamisesta. Valoisa laulaja on sunnuntaikävelyllä yhdessä toimittaja Sanna Kojon kanssa.

 • Sunnuntaikävelyllä ollaan tällä kertaa jalat maassa ja pää pilvissä. Toimittaja Sanna Kojo on saanut kävelyseuraa laulaja Katri Helenasta. Porvoon vanhan kaupungin mukulakivikaduilla ja kirkossa käveltäessä jutunjuurta löytyy kirjaimellisesti taivaan ja maan väliltä. Mikäs sen sopivampaa varsinkin näin ensimmäisenä adventtina, kun ajatukset alkavat suunnata jo lähestyvään jouluun.

 • Tutkimusmatkailija, mertenvalokuvaaja Jarmo Vehkakoski palasi pari viikkoa sitten Luoteisväylälle suuntautuneelta löytöretkeltään saaliinaan koko joukko kylmiä kuvia pohjoisesta. Tällä kertaa ruutuihin tallentui muun muassa miekkavalaita ja revontulia.

  Mutta miten kuluvat päivät jäänmurtajalla? Entä miltä näyttää tähtitaivas, kun sitä katsoo Luoteisväylän pimeydessä? Muun muassa näistä asioista kertoo tämänkertaisen Sunnuntaikävelyllä-ohjelman jututettava Jarmo Vehkakoski. Nyt lähdetään Helsingin Katajanokalle jäänmurtaja Urhon laivakannelle. Toimittaja Sanna Kojoa johdattelee jäänmurtajan sokkeloihin aluksi Arctia Shippingin tapahtumakoordinaattori Pia.

 • Musiikkimanageri Tommi Liimatainen puhuu suurella arvostuksella artistin työstä, yleisön mausta ja viihteen asemasta. Siinä sivussa hän kertoo jotakin myös itsestään, työstään, kotikaupungistaan Turusta -- ja tietenkin kalastuksesta. Liimataisen valoisa suhtautuminen tulevaisuuteen perustuu omaan kokemukseen siitä, että elämä kantaa. Musiikkimanageri Tommi Liimataisen kanssa sunnuntaikävelyllä on toimittaja Sanna Kojo.

 • Sunnuntaikävelijät, baritoni Waltteri Torikka ja toimittaja Sanna Kojo, kiertelevät Töölönlahden viileissä mutta kauniissa maisemissa. Töölönlahden lähettyvillä sijaitsevat myös muun muassa Kansallisooppera ja Musiikkitalo, jotka ovat tuttuja taloja Waltteri Torikalle. Baritoni Waltteri Torikka lienee puolestaan monelle tuttu muun muassa television Tähdet, tähdet -tv-ohjelmasta, jonka hän keväällä voitti. Jo viime vuonna (2014) Pro Musica -säätiö valitsi hänet Vuoden nuoreksi muusikoksi. Mutta harvempi ehkä tietää tai muistaa sen, että Torikka on voittanut rocklyriikan Suomen mestaruuden vuonna 2002!

 • Ennen kävelylenkille lähtöä Sakari Oramo ja puolisonsa Anu Komsi tankkaavat energiaa aamiaispöydässä. Aamiaisen aikana jutellessa selviää muunmuassa se, miksi Jorma Panula laittoi torvet Sakari Oramon kantapäiden alle. Entä millä tavoin Harrbådan neito vauhditti Anu Komsin juoksulenkkiä? Ja mikä on asia, jota Sakari Oramo inhoaa yli kaiken? Sunnuntaikävelyn vieraana tällä kertaa viisikymppisiään vast'ikään viettänyt huippukapellimestari Sakari Oramo ja hänen vaimonsa, oopperalaulaja Anu Komsi. Toimittajana Sanna Kojo.

 • Urheilutoimittaja Tapio Suominen on tuttu ääni ja tuttu kasvo monelle urheilun ystävälle. Viime aikoina Suominen on antanut kasvot myös mielen sairauksia koskevalle keskustelulle. Samanaikaisesti jatkuu myös pitkäjänteinen työ urheilujournalismin parissa. Tapio Suomisen seurassa pääsemme kiertelemään hänen nykyisen kotikaupunkinsa Hämeenlinnan syksyisiä katuja. Toimittaja on Sanna Kojo.

 • Toimittajana Sanna Kojo on syksyisellä Sunnuntaikävelyllä yhdessä stunt-koordinaattori, toimittaja ja pappi Reijo Kontion kanssa. Lämminhenkisen juttutuokion puheenaiheet vaihtelevat sananmukaisesti maan ja taivaan väliltä. Sekä stunt-tempuissa että papin työssä kohtaa niin pelkoa kuin luottamustakin.

 • Näyttelijä Ulla Tapaninen on suomalaisen stand up -komiikan uranuurtaja, vaatimaton komedienne, jolle komiikka on tapa katsoa maailmaa. Alkanut syksy on Ulla Tapaniselle merkkivuosien aikaa, hän viettää sekä 40-vuotistaiteilijajuhlaa että 60-vuotissyntymäpäiviään loppuvuoden aikana. Sanna Kojo tapasi Ulla Tapanisen Helsingin Kauppatorilla.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä