Hurahdus

Tarinateatteri

 • 31 min
 • toistaiseksi

Milja Kolmonen on koukussa tarinateatteriin. Yleisönä ovat mm.työporukat ja vanhukset. Miksi tarinateatteri tekee niin hyvää? Miten ohjaaminen ja näytteleminen on vaikuttanut Miljan elämään? Minna Korhonen kävi Helsingin Tarinateatterin harjoituksissa Helsingissä.

Lähetykset

 • la 19.12.2015 12.12 • Yle Radio Suomi Hämeenlinna

Jaksot

 • Milja Kolmonen on koukussa tarinateatteriin. Yleisönä ovat mm.työporukat ja vanhukset. Miksi tarinateatteri tekee niin hyvää? Miten ohjaaminen ja näytteleminen on vaikuttanut Miljan elämään? Minna Korhonen kävi Helsingin Tarinateatterin harjoituksissa Helsingissä.

 • "Tämä on vaikuttanut ihan kaikkeen", toteaa Marianne Chanth veganismistaan. Mikä siinä tuo eniten iloa, mikä harmittaa? Kuinka sekasyöjät suhtautuvat häneen illanistujaisissa? Minkälainen herkku villitsi vegaanit viime kesänä? Minna Korhonen pääsi maistelemaan Mariannen tekemiä vegeherkkuaja Porvoossa.

 • Paula Herranen on hulluna nukkekoteihin. Mikä niissä koukuttaa? Miltä tuntuu väkertää miniatyyrisiä sohvia, pesukoneita tai pizzoja? Miten näpertäminen vaikuttaa oloon? Minna Korhonen kävi utelemassa Helsingin Vuosaaressa.

 • "Laulaminen tyhjentää pään tosi tehokkaasti", vakuuttaa Anu Passila. Hän laulaa paitsi Dominutz lauluryhmässä myös autolla ajaessaan ja suihkussa käydessään. Mitä hyvää laulaminen on tuonut elämään? Ainakin naurua ja energiaa piisaa, totesi Minna Korhonen, kun kävi naisporukan treeneissä Tammelan koululla Tampereella.

 • "Burleski ei ole pelkkää hömppää, vaan se voi olla myös yhteiskunnallisesti kantaaottavaa", toteaa Suvi Solkio meikatessaan itseään Kiki Hawaijiksi. Miltä tuntuu tälläytyä ylinaiselliseksi ja olla puolialastomana lavalla? Miten burleski on vaikuttanut hyvinvointiin? Minna Korhonen seurasi Suvin valmistautumista esitykseen ja tunnelmia ravintolan takahuoneessa Tampereella.

 • "Treenaisin vaikka joka päivä, jos ehtisin", nauraa Sari Veikkolainen, joka on koukussa crossfit kuntoiluun. Entinen sohvaperuna käy salilla harva se päivä ja jopa kilpailee. Mikä sai hurahtamaan alunperin poliiseille, palomiehille ja muille ammattilaisille kehiteltyyn haastavaan treeniin? Miten arki ja olemus on muuttunut? Minna Korhonen kävi crossfit-salilla Espoon Kivenlahdessa.

 • Tuomo Kesäläinen on hulluna luoliin. Mikä saa miehen mönkimään ahtaisiin, pimeisiin kallionkoloihin ja onkaloihin? Mitä ajatuksia luolan hiljaisuudessa nousee mieleen? Minna Korhonen lähti Tuomon matkassa Turkuun Pyhän Henrikin pyhiinvaellusreitin Pirunpesään ja Luolavuoren suurimpaan ja haastavimpaan luolaan.

 • "Törmäämme välillä majaviin, vaikka emme edes etsisi niitä" nauraa majaviin hurahtanut pariskunta. Hannu Nevalainen käy vaimonsa Piitu Loppi-Nevalaisen kanssa majavaretkillä viikottain. Mitä sympaattisten otusten tarkkailu ja kuvaaminen on tuonut elämään? Minna Korhonen tapasi lahtelaisen pariskunnan Evon retkeilyalueella Hämeenlinnassa. Näkyikö majavia?

 • Siru Marjusen kaikki vapaa-aika hurahtaa vapaaehtoistyössä. Hän on kolmen lapsen äiti ja vuorotyöläinen, mutta jaksaa silti auttaa hymyssä suin muita. Tekemistä riittää SPR:n ystävätoiminnan, ruoka-avun ja kierrätyksen pyörittämisessä. Vastassa on välillä surullisia ihmiskohtaloita. Aiheuttavatko ne unettomia öitä? Mikä kouluaikainen tapaus sari Sirun haluamaan auttajaksi? Minna Korhonen lähti Raisioon ottamaan selvää.

 • Mervi Pusztai löytää puutarhastaan aina puuhaamista. Silmään osuu usein rikkaruohoja, kuivia lehtiä tai vettä kaipaavia kasveja. Malttaako hän ikinä pelkästään nauttia kasvien kauneudesta? Miten puutarhahurahdus on vaikuttanut elämään ja ajatteluun? Minna Korhonen tapasi Mervin - yllätys yllätys - puutarhassa puuhaamassa.

 • Helena Königsbäck on hurahtanut harrikkaan. Miksi sen pitää olla juuri Harley-Davidson ja millaista on ajaa sillä? Mitä kaikkea muutta elämään on tullut harrikan myötä? Minna Korhonen tapaa Helskyn Kirkkonummella, josta he lähtevät kokoontumisajoihin Bemböleen.

 • Tuomas Maunola on hurahtanut vapaapalokuntaan. Lähteekö perheellinen mies hälytyskeikalle mistä tilanteesta tahansa? Kuinka ensihoitajana työskentelevä mies jaksaa vaativia tilanteita myös vapaa-ajallaan? Minna Korhonen kävi Lappeenrannassa Tirilän VPK:ssa.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä