Radio Suomi Hämeenlinna

Näin Timo Haapaniemi pitchaa keksintönsä minuutissa

 • 54 s
 • toistaiseksi

Timo Haapaniemi ei halua uransa jäävän ensimmäiseen miljoonaan. Yrittäjähenkinen Haapaniemi oli Slushissa etsimässä tukea kehittelemälleen Caddieye-mittarilleen. Näin hän myi ideansa minuutissa Radio Hämeen suorassa lähetyksessä. Toimittajana Heidi Kononen.

Lähetykset

 • to 12.11.2015 16.10 • Yle Areena

Jaksot

 • Kaupunkien puistopuita on ryhdytty seuraamaan viime vuosina entistä tarkemmin. Alan ammattilaisten koulutus ja laitteisto ovat kehittyneet voimakkaasti.

  Rakentaminen muuttaa voimakkaasti kaupunkikuvaa ja siten myös vaikuttaa siihen, mitkä puut voivat jäädä ja mitkä on kaaadettava. Jos joku puu on havaittu ns. ongelmapuuksi, sen vointia seurataan muita puita tarkemmin.

  Arboristit Antti Virkki ja Tiina Hopeakoski ovat Hämeenlinnan vanhalla hautausmaalla tutkimassa vanhoja puita.

  Kati Turtola oli mukana, kun syynissä oli vanha vaahtera.

 • Hämeenlinnassa Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksen naapurissa Visamäessä on päivittäistavarakauppa. Miten opiskelijat näkyvät kaupan arjessa? Tiina Kokko tapasi K-Market Visamäen kauppiaan Kimmo Itäahon. Ensin äänessä on kuitenkin Harri Oksanen.

 • Tammelalainen hyvinvointialan yrittäjä Joni Hernberg sanoo, että maailma olisi parempi paikka, jos ihmiset entistä useammin istuisivat nuotiolla. Kaikessa rauhassa, eivätkä kenties edes puhuisi mitään.

  Kupillinen nokipannukahvia nautittuna nuotion äärellä saattaa tehdä hyvää vaikkapa työssään uupuneelle. Näin ainakin on kokenut Joni Hernberg, jonka Kati Turtola tapasi nuotion äärellä.

 • Syksyn ensimmäisen Perjantaiparlamentin (14.9) vieraaksi saapui yksi suomalaisen filosofian kansainvälisesti tunnetuimpia nimiä, uskonnonfilosofian professori Sami Pihlström. Hänen uusin kirjansa on ”Ota elämä vakavasti. Negatiivisen ajattelun opas”, varoittaa meitä positiivisen ajattelun vaaroista ja siitä, miten onnellisuuden tavoittelu usein estää meitä elämästä moraalisesti vastuullisella tavalla. Keskustelua johtaa Johannes Ojansuu

 • Punttisalin laidalta löytyy myös HPK:n edustusjoukkueen lääkäri Marko Kivimäki (kuvassa vasemmalla) Urheilu Mehiläisestä. Haasteellinen ja mielenkiintoinen, sellaiseksi Kivimäki kuvaa omaa yli kymmenen vuotta kestänyttä joukkuelääkärin pestiään päivätyön ohessa. Mutta milloin joukkue tarvitsee lääkäriä, kysyy Tiina Kokko Marko Kivimäeltä.

 • Jääkiekko on kontaktilaji, eikä vammoja voi täysin välttää. Tarkkaan on myös seurattava, että uni, ravinto ja treenaus löytävät tasapainon. Siksi joukkueet tarvitsevat myös lääkärin apua. HPK:n U20-joukkueen lääkärinä toimiva Urheilu Mehiläisen Ilari Sauroja (kuvassa oikealla) kertoo, mikä on joukkuelääkärin tehtävä. Toimittajana on Tiina Kokko.

 • Riihimäen valtuuston nuorin jäsen on Jere Mattila, joka valittiin valtuustoon 18-vuotiaana sosiaalidemokraattien listalta. Nyt takana on noin vuosi valtuutetun vastuullista tehtävää. Tiina Kokko jutteli tovin Jeren kanssa Riihimäen kaupunginmuseossa. Siellä valtuutettu oli tutustumassa museon toimintaan. Aloitetaan siis museokokemuksista:

 • Hämeenlinnan Taiteiden yössä (24.8) käytiin kolme kulttuuridebattia teemalla Onko Hämeenlinna aito kulttuurikaupunki. Esille nousivat aloitteellisuus, tekijöiden tukeminen ja yhteistyö. Ensimmäisessä debatissa olivat vastakkain kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio ja Galleria Koneen Sirpa Taulu, toisessa ( kohdasta 16'56 ) Suiston promoottori Eero Jääskeläinen ja strategiapäällikkö Juuso Heinisuo sekä kolmannessa ( kohdasta 29'03) Verkatehtaan hallituksen puheenjohtaja Eero Holstila ja kulttuuripäällikkö Janne Nieminen. Keskustelua johti Maarit Piri-Lahti.

 • Näillä helteillä moni haaveilee pääsevänsä vesille joko hieman pienemmällä tai isommalla paatilla. Me emme kuitenkaan suuntaa nyt ulapalle, vaan veneveistämöön. Tiina Kokko lähti tapaamaan venepuuseppä Teemu Virtasta Lopelle.

 • Kiipesimme rottinkikoriin ja nousimme Forssan taivaalle kuumailmapallon kyydissä. Kuumailmapallo onkin nykyään aika tavallinen näky hämäläisellä taivaalla. Maisemia on hauska kurkkia lintuperspektiivistä, silloin tututkin kulmat näyttävät erilaisilta.
  Tunnelma lennolla on lämmin. Pallon korissahan on yhtä kuuma kuin maan kamarallakin. Tämän pallon kori on tarkoitettu kuudelle ihmiselle, liikkumistilaa ei liemmin ole. Ilmaa lämmittävä, kohiseva poltin kuumotti päälakea.
  Lennon päätteeksi pallo laskeutui kepeästi Tammelan Kallion kylään.

  Kati Turtola lipui Lounais-Hämeen taivaalla neljän muun matkustajan Tainan, Aulikin, Juhan ja Pentin kanssa. Linnan Pallon kuumailmapalloa kipparoi Petteri Rättö. Alussa pallo kävi jopa puolentoista kilometrin korkeudessa.

 • On hienoa, jos joskus kuumana kesäpäivänä voi tehdä töitä ulkona.

  Hämeenlinnan kaupungin liikunnanohjaajien Heidi Leppäsen ja Meri Mäkisen edessä aurinkoisella hiekkarannalla on mappeja, lehtiöitä ja uima-asuistaan huolimatta nuoret naiset näyttävät kyllä selvästi olevan työn touhussa.

  Rannallakin voi siis paiskia töitä. Kati Turtola tapasi Merin ja Heidin.

 • Aurinko porottaa ja hiki valuu pitkin selkää. Juomaa kuluu. Miten paljon sitä vettä oikein pitäisi juoda?
  Onko sillä merkitystä, miten lämmintä tai kylmää neste on? Entä kuntoilu, pitäisikö hölkätä vasta illalla tai aikaisin aamulla?
  Mitä Hämeenlinnan Pihlajalinnassa työskentelevä yleislääkäri ja geriatriaan erikoistuva lääkäri Arvo Haapanen vastaa juomisuteluihin?

  Kati Turtola soitti lääkärille.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Riihimäen aupunki järjesti yhdessä Riihimäen Taitoluistelijoiden, Riihimäen Jäätaitureiden ja Kiekko-Nikkareiden kanssa tiistaina 11. helmikuuta Riksu on ice -luistelutapahtuman. Lähes 900 lasta sai hauskan luistelutunnin jääurheiluseurojen ohjaajien opastuksella. Tiina Kokko utelee kaukalon laidalla mikä on ollut päivässä parasta?

 • Isac Elliot tykkää sellaisista kouluaianieista, joissa ei tarvitse istua paikoillaan. Jääkiekkoa mielellään pelaava Isac laukoo Hämeenlinnan Rinkelinmäellä keskiviikkona 5.11. klo 18 alkavassa Nenäpäiväottelussa! Radio Hämeen Heidi Kononen tavoitti poptähden aamulla.

 • Säveltäjä shamaaniksikin kutsuttu Tauno Marttinen vaikutti aikoinaan Hämeenlinnan kulttuurielämässä vahvasti. Millaista elämä oli taitelijakodissa? Sisarukset Hannu Marttinen, Kristiina Kostia, Helena Marttinen ja Rauno Marttinen muistelevat lapsuuttaan ja isäänsä. Mikä oli keskiviikon keskinkertaiset, mikä isän lempipaikka, mitä elämänohjeita säveltäjä antoi lapsilleen. Säveltäjä Tauno Marttisen syntymästä tulee torstaina kuluneeksi sata vuotta. Maarit Piri-Lahti istui pöydän ääreen keskelle vanhoja valokuvia.

 • Hämeenlinnalaisten mopopoikien ja -tyttöjen mukaan paikalliset autoilijat suhtautuvat heihin epäkohteliaasti, huolimattomasti ja välinpitämättömästi. Suurin osa moponuorista hyväksyy ajopelin lainvastaisen virittämisen normaalia nopeammaksi. Perusteluksi he sanovat, että silloin ei jää muun liikenteen jalkoihin. Moponuorten mukaan eniten vaaratilanteita syntyy liikenteessä autoilijoiden varomattoman käytöksen takia. YLE Hämeen TET-harjoittelijat Atte Niskanen ja Eetu Tapanainen kävivät kyselemässä mopoteinien mielipiteitä Hämeenlinnan Lyseon koululla.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä