Tuija Pehkonen

Tiistaisin ja torstaisin klo 13

Tuija Pehkosen keskusteluohjelmassa kuullaan tunnettuja vieraita - yhtä lailla nuoria huippulupauksia kuin alansa ihailtuja konkareita. Ohjelmassa kurkistetaan pintaa syvemmälle, annetaan aikaa ja kuunnellaan vierasta. Vaikka tarinoilla on onnellinen loppu, on liikutuksen kyyneleitä nähty ja kuultu Tuijan ohjelmassa useastikin. 13-osaisessa kesäsarjassa tavataan muun muassa Dome Karukoski, Alina Tomnikov, Janni Hussi ja Hannu-Pekka Björkman. Omakuva, radion selfie, sitä tämä ohjelma on.

Jaksot

 • Kahdennentoista kautensa kansanedustajana aloittanut Ilkka Kanerva maalailee maisemaa Lokalahden lapsuusmaisemista ja pikku-Ikestä. Mutta mikä saa monessa liemessä keitetyn konkarin herkistymään kyyneliin? Entä miten ystävät Kanervaa kuvailevat?

 • Tuomas Holopaisesta tulee ensimmäisenä mieleen Nightwish, mutta mitä muuta miehen mystisyyden taakse piiloutuu? Millaisen lapsuuden Holopainen eli Kiteellä? Miksi hän muutti vanhempiensa luota vasta 29-vuotiaana? Ja mitä fantasiamaailma Holopaiselle tarjoaa? Sekin selviää, mikä on Tuomas Holopaisen rohkein teko.

 • Pääministeri Juha Sipilä lähti vuosia sitten mukaan politiikkaan vailla suuria toiveita tai odotuksia. Millaiseksi tuo matka on muodostunut? Ja miltä vallan taakka pääministerin harteilla tuntuu? Entä millaista rohkeutta politiikassa tarvitaan?

 • Aira Samulin kuvailee olevansa työmyyrä, sillä työtä hän todella rakastaa ja sitä hän on ehtinyt tehdä jo kahdeksalla eri vuosikymmenellä. Mutta miten tämä supernainen muistelee lapsuuttaan? Ja mitä rohkeus hänelle tarkoittaa? Entä millaista kateutta hän on matkallaan kohdannut?

 • Keväällä kilpauransa lopettanut Aino-Kaisa Saarinen on yksi Suomen menestyneimpiä urheilijoita. Mutta mitä menestys hänelle tarkoittaa? Entä miltä tuntuu uusi kahdeksasta neljään -arki Salpausselän kisojen pääsihteerinä sekä Lahti Eventsin vastaavana tuottajana? Ja millainen poliitikko Aikusta Suomen kansalle tulisikaan?

 • Swingers -elokuva on Pamela Tolan ensimmäinen täyspitkä elokuva, jonka hän on ohjannut. Mitkä ovat tunnelmat juuri elokuvan julkaisun alla? Entä mistä Pamela on löytänyt rohkeuden avata suunsa ja puhua ääneen vaikeistakin asioista? Kokeeko Pamela katkeruutta lapsuudestaan ilman vanhempia?

 • Vieraana valokuvaaja ja taiteilija Meeri Koutaniemi.

 • Millainen mies on Slushin ja Woltin perustaja Miki Kuusi, joka on mm. nimetty talouslehti Forbesin 30 merkittävimmän alle 30-vuotiaan kuluttajateknologia-alan vaikuttajan joukkoon ja Euroopan sadan vaikutusvaltaisimman teknologiavaikuttajan listalle? Mitä oppeja lapsuudesta on painunut mieleen? Entä miten Miki suhtautuu epäonnistumisiin?

 • Kulttuuri- ja taidealojen keskusjärjestön pääsihteeri Rosa Meriläinen löytää herkkyyden itsessään taiteen kautta. Mutta onko herkkyys voimavara? Entä mitä Rosa Meriläinen ajattelee kiltteydestä? Ja mikä on hänen elämänsä rohkein teko. Ja tarina siitä kakasta - se liittyy kehtaamiseen ja häpeään, Rosan lempiaiheisiin.

 • Ismo Leikola on ensimmäinen suomalainen koomikko, joka on todella lyönyt läpi Jenkeissä. Hänen Conan -shown esiintymisensä "Ass it the most complicated world in The English language" on kerännyt facebookissa jo yli 65 miljoonaa katselukertaa ja kadullakin häntä pysäytellään pyllymiehenä. Millainen mies menestyksen takaa paljastuu?

 • Olli Lindholm ja Yö-yhtye ovat tehneet uraansa suomalaisen musiikin keskiössä jo 80-luvun alkupuolelta saakka. Mutta millainen mies löytyy Ollin jäyhän olemuksen takaa? Milloin Olli kokee olleensa rohkea tai hullunrohkea? Ja miten ikä on tasoittanut Ollia ja tehnyt kuumakallesta sovittelijan? Sekin selviää, miksi Tuija jäi Lindholmille haastattelusta kakskymppisen pystyyn.

 • Henkeen ja vereen turkulainen Li Andersson valittiin Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi 2016 kaikkien aikojen nuorimpana puheenjohtajana. Miten työ poliitikkona on muuttanut Lin suhtautumista päättäjiin ja päätöksentekoon? Miten hän suhtautuu vihapostiin? Ja vaatiiko feminismi rohkeutta vielä vuonna 2018?

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä