Suomalaisena Ruotsissa

Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Jaksot

  • Pirjo Stråte on itsemurhan tehneen omaisten tukiyhdistyksen eli SPES-yhdistyksen vara-puheenjohtaja Ruotsin valtakunnallisella tasolla ja Tukholman jaoston puheenjohtaja. Hän löysi yhdistyksen pariin etsiessään apua omaan suruunsa. Nyt hän tekee yhdistyksessä täysipäiväisesti töitä. Ohjelma on Ruotsin Radion suomenkielisen kanavan Sisuradion tuotantoa vuodelta 2018. Toimittajana Soili Huokuna.

    Kuva/Foto: Tuomas Ojala / Sveriges Radio

  • Suomalaisena Ruotsissa -sarjassa ääneen pääsee näyttelijä Birgitta Ulfsson, joka kertoo lapsuudestaan, pitkästä näyttämö- ja tv-urastaan, elämänmenostaan ja elämänilostaan. Mitkä roolit ovat olleet miltei 70-vuotisella uralla erityisen innostavia? Entä kenen kanssa Göteborgissa nykyään asuva Ulfsson haluaisi vielä näytellä? Ulfssonin haastattelu perustuu Soilin seurassa -radiosarjaan ja on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa vuodelta 2015. Toimittajana on Soili Huokuna.

    Kuva: Sveriges Radio.

  • Suomalaisena Ruotsissa -ohjelmassa kirjailija Asko Sahlberg kertoo elämästään ja kirjoittamisestaan. Mikä sai Sahlbergin muuttamaan ja jäämään aikanaan Ruotsiin ja Göteborgiin? Ohjelma on alunperin julkaistu Soilin seurassa -ohjelmasarjassa, joka on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa ja on vuodelta 2015. Mistä ideat tulevat ja miten Sahlbergin viimeisin kirja Irinan kuolemat syntyi? Toimittajana on Soili Huokuna.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä