Koe uusi yle.fi
Yle Uutiset viittomakielellä

Yle viittomakielisen toimituksen tervehdys

  • 4 min
  • toistaiseksi

Kulunut vuosi on ollut Yle uutisten viittomakielisessä toimituksessa tapahtumarikas. Olemme kuluneen vuoden aikana saaneet iloksemme kokeilla useita uusia asioita.

Alkukeväällä laajensimme toimintaamme twitteriin, missä meitä on voinut seurata tunnisteella @yleviittoen. Facebookissa olemme jatkaneet viittomakielisten uutissähkeiden ja haastatteluiden ynnä muiden sisältöjen jakamista. Toivottavasti kaikki viittomakieliset Facebookin käyttäjät Suomessa on nyt saatu tämän palvelun äärelle.

Syksyllä toteutimme ensimmäisen viittomakielisen suoran lähetyksen Yle Areenassa. Tuolloin haastattelimme Kuurojen liiton toiminnanjohtajaa Markku Jokista tuoreeltaan yt-neuvottelujen päättymisen jälkeen.

Televisio-ohjelmissa uusin viittomakielinen palvelu on ollut syksyllä alkanut Pressiklubi-ohjelman viittomakielelle tulkattu uusinta joka sunnuntai. Toivomme, että ohjelma avaa poliitiikkaa eri näkökulmasta myös teille samoin kuin sitä, millä tavalla politiikasta ja muistakin ajankohtaisista asioista voidaan keskustella silloin, kun ollaan tiukan uutisformaatin ulkopuolella. Eduskunnan kyselytunti on tuonut eduskunnan kyselytunnin viittomakielisten ulottuville jo kolmatta vuotta.

Linnan juhlien suoran lähetyksen tulkkaus toteutui jo toisen kerran ja olemme itse lopputuloksesta hyvin ylpeitä ja onnellisia. Suora, tulkattu nettilähetys ei olisi voinut enää juuri paremmin onnistua. Siitä kiitos niin Ylen tiimille kuin upeille tulkeille. Uutena toteutuksena saimme tehtyä vielä vuoden huipennukseksi nettilähetyksenä Tasavallan presidentin uuden vuoden puheen suomalaiselle viittomakielelle tulkattuna nettilähetyksenä.

Kaiken tämän perustana olemme tehneet tuttuja televisiolähetyksiä Yle Uutiset viittomakielellä joka päivä sekä Yle Uutiset Viikko viitottuna joka sunnuntai. Näissä lähetyksissä olemme kertoneet mahdollisimman laajasti viittomakieleen ja kuuroihin liittyviä aiheita. Juttuvinkkejä otamme aina mielellämme vastaan!

Ylen viittomakielisten palveluiden lisääntyminen keskittyy nyt siis lähinnä nettiin ja Yle Areenaan. Myös teillä katsojilla on näiden palveluiden kehittämisessä tärkeä rooli ja toivomme teiltä kaikenlaista palautetta ohjelmiin liittyen. Palautetta voi lähettää sähköpostilla tai sosiaalisen median välityksellä niin kirjoitettuna kuin viitottunakin. Kaikki palaute luetaan ja katsotaan!

Lopuksi haluamme kiittää teitä katsojia kuluneesta vuodesta ja toivotamme teille oikein hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2016!

Ohjelman tiedot

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Yle Uutiset viittomakielellä

Yle TV1 - Yle Areena 30 pv

Yle Uutiset viittomakielellä kertoo päivän tärkeimmät uutisaiheet viittomakielellä. Ohjelma käsittelee myös kuuroihin ja viittomakieleen liittyviä aiheita. Uutisankkureina toimivat äidinkieleltään viittomakieliset kuurot. Uutiset toimitetaan vuoden jokaisena päivänä.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä