Sunnuntaivieras

Sunnuntaivieras Virpi Karhu - Alkoholistin varjosta pääsee irti

 • 23 min
 • toistaiseksi

Sunnuntaivieras Virpi Karhu kertoo elämästään alkoholistiperheen lapsena. Se vaikutti myös pitkälle aikuisuuteen. Hän avioitui myöhemmin alkoholistin kanssa ja osansa ovat saaneet myös lapset. Hän tottui jo pienestä pitäen salailuun, piilotteluun, häpeään ja pahimman odotteluun: siihen, että korkki aukeaa taas. Nykyisin kaikki on kuitenkin toisin. Kokkolalaisen Virpi Karhun tapasi teatterin lavalla Niina Koskela.

Lähetykset

 • su 31.1.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Lahti

Jaksot

 • Raumalaisella Hannu ”Tunnu” Pärssisellä riittää rakkauden kohteita. Vuonna -66 hän soitti ensimmäisen tanssikeikkansa ja edelleen mies viihtyy bassonvarressa. Musiikin lisäksi Pärssinen kokee todellakin rakastavansa kotiseutuaan. Vuodet Rauman keskustan kehittäjänä ja Rauma Bluesin pomona on saanut miehen arvostamaan kaupunkia ja sen asukkaita. Tästä pääset kuulemaan Tunnun hauskoja muistoja keikkaelämästä ja myös siitä millaista on elämä Unescon maailmanperintökohteessa. Toimittajana Rami Koivula

 • Hävittäjälentäjä, kapteeni ja ilmataistelun opettaja Marc Fuss työskentelee Ilmasotakoulussa Jyväskylän Tikkakoskella. Lapsena Fuss ei haaveillut työstä hävittäjälentäjänä, vaikka sveitsiläissyntyinen isä lentämistä harrastikin. Ilmavoimien 100-vuotisjuhlavuosi pitää miehen kiireisenä, sillä hän on myös Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawksin johtaja. Toimittaja Riina Mäentausta tapasi Marc Fussin Jyväskylän Tikkakoskella Hävittäjälentolaivue 41:n tiloissa:

 • Anna Palmroth on Ähtärin eläinpuiston pandahoitaja. Ensimmäiset opit pandojen hoidosta hän kävi hakemassa Kiinasta puolisen vuotta sitten, viime kuukaudet hän on hoitanut Lumia ja Pyryä Ähtärissä. Pandahoitajan työ ei ole pelkkää pallokorvien rapsuttelua - vaikka on se sitäkin. Enimmäkseen se on kuitenkin ihan fyysistä työtä ja hyvin monipuolista hommaa kakkujen leipomisesta kouluttamiseen. Toimittajana on Pauliina Jaakkola.

 • Oma kummilapsi kehityysmaassa sai uusikaupunkilaisen Jonna Niíemen perheelle uutta syvyyttä, kun Jonna pääsi vierailemaan kummilapsen kotimaisemissa Ugandan Kirewassa. Samalla hän pääsi perehtymään suuriin haasteisiin, jotka liittyvät perhesuunnitteluun, ravintoon ja koulutukseen. Aikooko kuuden lapsen äiti Jonna Niemi hankkia myös toisen kummilapsen kehitysmaasta? Sitäkin pohditaan ohjelmassa.

  Jonna Niemen kanssa Ugandassa vieraili Lassi Lähteenmäki.

 • Tuukka Temosesta ei olisi ehkä tullut ohjaajaa ja elokuvantekijää ilman skeittaustaustaa. Rokkitähteys Apulanta -yhtyeessä kasvatti ihmisenä ja antoi sysäyksen politiikkaan. Ohjaajana Temonen miettii millaisen jäljen hän jättää teoillaan ja sanoillaan omille lapsilleen. Toimittajana Kirsi Lönnblad.

 • Turun yliopiston yksinäisyys- ja köyhyystutkija Niina Junttila kertoo itsekin tuntevansa silloin tällöin yksinäisyyttä. Hieman introverttina, sisäänpäinkääntyneenä ihmisenä Junttila sanoo joskus olevansa yksinäinen toisten ihmisten seurassa. Köyhä hän ei ole ollut, mutta opiskeluaikana rahat olivat tiukassa. Paljon kurjiakin tarinoita nuorten suusta kuuleva apulaisprofessori uskoo, että maassamme kasvaa uusi, upea sukupolvi. Toimittajana on Ari Welling.

 • Hän on noin kahdensadan kulta- tai platinalevyn tuottaja. Hän on sanoittanut suomalaisia tunteita muun muassa Kari Tapiolle, Eino Grönille ja Nylon Beatille. Tämä mies on laulanut myös yli sadassa suomalaisessa kirkossa. Hän on Ilkka "Ile" Vainio. Toimittajana on Olli Koski.

 • Äkäslompolon Jounin Kaupan Jonne Malinen on somesta tuttu arkifilosofi, joka suhtautuu elämään Lapin miehen lupsakkuudella. ”Tehemä pois”- ja ”solekko”- asenne on saanut 26-vuotiaan kaupan työntekijän uran liitoon. Ylläksellä talvisesonki on päättymässä ja kylän raitti hiljenee vapun jälkeen. Sunnuntaivieras Jonne Malinen vie kuulijan kierrokselle Jounin kauppaan ja Lapin miehen sielunelämään. Toimittajana on Maija-Liisa Juntti.

 • Eläinmaantieteen tutkija, dosentti Nora Schuurman Pohjois-Karjalan Kontiolahdelta tutkii eläinten ja ihmisten kanssakäymistä. Hän elää itse läheisessä vuorovaikutuksessa hevosten ja koiran kanssa. Sunnuntaivieras esittelee kiinnostavia ihmisiä eri puolilta Suomea.

 • Yle Radio Suomen sunnuntaivieras Jukka Vidgren on hallitusammattilainen ja Ponssen hallituksen jäsen, joka "harrastaa" elokuvien tekemistä. Miten hän yhdistää nämä kaksi aivan erilaista elämää?

 • Hannu takala oli nuorena arkeologina kaivauksilla, jotka muuttivat käsitystä Suomen kivikautisesta asutuksesta. Kaikki kivikauden jälkeinen historia on hänen mukaansa pelkkää pintakohinaa muinaisuuden päällä. Viime ajat Lahden kaupunginmuseon tutkimuspäällikköä ovat työllistäneet sisällissodan tapahtumat. Toimittajana on Heikki Kiseleff

 • Kajaanilaislähtöinen näyttelijä Satu Tuuli Karhu oli lapsena ylivilkas koheltaja, mutta tytön loppumaton energia hoksattiin ohjata täsmälleen oikeaan asiaan: esiintymiseen. Lukion jälkeen Karhu pääsi ensiyrittämällä Teatterikorkeakouluun ja näyttelee nyt Kansallisteatterissa pääroolia klassikkotragediassa Julia & Romeo. Alaa ravistelevat paljastukset ovat järkyttäneet nuorta näyttelijää, mutta surun lisäksi Karhu tuntee kiitollisuutta. Pääsiäisenä Karhu vieraili lapsuuden tutussa vanhassa kyläkoulussa. Toimittajana Julia Sieppi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä