Sunnuntaivieras

Sunnuntaivieras Virpi Karhu - Alkoholistin varjosta pääsee irti

 • 23 min
 • toistaiseksi

Sunnuntaivieras Virpi Karhu kertoo elämästään alkoholistiperheen lapsena. Se vaikutti myös pitkälle aikuisuuteen. Hän avioitui myöhemmin alkoholistin kanssa ja osansa ovat saaneet myös lapset. Hän tottui jo pienestä pitäen salailuun, piilotteluun, häpeään ja pahimman odotteluun: siihen, että korkki aukeaa taas. Nykyisin kaikki on kuitenkin toisin. Kokkolalaisen Virpi Karhun tapasi teatterin lavalla Niina Koskela.

Lähetykset

 • su 31.1.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Kotka

Jaksot

 • Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen tietää omasta kokemuksestaan, miltä tuntuu viettää viikot työn takia toisella paikkakunnalla kuin perhe.

  Isänpäivän sunnuntaivieras miettii myös mm. sitä, mitä hän puhuisi tavallisessa koulun vanhempainillassa. Kati Turtola tapasi Heinosen Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

 • Moni hyvä juttu ja tarina menee pilalle faktoja tarkistamalla, Sen on todennut torniolainen historioitsija ja sotakirjailija Mika Kuljukin vuosien varrella.

  Hän on kirjoittanut kymmenkunta sotakirjaa, jotka keskittyvät Suomen kohtalon vuosiin 1939 - 45. Tuoreimpana teos, jonka punaisena lankana on hänen isoisänsä talvi- ja jatkosodan rintamalta lähettämät kirjeet vaimolleen.

  Mutta mitä yhteistä on kirjan kirjoittamisella ja maratoonilla?
  Voiko venäläisten sota-arkistoihin luottaa?
  Miksi Mika Kuljua ei nähty olympialaisten latu-urilla?

  Muun muassa näihin saamme vastauksen kun Jari Vesa jututtaa tämänkertaista sunnuntaivierasta, Mika Kuljua.

 • Saana Kamu on 47-vuotias nainen Keravalta. Hän sairastaa laajalle levinnyttä, parantumatonta syöpää. Hän ei usko näkevänsä kevättä, eikä suunnittele joulunkaan viettoa. Saana kertoo ajatuksistaan elämästä ja kuolemasta. Toimittajana Tuulia Thynell.

 • Sunnuntaivieras mediatutkija Veijo Hietala jää eläkkeelle kaikki unelmansa toteuttaneena. Jatkossa hän haluaa auttaa "lifecoachina" muita ihmisiä toteuttamaan omat unelmansa. Toimittajana Kalle Talonen.

 • Janne Ropponen on lentänyt pienkoneella hätäapua perille maailman köyhimmilla alueilla. Ugandassa Ropposen lentokone oli yksi vähistä keinoista saavuttaa maaseutu kun maantiet olivat liian vaarallisia. Mongoliassa lentokone vei muun muassa kananpoikia nälkäisille perheille. Nyt Ropponen on Suomen Lähetyslentäjien toiminnanjohtaja, ja seuraa maailman kriisejä herkeämättä. Toimittajana Riina Kasurinen.

 • Sunnuntaivieraamme kohtaamme tällä kertaa Jyväskylässä. Ville Rauvolasta piti tulla äidinkielen opettaja, mutta kustannusala poimi miehen talteen. Nyt Rauvola työskentelee jyväskyläläisen Atena Kustannuksen toimitusjohtajana. Useat kustantamon julkaisemista kirjoista ovat nousseet myyntimenestyksiksi Suomessa ja maailmalla. Monia teoksia on myös palkittu. Viimeksi kustantamossa iloittiin syyskuussa 2018, kun kirjailija Perttu Immosen tietokirja Suomen rahvaan historia sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Kirjojen äärellä sunnuntaivieraamme tapasi toimittaja Riina Mäentausta:

 • Kirjailija, viestintäsuunnittelija Kaisa Viitala vie uusimmissa teksteissään lukijansa 1900-luvun alun Skotlantiin. Nykymalliin tekstit julkaistaan netissä ja niiden ympärillä järjestetään fanitapaamisia, joissa pukeudutaan aikakauden tyyliin.

  140-senttinen Kaisa Viitala sairastaa harvinaista OI-luustosairautta, joka tekee hänen luistaan hyvin hauraat ja helposti murtuvat. Syksyn ja talven liukkailla muutenkin varovainen Viitala joutuu olemaan tavallistakin varovaisempi liikkuessaan.

  Toimittaja Hanne Leiwo.

 • Kitaristi ja tuottaja Juha Björninen muutti Helsingistä takaisin juurilleen Kotkaan ja haluaa nyt jakaa nuorille lahjakkuuksille vuosikymmenten varrella kertynyttä hiljaista tietoa muusikon urasta. Toimittajana Kirsi Lönnblad.

 • Sunnuntaivieraana Vuoden Sateenkaarinuori, vähemmistöjen oikeuksien puolestapuhuja, sateenkaarisaamelainen Anne Olli. Toimittajana Maija-Liisa Juntti.

 • Voisi luulla, että katuvalojen, juoksevan veden ja eteläsuomalaisen naapuruston vaihtaminen metsäpirttiin keskellä Lieksan vaaramaisemaa on hurja muutos. Helsinkiläisestä lieksalaiseksi muuttanut Eliisa Kiiskinen on erimieltä. Viekijärvestä tuli rekikoiraharrastajalle paratiisi.

 • Sunnuntaivieras Sami Elovaara oli ammattilaisnyrkkeilijä, joka ajautui rikolliseksi

 • Kultaseppämestari Eero Hintsanen on tullut tunnetuksi suurista koruista ja kruunuista, joille riittää kysyntää ympäri maailmaa.

  Hintsanen perusti 20 vuotta sitten vaimonsa Chao-Hsien Kuon kanssa yhteisen yrityksen Chao and Eero ja hän on myös luennoinut yrittämisestä.

  Hintsasen tunnetuin asiakas on Saara Aalto, jolle hän teki euroviisulavalla nähdyn näyttävän korun. Mikko Tuomikoski tapasi Hintsasen tämän verstaalla, Lahdessa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä