YleX Etusivu

Kuuntele torstain koko lähetys - Miten sujuu vanhusten ja nuorten yhteiselo palvelutalossa?

 • 1 h 18 min
 • ei kuunneltavissa

YleX:n Etusivu selvittää, miten sujuu vanhusten ja nuorten yhteiselo palvelutalossa? Turvapaikanhakijoita koskeva Dublinin sopimus keikkuu nyt otsikoissa. Miksi se on alun perin perustettu? Reetta tekee myös tunnustuksen vegevalkku Maijalle. Topakat torstaiaiheet käsittelevät Reetta Rönkä ja Henry Tikkanen.

Lähetykset

 • to 21.1.2016 11.00 • YleX

Jaksot

 • Hienoa tiistaita! Earth Hour -viikko jatkuu Etusivussa, eikä ilmastoviikkoa tarvii viettää vain omassa seurassa. Hanna ja Jussi saa vieraaksi räppibändi Gasellien jäbät, jotka on lupautuneet mukaan Earth Hourin kasvoiksi. Onko keikkailevien räppäreiden vaikeaa syödä ilmastoystävällisesti? Entä sopiiko hiphop-kulttuuri ja kasvisruoka yhteen? Lisäksi Etusivussa puhetta sähköpyöristä, joita hallitus haluaa tukea sadoilla euroilla per polkupyörä, sekä Facebookista: onko siinä enää mitään hyvää?

 • Etusivussa tällä viikolla spessuviikko, luvassa nimittäin paljon ilmasto- ja ruoka-asiaa! Earth Houriakin vietetään lauantaina. Mitä pitäis syödä jotta ilmasto kiittäisi? Entä miksi ilmastotapahtuman teemana on tänä vuonna ruoka? Näitä meille selventää WWF:n suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää. Lisäksi lähetyksessä puhetta Aku Louhimiehen ohjausmetodeista ja bosslady-ilmiöstä!

 • Ihanaa perjantaita! Tytöt ja pojat samalla liikkatunnilla - miks tää on edelleen jotenkin vaikeasti toteuttava ajatus? Entä kuka oikeesti tarvii tavaroita kotiin 20 minuutin kotiinkuljetusajalla? Onko meistä tullut superkärsimättömiä? Lukupiirissä Soikku, Kesytön -kirja on muuttunut superjännäksi! Studiossa Hanna ja Viljami.

 • Mitä tarvitaan hyvinvointiin ja miksi ruokavaliosta ja treenaamisesta liikkuu niin paljon väärää tietoa? Näitä pohditaan tänään Etusivussa kun vieraaksi saapuvat Luonnollisesti paras -kirjan kirjoittaneet Pippa Laukka ja Iina-Sofia Karonen! Lisäksi pohdinnassa ruokakaupat vuonna 2028 ja päihdelääkärin väite "digi on uusi tupakka". Studiossa Hanna Hantula ja Viljami Vaarala.

 • Miten käsikirjoitetaan hittisarja? Vieläkö jengi jaksaa katsoa uutta nordic noiria -sarjaa? Näitä selventää tänään Areenaan tulleen Karppi-sarjan käsikirjoittaja Rike Jokela! Lisäksi puhetta Stephen Hawkingin merkityksestä maailmalle ja ylikehuvista asuntoilmoituksista. Studiossa Hanna ja Viljami!

 • Mitä on slaavilainen identiteetti ja mitä nähtävää Itä-Euroopassa olisi suomalaiselle matkailijalle? Miksi emme tunne Itä-Eurooppaa yhtä hyvin kuin länttä? Näitä selventää tänään Alina idässä -sarjan Alina Tomnikov. Matkailusarja Areenassa torstaina! Lisäks ihmettelemme kaupunkien vähäisiä talvihengailutiloja ja valokuvien autenttisuutta! Studiossa Hanna ja Viljami.

 • Mahtista maanantaita! Onko kansalaisaloitteen vaatimat 50K nimeä helppo vai vaikea kerätä? Mitä turisteille pitäis Suomesta näyttää? Entä onko Haminaan rakennettava jättilipputanko hyvä idea? Näitä kysymyksiä selvittää tänään Etusivu Hannan ja Viljamin johdolla!

 • Päräyttävää perjantaita jengi! Etusivun lukupiiri kokoontuu jälleen, kun Soikku saadaan studioon keskustelemaan Kesytön-teinifantasiakirjasta. Minkä takia nuortenkirjat ovat usein niin kliseisiä? Lisäksi Etusivussa pohditaan robotteja, jotka aiheuttavat Kaliforniassa suoranaista raivoa ihmisissä. Entä miksi nuoria aikuisia syyllistetään työelämässä, kun he tekevät jotain niinkin hirveää kuin RAKASTUVAT?

 • Hyvää naistenpäivää ihmiset! Mitä kaikkien pitäis oppia sinkuilta? Supersuositun Mielikuvituspoikaystävä -teoksen kirjoittanut Henriikka Rönkkönen julkaisee uuden kirjan nimeltä Bikinirajatapaus. Rönkkönen tänään Etusivun vieraana! Lisäksi puhumme ainakin viihteen liikakäytöstä (tyhmentääkö se meidät?) ja Ranskan alkoholikulttuurista (liikaa juodaan sielläkin).

 • Lentovero suomalaisille jokaisesta lentomatkasta, onko idis kakkaa vai timanttia? Se selvitetään tänään yhdessä kuuntelijoiden kanssa! Laturaivo on taas keskuudessamme, mikä ratkaisuksi? Jussi ehdottaa tiukkaa bannia raivoajille! Entä kuinka paljon tositapahtumiin perustuva tv-sarja saa värittää tapahtumia?

 • Miksi kaikkialla on meluisaa ja mitä melusaasteelle voi ja pitäis tehdä? Miksi aina pitää olla innostunut ja miten käy niille, jotka eivät jaksa innostua kaikesta? Entä onko George R.R. Martin faneilleen velkaa Tulen ja jään laulu -kirjasarjan kirjoittamisen vai voisko hän jättää sarjan kesken? Näihin kyssäreihin etsitään tänään Etusivussa yhdessä vastauksia!

 • Mahtista maantaita! Oliko Monsters oikea valinta Suomen edustusbiisiksi Euroviisuihin? Vakuuttiko UMK-show? Tästä puhutaan heti lähetyksen alkuun! Millainen oli vuoden 2018 Oscar-gaala ja mitä voittajat paljastavat elokuva-alasta? Oscareista puhutaan yhdessä leffatoimittaja Anton Vanha-Majamaan kanssa! Lisäksi Tarot-kortit kertovat Paavo Väyrysen tulevaisuuden ja puhumme tuurin merkityksestä menestymisessä!

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä