Radio Suomen Helsingin toimitus kertoo siitä, mitä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla tapahtuu.

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Vaikka ikuisen nuoruuden eliksiiriä on kaikkina aikoina etsitty ja rahaa sellaisen kehittämiseen ei ole kosmetiikkabisneksessä säästelty, sitä ei ole vielä löydetty. Se kuitenkin tiedetään, että ajankulua voi yrittää vähän hämätä tai ennaltaehkäistä. Yksi konsti on kasvoja muotoileva mesolankahoito. Kyseessä on Aasiasta tänne pohjolaan kulkeutunut esteettinen hoitomuoto, joka on nousemassa kauneustrendiksi täälläkin.

  Jutussa toimittaja Lena Nelskylä seuraa, kun sairaanhoitaja Saara Räsänen tekee kolmekymppiselle Sinille mesolankahoidon kauneuskeskus Blue Lagoonissa. Kommenttinsa aiheeseen antaa myös kauneustoimittajalegenda, Glorian Kristiina Raitala.

 • Luonnolliset, mutta vimpan päälle laitetut, kulmakarvat ovat pitkään olleet meikkauksessa SE juttu. Löytyypä maailmalta ihan kulmakarvoihin keskittyneitä meikkitaiteilijoitakin. Ensin näyttäviä kulmia tavoiteltiin tatuoimisella, sitten siirryttiin pieniä haavoja ihoon viiltävään mikrobladingiin. Nyt trendikkäimmät kulmat loihditaan laminoimalla. Mitä se oikein tarkoittaa?

  Kulmakarvojen laminoinnin pariin johdattaa toimittajamme Lena Nelskylä. Haastateltavana jutussa on kauneustoimittajalegenda, Glorian tuottaja Kristiina Raitala ja kosmetologi, tuoteryhmäpäällikkö Jessica Fischer kauneuskeskus Fenixistä.

 • Gua sha on kiinaa. Gua tarkoittaa kaapimista ja sha puolestaan näppyläistä sairautta.
  Sha-termillä tarkoitetaan gua shan yhteydessä iholle toisinaan syntyviä jälkiä. Hierontakivillä tehtävä lempeä kosmeettinen gua sha on ikivanhasta kiinalaisesta lääketieteestä nouseva kuuma somen valloittanut kauneustrendi. Mistä siinä on oikein kysymys?

  Toimittaja Lena Nelskylän haastateltavana kauneustoimittajalegenda Glorian tuottaja Kristiina Raitala ja luonnonkosmetiikkaguru, joogaopettaja Katja Kokko.

 • Tutkija Asta Raami on perehtynyt intuition lukutaidon kehittämiseen. Tutkimuksissaan hän on tunnistanut, ettei intuitio ole vain yksi asia vaan se voi toimia kolme eri tavalla. Anna Keränen selvitti tutkija Asta Raamin kanssa Radio Suomen iltapäivässä intuition mahdollisuuksia.

 • Kalevauva eli Aapo Niininen ja Kimmo Numminen nousivat suursuosioon 2016 Kaustisen kansamusiikkifestivaalilla vauva.fi.-keskustelupalstoilta käydyistä keskusteluista tehdyillä kappaleilla. Nyt heidän uudella albumilla Some Folk, kaksikko on katsonut syvemmälle internetin keskustelupalstojen syövereitä. Anna Keränen selvitti Radio Suomen iltapäivässä kuinka pitkälle Kalevauva on valmis menemään.

 • Toimittaja Justus Laitisen vahtivuoron päättyessä Suulalla oli vielä epävarmaa, että pääseekö tankkeri Porvoon öljysatamaan oikeaan aikaan vai joutuvatko he jäämään ankkuriin sataman ulkopuolelle kenties jopa päiviksi. Mitä käy maakravun mielenterveydelle, kun vankeus merellä uhkaa? Riittääkö ruoka? Kuoleeko koti-ikävään? Kuinka eeppinen tankkeriseikkailu päättyy? Ota selvää.

 • Illan ensimmäisessä vahtivuorossa tankkeri Suulalla ovat perämies Tommi Haimila ja matruusi Rauno Eriksson. Sekä tietysti toimittaja Justus Laitinen mikrofoneineen ja kysymyksineen.

 • Tankkilaiva Suula on jättänyt taakseen Naantalin öljysataman ja suuntaa avomerellä kohti Porvoota. Toimittaja Justus Laitinen on saanut luvan kivuta komentosillalle kiusaamaan aluksen päällikköä, Harri Inkistä, loputtomilla kysymyksillään.

 • Oletko koskaan miettinyt millaista elämä nykyajan rahtilaivoilla on? Toimittaja Justus Laitinen kipusi tankkilaiva Suulan kyytiin pariksi vuorokaudeksi selvittääkseen juuri sen. Matkan aikana Naantalista Porvooseen Suulan miehistö, ensimmäisinä perämies Tommi Haimila, konepäällikkö Jonne Kömi ja talousvastaava Tapio Jokila, vastailevat pyhimyksen kärsivällisyydellä mitä omituisempiin maakravun kysymyksiin.

 • Millainen on Muumeista tutun Nipsun pimeä puoli? Kuinka Nipsun ääninäyttelijä Markku Haussila spiikkasi kohdan, jossa Nipsun kieli oli juuttunut jäätyneeseen tankoon? Mitä Nipsulta voi oppia?

  Muumien uudet jaksot paukuttelivat katsojaennätyksiä viime keväänä. Nyt sarja on palannut toisen tuotantokauden jaksoilla, joista neljä ensimmäistä jaksoa julkaistiin Yle Areenassa maanantaina.

  Jaksoissa kuullaan uutta musiikkia ja uusia ääniä, mutta Nipsun roolin vetää jo tutulla varmuudella Markku Haussila. Hän saapui Radio Suomen Helsingin iltapäivän vieraaksi. Toimittajana on Anna Keränen.

 • Voidaksemme tulla toimeen toistemme kanssa ja elääksemme kuta kuinkin sovussa keskenämme tarvitsemme monenlaisia tunnetaitoja. Ehkä tärkein näistä kyvyistä on empatia.

  Yleensä sillä tarkoitetaan toisten huomioon ottamista ja toisen ihmisen asemaan asettumista. Jotkut ovat siinä todella hyviä, toiset taas totaalisen avuttomia. Mistä empatiassa oikein on kyse ja voiko empatiakyky vaihdella eri tilanteissa?

  Empatiasta kertoo asiaa tutkinut tietokirjailija ja väitöskirjatutkija Sami Keto.

  Toimittajana on Kalle Suomi.

 • Saatamme joskus uppoutua elokuvien maailmaan ja ihastella, miten romanttisia ja tunteidensa tasalla olevia ihmisiä valkokangas vilisee. Vastaavaa taituruutta voi nähdä myös teatterilavalla, jossa kaikki tapahtuu vieläpä reaaliajassa elävän yleisön edessä.

  Entä jos lavalla roolia tulkitseva henkilö ei olekaan näyttelijä, vaan vanki? Vangit ovat usein vaikeuksissa oman tunneilmaisunsa kanssa, mutta teatteriroolissa sekin onnistuu yleensä helpommin.

  Haastattelussa on vankilateatteritoimintaa tekevän Taittuu ry:n taiteellinen johtaja Hannele Martikainen.

  Toimittajana on Kalle Suomi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä