Koe uusi yle.fi
Valkoista valoa

Kilpailu Minnasta

  • 42 min
  • ei kuunneltavissa

Mihin asioihin Minna Canth sopii esikuvaksi? Ja mihin ei? Näihin kysymyksiin etsii vastausta Johanna Korhosen toimittama Valkoista valoa.

Ohjelmassa kuullaan Minna Canthin aikalaisten säveltämää sekakuoromusiikkia:

Henrik Borenius: Erinnerung
Fredrik Pacius: Vid en guldbröllop
Armas Järnefelt: Ajan aallot
Richard Faltin: En fågel i gröna björken
Rafael Laethén: Keinu
Martin Wegelius: Kung Liljekonvalje
Armas Järnefelt: Muut ne kuuli kirkonkellon
E.A. Hagfors: Laulu vuokselle

Hämäläis-Osakunnan laulajia johtaa Esko Kallio.

Lähetykset

  • to 17.3.2016 10.59 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Pohjoismainen yhteiskuntamalli herättää kateutta mm. Yhdysvalloissa. Hyvää jauhava sampomme on kuitenkin päässyt vähän ruostumaan, ja siksi se on syytä remontoida. Valkoisessa valossa Sampoa remontoivat Johanna Korhonen, Katri Henriksson, Julia Mukisa ja Pentti Männikkö. Ohjelman musiikki on Ruth McKenzien Kalevala - Dream of the Salmon Maiden.

  • Maapallolla nyt elävistä ihmisistä suurin osa uskoo Jumalaan - siis johonkin tarjolla olevista jumalista, tai vielä johonkin muuhun kuin yleisesti tunnettuihin. Jumalan historia on ihmiskunnassa ainakin 14000 vuotta vanha. Ohjelman musiikki on bulgarialaista naislaulua: Le Mystère des voix bulgares. Valkoisen valon toimittaa Johanna Korhonen. (Uusinta)

  • Asiantuntijuus voi olla joskus jopa haitallista. Amatööri näkee laajemmin ja rakastaa sitä, mitä tekee. Näin sanoo Valkoista valoa -ohjelman toimittaja Johanna Korhonen. Ohjelmassa Hannu Norjasen johtama Polyteknikkojen orkesteri soittaa Musorgskin ja Hatshaturjanin säveltämää musiikkia.

  • Miksi maailman maista jotkut ovat hyvin köyhiä ja toiset rikkaita? Miksi meillä eurooppalaisilla menee maailmanlaajuisesti katsottuna erittäin hyvin? Jos se ei johdu meistä, mistä sitten? Valkoisen valon toimittaa Johanna Korhonen. Ohjelman musiikki on mustan surman ajalta ja sen on säveltänyt Guillaume de Machaut. Esittäjä on The Orlando Consort.

  • Kaikki nopeutuu. Miksi? Sitä pohtii Johanna Korhonen Valkoisessa valossa, jossa esiintyvät myös Miikka Maunula, Pentti Männikkö ja Katri Henriksson. Johann David Heinichenin G-duurikonserttoja esittää Musica Antiqua Köln.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä