Potkua taiteesta

Potkua taiteesta: Taivaanmaalarit - kun kuvataiteilija muutti päiväkotiin

 • 17 min
 • toistaiseksi

Vantaalla päiväkoteihin on palkattu kahden vuoden ajaksi eri alojen taiteilijoita. Mitä kuvataiteilija Taina Kiviniemi on tuonut Siimapuiston päiväkodin arkeen? Haastateltavana Vantaan lastenkulttuurin ja kulttuurituotannon päällikkö Reeli Karimäki, päiväkodinjohtaja Leena Lahtinen sekä lapset Jeko Andreev, Maria Saarela ja Daniel Pykönen.
Kuva: Sanna Tauriainen

Lähetykset

 • ma 21.3.2016 17.20 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Yhteisötaiteilija Riku Laakkonen tekee nukketeatteria saattohoitopotilaiden kanssa. Miten elettyä elämää ja lähestyvää kuolemaa voidaan työstää nukketeatterin alalajin, esineteatterin, keinoin. Iira Hartikaisen haastateltavina nukketeatteritaiteilija Riku Laakkonen ja Koivikko-kodin johtaja Riikka Koivisto.
  Kuva: Nilla Nuto /YLE

 • Näyttelijä Niina Nurminen valmentaa työyhteisöjä teatterin keinoin. Mitä tämä taidemuoto voi antaa hoiva-alan ammattilaisille?
  Haastateltavina ovat näyttelijä, työyhteisövalmentaja Niina Nurminen,
  tohtoriopiskelija, kuvataiteilija Cecilia von Brandenburg, sairaanhoitaja Marjut Huovinen, vastaava sairaanhoitaja Nina Airaksinen sekä asiakaskokemusjohtaja Kimmo Huhtimo. Toimittaja on Iira Hartikainen.
  Kuva: Näyttelijä Niina Nurminen / Jouni Harala

 • Nuoret ovat tänä päivänä liikkuvan kuvan ympäröimiä suuren osan vapaa-ajastaan. Millaisia mahdollisuuksia elokuvatyöskentelyn keinoin on tavoittaa nuoria ja heidän maailmaansa? Potkua taiteesta –sarjan kolmannessa jaksossa vieraillaan Ylöjärvellä, Viljakkalan koulussa. Haastateltavina ovat mediakasvattaja Kalle Raittila, Pirkanmaan elokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Laakso sekä Viljakkalan koulun 9-luokkalaiset Maija Rikala ja Kerttu Kotala. Toimittajana on Iira Hartikainen.
  Kuva: Viljakkalan koulun 9-luokkalaisten tekemästä Purkasta parannukseen -animaatiosta, piirros Kerttu Kotala

 • Vantaalla päiväkoteihin on palkattu kahden vuoden ajaksi eri alojen taiteilijoita. Mitä kuvataiteilija Taina Kiviniemi on tuonut Siimapuiston päiväkodin arkeen? Haastateltavana Vantaan lastenkulttuurin ja kulttuurituotannon päällikkö Reeli Karimäki, päiväkodinjohtaja Leena Lahtinen sekä lapset Jeko Andreev, Maria Saarela ja Daniel Pykönen.
  Kuva: Sanna Tauriainen

 • Sikiö ja vastasyntynyt aistii kuulollaan. Millaista on raskauskomplikaatioista kärsiville äideille annettava musiikkiterapia? Entä miten musiikki hoivaa pienimpiä keskosia teho-osastolla? Haastateltavina ovat musiikkiterapeutti Pia Teckenberg-Jansson, sairaalamuusikko Uli Kontu-Korhonen ja osastonhoitaja Elisabet Mäntysalo Lastenklinikalta.
  Kuva: Heikki Tuuli

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä