Lukupiiri

George Orwellin teos Eläinten vallankumous

  • 2 h 55 min
  • ei kuunneltavissa

George Orwellin Eläinten vallankumous on allegoria loputtomasta ahneudesta ja vallanhimosta. Eläinten vallankumouksessa ei ole hätkähdyttävää se, miten vallanhimoiset siat kohtelevat muita eläimiä. Hätkähdyttävää on se, miten helposti muut eläimet antavat kaiken tapahtua. Miten helposti vääryydestä ja epätasa-arvosta tulee arkipäivää.

Mitä muuta George Orwellin teos Eläinten vallankumous on, kuin terävä kritiikki totalitarismia vastaan?

Kuuntelijoiden kanssa teoksesta keskustelevat teatteriohjaaja Linda Wallgren toimittaja Kaisa Pulakka ja teatterimies Juha Hurme. Lähetysikkunassa on Jani Tanskanen.

Puhelinnumero suoraan lähetykseen 09-144 800

Lähetyspäivänä puheluja aletaan ottaa vastaan klo 19:03.

Lähetykset

  • la 2.4.2016 19.03 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Väinö Linnan Sotaromaanista eli Tuntemattoman sotilaan alkuperäiskäsikirjoituksesta keskustelevat Lukupiirissä kirjailija, teatterintekijä Juha Hurme ja sosiologi Sari Näre. Toimittajana on Jukka Kuosmanen. Lukijana Anu Heikkinen.

    KUVA: SA-kuva

  • Vuosiin 1955-58 sijoittuvassa Hyvästi, Iijoki -romaanissa Kalle Päätalosta tulee kirjailija ja rakennusmestarin elämä saa uuden suunnan. Lukupiirin studiovieraina kuulijoiden kanssa ovat keskustelemassa Päätalon matkassa -teoksen kirjoittaja Kai Hirvasnoro ja kirjailija Juha Hurme. Ohjelmassa haastatellaan myös tietokirjailija Ritva Ylöstä. Lukunäytteet lukee Anna Tulusto. Ohjelman toimittaja on Jukka Kuosmanen.

  • Lukupiirin kirjana on pelottavan ajankohtainen Margaret Atwoodin Orjattaresi. Vuonna 1984 ilmestynyt dystopiaromaani vie maailmaan, missä totuutta vääristellään, fundamentalistiset arvot jylläävät ja missä naisilla ei ole oikeutta päättää omasta kehostaan. Kuuntelijoiden kanssa kirjasta keskustelevat kirjailija Johanna Sinisalo ja Suomen Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson sekä toimittaja Kaisa Pulakka.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä