Miia Krause: Miian kanssa

Miia Krause: Miian kanssa: Verkkokeskustelu kuumenee

 • 56 min
 • toistaiseksi

Keskustelupalstoilla kuohuu, vihapuhe voimistuu ja mielipiteet leiskuvat. Mistä näitä Ajatusten Tonavia oikein löytyy ja onko keskustelu oikeasti koventunut? Vieraina ovat Aller Median moderointiasiantuntija Pirjo Väyrynen sekä tutkija Minna Ruckenstein Helsingin yliopistosta.

Lähetykset

 • ke 30.3.2016 15.40 • Yle Puhe

Jaksot

 • Saanko esitellä - Monenlaiset minämme. Harva selviää läpi elämänsä yhtenä ja samana. Olemme pikemminkin minuuksien joukko, muutumme ajassa ja tilassa. Vieraina ovat aiheesta kirjan kirjoittanut sosiaalipsykologi Katriina Järvinen sekä toimittaja Mili Kaikkonen.

 • Mitä kiusaaminen on, miten siihen pitäisi puuttua ja kuinka se saadaan loppumaan? Kiusaaminen kaikissa muodoissaan on valitettavasti arkipäivää, nykyään myös netissä ja sosiaalisessa mediassa. Osa ongelmaa on se, että kiusaamista ei tunnisteta. Vieraina ovat Jo riittää - irti kiusaamisesta ja kiusaajista -kirjan kirjoittaneet Satu Kaski ja Vesa Nevalainen.

 • Mikä niitä riivaa? Miksi niin moni julkinen keskustelu kärjistyy äärimmilleen ja miksi joistakin asioista on mahdotonta käydä järkevää ajatustenvaihtoa? Jos vastaus ei ole suomalaisten pahuus, tyhmyys tai ääliömäisyys, mikä se on? Vastausta etsitään toimittaja Johanna Korhosen kanssa.

 • Kun katastrofi iskee, Punaisen Ristin vapaaehtoiset lähtevät auttamaan. He tekevät paljon muutakin kuin etsivät ihmisiä raunioista, antavat ensiapua tai jakelevat avustustarvikkeita. Lähtö saattaa tulla lyhyelläkin varoitusajalla. Millaista vapaaehtoistyöntekijän arki katastrofialueilla on ja millaisiin tilanteisiin siellä joutuu? Vieraana on SPR:n avustustyöntekijä Jussi Halonen.

 • Jokaisen sydän on joskus särkynyt. Ihmissuhde voi olla kuitenkin myös henkinen taakka, jota vetää perässään vain odottaen parempaa. Koska on oikea aika luovuttaa ja mistä se tietää? Päivän vieras Heidi Holmavuo on tullut tunnetuksi henkisen lähisuhdeväkivallan vastaisen Pelon varjo -liikkeen keulakuvana ja häneltä on ilmestynyt omaelämäkirjallinen esikoisteos Uskalla elää-mielellään eteenpäin.

 • Uskaltaisitko vaihtaa täysin alaa ilman kouluttautumista? Pia Erlund oli kampaaja joka teki itselleen vaatteita. Asiakkaat ihastuivat pellavatunikoihin ja nykyään Pia elättää itsensä muotisuunnittelijana ja pyörittää menestyvää By Pia's vaatemallistoa.

 • Naisten ulkonäköpaineista on puhuttu iät ja ajat mutta miesten kohdalla ne ovat edelleen jossain määrin tabu. Kosmetiikkabisnes ja esteettinen kirurgia ovat kuitenkin huimassa kasvussa myös miehillä. Millaisia operaatioita meillä tehdään? Seurataanko Suomessakin maailmalla kasvavaa trendiä jossa miehet ottavat pistoksia ja kohotuksia siinä missä naisetkin? Vieraina ovat rockmuusikko Olli Herman sekä plastiikkakirurgian erikoislääkäri Pentscho Popov.

 • Yksinäisyys on Suomessa kolme kertaa suurempi ongelma kuin ylipaino ja noi 400 000 suomalaista ilmoittaa sen elämänsä suurimmaksi ongelmaksi. Mutta kuka on yksinäinen? Entä miksi yksin elämistä saa selitellä toisin kuin parisuhdetta? Yksinäisyyttä pohditaan kirjailija Laura Honkasalon kanssa.

 • 90-lukua ei pidetä kovin vallankumouksellisena ainakaan musiikkimaailmassa. Tuolloin kuitenkin kotimainen soul-, pop- ja dancemusiikki löivät itsensä voimalla läpi. Kotimaista ysärimusaa ovat ruotimassa Ilkka Alanko, Sami Saari sekä Waldo.
  Ohjelma on uusinta helmikuulta.

 • Japani kiehtoo suomalaisia mutta kieltä ja kulttuuria taitamattoman on mahdoton sitä tajuta. Tunteita ei saa näyttää vaikka maa repeäisi alta. Mutta mitä tapahtuu, jos japanilainen päästää tunteensa valloilleen? Vieraana on Melkein Geisha -kirjan kirjoittanut ja Japanissa pitkään asunut Minna Eväsoja.

 • Keskustelupalstoilla kuohuu, vihapuhe voimistuu ja mielipiteet leiskuvat. Mistä näitä Ajatusten Tonavia oikein löytyy ja onko keskustelu oikeasti koventunut? Vieraina ovat Aller Median moderointiasiantuntija Pirjo Väyrynen sekä tutkija Minna Ruckenstein Helsingin yliopistosta.

 • Mikä on perheen ja suvun vaikutus ihmisen elämässä? Siirtyvätkö esimerkiksi käyttäytymismallit sukupolvelta toiselle? Entä miten selviytyä, jos elämän eväät kotoa ovat jääneet vähäisiksi? Vieraina toimittaja ja tietokirjailija Riitta Tulusto sekä kasvivirologian ja molekyylibiologian tutkija Kirsi Lehto.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä