Kuuluttajan vieras

Tuottaja Inari Uusimäki

 • 9 min
 • toistaiseksi

Tuottaja, toimittaja Inari Uusimäki käyttää yhä lehtiötä ja kynää muistiinpanojen tekoon. Yle-vuosia tv-ruudussa ja radiossa on takana 38 ja eläkkeelle lähtö on edessä. Kuuluttaja Juha Salomaa sai jututtaa Inari Uusimäkeä hänen kolmanneksi viimeisenä työpäivänään.

Lähetykset

 • ke 25.5.2016 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Jouni Frilander kehittää Ylen sisällöntuotantoprosesseja, mutta hänestä on tullut myös robotin huoltaja. Miltä näyttää robottien tulevaisuus Ylessä? Kehityspäällikkö Jouni Frilanderia haastattelee Heikki Puskala. Haastattelun aluksi äänessä on Ylermi-robotti.

 • Tuottaja vastaa ohjelmien toimittamisesta ja miettii toimittajien kanssa ohjelmien aiheita. Tehtävä on monipuolinen ja vaatii monipuolista kokemusta ohjelmatyön saralta. Maija on palvellut pitkään Ylellä eri työtehtävissä.

 • Japani on kiintoisa maa. Sen tietää yleläinen Liisa Karvinen, joka on pitkään oleskellut maassa ja kirjoittanut siitä myös kirjan.

 • Toimittaja Päivi Neitiniemi on aina ollut innokas ajankohtaisten asioiden seuraaja, mutta nykyisin hän keskittyy niihin vain työssään. Vapaa-aikoina uutisvirrasta on päästävä irti ja tehtävä jotain ihan yksinkertaista, jotta mieli ja keho saavat palautua. Ykkösaamun toimittajan tapasi heti joulunpyhien jälkeen Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma.

 • Toimittaja Ari Wellingillä on kaksi mikrofonia käytössään jouluaattona. Hän selostaa jouluna 2018 toista kertaa joulurauhan julistuksen, joka kuullaan useammalla Ylen radiokanavalla ja nähdään TV1:ssä. Neljä päivää ennen lähetystä Yle Radio 1:n kuuluttaja Heikki Puskala soitti Yle Turun toimitukseen ja kysyi Ari Wellingiltä joulurauhan julistuksen vaatimasta taustatyöstä. Puhelun aluksi Heikki Puskala kysyi millainen sää Turussa on.

 • Yleisradioyhtiöille ominainen audiovisuaalinen kääntäminen tarkoittaa tietynlaista yleisön huomiointia. Vieraan kielen vahva hallinta ja kielen merkitysten poimiminen ei riitä, vaan vaaditaan myös kykyä ajatella ohjelmien vastaanottotilanteita nimenomaan suomalaisesta näkökulmasta ja yleistiedosta käsin. Marjaana Kulovesi tuli Yleisradioon töihin 1990-luvun alussa ja on siitä lähtien ratkaissut talossa kääntämisen pulmia – nykyään myös esimiestehtävissä. Kuloveden tapasi Radio 1:ssä Tatu Tamminen.

 • Linnan juhlat kiinnostavat joka vuosi suomalaisia. Millaista on juontaa itse juhlalähetystä ja millaista on olla uutisankkurina? Tämän tietää Jussi-Pekka Rantanen, joka on lukenut uutisia lähes jokaisen suomalaisen kodissa. Jari Aula haastattelee.

 • Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila uskoo vuorovaikutuksen voimaan, ja viihtyy uudessa työtehtävässään. Miten uuden toimitusjohtajan syksy on lähtenyt käyntiin? Sitä kyseli kuuluttaja Maaria Holma. Puheen aiheena oli myös Satu Kivelän Havaintoja Ihmisestä -ohjelma, jossa käsiteltiin työn merkitystä ihmisen hyvinvoinnille. Aluksi Merja Ylä-Anttila kertoi, mikä tekee hänen työstään merkityksellistä.

 • 'Dinosaurus ja uutisten heavy user' - näin luonnehtii itseään lähes 30 vuotta YLE:ssä työskennellyt toimittaja Pirjo Auvinen. Suoran lähetyksen imu vie edelleen mukanaan, kertoo nykyään Ykkösaamua juontava Auvinen. Hänet tapasi kuuluttaja Juha Salomaa.

 • Ylen dokumentaarinen virtuaalielokuva Hullujen hautausmaa matkaa mielisairaanhoidon historiaan, 1900-luvun alun hourujenhoitomenetelmiin. Elokuvan ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja VR-toteutuksesta on vastannut graafisena suunnittelijanakin työskentelevä Tomi Paijo, jolta Marja Vehkanen tiedustelee alkuun, miksi tehdä virtuaalielokuva tästä aiheesta juuri nyt.

 • - On mahtavaa päästä toteuttamaan kuuntelijoiden toiveita, toteaa suunnittelija Tuomas Nolvi Yle Arkistosta. Haastattelun aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi miten Ylen Arkisto, Areena ja Elävä arkisto eroavat toisistaan.

 • Toimittaja Rain Kooli tekee työtä Suomenlahden molemmin puolin. Maaria Holman kanssa käytiin aluksi läpi vironkieliset kohteliaisuussanat.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä