Radio Suomi Kotka

Iitin lukiolaiset mukana Ylen #titanicilla-projektissa

 • 11 min
 • toistaiseksi

Iitin lukio on mukana Ylen projektissa, jossa seurataan Titanicilla matkustaneiden suomalaisten elämää ennen traagista matkaa ja matkan aikana.
Lukiolaiset Rasmus Fors, Eetu Järvi ja Visa Heino päivittävät Twitteriin päiväkirjamerkintöjä fiktiivisen suomalaisen henkilön, Johannes Voutilaisen elämästä.
Ville Pisto tapasi oppilaat sekä lukiossa historiaa opettavan Matti Rantosen.

Lähetykset

 • pe 1.4.2016 11.17 • Yle Areena

Jaksot

 • Viikon kuluttua kotkalaiskirjailija Jari Järvelä suuntaa poikansa Havun kanssa Himalajalle. Mistä moinen idea, miten rankasta retkestä on kysymys ja mitä kaikkea reissua varten on pitänyt tehdä. Maija Tuunila sai Jari Järvelän aamuvieraaksi.

 • Kotkan Peli-Karhut aloittaan naisten korisliigan finaaliottelut maanantaina Lappeenrannassa Catzia vastaan. Maija Tuunila kysyi Pekan päävalmentaja Roope Mäkelän mietteitä välieräotteluista ja tulevista finaalimatseista.

 • Tavarajunat ovat joutuneet viime kuukausina etsimään tilapäisiä pysähdyspaikkoja, koska ne eivät ole mahtuneet Kotkaan Mussalon satamaan lastinpurkuun. Osa odottavista vaunuista on sisältänyt vaarallisia aineita. Kotkassa toivotaan lisää raiteita sataman ratapihalle. Petri Niemi haastattelee HaminaKotka Satama Oy:n toimitusjohtajaa Kimmo Naskia.

 • Maanantai-iltana Helsingissä juhlittiin teatterialan tekijöitä ja siellä palkittiin muun muassa vuoden teatterinäyttelijä. Yksi kymmenestä vuoden teatterinäyttelijäehdokkaasta oli Kotkan kaupunginteatterissa työskentelevä Anne Niilola.
  Hän oli tiistaiaamuna Maija Tuunilan aamuvieraana ja puhetta riitti Anne Niilolan töistä muun muassa Mimmi-lehmänä ja matka Berliiniin.

 • Kotkassa asuvat Liisa ja Arttu Seppälä ovat tehneet jo monta vuotta Pöyrööt -nimistä sarjakuvaa.
  eli Arttu käsikirjoittaa ja Liisa piirtää
  Sarjakuva sijoittuu Etelä-Pohjanmaan lakeuksille, Arttu Seppälän synnyinseuduille, ja kertoo Pöyröön kylän asukkaista
  Nyt sarjakuvan pohjalta on tehty näytelmä Seinäjoen kaupunginteatteriin ja ensi ilta oli viime kuussa.
  Maija Tuunila kysyi Arttu Seppälän mietteitä siitä, että Pöyrööt päätyi teatterin lavalle.

 • Virolahtelainen, 18-vuotias Mikko Torri on aktiivinen nuori. Hän toimii Kaakonkulman 4H-yhdistyksessä ohjaajana, toimii Kymenlaakson seutulähettiläänä ja on tämän viikon lopussa matkalla Xamkin järjestämään muotinäytökseen mallina. Ja Mikko on myös tämän kevään abi.
  Mikko Torri oli Maija Tuunilan aamuvieraana.

 • Anu ja Harri Turulle tuli lenkillä idea perustaa lampola. Kummallakaan ei ollut aikaisempaa kokemusta lampaiden hoidosta, mutta nyt Miehikkälässä uudehkossa lampolassa määkii kolmisensataa lammasta. Pääsiäisen aikaan lampurille ei juuri vapaa-aikaa jää, ja yöunetkin tuppaavat jäädä lyhyiksi. Olli Törönen kävi kiireisen kiirastorstain aamuna tutustumassa lampolaan.

 • Moni käsityöharrastaja hakee innostusta ja neuvoja sosiaalisen median ryhmistä. Myös esimerkiksi lankavalmistaja Novita on luonut oman verkkoyhteisön ja on läsnä digitaalisissa kanavissa. Petri Niemi haastattelee kouvolalaista Tanja Lahtista, jonka Neulonta-ryhmässä Facebookissa on yli 30 000 jäsentä. Haastattelussa on myös Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen

 • Moni haluaa pääsiäisenä rauhoittua ja nauttia esimerkiksi hyvästä ruuasta. Kiirastorstai on myös yksi suosituimmista kirkossakäyntipäivistä. Petri Niemi tiedustelee kouvolalalaisilta pääsiäistunnelmia.

 • Virkkaaminen, neulominen, huovutus... käsityöt ovat nyt huippusuosittuja. Pipon virkkaaminen on siitä helpoimmasta päästä, josta sopii aloittaa. Kouvolalainen Kati Sailio opettelee pari uutta tekniikkaa vuodessa. Kati Sailio kävi Yle Kotkan Maija Tuunilan ja Olli Törösen studiovieraana pääsiäisen alla. Netistä löytyy jos jonkinlaista ohjetta tarvitseville.

 • Kouvola etsii yhä realistista ja kannattavaa toteutustapaa uudelle tapahtumakeskukselle. Keskuksen selkärangan muodostavat päivittäiset ja erikokoiset kokoukset. Keskuksessa voisi järjestää myös esimerkiksi urheilutapahtumia sekä konsertteja. Kaupunki on sitoutunut keskuksen rahoitukseen, jos matkakeskuksen muut uudistukset toteutuvat. Petri Niemi haastattelee kaupungin kehitysyhtiö Kinnon matkailualan kehittämispäällikkö Kirsi Vainiota.

 • Sekä X-factor - että Voice of Finland -laulukisoissa on jännätty kymenlaaksolaislaulajien matkaa. Mukana X-factorissa on vielä kotkalainen 24-vuotias Ella Tepponen. Hän on keikkaillut jo vuosia eri kokoonpanoissa ja opiskelee Kymen konservatoriossa. Toiveena tehdä ja esittää omaa musiikkia - tietysti mahdollisimman isoille esiintymislavoille.
  Ella Tepponen vieraili muusikkoystävänsä Juho Roslakan kanssa Maija Tuunilan aamulähetyksessä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

 • Iittiläset maatalousyrittäjät Pekka Mukula ja Mikko Hietalahti puivat viikonloppuna rypsisatonsa viimeiset erät. Alkukesästä kirpat söivät taimia, seuraavaksi kuoriaiset imivät kukista nesteet pois ja lopuksi kaalikoi söi puolet siemenistä. Sadosta tuli niin kehno , että Mukula ei aio kylvää rypsiä ensi keväänä ja Hietalahtikin pienentää viljelyalaansa. Kirsi Partanen haastatteli.

 • Kouvolan kulttuurilautakunta on ehdottanut museoverkkoselvityksen pohjalta yhdeksän Kouvolassa sijaitsevan museon lakkauttamista. Elimäen kotiseutuyhdistys on anonut kotiseutumuseolleen vuoden jatkoaikaa. Museonhoitaja Paula Heikkilä kertoi museon kiinnostaneen tänä kesänä matkailijoita. Kirsi Partanen haastatteli.

 • Kotkassa pelataan viikonloppuna rockfutiksen SM-mitaleista. Kyseessä on ei-niin-totinen tapahtuma, jossa jaetaan sarjapisteiden lisäksi myös tyylipisteitä. Kentällä kirmaa viikonloppuna useita rokkistaroja ja julkkiksia, muun muassa Kalle Ahola ja Paavo Arhinmäki nähdään kentällä.

  Tapahtuma avataan jo tänään perjantaina, kun vastakkain asettuvat viime vuoden divarisarjan voittaja Moskovan Laturi ja kotkalaisista rock-ihmisistä koottu dream team. Jaakko Mäntymaa tapasi kotkalaiset haastajat.

 • Satakunta koiranäyttelyä kiertänyt Risse ei saa näyttää kehässä liian siistiltä. Rodun ulkomuotokriteereihin kuuluu, että koira tulee olla pörheä. Seuraava koitos Rissellä on edessään Kouvolassa. Kirsi Partanen haastatteli näyttelyyn valmistautuvan koiran omistajaa Sirpa Ylätaloa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä