Lyhyesti viitottuna

Kalakauppa on suojeluasiantuntijan mukaan Suomessa aiempaa vastuullisempaa

  • 1 min
  • ei katsottavissa

Maailman luonnonsäätiön suojeluasiantuntija Matti Ovaska sanoi Ylen Aamu-tv:ssä, että sekä vastuullisuus ulottuu nykypäivänä kalastajasta kuluttajaan asti. Maailmanlaajuisesti ylikalastus on edelleen yleinen ongelma, ja kalakannat ovat pienentyneet keskimäärin puoleen 40 vuodessa.
Esimerkiksi tonnikalan ja tonnikalasäilykkeenä myytävän boniitin kannat ovat huvenneet jopa 70 prosentilla. Tonnikalalajien lisäksi toinen merkittävä murheenkryyni kalakaupassa on Ovaskan mukaan norjalainen kasvatettu lohi. Itämeren lohen tilassa suojeluasiantuntija Matti Ovaska puolestaan näkee positiivista kehitystä. Hänen mukaansa Suomen ja Ruotsin ansiosta sen kalastuskiintiö on saatu pienennettyä kestävälle tasolle. Kotimaan vapaa-ajankalastajien saaliiksi Ovaska suosittaa ahventa ja muikkua.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Lyhyesti viitottuna

Uutissähkeitä viittomakielelle käännettynä

Lyhyesti viitottuna on yksittäisiä uutissähkeitä viittomakielelle käännettynä, jotka julkaistaan puolen päivän aikaan vain verkossa. Joka päivä käännetään 2 - 3 aamun ja aamupäivän tärkeintä uutista. Uutisten kääntäjinä ja viittojina toimivat Yle Uutiset viittomakielellä –toimituksen viittomakieliset uutisankkurit.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä